|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa kreativnost
12.12.2012 12:44:31   
D_K
izvin''te, decoupage user posted image user posted image

evo primjeri.. nesto prelijepo a jednostavno za napraviti.. super za ukrasavanje..
http://www.google.ba/search?hl=hr&q=decoupage+na+staklu&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.1354675689,d.Yms&bpcl=39650382&biw=1600&bih=809&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=023IUKWwNY75sgaNMw

< Poruku je uredio D_K -- 12.12.2012 12:45:49 >

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 476
12.12.2012 12:46:43   
canim
dekupaz je transfer dekorativnih salveta, pa tako mozes dobiti hello kitty torte, ben 10 i ostalu familiju user posted image

Moj hobi u poslijednje vrijeme je slikanje na vodi tj Ebru.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 477
12.12.2012 12:50:03   
D_K

IZVORNA PORUKA: canim

dekupaz je transfer dekorativnih salveta, pa tako mozes dobiti hello kitty torte, ben 10 i ostalu familiju user posted image

Moj hobi u poslijednje vrijeme je slikanje na vodi tj Ebru.

sjecam se jedne emisije o ovoj umjetnosti.. hajde, sliku koju nam šibni da malo uzivamo user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 478
12.12.2012 13:06:27   
canim
Nemam ni jednu gotovu uslikano, ali evo jedna dok radim user posted image

user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 479
12.12.2012 13:10:54   
Honey3
user posted image evo pregledam,bas je super ovo,samo mislim da ja nisam bas toliko kreativnauser posted image ovo je meni umjetnost prava....

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 480
12.12.2012 13:12:18   
Honey3
pa canim ti prava umjetnicauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 481
12.12.2012 13:22:25   
D_K

user posted image

za sta koristis ove gotove papire? je li ukrasis nesto, uokviris ili tako nesto? mozes li to nekako iskoristiti za oslikavanje nekih materijala?
a uzorak je suuper user posted image user posted image zamisljam neku tkaninu a ovim uzorkom user posted image user posted image

< Poruku je uredio D_K -- 12.12.2012 13:23:42 >

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 482
12.12.2012 13:31:01   
canim
Hvala, moze se slikati i svila na ovaj nacin, tj raditi na vodi pa onda oslikati svilu, deblje tkanine ne mogu.

Papiri se mogu koristiti u razne svrhe, za sve sto ti treba sareni papir user posted image Moze se koristiti i kao podloga nekom radu, dakle da se oslikava na njemu ili radi npr kaligrafija, pa kao samostalno slika na zidu i slicno...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 483
12.12.2012 13:39:46   
Honey3
eh sad vi umjetnice recite mi gdje da kupim:lak ljepilo za decoupage,akrilna boja na bazi vode,crakle lak(prozirni lak) na bazi vode,ovo mi treba da bih mogla isprobati decoupage,i nije bas komplikovano,gledala sam na youtube kako se radi,pa mogla bih pokusatiuser posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 484
12.12.2012 13:47:46   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: scarlett

http://img213.imageshack.us/img213/9044/26372733384595005636375.jpg

user posted image prelijepo,svaka čast

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 485
12.12.2012 13:48:18   
D_K

Hvala, moze se slikati i svila na ovaj nacin, tj raditi na vodi pa onda oslikati svilu, deblje tkanine ne mogu.

Papiri se mogu koristiti u razne svrhe, za sve sto ti treba sareni papir user posted image Moze se koristiti i kao podloga nekom radu, dakle da se oslikava na njemu ili radi npr kaligrafija, pa kao samostalno slika na zidu i slicno...

nesto me podsjeti na likanje na svili, nekad sam i to gledala pa reko da provjerim.
prelijepo se stvarno.. svaka cast na izboru hobija user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 486
12.12.2012 13:49:18   
canim
Imas tugru art galeriju, blizu one tramvajske stanice na bascarsiji, oni imaju sve za decoupage, vjerovatno ima i facta to je na obali, ali nisam 100 posto sigurna za nju.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 487
12.12.2012 13:49:30   
EEDITH

user posted image

user posted image user posted image

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 488
12.12.2012 13:51:04   
D_K

