|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
4.11.2008 10:59:00   
malaaaa
pozdrav za sve buduce mame vidim da ste sve jako nestrpljive kao ija meni je termin 27.11 user posted image

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 451
4.11.2008 10:59:35   
haida
Evo i mene su opet vratili kući user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neće mali još napolje...njemu izgleda fino u pupiuser posted image

Tweety mi će mo u četvrtak aBd....barem ja idem tada opet sa stvarima pa će vidjetiuser posted image

ALINA 29.06.2004.

ARMIN 13.11.2008

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 452
4.11.2008 11:00:34   
mamyca
Evo jeuser posted image user posted image .Znaci nista jos,ma neka samo polako dok pisonja kaze da hoce vaniuser posted image .

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu haida)
Neposredna veza do poruke: 453
4.11.2008 11:04:44   
Romali
Vaše bebare su prave škorpije izgleda, ne daju seeeee

Tweety, ne požuruj mi nevjestu, zna ona šta hoće, čeka sri.ili sub., a možda i ned.user posted image user posted image user posted image

Sretno mame, držim vam palčeve da bebe dođu brzo i bezbolnouser posted image user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 454
4.11.2008 11:06:41   
jasmina_mm
haidaaaa zar se jos nisi porodila
vidim nece bebac napolje, ma neka ga jos malo user posted image
kako se osjecas jesi li dobro?

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 455
4.11.2008 11:12:43   
haida
Ma ja se osječam dobro samo što mi naveče teže hodati i pritišće i vrti se pravo....
Dosadilo mi non stop do bolnice i nazad....pa vidjet će mo hoće li šta biti u četvrtak aBduser posted image

ALINA 29.06.2004.

ARMIN 13.11.2008

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 456
4.11.2008 11:14:03   
mamyca
Brzo ce to Aida.Nadam se da ce sve proci u najboljem redu,sretno.user posted image user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu haida)
Neposredna veza do poruke: 457
4.11.2008 11:47:58   
malaaaa
Sretno zelim vam svima lagan porod a nadam se da cu ga ija imatiuser posted image malo me je strah toga NEPOZNATOGuser posted image kao i sve prvorotkinje nadam se?

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 458
4.11.2008 11:49:58   
mamyca
Malaaaa samo opusteno,bitno je da budes smirena i da ne zaboravis na pravilno disanje.Zelim ti lagan i brz porod.user posted image user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 459
4.11.2008 11:56:00   
malaaaa
Hvala...user posted image dosta sam citala o porodu ali opet...na neki nacin jedva cekam da se moja bebara se rodi 

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 460
4.11.2008 11:57:43   
malaaaa
mislim samo na to kako su mogle ostale da cu moci ija...

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 461
4.11.2008 11:59:00   
mamyca
Ma normalno da ces moci,samo opusteno,nije nista strasno,sve se za svoje dijete moze izdrzati.user posted image

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 462
4.11.2008 15:45:19   
dinciii
malaaa nama dvjema je porod blizu.meni je 30.11 a po ultrazvuku 14.11 gdje si u austriji???

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 463
4.11.2008 21:52:35   
mynxlee
bila sam danas na dubinskom ultrazvucnom snimanj. prepala se pravo. doktor me istraumirao. rekao jesam li sigurna da hocu taj snimak, jer ako se vidi da nesto nije ok kod bebe da je kasno za bilo kakvu intervenciju. rekla sam MM da hocu da se snimi, jer kad tad ce se otkriti ako nesto nije ok. jos je mozda bolje sad da se vidi, jer kad se rodi ko da ce ga neko gledati preko UZV-a.
i tako smo se snimili i sve je hvala Bogu ok. posto ja ne znam njemacki, a MM mi prevodilac, rekao mi da mu je doktor rekao da beba tezi samo 700 grama, a u 35-oj sam sedmici. mislim da to nema smisla. mada, kao doktor kaze do termina, znaci do 08.12. mogu dobiti 'ladno jos 3 kg.
ima li tu sad logike? ili ovaj moj nije cuo?

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 464
4.11.2008 23:11:35   
malaaaa
Pozdrav Dinciii ja sam u Becu isto.Umene ti je zbrka sa terminima user posted image umene je greskom doktora termin 30.11 a normalno bi trebo biti  27.11 a po ultrazvuku je 23.11  POZDRAV ZA SVE BUDUCE MAME...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 465
5.11.2008 0:55:45   
Amela V.
mynxlee... kakvo je to dubinsko ultrazvucno snimanje? Mozes li mi malo pojasniti, jer stavrno ne kontam o cemu se radi.
Mogu misliti kako si se prepala, ali eto hvala Bogu sve je u redu i vjerujem da ce tako i ostati do kraja trudnoce.
ja ipak mislim da tvoj muz to nije dobro cuo/shvatio, 700gr mi je nesto bas malo, da nije 2700gr?
Vidim da ti je termin blizu moga, i ja sam trudna 35 +5 i prosle sedmice sam bila na UZ i meni su rekli da je beba teska oko 2400gr..... sad ne znam, jeste li dobili kakav nalaz na pismeni, mozda tamo pise.

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 466
5.11.2008 9:06:41   
bebbe RR
mynxlee, ja se u potpunosti slazen s Amelom V, muz vjerovatno nije dobro cuo, ili je od silnih podataka nesto zamjesao, jer nema sanse da beba tezi 700 grama u 35oj sedmici i da je doktor na takvo sto hladan. Ja sam bila na pregledu u nedjelju, na punih 35. sedmica i beba tezi oko 2 500 kg, a spada u kategoriju sitnijih bebaca. Ne sekiraj se. Vjerovatno je dr rekao 2 700 grama.
Ni ja ne razumijem sta ti je taj dubinski UZ? Da li su provjeravali protok krvi i kisika do bebe? Ako jesu, onda se vjerovatrno radi o Color Doppler UZ pregledu, moguce ga na njemackom drugacije nazivaju.
Veliki pozdrav, cuvaj se i ne sekiraj se - jer da ima razloga za sekiraciju doktor bi ti rekao.

< Poruku je uredio bebbe -- 5.11.2008 9:09:21 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 467
5.11.2008 9:37:19   
malaaaa
ija se cure slazem svama...ja sam isto u 35 bila kod doktora i beba je tad imala 2 600 grama osim ako mi muz nije dobro preveo jer ija nisam sa njemackim bas dobrauser posted image user posted image ali sumnjam da nije posto je rodjen vamo i perfektno prica i razumi njemacki...user posted image

Nemoj da se sikiras sigurno je zabuna ili od muza ili od doktora SRETNO

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 468
5.11.2008 10:25:42   
tweety
Draga ja sam u 36-oj sedmici bila na uzv-u i receno mi je da beba ima oko 2700gr,znaci muz ti je vjerovatno pogresno cuo,jer je nelogicno.I druge su ti cure rekle da je isto i kod njih,da se kilaza vrti oko 2500kg,sto je u tvom slucaju sigurno 2700gr.

Uh zaboravih napisati da sam jos uvijek tu,nista ne boli a ja se ubi cekajuci user posted image

< Poruku je uredio tweety -- 5.11.2008 10:26:13 >

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 469
5.11.2008 10:38:22   
malaaaa
uhh Tweety mogu mislit kako si ti nestrpljiva tebi je prosao termin kako vidim 24.10 ja vec sad pobudali u ocekivanju svaki grc mislim user posted image to je...user posted image

< Poruku je uredio malaaaa -- 5.11.2008 10:42:19 >

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 470
5.11.2008 10:41:04   
tweety
moja malaaaa bio mi po mojoj zadnjoj mengi prije 2 sedmice a ko po uzv-u danas,samo je vala mogla i izmedju ova 2 termina user posted image  Obicno kazu da druga beba prije dodje,sto izgleda nije u mom slucaju user posted image  Idem danas na uzv pa cemo vidjeti sta ce reci.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 471
5.11.2008 10:46:13   
malaaaa
aha SRETNO onda i da se vratis sa user posted image akobogda user posted image hehe
sory ja izmijenila tekst mislila sam da jos nisi procitala pa sam otisla na trudnicku listu i pogledala kad ti je termin...

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 472
5.11.2008 11:03:42   
Romali
IZVORNA PORUKA: malaaaa

ija se cure slazem svama...ja sam isto u 35 bila kod doktora i beba je tad imala 2 600 grama

Pa jeste, ako je izgovorio dvije hiljade i šesto grama, to je isto što i  dva kilograma i šesto grama.

Lala, pa miša joj njenog lijenoguser posted image user posted image user posted image , možda ona čeka da joj tata dođe pa da ti bude na poroduuser posted image user posted image user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 473
5.11.2008 12:52:15   
dinciii
malaaa kako je mogao pogrijesiti termin,meni je po zadnjoj menstruaciji iako kazu ako ti nije redovna nemoze biti ni tacan termin,a kod mene je uvijek bila neredovna...u kojoj si se bolnici prijavila za porod?ja sam u Wilheminenspital!Posto  budem u 15.Bezirku..a tamo su mi par drugarica rodile i kazu da su super....pa eto vidjet cemo ako bog da jos malo....Sretno svima.....

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 474
5.11.2008 13:26:50   
malaaaa
tako sto me pogresno cuo kada sam imala zadnji ciklus pa tako sracuno, ali nije bitno svejedno bice kad bebauser posted image htjedne napolje...ija sam u 15 bz mozda jos par dana pa selim u 5 dobila Gemeindewohnung osim ako se ne porodim prije user posted image a ja cu se porodit u Hanuschu za nju isto kazu da je super pa...vidicemo 

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

ginekolog
layly

najbolji ginekolog u Mostaru:

Dr.Sarić (74%)

Dr.Ademović (4%)

Dr.Tanović (22%)

Broj svih glasova: 27

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *