Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.11.2008 22:51:31
mynxlee
hajd, dogovoreno, da makar imamo bilo kakvu vijest od tweety. ako ovako nastavi i mi cemo se s njom poroditi zenska, drzimo ti svi fige i uz tebe smo. e, a sta mislis tweety da otvorimo kladionicu, pa da se kladimo kad ces se poroditi? evo, ja tipujem nedelja na ponedeljak.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 7.11.2008 23:10:16
dinciii
tweety nadam se da ces se uskoro porodit,i biti sa svojom bebicom...ovako kad vidim da ti imas strpljena toliko pitam se sto sam ja ovoliko nestrpljiva a kod mene ima jos do termina....svaka cast..sretno da nam ako bog da imas lagan porod...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.11.2008 12:05:42
mynxlee
sinoc oka sklopila nisam. smori me kiselina, u grlu mi stoji. stidne kosti me bole, ne znam sta da radim. svaki moj pokret u krevetu je propracen s ''joj'' ili ''uh''. inace imam visok prag boli, ali ovo bas boli. pozelila sam se naspavati. iskreno. mali je sad mirniji u stomaku, ali ostalo me ubi, pa to vam je. eto, moram se nekom izjadati. tweety, niko se ne smije kladiti. teska kladionica.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.11.2008 12:11:15
demiana
Porodi li se ovde iko??? Vidim Tweety je jos tu, svaka ti cast zeno na zivcima, ja vec hodam poluluda..... Zna li iko sta znaci ako ti se na Ctg-u pokazu trudovi a ti ih ne osecas? Meni juce pokazuje da imam trudove, pita doktor boli li me sta, ja kazem nista. Otvorila se nisam nista, samo jedan prst a od juce imam i onaj smedji iscedak????? Ima li iko slicne simptome???
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 8.11.2008 13:16:30
Nana_Ze
Demiana, ja sam u prvoj trudnoci imala taj isti problem. Pet dana sam lezala u bolnici, svaki ctg je pokazivao uzasne kontrakcije, svi su mislili od prvog dana da cu se poroditi za koji sat. Kako koja smjena dolazi cude se kako trpim tolike bolove, a mene ama bas NISTA ne boli. I tako svakog jutra prvo vaginalni pregled, pa amnioskopija, ctg svako 2-3 sata, a ja se ne otvaram ni centimetra. Na kraju su se smilovali i odveli me na sekciju, izgleda da se i beba vec pocela muciti...jer ja sam uska, vjerovatno se beba nije ni mogla spustiti u porođajni kanal, a maternica tj. kontrakcije su ga gurale...Na kraju svega sve je dobro proslo, iako je beba imala katastrofalan apgar 5/6 . Sad nosim curu jeeeeeee , termin je 20.11., isla sam jucer na ctg i opet isto, aparat pokazuje, a mene opet nista ne boli. U pon idem na kontorlu, prvi vaginalni pregled u ovoj trudnoći i užasno se bojim tog pregleda, jer to mi je ostalo kao jedno najmucnije iskustvo u prvoj trudnoci. Samo da ih ne bude puno.... Ne znam da li ce mi i ovaj porod biti sekcija..ima li neko slicno iskustvo, ako je prvi porod sekcija, da li mora biti i drugi? Dr kaze da pregled u pon mora biti idealan???(ne kontam sta mu to znaci, u kojem smislu idealan ) da bi pokusali prirodan porod, od kojeg ja zaista ne bjezim...cuvajte mi fige...nadam se da ce sve biti ok... i ja pratim vec nekoliko dana kad ce se vise tweety poroditi:) u svakom slucaju tweety sretno vam
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 9.11.2008 1:03:53
mynxlee
kazem ja moglo bi to biti nedelja na ponedeljak. ali nece niko da se sa mnom kladi hajd' neka se nesto pocelo desavati. samo hrabro tweety. vojska trudnica stoji iza tebe. cim stignes prenesi nam utiske s poroda u kratkim crtama da se i mi koje cekamo mozemo dodatno psihicki pripremiti. cmokica svima.