Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
tražila bi javnu ispriku pred svom djecu u razredu, pred roditeljima na roditeljskom
ja bih pred roditeljima i time osigurala da znaju za njenu metodu pred djecom NE. ona treba biti i ostati model..naravno bez ovih metoda.
< Poruku je uredio gerberka -- 6.11.2012 10:43:23 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
ma ne znam da li da u to uvlačim pedagoga ili da uvlačim? ja bih najradije to s njom otvoren razgovor,karte na sto i doviđenja
ako mislis da ce piti vode onda je to ok. uzela sam u obzir da joj je vec tm isao. sve dobije drugaciju notu kad se malo pogura. pedagog i jeste za ovakve probleme. ne vjerujem da ce to podrtzati, ali ako podrzi pravac dalje
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
tražila bi javnu ispriku pred svom djecu u razredu, pred roditeljima na roditeljskom
ja bih pred roditeljima i time osigurala da znaju za njenu metodu pred djecom NE. ona treba biti i ostati model..naravno bez ovih metoda.
nakon veselinog posta mnogo vedrije gledam na ovaj problem.. stoga predlazem da uciteljici ukinete ove metode ali ostavite joj makar ono dizanje nogu na sto.. sirotica, previse bi joj bilo udaraca u jednom potezu
ma kakav pedagog, oni jedni druge štite ja bi podnijela pisani zahtjev direktoru da se očituje po ovom događaju, tražeći da se ovakvo ponašanje sankcionira takodje bi poslala sličan dopis Misnistartsvu obrazovanja KS a garant bi našla i načina da u medije ovo plasiram ma toj kozi bi ja dohakala tražila bi javnu ispriku pred svom djecu u razredu, pred roditeljima na roditeljskom
joj, izvini vesela ali padam od smjeha na ovaj tvoj post nije uopste zlobno, vjeruj mi, samo mi haos kako si se upalila ..
joj jesam, ja se totalno potresem kad vidim da je nekom nepravda nanesena osobito malo nevinoj dječicu sad zamišljam dječaka kojem odrasla osoba ne da da jede užinu dok sva djeca to rade
ma kakav pedagog, oni jedni druge štite ja bi podnijela pisani zahtjev direktoru da se očituje po ovom događaju, tražeći da se ovakvo ponašanje sankcionira takodje bi poslala sličan dopis Misnistartsvu obrazovanja KS a garant bi našla i načina da u medije ovo plasiram ma toj kozi bi ja dohakala tražila bi javnu ispriku pred svom djecu u razredu, pred roditeljima na roditeljskom
joj, izvini vesela ali padam od smjeha na ovaj tvoj post nije uopste zlobno, vjeruj mi, samo mi haos kako si se upalila ..
joj jesam, ja se totalno potresem kad vidim da je nekom nepravda nanesena osobito malo nevinoj dječicu sad zamišljam dječaka kojem odrasla osoba ne da da jede užinu dok sva djeca to rade
Slazem se vesela, u svemu osim u onom fizickom treskanju Nasmijala si me.
jao kad se sjetim, rat 93..moja mati ostala trudna..i ja onako uciteljici "mozete li molim vas izaci ispreducionice, imam vam nesto vazno, prevazno reci!!!" i ona izasla..ja njoj kazem "dobit cu brata ili sestru" Ona se toliko "obradovala", jao pa divno, ovako, onako, ti ces sigurno mami pomagati oko bebe...joj mogu misliti sta je zena sve pomislila, ona glad u zenici, nije joj ni do nje same a meni umproforci dali veliku kesu bombona pa sam ja izbrojala koliko nas ima u razredu...i onda usla sa uciteljicom pa je ona svima rekla da moju "novost".
uciteljica je model i znacajna osoba odmah nakon roditelja
nakon veselinog posta mnogo vedrije gledam na ovaj problem.. stoga predlazem da uciteljici ukinete ove metode ali ostavite joj makar ono dizanje nogu na sto.. sirotica, previse bi joj bilo udaraca u jednom potezu [sm=smiley36.gif]
usvojen prijedlog
iskrena da budem tako se nasekirah, kud udjoh na ovu temu
andelo ce to danas da rjesi, vidjeces
ako ne sredi, ima da uciteljici isprintam ovu temu i natjeram je gladnu da cita od pocetka
evomog ucitelja pa brisem foto jer nije tema, ali to je moj ucitelj
< Poruku je uredio gerberka -- 6.11.2012 11:03:27 >
pa ćurka se već hvalila svojom odgojnom metodom pred roditeljima i oni joj se svi dive pa ne znaš bil se smijao il plakao
ja bi se za tudje dijete zauzela do bola a ne za svoje, plačući bi ona meni izašla iz učionice a onda bi je tresnula jer nema maramicu da obriše suze
meni je ovo u startu bio prestrasan dio - kako smisljeno ona provodi te svoje konc-logorske terapije ubijanja djece u pojam! I jos se hvali kako je dobro smislila taktiku - kao nece vise nikad niko zaboraviti salvetu!
Samo tu je bio momenat da se to presijece, i ako sam dobro skontala muz od andjelo je i pokusao, ali ne pije vode...zato mislim da "obican" razgovor s tom poremecenom kravom nije dovoljan.
I da, posto ima tendenciju da bez griznje savjesti maltretira djecu i ja bih isla na varijantu da dijete prebacim u drugo odjeljenje!
ukratko šta biste vi uradile kada bi učiteljica branila vašem prvačiću da jede u školi za vrjeme malog odmora zato što je zaboravilo svoju salvetu? napomin jem da se radi o jaaaaaako mršavom dječaku i da ja i mm slavimo svaki zalogaj pojede....jako mu je salb imunitet pa je i češće bolestan ,stalno neka temp....mm je obavio sa njom razgovor o tome i rekao da mu ne brani jesti ako nekad opet zaboravi jer se radi o izolaciji djeteta ,no danas se ponovilo isto
Ona nema pravo da mu zabrani da jede za vrijeme odmora. Ne jede pod časom. ako je ponovila opet isto, ja bih ovaj puta išla pisemnim zahtjevom direktoru, njoj se ne bih ni obratila.
ukratko šta biste vi uradile kada bi učiteljica branila vašem prvačiću da jede u školi za vrjeme malog odmora zato što je zaboravilo svoju salvetu? napomin jem da se radi o jaaaaaako mršavom dječaku i da ja i mm slavimo svaki zalogaj pojede....jako mu je salb imunitet pa je i češće bolestan ,stalno neka temp....mm je obavio sa njom razgovor o tome i rekao da mu ne brani jesti ako nekad opet zaboravi jer se radi o izolaciji djeteta ,no danas se ponovilo isto
Ona nema pravo da mu zabrani da jede za vrijeme odmora. Ne jede pod časom. ako je ponovila opet isto, ja bih ovaj puta išla pisemnim zahtjevom direktoru, njoj se ne bih ni obratila.
Prvi put mu je zabranila.
Drugi put dijete je izvadilo da jede, sjetilo se da nema salvetu , vratilo uzinu i dok ostali jedu, on nije jeo.
Uciteljica se nije udostojila da djetetu objasni neke stvari toplo i brizljivo. Dijete se dakle osjecalo postidjeno ( od prosli put ) Plasilo se ponovne reakcije svoje uciteljice jer nema salvetu.
Nije problem u tome da ce dijete ostati gladno, problem je sto ce se to isto dijete osjecati manje vrijedno, ponizeno, bespomocno i uplaseno.
Jadna je ta uciteljica.
< Poruku je uredio medic slatki -- 6.11.2012 11:13:41 >
mene sad zove sestra,dovest ce mi obje curice oko 2, pa taman vrijeme rucka..ako zaborave reci prijatno prije jela..ima da ustanu sa stola, drugi put nece zaboraviti.
čitam ovu temu i sve me neki trnci prolaze ,ma ne smijem napisat šta bih joj uradila ,da moderator ne zaključa temu . Uglavnom nakon mog odlaska mislim da bi ga hranila kao da je beba !!Ma kako će biti učiteljice kad nisu od kuće ponijele vlastiti odgoj (to su isfrustrirane k...e)!!
čitam ovu temu i sve me neki trnci prolaze ,ma ne smijem napisat šta bih joj uradila ,da moderator ne zaključa temu . Uglavnom nakon mog odlaska mislim da bi ga hranila kao da je beba !!Ma kako će biti učiteljice kad nisu od kuće ponijele vlastiti odgoj (to su isfrustrirane k...e)!!
ma dobre su moderatorice, one to malo obrišu i malo upozore..ne daj Boze da nas kaznjavaju ko ova uciteljica..bile bismo na olimpijadi mrsavih
ako prebacim dijete u drugi razred to je onda mač s dvije oštrice jer valja se njemu ponovo navikavat
da slažem se da smišljeno provodi politiku
ako se ne dogovorimo ,ja idem pravac direktoru
hajd sretno draga
samo molim te neka maleni ne prisustvuje tom razgovoru