Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ova sa slike su Chicco i koštaju otprilike 170eur. Neznam odakle si ali najvjerovatnije da ih ima u svakoj chicco prodavnici.Ukucaj Chicco-BH pa vidi gdje imaju predstavništvo.
Ako ne te marke,potraži neku drugu ali na taj fazon isplatiće ti se vjeruj mi
Nema slike ;)
A gdje se prodavnica chicco iz merkatora u sarajevu preselila?
Ova sa slike su Chicco i koštaju otprilike 170eur. Neznam odakle si ali najvjerovatnije da ih ima u svakoj chicco prodavnici.Ukucaj Chicco-BH pa vidi gdje imaju predstavništvo.
Ako ne te marke,potraži neku drugu ali na taj fazon isplatiće ti se vjeruj mi
ma u sarajevu sam ja , ali nisam dosad isla u potragu za kolicima pa sam prvo htjela da se malo raspitam , a znam da cu informacije iz prve ruke dobiti ovdje od vas drage moje.
Nema slike ;)
A gdje se prodavnica chicco iz merkatora u sarajevu preselila?
E upravo ti o ovome i govorim,ona jesu praktična kad je skroz malena ali kad poraste i kad bude imala 12 kg šta ćeš sa tim.Em teška kolica sama od sebe em tad već djete +stvari-jako nepraktično i nadasve nezgrapno.
A kad budete išli na more onda tek katastrofa, treba tu grdosiju spakovati u auto.Pa onda-vuci stvari za plažu,šlauf i ta velika kolica.
Po meni su manja kolica dosta praktičnija a ti opet vidi.
E upravo ti o ovome i govorim,ona jesu praktična kad je skroz malena ali kad poraste i kad bude imala 12 kg šta ćeš sa tim.Em teška kolica sama od sebe em tad već djete +stvari-jako nepraktično i nadasve nezgrapno.
A kad budete išli na more onda tek katastrofa, treba tu grdosiju spakovati u auto.Pa onda-vuci stvari za plažu,šlauf i ta velika kolica.
Po meni su manja kolica dosta praktičnija a ti opet vidi.
i meni se jako svidjaju , a onako , mogu i za djecaka a i za djevojcicu , a i cijena je pristupacna , a koliko mogu vidjeti i nisu pretjerano ni ostecena...
ja bi voljela sad za zimu da imam ovakva http://www.pik.ba/artikal/3464292/djecija-kolica/ s ovom korpom. ja kolica već imam a ovakva nema kupit da dođe samo ova korpa,nego sve nešto 3 u 1,2 u 1 a to mi ne treba jer imam.
Hey mamice moze li mi neka reci gdje sve ima prodavnica za bebe na Dobrinji i na Mojmilu (osim amko komerca).planiram za vikend dole pa da usput pogledam te stvarcice.Inace slabo poznajem Dobrinju i Mojmilo pa malo bolja objasnjenja.Hvalaaaaaaaaa :))))))
taii meni su ova brevi kolica na piku super,ta cjena + as,boja,a piše da su korištena samo 4 mj. slična su graccovim. gracova se inače kreću od 200-250km bez as.
ja bi voljela sad za zimu da imam ovakva http://www.pik.ba/artikal/3464292/djecija-kolica/ s ovom korpom. ja kolica već imam a ovakva nema kupit da dođe samo ova korpa,nego sve nešto 3 u 1,2 u 1 a to mi ne treba jer imam.
i meni su jako lijepa , nisu prevelika , boja je bas super , a i na slikama se vidi da su ocuvana...
Hey mamice moze li mi neka reci gdje sve ima prodavnica za bebe na Dobrinji i na Mojmilu (osim amko komerca).planiram za vikend dole pa da usput pogledam te stvarcice.Inace slabo poznajem Dobrinju i Mojmilo pa malo bolja objasnjenja.Hvalaaaaaaaaa :))))))
Na Dobrinji imas 2 radnje, izmedju sportske dvorane i DMa, na toj liniji.
BBI centar, ona prodavnica djecje opreme u prizemlju ali su bezobrazno skupi. Imas ovu radnju http://www.dotea.ba/ u Mostaru su ali vrse besplatnu dostavu za Sarajevo. Placa se pri dostavi. Na cijene koje vidis na stranici ide 10% popusta za gotovinsko placanje + poklon (bira se izmedju baby kozmetike, neke ekoloske kante za pelene i filtera/prociscivaca za vodu. Mi smo od njih uzeli nasa CAM kolica. Prezadovoljni smo.
