|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
5.11.2012 10:11:55   
Nik Name
Hvala ti puno, nadam se da i ja uskoro ugledam user posted image

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 2251
5.11.2012 10:12:35   
Nik Name
Hvala ti puno, nadam se da i ja uskoro ugledam user posted image

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 2252
6.11.2012 12:30:53   
mama3333
pozdrav za sve trudilice,ja sam poslije prve ture klomifena imala biohemijsku trudnoću,pa ciklus pauze i opet klomifen,nažalost bez efekta...pročitala sam da je neko pitao za ciklus poslije klomifena meni je produžio ciklus ali je to sasvim ok...sve koje čekate user posted image želim puno sreće...i ako vam ne daju pregnil ili štopericu kako god je zvali insistirajte na tome jer to puno znači,a kako sam shvaltila i iz svog iskustva kažem morate sami tražiti...user posted image

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2253
14.11.2012 8:31:39   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: HelloKitty30

Hmm...nisam baš sigurna jesam li ispravno postupila, ali ja otvorih temu da se predstavim, a i upoznam vas s mojim problemom, te saslušam vaša mišljenja i savjete.
Uglavnom, pišem iz Sarajeva, imam 30 godina, kćerkicu od skoro punih 10 godina.
Dakle, kćer sam rodila 2003 godine, a onda sam 2005 godine imala vanmateričnu trudnoću prilikom koje mi je odstranjen lijevi jajovod. Zatim 2007 godine konizacija, dijagnoza CIN III i evo sad već 7 mjeseci pokušavam da ostanem u drugom stanju, ali ne ide.
Suprug je radio sperimiogram, dijagnoza mu je normozospermia. Dakle, on je ok.
Na pregled sam išla kod dr. Mehmedbašića koji mi je savjetovao stimulaciju ovluacije klomifenom. Rekao mi je da imam ''sliku'' policističnih jajnika, ali ja nemam niti jedan simptom. Redovan mi je ciklus, a i na nalazu je napisao da je vidljivo žuto tijelo, što znači da imam ovulacije.
E sad, pitanje za vas malo iskusnije na ovom polju.
Da li ja trebam poslušati njegovu preporuku i početi piti klomifen i time rizikovati eventualno još jednu vanmateričnu trudnoću, jer ja ne znam u kakvom stanju je moj desni jajovod i možda izgubiti i taj jajovod? Da li je on mogao na osnovu UZV procjeniti stanje preostalog jajovoda i na osnovu toga mi savjetovati stimulacije ovulacije?
Da li trebam uraditi HSG prije stimulacije ovulacije? Ako da, gdje da radim to? Gdje da uradim spolne hormone?
Unaprijed hvala svima na odgovorima i družimo se ovako virtualno user posted image

IZVORNA PORUKA: choirgirl

Zdravo Hello Kity...

Ovako: dr ne moze procijeniti stanje tvojih jajovoda ultrazvucno, jedini nacin za ovo je HSG ili laparoskopija.
E sad, ne znam za ciljane odnose, ali prije inseminacije sigurno se radi ispitivanje prohodnosti jajovoda.
Iskreno mislim da je u tvom slucaju preporucljivo, jer u slucaju da je jajovod neprohodan mozes u najboljem slucaju bespotrebno gubiti vrijeme a u najgorem imati ponovo vanmatericnu...A kazu da HSG moze 'otcepiti' neprohodan jajovod. Ja ne zivim u BiH,a li sigurno ce se javiti dosta cura koje znaju gdje je najbolje napraviti HSG... Sretno!

IZVORNA PORUKA: White rose

Imam osjećaj da Mehmedbašić svakome da klomifen, čisto da te zadrži kao pacijenta, uzme ti pare, a tek na kraju ti predloži ono što je trebao na početku. Ja sam u postupku IVF u Splitu, ali prije toga sam bila i kod Mehmedbašića, čisto da vidim šta on nudi. A on je i ako je znao kakvo je stanje kod mene i muža, meni dao klomifen i predlagao inseminacije, koje su u našem slučaju samo gubljenje vremena.
Kad sam otišla doktoru u Split i rekla mu za njegov prijedlog da pijem Klomifen, on se samo nasmijao i rekao da je to kao da sipaš gorivo u motor koji ne radi!
Tako da, moj ti je savjet, potraži drugo mišljenje, nije on jedini ginekolog u SA. Samo je izvikan ;)

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 2254
17.11.2012 21:56:39   
Nik Name
Ovaj mjesec bila na klomifenu, dobro odreagovala. Nalazi danas na 14dc dva vodeca folikula, od 5-6 koliko ih je ukupno 20mm i 24mm. Endometrij 7,2. Za vikend ce biti akcije pa ponedjeljak opet kontrola.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 2255
21.11.2012 15:36:41   
84Ela
Pozdrav za sve trudilice,meni je klomifen pomogao ostala samuser posted image vec nakon prve teapije.

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2256
21.11.2012 19:47:40   
Nik Name
user posted image 84Ela, ja sam popila svoju prvu dozu i sad pijem dabroston i nadam se da ugledam svoje user posted image .

(odgovor članu 84Ela)
Neposredna veza do poruke: 2257
23.11.2012 13:04:32   
mama3333
pozdrav žene,da li je nekoj od vas nakon uzimanja klomifena počelo da curi nešto iz dojki,bezbojna tečnost bez mirisa,njer moja dr kaže to je od klomifena uzburkali se hormoni,mada nesto nevjeruj,,,to se pojavilo ovaj ciklus čekam da vještica ne dođe zadnja M bila 31.03. od nekunoć taj iscjedak ovaj mjesec bez klomifena

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2258
23.11.2012 13:14:09   
Nik Name
Ja sam ovaj mjesec bila na klomifenu i nisam imala ni jedan od simptoma. Fizički i psihički sam se osjećala kao i obično. Ako ti je doktorica rekla da je to OK mislim da bi joj trebala i vjerovati, trebalo bi da zna.

(odgovor članu mama3333)
Neposredna veza do poruke: 2259
3.12.2012 8:14:57   
plava ljubičica
POMOĆĆĆ..... počela piti u subotu klomifen i zaboravila u nedelju naveče sta da radim sada............da li da danas nastavima pa dan duže pijem ilil da popijem danas 4 tbl jer pijem po 2 odjednom...

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2260
3.12.2012 11:45:59   
mala_sa
Procitaj uputstvo, cini mi se da ima objasnjeno sta se radi u slucaju da zaboravis jednu dozu

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu plava ljubičica)
Neposredna veza do poruke: 2261
31.12.2012 12:53:56   
Admi085
Molim vas za savjet oko klomifena jer ne znam apsolutno nista o njemu...citala jesam ali opet 1000 upitnika user posted image . Dr.mi je jutros dao kutiju u kojoj se nalazi 10 tableta i da pijem dva puta po pola, tj.da pocnem piti 5 DC i nakon ispijene pete tablete u akciju.Sada me interesuje sta je sa onih ostalih 5 u kutiji, kada njih pijem, dali nastavljam ili sta vec. Citala sam da su neke od vas isle na pracenje folikula ali meni dr.nista nije rekao oko sljedeceg dolaska nego mi je samo dao uputnicu za GAK za neke nalaze posto vec godinu dana radimo na bebi.
Dali je neka od vas isla raditi te nalaze i sta se uopste radi, kakav je protokol....

Hvala i pozz

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2262
31.12.2012 13:35:05   
kokouli
Admi 085 ,koji dr.ti je dao uputnicu za Gak i ko ti je dao Klomifen

(odgovor članu Admi085)
Neposredna veza do poruke: 2263
31.12.2012 14:05:00   
Admi085
Dr.Dedeic iz ILijasa on mi je dao uputnicu i klomifen jutros...koji bi trebala poceti piti 5 DC tjs. u srijedu.

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2264
31.12.2012 17:27:23   
Nik Name
Admi085, po meni to nije u redu. Ako se pije klomifen prati se i rast folikula.

Ja sam 2 puta pila klomifen i to 2x1 uz redovne kontrole kod Dr.

Zelim ti da stignes do svog cilja, kao i mi sve ostale.

(odgovor članu Admi085)
Neposredna veza do poruke: 2265
31.12.2012 17:53:17   
Admi085
Ma i meni je bilo cudno ali ocito cu morati promijeniti dr.jer ovaj nije bas nesto, ne trudi se da poslusa u cemu je problem a kamo li nesto drugo, imam osjecaj kao da sam na traci a ne u ordinaciji. Koje dane bi bilo najbolje da odem od dana kada pocnem piti, bez obzira sto on nije rekao ja cu otici i reci cu mu usput za ovaj propust.
Hvala i ja tebi zelim jednuuser posted image aBd kao i svima nama.

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2266
31.12.2012 19:18:29   
kokouli
Niko te tako s vec odrefjenom terapijom tog dr.nece primiti na GAK jer gore nisi niciji pacijent ,nego kad to ispijes ,pa 8 dan ciklusa lijepo kod tog svog dr.nek ti uradi folikulometriju ,jer taj lijek ne smije da se pije bez lijecnickog nadzora .A u medjuvremenu otidji na Gak otvori karton to kosta 25 km i odradi sve sto ti kazu.Sretno

(odgovor članu Admi085)
Neposredna veza do poruke: 2267
1.1.2013 13:44:58   
Nik Name
Ja sam isla na UZ dan poslije popijene zadnje tablete klomifena.

(odgovor članu Admi085)
Neposredna veza do poruke: 2268
4.1.2013 13:40:52   
Lilly
Pitanje za Sarajke; Gdje kupujete klomifen? Ja sam skoro htjela kupiti u drzavnoj apoteci i navodno ga ne prodaju viseuser posted image ...Da li ima neka zamjena i mora li se nabaviti preko recepta ili moze i onako?

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2269
5.1.2013 15:42:26   
kokouli
Ide na recept .

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 2270
5.1.2013 19:41:21   
Lilly
Evo i danas trazila u privatnoj apoteci i nema ga....:( Prije sam ga nalazila kao od sale ali sad nakon duze pauze...hm

...............(_/....

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 2271
5.1.2013 20:40:38   
mykica
Jesi gledala u apoteci Dina na Čengić vili ili apoteka ona u šoping centru Alta. Ja sam uvijek u te dvije apoteke nalazila i davali su mi ga bez recepta.

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 2272
5.1.2013 23:42:04   
Lilly
Hvala! Pogledat cu i tamo! I ja sam prije klomifen kao i menopur, pregnyl i ostalo kupovala bez recepta ;)

...............(_/....

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 2273
7.1.2013 15:54:45   
kokouli
Klomifen otkad moze na recept ,bukvalno ne postoji u apotekama .

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 2274
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
7.1.2013 16:07:53   
bebee
hay..ja sam nova..već duže radimo user posted image i ništa..sad sam napokon dobila tablete za ovulaciju(CLOMID)....dal je kome pomagao??

(odgovor članu sweetbaby)
Neposredna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *