|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.10.2012 11:47:59
|
|
|
|
lana32
|
Mojoj curici je sada već 10 mjeseci ,mnogo sam čiatala o ishrani ,uvodila sam joj namirnice,ali se nisam slijepo vodila kojekakvim tablicama ili preporukama ,već sam pratila svoje dijete . Počela je sa 5 mjeseci s uvođenjem dohrane ,i tu sam išla po principu jabuka,banana,marelica ,kruška ,rižine pahuljice i slično . Ni na jednu namirnicu nije negativno reagovala. Meso sam joj uključila oko 6,5 mjeseci ,i to je super prihvatila. Žitarice u 7 mjesecu i s tim je super prošla. Sad jede mnogo toga,ne dajem joj još našu hranu ,već i dalje spravljam hranu njoj posebno.Uglavnom to izgleda ovako: ujutro su kuhano ili nekuhano voće u kombinaciji s keksom ,ili nekim žitaricama ( u zadnje vrijeme sam izbacila sve one pripravke za djecu ,kupila u Dm zobene i pšenične klice,proso i to joj super odgovara,ponekad u kombinaciji s vanilin šećerom ili cimetom ,čak sam i kupila mix žitarice musli s suhim voćem (40% voća),isitnila u blenderu i to joj isto posebno napravim i oduševljena je s tim ,stolica redovna ,po dva ili tri puta dnevno , ručak se uglavnom sastoji od dvije ili tri kombinacije povrća s nekim mesom ,naravno još uvijek pravim kuhano,nekad napravim žumance s pavlakom i puterom , večera i užine su mlijeko ,mliječni proizvodi u vidu pudinga,jogurta s probioticima i voćem. Pije i AD mlijeko poslije kupanja,noću i rano ujutro ,eventualno i za užinu u toku dana. Moram samo reći da sam kupila parno kuhalo( aparat za kuhanje na pari) Tefal koje mi je uistinu olakšalo posao . Samo narežem namirnice i uključim . Kad se skuha ,samo se isključi i sve drži toplim ,osim toga sve vitamine i minerale sačuva,ma ja sam prezadovoljna s tim . Nema dežuranja nad šporetom ,nema dodaj ovo ,dodaj ono ,procijedi i slično . Aparat je savršen i veoma praktičan .
|
|
|