IZVORNA PORUKA: zaha

eh sad vi umjetnice recite mi gdje da kupim:lak ljepilo za decoupage,akrilna boja na bazi vode,crakle lak(prozirni lak) na bazi vode,ovo mi treba da bih mogla isprobati decoupage,i nije bas komplikovano,gledala sam na youtube kako se radi,pa mogla bih pokusatiuser posted image

uoposte nije komplikovano.. moja zaova je probala sa ljepilom za tapete - veoma jeftina verzija i radi user posted image
ako imas love onda na Skenderiju ili OBI i kupis oriđinale materijale i opleti..
jedino ovaj crackle lak - da dobijes onaj efekat starih predmeta - ne znam - pitas u radnji ili se informisi na internetu - svasta se sazna od raje na forumima user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 489
12.12.2012 13:52:18   
D_K

Imas tugru art galeriju, blizu one tramvajske stanice na bascarsiji, oni imaju sve za decoupage, vjerovatno ima i facta to je na obali, ali nisam 100 posto sigurna za nju.

evo canim je dala sigurno tacnije info od mene u vezi materijala za decoupage user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 490
12.12.2012 14:18:40   
Honey3
sto znaci da meni ovaj crackle lak nije i neophodan za ove djecije detalje,tako da za pocetak ne moram ga ni trazitiuser posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 491
12.12.2012 14:24:47   
canim

IZVORNA PORUKA: D_K

nesto me podsjeti na likanje na svili, nekad sam i to gledala pa reko da provjerim.
prelijepo se stvarno.. svaka cast na izboru hobija user posted image

Slikanje na svili sa Ebru tehnikom je komplikovano, nemoze jedna osoba raditi, uvijek moras imati pomocnika,tako da je ipak svilu bolje raditi klasicnom tehnikom koja je namjenjena svili.

A zanimljiva strana slikanja na vodi je sto je nemoguce uraditi 2 ista rada jer voda na kojoj se slika to ne dozvoljava, tako da je svaki rad unikat user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 492
12.12.2012 14:25:31   
D_K

IZVORNA PORUKA: zaha

sto znaci da meni ovaj crackle lak nije i neophodan za ove djecije detalje,tako da za pocetak ne moram ga ni trazitiuser posted image

sa njim postizes ovaj efekat:
http://www.google.ba/imgres?q=decoupage&um=1&hl=hr&sa=N&tbo=d&biw=1600&bih=809&tbm=isch&tbnid=_Fs9XMJD0TLTdM:&imgrefurl=http://www.cvijet.info/moje_cvjetne_tajne/hobistika/decoupage___obnovite_stari_namjestaj/1546.aspx&docid=xzyfsaw_bx6arM&imgurl=http://www.cvijet.info/images/galleries/profiles/351/uploads/2656788770_ddb3460603.jpg&w=452&h=500&ei=TYXIUJuEK5HBtAbEpoHQCA&zoom=1&iact=rc&dur=604&sig=112522034564957588929&page=1&tbnh=146&tbnw=130&start=0&ndsp=45&ved=1t:429,r:0,s:0,i:80&tx=59&ty=36

ja bih to ostavila dok se malo uvjezbam..
sretno..
ja sam gledala na sajmu rukotvorina, zene ukrase kutiju od naocara, cetke za kosu, ma svasta..
ja cu ako Bog da urediti sebi kancelariju - napraviti jednoobrazne kutije za dokumente, kutije za olovke and stuff user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 493
12.12.2012 14:43:05   
aidana

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: scarlett

http://img213.imageshack.us/img213/9044/26372733384595005636375.jpg

user posted image prelijepo,svaka čast

slazem se user posted image
od cega si tacno napravila prstene?

nisam ni znala da ima ova tema user posted image ja sam isprobala decoupage na ogledalu, kutiji, teglicama... samo sto kod nas bas i nema nekog izbora salveta ili ja ne znam gdje potraziti.

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 494
12.12.2012 14:47:41   
D_K
IZVORNA PORUKA: aidana

nisam ni znala da ima ova tema user posted image ja sam isprobala decoupage na ogledalu, kutiji, teglicama... samo sto kod nas bas i nema nekog izbora salveta ili ja ne znam gdje potraziti.

slazem se, slab izbor.. bude u DMu i Konzumu i tako a ako imate neke radnje sa cool salvetama recite.. ja sam gledala u OBIju onih drvenih kutija koje se mogu ukrasavati - znate li gdje njih mozemo naci, raznih oblika i velicina??
imas li slika svojih kreacija??

< Poruku je uredio D_K -- 12.12.2012 14:48:14 >

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 495
12.12.2012 15:00:11   
canim
Ma ne znate vi naći user posted image , idite u tugru, tamo imate namjenske salvete za tu tehniku, ovo po marketima ništa, jedino one djecije mogu proći ako ćete sta djecije ukrasavati.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 496
12.12.2012 15:02:48   
aidana
I ja imam jednu iz OBIja, medjutim nije mi nesto. Nisu bas jeftine a nekako se tesko zatvaraju i otvaraju. Inace ne znam gdje jos ima za kupiti.
Bilo bi dobro da ima neka radnja gdje se moze kupiti sve sto treba, onako kao onaj kutak u OBIju samo sa puno puno vise izbora.
Ovako ja odem kod prijateljice...ona iznese salvete uz jelo, kad ono iste kao na mom ogledalu user posted image iz DMa pa ih manje vise svako ima.

Slika nemam, ja to radim za svoju dusu. Bas me smiruje dok farbam, sjeckam, lijepim. Iskljucim se skroz. Pocela sam s tim u trudnoci kad sam bila na bolovanju, pa sam prestala zadnjih mjeseci a sad opet skupljam ideje. Ono sto ne moram pokazati i ne pokazujem, nekako sve kontam bezveze ljudima.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 497
12.12.2012 15:03:10   
D_K

Ma ne znate vi naći user posted image , idite u tugru, tamo imate namjenske salvete za tu tehniku, ovo po marketima ništa, jedino one djecije mogu proći ako ćete sta djecije ukrasavati.

hvala na info user posted image user posted image
ja ko hrcak, samo sakupljam i mastam sta bih mogla napraviti user posted image user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 498
12.12.2012 15:05:49   
D_K

IZVORNA PORUKA: aidana

I ja imam jednu iz OBIja, medjutim nije mi nesto. Nisu bas jeftine a nekako se tesko zatvaraju i otvaraju. Inace ne znam gdje jos ima za kupiti.
Bilo bi dobro da ima neka radnja gdje se moze kupiti sve sto treba, onako kao onaj kutak u OBIju samo sa puno puno vise izbora.
Ovako ja odem kod prijateljice...ona iznese salvete uz jelo, kad ono iste kao na mom ogledalu user posted image iz DMa pa ih manje vise svako ima.

Slika nemam, ja to radim za svoju dusu. Bas me smiruje dok farbam, sjeckam, lijepim. Iskljucim se skroz. Pocela sam s tim u trudnoci kad sam bila na bolovanju, pa sam prestala zadnjih mjeseci a sad opet skupljam ideje. Ono sto ne moram pokazati i ne pokazujem, nekako sve kontam bezveze ljudima.

dodacu i mnogo nizim cjenama user posted image da mi je otici u Njemacku u neku njihovu hobi radnju user posted image
evo canim kaze da ima u tugri, ja cu svakako nekad prolunjati do njih..

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 499
12.12.2012 15:13:13   
aidana

super, hvala na info. Nisam ni znala za tugru. Dakle izaci na tramvajskoj Bascarsija i to je tu negdje blizu?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *