Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.10.2012 10:23:20
gerberka
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
kad smije m poceti koristiti mlijeko u ishrani ne da pije nego onako recimo da skham nesto na mlijeku - griz , taj miks sa prom jajetom i sirom. ne bih da kupujem adaptirano sad radi toga ako bi recimo mogao pomalo da koristi obicno. znam da nije pozeljno da se pije do godinu al onako malo u ishrani. sa Dz sam cini mis e pocela tako oko 8-9 mjeseci recimo u krompir da stavim pa ondai u cokolino. jsta vi mislite?
ih sve sto mi padne na pamet trazi mlijeko
ja kupim ad npr za keksolino..jucerna vakcini pitalapedijatricu..ipak je kao bolje zamutiti ovog..i mislim da jeste..nego kravlje... vazi zajedno cemo probatizumance hihi tičer kako je mali jel dobar..moj sinocimao turu 37.2..nista posebno...pratimo se danas :)))
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.10.2012 12:29:29
mamina princeza
j akupim samo one zitarice koje se prave sa vodom. al imam osjecj da su slabije nego ine koje se prave sa mlijekom ... neznam sto nekako kad ih probam sumi previse lagane iko pise da sadrze mlijeko. i onda ta vecera proleti kroz njega.
mi otprilike svako drugu noc pijemo jednu flasicu good nigth hipp ...jer inace bude prenervozan hoce d a doji vis enego sto mlijek aima i onda je haoss. oako ne spava duze al ne probudi se ono pravo i doji oko 2 sata poslije te flasice al ne place toliko. takod a ad svakako imamo u ishrani pa onda da kupim i jedno obicno da mutimo te na kasiku. koji ti kupujes i koji br jel 2?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.10.2012 14:51:25
teacher75
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
kad smije m poceti koristiti mlijeko u ishrani ne da pije nego onako recimo da skham nesto na mlijeku - griz , taj miks sa prom jajetom i sirom. ne bih da kupujem adaptirano sad radi toga ako bi recimo mogao pomalo da koristi obicno. znam da nije pozeljno da se pije do godinu al onako malo u ishrani. sa Dz sam cini mis e pocela tako oko 8-9 mjeseci recimo u krompir da stavim pa ondai u cokolino. jsta vi mislite?
ih sve sto mi padne na pamet trazi mlijeko
ja lani nisam davala prije godinu dana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.10.2012 18:35:47
Mya_81 RR
Dokazano je da djeca koja prije 12.mj. piju kravlje mlijeko imaju mala krvarenje unutar probavnog trakta, tako gube željezo i dovodi do anemije. Znači, ne preporučuje se konzumirati čak ni tako male količine u kašicama. Tu količinu slobodno mozes zamijeniti mlijekom koje inace pije (tvoje ili AD).
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 14:39:32
aidana
Drage žene, zanima me da li ima neka slicno iskustvo kao ja pa da mi da koji savjet. ce imati za par dana punih 6 mjeseci. Sa uvodjenjem guste hrane sam pocela kada je imao 4,5 mjeseca. U pocetku je naravno jeo po par kasikica a sada vec moze pojesti oko 100 ml kasice ako mu se svidja. Meni se cini da je to vec dovoljno da bi zamjenilo jedan obrok, ali on i dalje pije istu kolicinu mlijeka (4 X po 210 ml AD). Kao da ga bilo koja kasica ne zasiti nimalo. Neki dan je pojeo zaista dovoljnu kolicinu rize i tikvice, da bi nakon samo sat vremena trazio mlijeko. Inace mi to ne bi bio problem ali je rodjen kao jako krupna beba i takav je i ostao (ima skoro 10 kg) pa me strah da se ne deblja dodatno. Zanima me kako su druge mame uspjele smanjiti broj mlijecnih obroka na 3 (tako pise i na aptamil 2) i zamjeniti neki cvrstim obrokom. Ja sam pokusala da dam kasu u vrijeme kad bi trebao dobiti mlijeko, ali tad nece uopste da jede... da dajem izmedju obroka...poslije mlijeka sto mi nije imalo nikakvog smisla ali eto...svi pokusaji su propali.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 14:47:49
aidana
aha vidis nisam razmisljala o tome da ce meso vjerovatno bolje zasititi. Jos malo pa ce i to doci na red. Ako ni to ne upali ja cu se opet vratiti sa istim pitanjem :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 15:50:04
Crnkica
moja ima 5 mjeseci i 10 dana,prije mjesec dana sam joj počela pomalo davati kašice domaće i jela je,međutim kao da je malo stagnirala na težini,čak i smršavila.opet sam je počela samo dojiti i već se primjećuje da napreduje.dali joj ne godi kruta hrana,nije alergična,al u zadnje vrijeme je uopšte neće.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 15:57:31
palachinken
IZVORNA PORUKA: dzejla2012
moja ima 5 mjeseci i 10 dana,prije mjesec dana sam joj počela pomalo davati kašice domaće i jela je,međutim kao da je malo stagnirala na težini,čak i smršavila.opet sam je počela samo dojiti i već se primjećuje da napreduje.dali joj ne godi kruta hrana,nije alergična,al u zadnje vrijeme je uopšte neće.
Ma vjerovatno još nije spremna...te početke kašice su čisto za isprobavanje okusa, rijetko koja će se beba najesti, tvoje mlijeko je puno kaloričnije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 21:42:04
ellam
koliko vase bebe uzrasta oko 9mj imaju kila? mi imamo 9mj i 9,100 kg. dr kaze da je to idealno. medjutim vidjala sam bebe koje imaju5 mj a toliku kilazu. neki me strah uhvatio jel mi dovoljno jede A. IZgleda ok i ima apetit za sve, nista ne odbija a jos i doji...
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 22:07:40
Crnkica
IZVORNA PORUKA: ellam
koliko vase bebe uzrasta oko 9mj imaju kila? mi imamo 9mj i 9,100 kg. dr kaze da je to idealno. medjutim vidjala sam bebe koje imaju5 mj a toliku kilazu. neki me strah uhvatio jel mi dovoljno jede A. IZgleda ok i ima apetit za sve, nista ne odbija a jos i doji...
, pa od čega stvaraš problem,tvoje dijete je idealne težine a uz to još nema problema sa ishranom pa šta ti je problem.kako bi te tek strah hvato kad nebi beba jela,kad bi imala premalo il previše kilaže.budi zadovoljna situacijom. moja beba ima 5 mjeseci i normalnih 7 kg,ne mislim da bi bilo dobro da ima 9 kg nije idealno za njen uzrast. možeš mislit da mi drugarica kaže kako mi je dijete sitno pa bi bilo dobro da joj dajem bilo šta da bude krupnija ,kaže njena snaha pripitaje dijete od drugog mjeseca i prava je debeljuca,što je kao Bože sačuvaj dobro.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 22:17:55
kaktuscic
Mi smo prije par dana poceli sa krutom hranom (5,5 mjeseci) i sad ne znam koliko je normalno da beba uzrasta od 5,5 mjeseci kolicinski jede. On bi mogao pojesti za jedan obrok ovu veliku hipp kasicu, je li to previse? Ima samo jedan obrok za sad. Meni drago da jede pa bih mu dala koliko hoce (jer stariji sin u ovom uzrastu nikako nije jeo krutu hranu) ali se bojim da se ne udeblja previse i ne nauci vec sad na obilne kolicine hrane... Koliko vase bebe pojedu za jedan obrok?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 22:24:15
kaktuscic
Ellam moj sin je sa godinu dana imao 9,5 kg. Dojenje mu je bilo osnovna i cesto jedina hrana u toku dana, a dojio je 2 godine i 4 mjeseca. Znaci u to vrijeme nista skoro nije jeo, ali ja nikad nisam brinula, jer nikad nije bio bolestan.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 22:32:25
dzenyA
EH ovako ellam nasi momci su tu negdje u 10 dana ,moj ima 12,500 kg ,bas je nabijen ,nije debeo kad se gleda al kad se uzme
ali on nista nece da jede,par kasikica necega i to je to,samo doji...pedijatar mi probi glavu kao moras ga naucit da jede bice malokrvan bla bla,nemoze on samo na dojci biti....a dijete zdravo doslo mi promijeniti dr. tvoj jede hB,ja kad vidim kako druga djeca jedu meni se
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 22:33:28
dzenyA
IZVORNA PORUKA: kaktuscic
Ellam moj sin je sa godinu dana imao 9,5 kg. Dojenje mu je bilo osnovna i cesto jedina hrana u toku dana, a dojio je 2 godine i 4 mjeseca. Znaci u to vrijeme nista skoro nije jeo, ali ja nikad nisam brinula, jer nikad nije bio bolestan.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 22:35:17
gerberka
dzenya mila, njima ipak sa9mj nije dovoljno samo mlijeko..ne znam,odi raspitaj se jos kod nekog dr
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.11.2012 22:44:26
kaktuscic
Ja nisam isla pedijatrima Zadnji put je bio na pregledu kad je primio zadnju vakcinu, mislim onu sa godinu dana sto se prima, niti sam mu nalaze radila, ma vala nista, dijete zdravo, pravo, nista mu ne fali. Kontam da mu ista fali bio bi nekad bolestan. Sad sa 3 godine i 3 mjeseca ima 16 kg. On je tek nakon drugog rodjendana poceo jesti, i to uz crtani film ili na neku prevaru. Nikad nismo pili nikakav dodatak dohrani, niti one silne sirupe za apetit ili jacanje imuniteta... Ujutro jede malu kasicicu meda. To je sve. Ja imam u okolini mnogo djece koja isto ne jedu skoro nista pa im nista ni ne fali. Jednog dana oni sami pocnu jesti, a mi smo taj dan docekali eto kad je navrsio drugu godinu, od tada stvarno fino i raznovrsno jede.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
da vidim , kako to kod vas :D felix
jeste li sramezljivi il pak ne , mozda preiintimno pitanje al hajd , bilo je jos intimniji .Baš me nak zanima za vreme odnosa kad se sex gledatel u partnera covjeka, il pak zmirite hahah ...mislim gledatel se u oci hahha ili ne ......
da gledamo se (88%)
ne ne gledamo se :D (12%)
Broj svih glasova: 309
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!