Drage mame, ja što više čitam o kolicima, to sam više zbunjena Ako iko sa iskustvom može da mi otkloni dileme, bila bih jako zahvalna. Da li je stvarno za sami početak potrebna ona "skalamerija" 3u1, divno to sve izgleda, ali sve iskusne mame kažu da su jedva čekale da se riješe toga i pređu na light verziju. Sve više sam zbog toga za opciju dobrih kišobran kolica koja mogu od rođenja i + dobru autosjedalicu. Moje pitanje: Smije li tek rođena beba da se vozi sa nagibom od 30 stepeni, jer se rijetko koja mogu spustiti na potpuno ravni položaj? U tom smislu u dilemu sam između: Peg perego pliko P3 za full verziju, a za verzije 2u1 između Cam Pretty Cross, Cam Portofino i Chicco Lite way? Mooolim vas da mi oni koju su imali neka od ovih kolica daju savjet. Hvala unaprijed!
Drage mame, ja što više čitam o kolicima, to sam više zbunjena Ako iko sa iskustvom može da mi otkloni dileme, bila bih jako zahvalna. Da li je stvarno za sami početak potrebna ona "skalamerija" 3u1, divno to sve izgleda, ali sve iskusne mame kažu da su jedva čekale da se riješe toga i pređu na light verziju. Sve više sam zbog toga za opciju dobrih kišobran kolica koja mogu od rođenja i + dobru autosjedalicu. Moje pitanje: Smije li tek rođena beba da se vozi sa nagibom od 30 stepeni, jer se rijetko koja mogu spustiti na potpuno ravni položaj? U tom smislu u dilemu sam između: Peg perego pliko P3 za full verziju, a za verzije 2u1 između Cam Pretty Cross, Cam Portofino i Chicco Lite way? Mooolim vas da mi oni koju su imali neka od ovih kolica daju savjet. Hvala unaprijed!
Ja nemam iskustva sa kolicima,jer sam tek trudnica sa prvom bebom,al ti mogu reci sto znam, a to je da cam pretty cross nema vise, tj mozda ima jos negdje jedna kolica,jer sad sa katalog u 2013god ih nema, a i meni su se svidjala.Sto se tice toga mogu li bebe u sa 30stepeni nagibom,meni su rekli da moze ali ne duze od 2h.A vidi kolica graco mosaic,jedino im je mana sto nemaju puno boja,al su skroz fina i moderna i mogu se spustiti u skroz lezeci polozaj.Imaju crvena pa ako nosis curicu pogledaj ih,nista te ne kosta.
Drage buduće mame, Kupite ona kolica koja Vam mogu stati u prtljažnik, lift, koja se lako sklapaju, sa razdvojenim ručkama za vrećice sa pijace. Ja već 3god. dvoje djece koristim chicco multiway na prvu su mi bila jako ružna , ali sam vremenom spoznala da su zahvalna, čak moja starija cura dok se seka vozi stoji na košari, ne brojeno mnogo vrećica smo prevezli i još uvijek su u super stanju. Ovisi o budžetu za kupnju, mislim da su i kolica MCLaren odlična.
Hvala vam na odgovorima. Ja sam definitivno odlučila da pojednostavim stvari i ne uzimam 3u1, najradije bih neka dobra kišobran kolica, ali me strah da mala bebica ne može u njih (mada na većini tih piše da može), zato sam pitala za 30 stepeni? I love youu, raspitala sam se, Pretty cross je samo modificiran, nije se prestao proizvoditi, samo će sada imati sastavljene ručke a meni se baš to dopadalo ..tako su mi rekli u baby centru. I šta mislite, smijem li odmah uzeti kišobran kolica za 0+ (da se npr izniveliše tih 30 stepeni nekom dekicom) za novorođenče i posebno AS?
Neprakticna su ti kolica sa sastavljenom ruckom radi kesa koje ces kaciti kad budes vozala bebu.Nemoj kupovati u bebycentru u Bbi jer je preskup.Imas u Mostaru doteu koji dostavljaju ovdje besplatno a cijenu do 50km jeftinije.One graco sto sam ti rekla se sklapaju kao kisobran.
Chicco Lite Way su super kolica, ali za vecu bebu. Dakle, ni pod razno racunati na njih dok je beba mala. Mi smo ih uzeli kad je malenom bilo 10 mjeseci i sjedio je sasvim ok u njima, ali mu pojasevi nisu odgovarali. Kad se skroz zategnu opet ga nisu drzali, pa smo mi tu malo improvizovali. Osim toga, stvarno su super. Lagana su i za upravljati i sklapati, nositi i ostalo. Evo sesti mjesec kako je u njima, i nismo se pokajali :) Radije pogledajte Chicco Multy way. Mislim da ona mogu kad je beba skroz mala.
Pikapolonica, hvala puno na pomoći. Čula sam super kritike i za multiway i lite way, iskreno nisam skontala da ima velika razlika...mene generalno buni to pitanje, da li mogu (proljetnu) bebicu od 2. mjeseca voziti u kišobran kolicima? Ima recimo Maclaren Techno XT, super su, Chicco multiway kako kažeš, Cam Portofino/Mikro itd...meni je najbitnije da su mi odmah lagana, jer imam brdo i puno stepenica do stana. Super su fancy Peg perego, Cam pretty cross itd, ali kad se nabere 8,9 kg samo kolica, mislim da će mi biti zlo. To je jedini razlog zašto bih se odmah opredijelila za kišobran laganija...ali nikako da nađem info od mama je li iko tako uradio, kišobran o+ za novorođenče (naravno proizvođači reklamiraju da može).
Lavice, chicco MultyWay smo kupili kada je starija cura imala 3 mjeseca i odmah se vozila u njima. Meni se čine stabilnija i čvršća od liteway, imaju duple točkove i zaista su izdržljiva. Mi smo uz njih dobili kabanicu i zimsku vreću koja je baš zgodna za bebe do 12 mj. Evo za ova kolica imaš moju toplu preporuku. ( Kupili smo ih kod nekog dečka na stupu koji to preprodaje i bila su povoljnija nego u chicco radnji oko 260 km, ali kao što rekoh prije 3 godine)
Hvala ti Nellice za odg. Znači ipak se može to i nije problem ako beba nije okrenuta prema tebi? A u čemu ste je do tada vozili? Meni je proljetna beba, možemo omah aBd nakon 40 dana vani...Vidim da je i tvoja druga bebica aprilska.
Lavice sve zavisi kakva ce se beba pokazati vezano za tu voznju da nije okrenuta prema tebi. Nas bebac je urlikao sve dok ga ne okrenemo da nas vidi i to je trajalo do 6 mjeseci. Tad se sam rotirao u kolicima, tj. zavracao glavicom da nas vidi jesmo li tu :D Sad mu je totalno nebitno
Lavice, prva tri mj. stariju smo nosili u sleepy wrap marami bila je zima i tako je odg i meni i njoj. Mladja je proljetna beba, u početku smo koristili maramu, ali je brzo postalo vruće, tako da smo presli u kolica, ali ona dupla jer je to bio jedini način da sa dvije bebe mogu izaci van.
Hvala ti Nellice za odg. Znači ipak se može to i nije problem ako beba nije okrenuta prema tebi? A u čemu ste je do tada vozili? Meni je proljetna beba, možemo omah aBd nakon 40 dana vani...Vidim da je i tvoja druga bebica aprilska.
Možete vani i prvi dan, ne morate čekati 40 dana.
A beba u kišobran kolicima može biti prema vama okrenuta ako je staviš u sjedalicu, pa sjedalicu na kolica. Tako smo mi radili čitavu zimu. Još ako zaspi u kolicima povučemo tendu od kolica i tendu od sjedalice jednu prema drugoj i haman "zakopčamo" bebu.
< Poruku je uredio selebriti -- 30.11.2012 12:54:26 >
Lavice, prva tri mj. stariju smo nosili u sleepy wrap marami bila je zima i tako je odg i meni i njoj. Mladja je proljetna beba, u početku smo koristili maramu, ali je brzo postalo vruće, tako da smo presli u kolica, ali ona dupla jer je to bio jedini način da sa dvije bebe mogu izaci van.
Posto vidim da ti je bebica rodjena kraj aprila kao sto je meni termin, moze li pitanje ali nevezano za ovu temu, koliko si uzela bodica i gegica dugih rukava a koliko kratkih.Ja sam kontala pola pola?