|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
13.9.2012 10:29:15   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: Maglicica

Nadam se da ce meni dati i cvike ili sociva u intenzivnu, inace cu biti kao sismis user posted image

mozes naocale ostaviti, i ja sam :)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu Maglicica)
Neposredna veza do poruke: 1326
13.9.2012 10:34:04   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: moni

Amina Zana, a možeš li bar spavaćicu svoju ponjetiuser posted image ? Muž ti onda drugi dan kad izađeš sa intenzivne može donjeti ostale stvari,je li tako?Ipak gore moram u nedelju,moram biti u nečemu čitavu nedelju i znači u ponedeljak kad krenem na carski muž sve mora kući odnjeti pa opet donjeti kad siđem sa intenzivne?Ne mogu ostati stvari negdje na odjeljenju?

meni su dali da ponesem spavacicu, jer na 'pripremi' nije bilo vise njihovih cistih, inace ni to ne daju.
kad izadjes sa intenzivne, muz ti donese sve sto ti treba, jedino hrana se ne smije unositi, samo petit keks i sokici. ja sam sebi sve stvari spakovala prije i sta cu obuci kada budem izlazila i sminku i kremice i sve sto mi je jos trebalo sa bebom dok sam...
ti ces vjerovatno leci na patologiju i moci ces unijeti sve, a onda ce ti ih osoblje donijeti sa patologije na porodjajno.
:) sretno u nedjelju

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 1327
13.9.2012 10:34:15   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Za posjetu i virozu se mogu sloziti s tobom, ali za ostalo ne. Van pameti mi je da otac bebe ne moze biti uz bebu i zenu. Epiduralna je bauk najvise zato sto o njoj najvise pricaju oni koji s istom nemaju iskustva... Kao i npr za prisustvo oca na porodu...

Meni je član porodice anesteziolog pa prilično znam o tome na kakva ih usavršavanja šalju.
Isti taj član mi je rekao: ti ne smiješ na epiduralnu radi tvoje kičme. Tu treba grah baciti i misliti jesi li ili nisi dobro ubo. user posted image
Meni je radjen carski rez sa totalnom anestezija, nisam imala klasične konce, nego traku koja se lijepi ( ne znam tačan medicinski naziv ). Pri otpustu pitala svog ljekara kad smijem na tuširanje, rekao čim dodješ kući.
U bolnici se nisam tuširala pretpostvaljam zato što mi je na mjestu reza bio zavoj, pa bih ga pokvasila a niko nije bio horan da mi isti mijenja....a nisam ni ja bila horna da se tuširam u njihovim kupatilima.
E sada, ako je neko imao one starinske konce, možda je to razlog zbog kojeg se nisu tuširale. Ti konci se i vade, ja nisam imala konce.

Otac bebe isto može biti pod virozom, kao i svi ostali članovi porodice, pa nije uredu da zarazi bebe od 8 drugih žena koje su ležale sa mnom. Mada je moj muž dolazio do mene svaki dan, ali je stavljao masku na lice, i zadržavao se najkraće moguće. ( upravo radi drugih žena oko mene )

Ja sam se i prvi i drugi put nakon CR tusirala odmah kroz 12 sati. Preko zavoja bih stavila nesto (u bolnici spavacicu jer bih dobila novu cistu a kod kuce komadic folije) dok mi nisu izvadili konce prvi put a drugi put sam imala ljepljenu ranu sa jednim koncem u duzini/sirini pa nije bilo tih "problema".

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1328
13.9.2012 10:44:25   
AminaZana
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Kad citam kakva je kod nas procedura prije i poslije CR zaboli me glava... Ne mogu da vjerujem.

Ja sam u Nl imala CR uz epiduralnu anesteziju. Mm bio Za vrijeme operacije uz mene i on je bebu mjerio i obukao. Sat vremena na intezivnoj bio mm i beba sa mnom. Kasnije svi zajedno u sobu sa svom posjetom i jela i pila odmah sta sam htjela. Sestre ulazile da me presvuku i nahran ebebu. Sutradan se sama istusirala i skinuli mi tufer sa rane. Nakon 5 dana kuci... Hvala Bogu super podnijela.

Ne mogu da vjerujem da je posjeta sat vremena i preko stakla... Ja bih poludjela sama. Mislim CR je operacija koja se svigdje izvodi na isti nacin i ne znam sto zene toliko odvoje i od beba i od rodbine za vrijeme iste i prave neku halabuku tipa ne smijes jesti, ne smijes piti, ne smijes kvasiti ranu... Ma ne smijes nista. Epiduralna je kod nas bauk, a opsta kao nije. Ma ne mogu da vjerujem. Nas sistem mi bas nekad ide na zivce...

vjerujes li da sam ja jedina pacijentic na cijelom odjeljenju bila koja je zahtijevala epiduralnu!!!??? svi se iscudjuju, a nema niko pojma sta svom organizmu i djetetu moze uraditi sa opcom anestezijom, a pored toga osjecaj vidjeti svoje dijete je neopisivo, cuti njegov prvi plac i poljubiti ga kada dodje na svijet.
oporavak je isto neopisivo laksi nego sa opcom. u odnosu na dvije zene koje su porodile u isto vrijeme kao i ja (ja sa blizancima) otpustena sam dan ranije i prije sam i ustala i oporavila se opcenito.

a nekako i razumijem ta pravila nase klinike. kod nas jos nije svijet diciplinovan sto se tice unosenja hrane i odrzavanja higijene.

sjecam se u starom porodilistu, gdje je nana od jedne pacijentice donijela vrucu pitu na intenzivnu!!! mislim da je to van sve pameti. nasem svijetu drugacije se ne moze stati u kraj, nego sa staklenim vratima. zalosno jeste. doduse, nismo svi isti, ali ima svakakvog svijeta.

sto se tice tusiranja, ja sam se istusirala cim sam izasla sa intenzivne, tj, drugi dan nakon poroda :)

< Poruku je uredio AminaZana -- 13.9.2012 10:54:41 >

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 1329
13.9.2012 10:49:31   
Maglicica
Jos samo da vidim - koliko dugo nisi pila vodu prije carskog? user posted image

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1330
13.9.2012 11:00:29   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: Maglicica

Jos samo da vidim - koliko dugo nisi pila vodu prije carskog? user posted image

posto sam znala kada idem na porod, ja sam uvecer fino vecerala, dobro se najela i napila, odmorila malo, okupala se, isfenirala, skinula lak sa noktiju, odrezala noktice, picnula se, odmorila i oko 1h iza ponoci su me muz i brat odvezli u porodiliste, sacekali da me porode i vidjeli bebache.
mogla sam vecerati, jer sam znala da cu imati spinalnu anesteziju, kod opce ne znam kakva je procedura oko jela.

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu Maglicica)
Neposredna veza do poruke: 1331
13.9.2012 12:26:36   
Lejla Ka
Kad sam bila u bolnici rekli su mi da mogu jesti do 5 (tad se posluži neka njihova večera), a da pijem negdje do 10 i onda kapak. Porod je bio zakazan za 9 u jutro narednog dana. Meni su trudovi krenuli iza 1 to veče i od jednom sa bila užasno žedna. Sestra mi je rekla da mogu uzeti povremeno po gutljaj vodi ( i da ne kažem da mi je ona dozvolila user posted image ), ja sam tako i uradila, uzimala po malo u više navrata. Carski se radio u općoj anesteziji, u Općoj bolnici.
Prije 8 godina na GAK-u (vjerujem da procedure nisu puno drugačije ni sad na Jezeru) sam noćila kod kuće, a primili su me i radili mi carski slijedeće jutro oko 11h. Postila sam od nekih 8-9h na večer. Isto je bila opća anestezija.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1332
14.9.2012 12:30:00   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Lady26

Mene je strah prirodnog poslije CR.... user posted image

sve je dobro ako krene prirodno , meni su pokusali izazvati porod a lele to ni dusmanu ne bih preporucila bolovi ubise ja se ne otvaram , nedaju pda jer nisma otvorena , ma bilo da se ubijem da sam znala cekala bih fino kuci da krene porod pa otisla u bolnicu a ne oni mi dali dva puta gel (koji je na mene extremno jako reagovao tako rekose) pa neke kapi sve rastura zena se ne otvara tj. ja , beba krupnija daleko neg su rekli , ama izmucili me , sve sam pokusala da rodim prirodno , kada su usli i rekli ne nije moguce ovim riejcima " neke zene nisu rodjene da prirodno radjaju pomirite se s tim" ja sam plakala kao godina , jedva su me smirili , ne znam ni sama sto sto sam toliku bol istrpila da rodim prirodno za djabe ili od umora elem , kad je dosao CR bila sam srtena da i on postoji za zena kao sto sam ja , a vala beba bila prekrupna a ja preuska nikako se ne uklapa :)))
U svakom slucaju sretna sam da je ipak sve dobro proslo , a moj svajet je ko kod zeli pokusta prirodno neka fino ceka prirodno da samo krene a ne da ga muce i isto tako ako ti kazu da ne mozese prirodno da je bolje radja na CR poslusaj doktore i uzmi CR ne pravi se heroj ipak oni znaju bolje .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1333
14.9.2012 12:40:21   
Mirkica
ja sam prvi imala sa Spinalnom a drugi sa epiduralnom anestezijom , ova prva mi je bila bolja , oba puta sam bila budna sem sto sam ovo drugi put nekako vise osjetila uffff , ma osjetila sma sve sta mi rade u stomaku a sa prvom nista , a boli nije bilo.

KAda su izvadili bebu poceli su je iz ruek u ruku nosat i govoriti koliko ima odprilike hahahahaha pa tek stize do mm , on mi ga pokaza i oni odose , zima u sali da se smrzens , meni muka povraca mi se a nemam sta , to jutro nisam jela samo malo mi muz dao sendvica kaze ma ko njih sisa user posted image user posted image user posted image najedi se , a nije se znalo jel CR ili nije . Elem kad me zakrpise svezose me u porodiljski odjel tu sam lezala u sobi sama sa bebom i muzem 4 sata posle su me premjestili u moju sosbu , imala sam kateter i jos jednu bocicu koja je isla iz rane nju sam nosila 3 dana , i kada sam je izvadial mogla sam se okupati , sama sam se okupala .

Moram reci da sam se punoo brze i lakse oporavila drugi put nego prvi , sto se posjete tice odmah sam je dobila i to u porodiljskom dosla moja sveki , jetrva moj sin i od jetrve mala , tu je naravno bio i mm cijelo vrijeme, ali smejli su samo na kratko , a kad su me premejstili u sobu onda je mogao biti ko hoce i koliko hoce , a ima i prostor gdje se sjedi sa gostima vani.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 1334
14.9.2012 12:47:19   
sporty mamaa

Rodih prirodno poslije prvog carskog. Porod za pozeliti, ako ti sta znaci svo vrijeme koje sam provela u porodajnoj sali je cijelih dvadeset minuta ukljucujuci i sivanje. Nikakvih lijekova, niti dripa nisam imalauser posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1335
14.9.2012 14:38:28   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Rodih prirodno poslije prvog carskog. Porod za pozeliti, ako ti sta znaci svo vrijeme koje sam provela u porodajnoj sali je cijelih dvadeset minuta ukljucujuci i sivanje. Nikakvih lijekova, niti dripa nisam imalauser posted image

kod tebe bas bilo prirodno :))) kod mene pokusali da naprave prirodno :)))) tvoj porod pozeljela bih svakome user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1336
17.9.2012 21:42:42   
kokaa
drage je li netko zna di je mama Čupi koja je bila aktivna ovdje na forumu i na ovoj temi , i zadnje što sam čitala je da je i ona čekala četvrti carski ...jel ima tko kakvih saznanja ili kako bi mogla kontaktirat ju , bila bi vam jako zahvalna na pomoći. LP

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1337
18.9.2012 8:07:47   
Zveckica
Da li neko zna da li se porodilje i bebe "pustaju" kuci, ako je carski izveden srijedom, i vikendom; ili se ceka ponedjeljak za izlazak?

(odgovor članu kokaa)
Neposredna veza do poruke: 1338
18.9.2012 11:21:22   
Pikapolonica

IZVORNA PORUKA: Zveckica

Da li neko zna da li se porodilje i bebe "pustaju" kuci, ako je carski izveden srijedom, i vikendom; ili se ceka ponedjeljak za izlazak?

Nisam upoznata da ima veze koji dan se izvodi carski sa pustanjem kuci. U bolnici se ostaje 5 dana, nakon toga ide otpust, pa kako te zakaci.
Mene su porodili u nedjelju navece a izasla sam u petak oko 12.

The world is mine!
A. 21.08.2011.

(odgovor članu Zveckica)
Neposredna veza do poruke: 1339
18.9.2012 13:36:57   
Zveckica

IZVORNA PORUKA: Pikapolonica

IZVORNA PORUKA: Zveckica

Nisam upoznata da ima veze koji dan se izvodi carski sa pustanjem kuci. U bolnici se ostaje 5 dana, nakon toga ide otpust, pa kako te zakaci.
Mene su porodili u nedjelju navece a izasla sam u petak oko 12.

Ma i ja mozda ne postavih jasno pitanje - znam da ima bolnica iz koji otpust ne moze vikendom, nego se ceka ponedjeljak. Npr. ako ti taj peti dan nakon carskog pada u sub ili ned, onda ostajes i te dane, i izlazis u pon.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna veza do poruke: 1340
18.9.2012 13:46:42   
AMELIC
Ja se porodila u srijedu,izašla u nedelju...otpusti su svaki danuser posted image
To je tako na UKC Tuzla...

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Zveckica)
Neposredna veza do poruke: 1341
18.9.2012 14:31:04   
Lejla Ka
Ako te otpuste za vikend najčešće ti ne bude gotovo otpusno pismo pa dolaziš po njega naknadno, ali se porodilje puštaju svaki dan. Ako nema otpusta vikendom to bi kačilo i one žene koje se vaginalno porađaju petkom, pa bi ostajale ležati do ponedeljka, a nije tako.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1342
18.9.2012 14:56:14   
Zveckica
E super, hvala vam!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1343
18.9.2012 21:14:09   
ajla86
samo jedno pitanje cure....
tek sad sam vidjela u svoj trci frci na onom papiricu da treba po prijemu bris nosa i guse i skrinig na mrsu...a dr opste prakse mi nije dala uputnicu za istu....
jel se to donosi pri prijemu u hospitalizaciju ili na komisiju...
sutra diem kod interniste...samo nalaze da ponesem jel tako???

(odgovor članu Zveckica)
Neposredna veza do poruke: 1344
19.9.2012 11:22:07   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: ajla86

tek sad sam vidjela u svoj trci frci na onom papiricu da treba po prijemu bris nosa i guse i skrinig na mrsu...a dr opste prakse mi nije dala uputnicu za istu....

bris rla i nosa pokazuje i postojanje ili nepostojanje mrse ;)

a nalazi se nose pri hospitalizaciji, jer spisak potrebnih stvari dobijes od komisije... (na njemu ti pise da trebas donijeti te briseve, EKG nalaz itd)

No1. Zana - 30. 05. 2007

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1345
19.9.2012 11:56:17   
boombar
Ja sam se na Jezeru porodila na CR u srijedu, u nedjelju nas otpustili.

Neposredna veza do poruke: 1346
19.9.2012 12:46:52   
ajla86

IZVORNA PORUKA: AminaZana

IZVORNA PORUKA: ajla86

bris rla i nosa pokazuje i postojanje ili nepostojanje mrse ;)

a nalazi se nose pri hospitalizaciji, jer spisak potrebnih stvari dobijes od komisije... (na njemu ti pise da trebas donijeti te briseve, EKG nalaz itd)

cuj od kosmisije....meni dala sestra cim mi je receno da idem na komisiju i uradila sam ekg i labaratoriju i sa tim kod interniste...eh sa svim tim nalazima idem na komisiju....
samo me buni jel te briseve dajem po prijemu na hospitalizaciju za sekciju ili za komisiju..ma sad je kasno bilo za komisiju ili ne ja ih nisam uradila..a uradit cu zbog sebe to na mrsu naravno sta ja znam sta moze biti.gdje te to radili???

Neposredna veza do poruke: 1347
19.9.2012 12:49:53   
animagical
bris grla i nosa se radi ili u starom gradu, preko puta vijecnice ili na ilidzi u domu zdravlja, nalaz bude cini mi se za tri dana...takodjer imas privatno negdje na marin dvoru kod tramvajske i u vogosci, i mislim da kosta oko 10-15km po nalazu, i nalaz bude gotov sutradan..

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1348
19.9.2012 12:56:41   
ajla86
super ja sam iz vogosce....pa hebes 10 km ko ce ga cekati 3 dana ako min bude trebo vidjet cu sutra....
hvalaaa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1349
19.9.2012 13:01:07   
animagical
samo ne znam gdje je tacno to privatno u vog, ali raspitaj se.. mislim da je bila i neka tema oko toga... i sretno s bebanom, eto je jos malouser posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *