|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
19.9.2012 18:31:01   
plava ljubičica
I KAKAVE SU FOLIKULICE...KOD MENE IMA VODECI 17,7 PRIJE DVA DANA SAD JE VALJDA JOS VECI HEHEHEEH:))) VECERAS OPET NA PREGLED PA DA VIDIMO!!!!! SRETNO NAM:))))

(odgovor članu Artemida84)
Neposredna veza do poruke: 2226
19.9.2012 18:34:03   
Artemida84
Da, sretno nam svima user posted image Danas mi je 8 dan i vodeci je 10,3 ja jednom a na drugom jajniku 8,2. Doktor kaze da je to normalno jer je jos rano da budu veci, pa opet idem u petak, nadam se samo da rastu i rastu user posted image

(odgovor članu plava ljubičica)
Neposredna veza do poruke: 2227
21.9.2012 18:28:20   
plava ljubičica
SAMO NEKA RASTU....MENI JE NA LIJEVOM JAJNIKU..A NA DESNOM NEMA NISTA...POLAKO RASTE CE NAMA ONI....SAMO DA NAM BUDE USPJESNO ABD.......

Neposredna veza do poruke: 2228
29.9.2012 9:04:19   
nadalica
Drage moje, ima li šta novo kod vas? Ja sam dobila pregnyl 12.9., danas mi je 30 dc, user posted image još nema, radila sam test prije tri dana bio je negativan...ima li iko da mu je kasnila user posted image poslije terapije klomifenom i pregnyla, meni je dr. rekla da ne bi trebalo da kasni i dala mi uputnicu za betu...

Neposredna veza do poruke: 2229
29.9.2012 17:38:55   
plava ljubičica
meni je prvi put kasnilo poslije klomifena 20 dana htjela sam puci....i dobila poslije toga...daj boze da ti beta bude super i da si nam trudna:)))) sretnooooooo

(odgovor članu nadalica)
Neposredna veza do poruke: 2230
29.9.2012 20:23:54   
Artemida84
Kod mene je sve islo po planu, cak su folikuli sami pukli tako da nisam primila stopericu. Imala sam 2 folikula na jednom i 2 na drugom jajniku, pa eto vidjet cemo ishod. Ja sam prvi mjesec na klomifenu tako da ne znam za kasnjenje user posted image . Zelim ti user posted image , kao i nama ostalim. Puse saljem....user posted image user posted image

< Poruku je uredio Artemida84 -- 29.9.2012 20:24:55 >

Neposredna veza do poruke: 2231
29.9.2012 20:46:42   
malenaa
hej zenska ja i ti na istom izgleda :)) i ja sam primila 12.pregnil a meni je sutra 30dc i sutra planiram raditi test iako sam radila i jucer negativan :((( i to onaj rani test najosjetljiviji na bhcg (10ml). nemam osjecaj trudnoce nikako, i mislim da nije to to... ali idemo dalje u nove pohode :) tebi zelim punooooooo srece da ugledas plusic ko kucuuuu kisssssssss

IZVORNA PORUKA: nadalica

Drage moje, ima li šta novo kod vas? Ja sam dobila pregnyl 12.9., danas mi je 30 dc, user posted image još nema, radila sam test prije tri dana bio je negativan...ima li iko da mu je kasnila user posted image poslije terapije klomifenom i pregnyla, meni je dr. rekla da ne bi trebalo da kasni i dala mi uputnicu za betu...

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu nadalica)
Neposredna veza do poruke: 2232
30.9.2012 20:52:19   
klemzi
Moja user posted image došla....poranila...a ja sam tako nadobudno ušla u avanturu zvanu klomifen da u kući nemam nijednog uloška user posted image user posted image user posted image moram zvati drugarici da mi donese, nedjelja je, ja sama kod kuće, nemam gdje kupiti...sama sebi sam se smijala...ovaj moj optimizam će me dotući user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2233
30.9.2012 21:29:41   
nadalica
Drage moje, i ja sam danas dobila :( sutra moram hitno dr. da pitam hoću li opet ovaj mjesec piti klomifen jer bih ga onda od prekosutra ujutru tr3ebala početi piti...onima kojima nije još došla user posted image želim user posted image , a nama više sreće u oktobru....

Neposredna veza do poruke: 2234
30.9.2012 21:30:50   
nadalica
Ja tebi želim user posted image

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 2235
1.10.2012 20:10:29   
plava ljubičica
ja svoju cekam user posted image oko 6,10 da samo ne dođe :))))))))) sretno i vama svim :)))))

(odgovor članu nadalica)
Neposredna veza do poruke: 2236
2.10.2012 18:30:46   
danijelad
Ćao svima, može pomoć?
Treća mi je tura klomifena, prve dvije sam dobila M 31 DC danas mi je 37 DC i nema je user posted image juče sam bila kod doce i on nista ne vidi na UZ naručio me za 7 dana, usput mi je rekao da mi je endometrij zadebljan te da ću ili dobit ili bit trudna. Možda je bila kasna ovulacija, po njegovom misljenju. Naravno sad sam totalno u nervozi sta će biti, hajte molim vas ako je koja imala istu situaciju da mi se javi ili ako znate nekoga sa ovakvim problemom. user posted image

Neposredna veza do poruke: 2237
31.10.2012 16:59:04   
vanchi88
cao cure, da li neka od vas moze da mi kaze da li je sigurno piti klomifen sa tabletama za visok prolaktin i euthyrox za stitnu?

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

(odgovor članu danijelad)
Neposredna veza do poruke: 2238
2.11.2012 17:52:01   
ema08
Pozdrav svim trudilicamauser posted image ,
meni je ovo druga tura klomifena. Danas 8 DC sam bila kod dr.jedan folikul je bio 14, a drugi 13, edometrij 5. U pon.opet folikulometrija, pa onda vjerovatno stoperica i na posaouser posted image . E sad, koja je razlika izmedu pregnila i choriomona? Da li odnose treba imati tacno poslije 36 sati ili...?

Neposredna veza do poruke: 2239
2.11.2012 21:37:08   
ivannna
Ema08 Pregnyl i Choriomon su isto (različit proizvođač), oba su "Human Chorionic Gonadothropin", ja recimo nikad nisam našla baš pregnil već uvijek ovaj Choriomon. A sto se tiče odnosa par sati tamo ovamo ne znače ništa, u principu ako folikuli pucaju nakon 36 sati bolje je da su "plivači" već tamo, jer oni žive dulje od jajne stanice, a i treba im par sati da stignu na odredište user posted image
Sretnoo u borbi za user posted image

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 2240
2.11.2012 21:59:38   
Artemida84

IZVORNA PORUKA: vanchi88

cao cure, da li neka od vas moze da mi kaze da li je sigurno piti klomifen sa tabletama za visok prolaktin i euthyrox za stitnu?

Draga, ja sam pila Klomifen sa Euthyroxom i Sioforom i ostala odmah trudna, tako da se ne brini cim ti doktor propise znaci da je sigurno a nista ne steti bebi ni kasnije u trudnoci. Nista ne brini....user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 2241
3.11.2012 2:43:08   
vanchi88
artemida84 jel ti imas pcos? pa zato pijes siofor ili? ja sam radila neke pretrage i nemam inzulinsku rezistenciju nit pcos ali opet nikad se ne zna s obizirom da imam hipotireozu,visok prolaktin itd.... kod mene je prob mozda najveci insuficijencija zutog tijela manjak progesterona u drugoj fazi a znam da klomifen daje dodatan progesteron. PRe odlaska iz bosne sad zivim u kanadi doktorica mi je prepisala 2kutije klomifena...pa ne znam da li da uzimam ili ne,pre sam koristila a nisam znala za hormonski pormecaj i nisam ostala trudna :(

"Hiljade i hiljade godina,ne bi bilo dovoljno da se opise kratki sekund vecnosti u kome si me ti poljubila u kome sam te ja poljubio,jednog zimskog praskozorja u parku Monsuri,u Parizu,na zemlji,na zemlji koja je zvezda"

Neposredna veza do poruke: 2242
3.11.2012 14:00:08   
ema08
Hvala ivanciceuser posted image ... i ja vama svima zelim puno sreceuser posted image .
Ja sam tako i mislila sa choriomon...ali me zbunise zenice na jezeru koje kazu tacno poslije 36 sati.
Osim toga kazu da se choriomon mora cuvati na tacno odredenoj temperaturi prije upotrebe?!user posted image
Ma ja sam sve zbunjena...ali bit ce bolje user posted image

(odgovor članu vanchi88)
Neposredna veza do poruke: 2243
3.11.2012 18:00:54   
ivannna
Vanchi88, mislim da je jako opasno uzimati klomifen bez ultrazvučne kontrole tokom tog cijelog ciklusa, jer može doći do hiperstimulacije i onda se terapija odmah prekida, isto tako doza se određuje počev od najmanje 1/4 ili 1/2 pa se prati da li djeluje pa se povečava postepeno. Isto tako klomifen ne daje dodatan progesteron, već ako imaš zabilježenu insuficijenciju žutog tijela, u drugom dijelu ciklusa ce ti se prepisati dodatni progesteron oralno ili vaginalno. Također skoro svi doktori daju pregnyl znači tzv. štopericu inekciju koja će učiniti da nakon sazrijevanja (što se opet ultrazvučno odredi) folikula oni sigurno puknu i to istovremeno što ti omogućuje ciljani odnos.
Sorry ako ovo sve već znaš, i ja nisam shvatila pitanje user posted image

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 2244
4.11.2012 12:11:46   
Nik Name
Drage moje, doslo je vrijeme da se i ja upisem na listu klomifenki. Nakon 3 godine neuspjelih pokusaja bez stimulacije sada na preporuku ljekara treba da pocnem piti klomifen u cetvrtak na 5 dc. Prvi put pijem klomifeni malo sam nervozna. Jedino sto me smiruje jeste da je moja zaova 2 puta ostala trudna poslije koristenja klomifena od prve. Trudnoce su protekle bez problema i sada ima dva divna djeteta.
Drzim vam palceve svima da uskoro ugledate user posted image user posted image .

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 2245
4.11.2012 13:29:59   
gerberka
Nik Name, da li je tvoj muž radio spermiogram?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2246
4.11.2012 16:21:53   
Nik Name
Jeste, nalazi su dobri. Ja sam radila hormone. Prolaktin je bio malo povisen, ali se smirio. Ovulaciju inace imam samo mi folikuli pucaju prije nego dostignu odgovarajucu velicinu.
Pozdrav

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2247
5.11.2012 8:57:58   
ema08
11 DC, folikuli na oba jajnika po 17...endometrij 6...u srijedu choriomon.
Prosli mjesec su mi folikuli bili 19 na 11 DC,a endometrij 7.5user posted image user posted image

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2248
5.11.2012 9:37:42   
Nik Name
ema08, kako si podnijela klomifen, jesi imala nekih negativnih simptoma? Moja zaova je bila strasno nervozna i tih dana smo joj se svi sklanjali sa očijuuser posted image . Ali joj se i isplatilo jer je rezultat bio user posted image . Ja za koji dan treba da počnem piti klomifen pa mi je malo frka.

< Poruku je uredio Nik Name -- 5.11.2012 9:39:09 >

(odgovor članu ema08)
Neposredna veza do poruke: 2249
5.11.2012 10:06:04   
ema08
Super sam podnijela klomifen. Jedino malo nekakve vrucnine sto sam osjecala (kao u klimaksuuser posted image ) i to je sve.
Nemoj se previse brinuti oko toga..sve ce biti ok..i sretnouser posted image .

(odgovor članu Nik Name)
Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *