Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
to je uciteljicina metoda - kazna = ne jesti. Meni ta uciteljica nije osoba koja je u stanju nauciti nasu djecu nekim vrijednostima kad ih uci da je ne jesti zasluzena kazna..ma hej, da je ne znam ti sta zaboravio..cijelu torbu,a ne hebenu salvetu.
brzo ozdravljenje tvojoj curici
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Ako neko slucajno nije procitao, da malo citiram inicijalni post: sad mi I kaže da mu je rekla da ponese salvetu rezervnu da je stavi u ormar u školi.....
al svejedno nije danas jeo,kaže I nije mi rekla ne možeš da jedeš ali mu nije ni salvetu neku ponudila.Djete vjerojatno isprepadano od prošlog puta nije se ni usudio da započne s užinom
Ne bih dopustila da mi dijete neko omalovazava pred razredom.
Joj medic i ti ga pretjera. Da se razumiemo, i meni je bezveze taj njen postupak, sto kazete mogla mu je papir dati. Ali sada ispade da ga omalovazava. Jos zena fino kaze da dijete slabo jede. Moja bi jedva docekala da joj uciteljica kaze da ne moze pojesti uzinu
Ja ga nisam pretjerala. Cim ga izdvojila od ostale djece to i dodje na isto, diskriminacija u neku ruku.
Pa nije ga ona izdvojila, sam se izdvojio jer nije imao salvetu. Jao ne mogu da vjerujem da se ovolika rasprava pokrenula. Ova forumasica sto je postavila pitanje morace slobodan dan uzeti da iscita sve ovo.
Da samo se dijete od 6-7 godina izdvojilo Tek dijete poslo u skolu. Nije krivo dijete, kriva je mama u tom slucaju. Uciteljica treba djetetu objasniti fino, kako sva djeca nose ono predvidjeno ( vise mi salvete na vrh glave :) ) razgovarati i sa roditeljima a ne tako postupati.
eto razgovarala i došlo dijete opet bez salvete ( više me mezi pista tu riječ) i sad rekla djetetu da mu mama pošalje jednu slavetu da ima u ormariću, mama kaže smješno joj to... al da ide direktoru radi toga nije joj msješno...i šta bi ti bogati da si učiteljica sad uradila...
ja mojoj koni poručujem da bude pametna...išla je u školi i dobro je gonila...nek fino pošalje duple salvete i sačeka da vidi šta se iza brda valja il ne valja uopšte...
Iskreno sta bih ja uradila : Djetetu ne bih uskratila obrok ukoliko ga druga djeca u isto vrijeme imaju. Ne bih imala srca . aRadije cu jos jednom tolerisati. Roditeljima poslati pismo da dodju na razgovor. Ukoliko roditelji i dalje budu pravili takve propuste, jer ih se svi pridrzavaju osim njih. Naglasila im da cu ja svoje salvete donjeti a da oni malo vise sebe preispitaju vjeruj da bih tako uradila, dijete ne bi znalo da mu mama nije donjela s....
Ovo je trabo biti start učiteljice...al već nakon razgovora obaveljnog i ponovnog ne pošticanja dogovora...ova učiteljica može biti plaho ljuta...ja bih nju malo spustila...ja bih njoj salveta za cijeli razred donijela d iama rezervu i rekl e hajmo sad počet učit ako nije kakav porblem boga vam
u njihovom periodu duzina kazne mora biti proporcionalna godinama..7godina, 7 minuta kazne..npr ne sudjelovanje u nekoj igri..ali i to za neko ponasanje a ne za zaboravnost..a ne ono da dijete kinji u zadnjoj klupi cijelu nastavu. Meni je to izivljavanje Hanady. Neka dobro ne skuha rucak il ne ubere ruze i dođe i izbaci frustracije na tuđoj djeci, a zbog svoje djece gađa stiklom prvog komsiju. Kazem ima finis uciteljica koje su se svome poslu posvetile, ali kaznjavati glađu za mene je krajnje nehumano. Ni mi svoju djecu kuci ne kaznimo..ono eh to ne valja danas neces rucati ili dobiti vocku..ne radimo ni mi to.
< Poruku je uredio gerberka -- 6.11.2012 0:32:51 >
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Ne bih dopustila da mi dijete neko omalovazava pred razredom.
Joj medic i ti ga pretjera. Da se razumiemo, i meni je bezveze taj njen postupak, sto kazete mogla mu je papir dati. Ali sada ispade da ga omalovazava. Jos zena fino kaze da dijete slabo jede. Moja bi jedva docekala da joj uciteljica kaze da ne moze pojesti uzinu
Ja ga nisam pretjerala. Cim ga izdvojila od ostale djece to i dodje na isto, diskriminacija u neku ruku.
Pa nije ga ona izdvojila, sam se izdvojio jer nije imao salvetu. Jao ne mogu da vjerujem da se ovolika rasprava pokrenula. Ova forumasica sto je postavila pitanje morace slobodan dan uzeti da iscita sve ovo.
Da samo se dijete od 6-7 godina izdvojilo Tek dijete poslo u skolu. Nije krivo dijete, kriva je mama u tom slucaju. Uciteljica treba djetetu objasniti fino, kako sva djeca nose ono predvidjeno ( vise mi salvete na vrh glave :) ) razgovarati i sa roditeljima a ne tako postupati.
eto razgovarala i došlo dijete opet bez salvete ( više me mezi pista tu riječ) i sad rekla djetetu da mu mama pošalje jednu slavetu da ima u ormariću, mama kaže smješno joj to... al da ide direktoru radi toga nije joj msješno...i šta bi ti bogati da si učiteljica sad uradila...
ja mojoj koni poručujem da bude pametna...išla je u školi i dobro je gonila...nek fino pošalje duple salvete i sačeka da vidi šta se iza brda valja il ne valja uopšte...
Iskreno sta bih ja uradila : Djetetu ne bih uskratila obrok ukoliko ga druga djeca u isto vrijeme imaju. Ne bih imala srca . aRadije cu jos jednom tolerisati. Roditeljima poslati pismo da dodju na razgovor. Ukoliko roditelji i dalje budu pravili takve propuste, jer ih se svi pridrzavaju osim njih. Naglasila im da cu ja svoje salvete donjeti a da oni malo vise sebe preispitaju vjeruj da bih tako uradila, dijete ne bi znalo da mu mama nije donjela s....
Ovo je trabo biti start učiteljice...al već nakon razgovora obaveljnog i ponovnog ne pošticanja dogovora...ova učiteljica može biti plaho ljuta...ja bih nju malo spustila...ja bih njoj salveta za cijeli razred donijela d iama rezervu i rekl e hajmo sad počet učit ako nije kakav porblem boga vam
Ako neko slucajno nije procitao, da malo citiram inicijalni post: sad mi I kaže da mu je rekla da ponese salvetu rezervnu da je stavi u ormar u školi.....
al svejedno nije danas jeo,kaže I nije mi rekla ne možeš da jedeš ali mu nije ni salvetu neku ponudila.Djete vjerojatno isprepadano od prošlog puta nije se ni usudio da započne s užinom
on je njoj osjetljiv i dobrica pravi..čudno, ali ja svu vasu djecu nosim u srcu svom. Ma teta gerba bi njima napunila punu sobu uzine i salveta, a uciteljici ne bih dala jesti
Lako vam je sa sinovima i salvetama. A da curicu imate vidjele bi: jedna da se prostre na klupu, jos jedna da se mijenja sa drugaricom (kod nas se nose one papiirne), pa se svaki vikend po 20min ostane u mercatoru birajuci dezen koji jos nemamo. OT: imal li ko duplih salvetica da se mijenjamo? I jos jedan OT: kaze li se salveta ili salaveta? Ja mislim ovo prvo, ali cesto cujem i ovu drugu varijantu.
joj oni su meni slatki jos ono nahlađeni pa semijenjaju: IBAM, NEBAB...IBAM, NEBAM
Lako vam je sa sinovima i salvetama. A da curicu imate vidjele bi: jedna da se prostre na klupu, jos jedna da se mijenja sa drugaricom (kod nas se nose one papiirne), pa se svaki vikend po 20min ostane u mercatoru birajuci dezen koji jos nemamo. OT: imal li ko duplih salvetica da se mijenjamo? I jos jedan OT: kaze li se salveta ili salaveta? Ja mislim ovo prvo, ali cesto cujem i ovu drugu varijantu.
sreća kod nas pamučne...ja bih pomahnitala još i to
nego na sljedeći BB povedi cucu i kutiju sa salvetama i ja ću svoju sa kutijom pa da mjenjamo duple
ja moram stavrno reći, moja sama sprema sebi ruksak i ne zaboravlja salvetu nikad... ujutro samo joj stavim u kutiju užinu i svježu vodu ona sama ubaci sama knjige spremi... ja naravno provjerim al kad ona ne vidi i pobadim crteže, nakit , lutkice i karafeke koje bi ona ponijela učiteljici
Koma zaista... Nije bit u hrani, bit je da je ona njega tim postupkom ponizila i posramila... Pogrijesila je i treba porazgovarati s njom, takvi postupci su nedopustivi. A mami predlazem da kupi paket salveta tako da je dijete osigurano za cijeli tjedan, tako da ne mora svaki dan misliti na to!
Salveta ja kazem user posted image Mrzim salvete od veceras
I ja Sreća-mi nosimo peškirić
Sreca mi 2. razred pa na velikom odmoru izadjemo vani i jedemo. "Ono" nosimo samo radi sminke. I evo, savjet vise: u dm ima super papir za umotati sendvice.
Učiteljica ima totalno pogresnu , morbidnu metodu kaznjavanja odnosno metodu ucenja pogresaka - ne dopustanje da dijete jede.
Ne zaboravite, neko kuci mozda nije imao obrok, a tek djeca u domovima koji ako nisu rucali, njih rucak ne ceka. Danas se to denislo malenom od anđelo sutra ce se ta praksa nastaviti.
Mi smo majke i trebamo razumjeti prvo našu djecu. I ne dozvoliti da im se kršeosnovna ljudksa prava ma o kakvim se kvazi strucnjacima i njihovim dosljednostima u odgoju radilo. Poljubite svoje piliće.
Imam potrebu podijeliti ovos vama. Djecak u sirotistu i Iraku nacrtao majku kako bi joj spavao u narucju.
< Poruku je uredio gerberka -- 6.11.2012 0:49:37 >
Salveta ja kazem user posted image Mrzim salvete od veceras
I ja Sreća-mi nosimo peškirić
Sreca mi 2. razred pa na velikom odmoru izadjemo vani i jedemo. "Ono" nosimo samo radi sminke. I evo, savjet vise: u dm ima super papir za umotati sendvice.
I mi smo
nisam draga fulila, nasa djeca su zasticena tipa mozemo otici i zalagati se razumijes..akood srca uvidimo da neke metode nisu uredu ipak da se zauzmemo..ne samo za svoje dijete nego i za ostalu djecu pogotovo djecu koja nemaju zastite. Nemoj se igrati crnim humorom hanady, vrati ase to milako bumerang...siroce nema roditelje
jer bila sam svjedokom kada se majka u jednom razredu zauela za djevojcicu koja je dobila samar od nastavnika..ta me zena zadivila..radila je u korist te djevojcice i druge djece ne samo u korist svoga djeteta..jer i mi bivoljeli da se neko zauzme za nase ako nas jednom ne bude
< Poruku je uredio gerberka -- 6.11.2012 0:59:01 >
nista ja mila nisam fulila, dijete je dijete imalo roditelje ili ne, svi su isti, bar za mene. I tako ce uvijek biti.
I ODAKLE GOD DA DOLAZE U SKOLI IMAJU PRAVO NA UZINU I SVE OSTALE POTREBE BEZ DA SE SOJECAJU NESPOSOBNO, NEPOSLUSNO, NEVRIJEDNO. TO SU SAMO DJECA, A MI SE ODRASLI TREBAMO ZAPITATI KAKVU IM PORUKU SALJEMO.
Medic slatki svaka ti cas_t.
< Poruku je uredio gerberka -- 6.11.2012 1:04:30 >
jer bila sam svjedokom kada se majka u jednom razredu zauela za djevojcicu koja je dobila samar od nastavnika..ta me zena zadivila..radila je u korist te djevojcice i druge djece ne samo u korist svoga djeteta..jer i mi bivoljeli da se neko zauzme za nase ako nas jednom ne bude
Naravno da bih voljela. Ukoliko vidim da se prema djetetu postupa lose sigurno da bih se zauzela/voljela zauzeti za bilo cije dijete. Mada danas svakakvih roditelja ima pa covjek cisto ne zna kako bi reagovao/da li bi smio reagovati. Za svoje dijete i u vatru skacem ako treba.
Ova prica o mami od krede me uvijek rasplace.
< Poruku je uredio medic slatki -- 6.11.2012 1:06:54 >
i cisto kao podsjetnica onima koji su zaboravili da su i to djeca i da i ona pohađaju skolu.