|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
29.10.2012 10:43:30   
Anoniman
Molim za informaciju(ko je upucen)

Muz ima jako dobar posao u drzavnoj ustanovi,ja ne radim trenutno mada sam radila dok sam bila trudna.Imamo trogodisnjeg sina i jako puno problema koje cini mi se nikako nemozemo prevazici,i sve vise razmisljam o razvodu.Koci me samo jedno-dijete.Naime,u par svađa mi je rekao ako ja hocu da idem ali dijete nigdje necu voditi i da ce ga na sudu dodijeliti njemu.Ja sam savjesna i dobra majka.Moje dijete je napredno,zdravo,uredno,i jako vezano za mene.Medjutim znam da on nece dozvoliti da ga odvedem i da ce ga traziti na sudu.Nemamo sređeno stambeno pitanje-podstanari smo,ali ja imam u mojoj porodicnoj kuci(u kuci gdje sam se rodila)u istom ovom gradu gdje zivimo,svoj sprat(licno moj-rezije su na moje ime)...znaci u slucaju razvoda imala bih rijeseno stambeno pitanje u startu.S obzirom da ne radim kolike su sanse da ja dobijem svoje dijete na sudu?

(odgovor članu saritaa)
  Neposredna veza do poruke: 1001
29.10.2012 10:52:49   
Mya_81 RR
Praksa je obicno da skrbnistvo bude zajednicko. Mada to obicno znaci da je dijete vise kod majke, a ono standardno vikendom kod oca (ili kako se vi medjusobno dogovorite ako ste u dobrim odnosima).

Mislim da nemas razloga za brigu da ce sud dodijeliti skrbnistvo iskljucivo njemu samo zato sto ne radis.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1002
29.10.2012 11:09:34   
henna ze
sud će ti oduzeti dijete samo ako dokaže da nisi sposobna da se brineš o njemu, tj. da ga zanemaruješ, zlostavljaš, da si narkomanka, alkoholičarka i bla bla..ja mislim da u ovoj situaciji dijete će pripasti tebi..a on je dužan davati alimentaciju za izdržavanje djeteta..
ali evo javit će ti se neka od naših pravnica...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1003
29.10.2012 11:13:48   
veeseelaa
a ono standardno vikendom kod oca

meni se ovo uopće ne dopada, znači majka koja radi niti jedan vikend, izuzev ako je otac za, ne može provesti s djetetom user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1004
29.10.2012 11:20:47   
bebbe RR

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Molim za informaciju(ko je upucen)

Muz ima jako dobar posao u drzavnoj ustanovi,ja ne radim trenutno mada sam radila dok sam bila trudna.Imamo trogodisnjeg sina i jako puno problema koje cini mi se nikako nemozemo prevazici,i sve vise razmisljam o razvodu.Koci me samo jedno-dijete.Naime,u par svađa mi je rekao ako ja hocu da idem ali dijete nigdje necu voditi i da ce ga na sudu dodijeliti njemu.Ja sam savjesna i dobra majka.Moje dijete je napredno,zdravo,uredno,i jako vezano za mene.Medjutim znam da on nece dozvoliti da ga odvedem i da ce ga traziti na sudu.Nemamo sređeno stambeno pitanje-podstanari smo,ali ja imam u mojoj porodicnoj kuci(u kuci gdje sam se rodila)u istom ovom gradu gdje zivimo,svoj sprat(licno moj-rezije su na moje ime)...znaci u slucaju razvoda imala bih rijeseno stambeno pitanje u startu.S obzirom da ne radim kolike su sanse da ja dobijem svoje dijete na sudu?

Ne znam kako sada trenutno stvari stoje u zakonodavstvu, ali znam da savjesnoj i odgovornoj majci koja ima dom niko neće oduzeti dijete. I ne boj se - muževi često priijete da će uzeti dijete, ne od silne želje za djetetom, već zato što znaju da je to majci važno... Koliko znam, on bi sa dobrim poslom morao plaćati izdržavanje i za tebe i za dijete. Nemoj da te takvi strahovi drže u paklenom braku. Sretno.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1005
29.10.2012 11:23:33   
MAMA MA
Ma nemam ja nista protiv,nek on provodi vikende kod oca.Samo mi je bitno da dijete zivi sa mnom.
Meni odgovara zajednicko skrbnistvo,ali on prica da ce on biti taj koji ce dobiti skrbnistvo a mene kao da Bog nije ni dao

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1006
29.10.2012 11:25:29   
MAMA MA
Da...to sam ja...jedan problem nemozemo nikako prevazici...i nikakouser posted image
ove ostale i nekako ali taj jedan nikako

"Why fool around with hamburger,when you have steak at home."-reče moj dragi i osvoji me...

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1007
29.10.2012 11:26:33   
veeseelaa
dobit će on skrbništvo malo sutra
nemoj da te plaši, i da mu ostaviš dijete peti dan bi te tražio da ga vrati, to je sve njegova šuplja
vidjela okolo kako to na kraju biva, sva su djeca kod majke 99%

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1008
29.10.2012 11:29:21   
D_K
IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Da...to sam ja...jedan problem nemozemo nikako prevazici...i nikakouser posted image
ove ostale i nekako ali taj jedan nikako

e moradoh opsovat'' kad sam vidjela da si ti na ovoj temi..
ne mogu da povezem.. ti i tvoji postovi i razvod braka.. e je****..
user posted image user posted image
imate li gdje otici, savjetnika, imate li koga da razgovarate.. svugdje bude kriza i nekih problema ali zar je dotle doslo user posted image user posted image

< Poruku je uredio D_K -- 29.10.2012 11:37:45 >

Onaj pogled :))))

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1009
29.10.2012 11:30:21   
veeseelaa
da, jbg, žao mi je, nekad je bolji razvod nego loš brakuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1010
29.10.2012 11:30:52   
bebbe RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

dobit će on skrbništvo malo sutra
nemoj da te plaši, i da mu ostaviš dijete peti dan bi te tražio da ga vrati, to je sve njegova šuplja
vidjela okolo kako to na kraju biva, sva su djeca kod majke 99%

Potpis. No sikiriki.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 1011
29.10.2012 11:31:58   
MAMA MA
Ma ja sam inace jako pozitivna osoba...i uspjesno sam preguravala svaku krizu ali me ovaj problem izludjuje...i to je jedini razlog zasto pomisljam na razvod...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1012
29.10.2012 11:34:38   
MAMA MA
nije los brak vesela...cak naprotiv jako dobar brak....ali jedan problem-znaci samo jedan...i ja mu nevidim rjesenje...sve ostalo cista 5

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1013
29.10.2012 11:35:03   
veeseelaa
ja znam jednu divnu majku, kojoj je isto tako muž prijetio da će joj oduzeti dijete, a ona kaže nećemo se oko toga sporiti, evo ti dijete.... i ostavi ga ona jedno 10 dana, kad svekrva došla na posao od te žene, donijela joj dijete i stvari, veli sine djetetu je najbolje s tobom, eto toliko koliko se njen bivši pretrgao oko djeteta....
a ona bila mudra, nije se gombala, nego poznavala gada, ko veli evo nije problem

Očevi se baš ne snalaze s djecom, organizacija nula bodova, a i dijete traži majku, mame su zakon zato bez brige user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1014
29.10.2012 11:35:30   
Anoniman
Mama ma, zao mi je...
Mislim da su ti cure sve rekle. On ne moze da dobije skrbnistvo osim ako se ne dokaze da si ti nemarna majka (narkomanka, prostitutka, mentalno neuracunljiva i sl.). Ipak...pokusajte sa bracn. savjetnikom prije zvanicnog razlaza...mozda ima ipak nade da se spasi brak ako je ostalo iceg sto lici na ljubav i postovanje.
Sretno

Neposredna veza do poruke: 1015
29.10.2012 11:36:08   
D_K

Ma ja sam inace jako pozitivna osoba...i uspjesno sam preguravala svaku krizu ali me ovaj problem izludjuje...i to je jedini razlog zasto pomisljam na razvod...

to sto pomisljas na razvod ne znaci da je doslo do njega.. to je jako bitno..
slazem se da je bolji i razvod nego los brak ali losa faza u braku ne znaci i generalno los brak..
drzim ja tebi fige da to sve prebrodis i da kraj bude ono sto je najbolje za tvoje dijete i tebe user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1016
29.10.2012 11:36:14   
veeseelaa

nije los brak vesela...cak naprotiv jako dobar brak....ali jedan problem-znaci samo jedan...i ja mu nevidim rjesenje...sve ostalo cista 5

pa onda postoji šansa i za izgladjivanjem odnosa

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1017
29.10.2012 11:41:00   
veeseelaa
ali losa faza u braku ne znaci i generalno los brak..

baš tako
mada ne treba odmah na prvu preponu razmišljati o razvodu, mada mi smo žene takve user posted image  čini mi se

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1018
29.10.2012 11:49:27   
hanabanana

Nema dobrog braka gdje se govori o razvodu.
Kakav dobar brak i kavi bakrači....
Ili jeste ili nije....
Postoji još jedino mogućnost da bi se razvodili radi budaleštine.
E tada postoji mogućnost da je brak dobar.
U svakom slučaju, mislim da je pravo na tvojoj strani, kako god odlučiš.
Kod odlučivanja gdje dijete ide prvenstveno se misli na dobrobit dijeteta, a i tamo prvo na emocionalnu sigurnost, pa onda finansijsku.

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1019
29.10.2012 11:55:16   
MAMA MA
Hanabanana hvala na iskrenosti i informaciji...Nekima bi ovaj problem bio glupost ali meni nije...Da nema tog problema nebi ni bila na ovoj temi..jer sve ostalo stima...ali ja hocu da sve sve stima-ili nece nista

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1020
29.10.2012 11:57:44   
veeseelaa
a koji je to problem? ako nije tajna.... da o istom porazgovaraš s nekim bliskim? možda ti se samo čini kao veliki problem? da ga okreneš i sagledaš sa svih stranauser posted image
Znaj da će jedino tm voljeti vaše dijete kao ti, bez rezerve, svi drugi će biti drugi, zato dobro promisli o svojoj odluci izuzev ako se radi o nečem golemom....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1021
29.10.2012 11:59:27   
Medić*

Hanabanana hvala na iskrenosti i informaciji...Nekima bi ovaj problem bio glupost ali meni nije...Da nema tog problema nebi ni bila na ovoj temi..jer sve ostalo stima...ali ja hocu da sve sve stima-ili nece nista

MAMA MA mislim da nema te osobe kojoj sve stima :) Polako, razmislite, mozda je problem rjesiv user posted image Opet ti najbolje znas sta i kako.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1022
29.10.2012 12:00:09   
veeseelaa
Mama ma ako štima sex sve ostalo mu halali

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1023
29.10.2012 12:00:54   
hanabanana

Sve uredu, i sve poštujem.
Samo ti nešto ovdje zaboravljaš.
Ovdje nisi u pitanju samo ti, ovdje su u igri još dvije osobe, od kojih je jedna najbitnija, a to je dijete.
Kako si sama rekla, nekima je to glupost, možda će i tvom dijetetu tvoje takav potez biti glupost zbog kojeg će te kriviti za sve loše u životu što mu se može desiti.
Da li si na to spremna?!

< Poruku je uredio hanabanana -- 29.10.2012 12:01:46 >

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 1024
29.10.2012 12:00:58   
koka i po
ne znam kolika tezina jednog problema treba biti da dodje do razvoda braka....i to samo jednog.
..a sve ostalo za 5user posted image .
ja sam uvijek za soluciju spasavanja braka.saberi sve lijepe i ruzne trenutke i stavi na vagu.ako prevagnu ovi drugi tu se nema sta spasavati.ali tvoja dilema nije spasiti ili ne spasiti...ja ti ovo samo prijateljski govorim dok nisi napravila drastican korak.
ne znam kakav problem je u pitanju niti me interesuje...ali postoji jedna poucna izreka....ako trcis za sjenkom ona ce ti bjezati...a ako joj okrenes ledja sama ce ti prici.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

komunikacija
mirica

kako komunicirati sa vama forumasima molim pomoc

preko facce buka (71%)

molim pomoc (29%)

Broj svih glasova: 118

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *