|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali odbijaci hrane
10.9.2012 23:14:04   
Selminja
Ove sedmice cu je vodit da uradimo nalaze, u lokalnom DZ. Bas cu javit kakvi su. Vidim ja po njoj, blijeda ko papir i sluznica ispod oka blijeda. Znam da su to neki vanjski znakovi anemije.
Nismo ni mi počeli s D3 kapima, sve zaboravim user posted image
Inace, omiljeni dorucak joj je par smokija user posted image i papire voli jest, posebno s flaša, i proguta ne stignem joj ni izvadit user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 751
10.9.2012 23:25:29   
canim
Mojoj smoki nije omiljena hrana, moze pojesti jedan ili dva ponekad (ne mislim cijela pakovanja vec bas smokija user posted image )

Meni se ne ide u DZ samo radi nalaza jer je uvijek puno djece, zna li neko gdje bih mogla privatno izvaditi user posted image

Nama je dr. dao feroglobin da pijemo, pili smo neko vrijeme, pa smo bili na odmoru i prestali, trebali bi nastaviti, ali zao mi joj davati jer slabo jede, a feroglobin je bas tezak za stomak user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 752
10.9.2012 23:25:43   
animagical

IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: Selminja

Jao vilo, definitivno nisi za ove teme user posted image
Canim, je li tvoja cura mršavica? Kakva joj je krvna slika? Mojoj je KS oslabila, a nemam ideje kako da se situacija s jelom popravi...

Joj Selminja je ne znam sjecas li se ti mojih zalopojki na temi 0-1 bas nekako smo te starosne dobi bili,losa Ks,a nece da jede,dok nije poceo piti ferum,nije se nista promijenilo.

Vilo,pa ona fino jede,sta hoces,mozda je puno aktivna a i vitka na mamu user posted image .

Kod nas nije toliko problem u kolicini koliko on neke namirnice uopce nece,on najvise voli corbice/supice udrobljene hljebom,kako rece Animagical pod seljacki,i onda to najcesce i pravim,stavim mesa povrca,podebljam rizom ili tjesteninom i opet udrobim hljeb user posted image .
On npr nece jogurt,kako je prestao dojiti ne pije mlijeko,ne voli pavlaku,jogurt,nekad,ali rijetko hoce domaci kajmak,ne voli jaja,fasirano meso,on sve to fino izbaci na jeziku iz npr dolme user posted image ,ja se uzasno bojim da on unosi premalo kalcija user posted image .
Lino,pahuljice i ostale dzidze,ma jok nikad do sad nije htjeo.
Od slatkisa coko bananica mu je No 1,ponekad monte ili kinder cokoladu.

napravi mu onaj tahin i med, neko rece da tahin sadrzi cak osam puta vise kalcija od mlijeka, provjeri tu info

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 753
10.9.2012 23:26:38   
animagical

IZVORNA PORUKA: canim

Mojoj smoki nije omiljena hrana, moze pojesti jedan ili dva ponekad (ne mislim cijela pakovanja vec bas smokija user posted image )

Meni se ne ide u DZ samo radi nalaza jer je uvijek puno djece, zna li neko gdje bih mogla privatno izvaditi user posted image

Nama je dr. dao feroglobin da pijemo, pili smo neko vrijeme, pa smo bili na odmoru i prestali, trebali bi nastaviti, ali zao mi joj davati jer slabo jede, a feroglobin je bas tezak za stomak user posted image

jedan pd simptoma anemije je i los apetit, daji joj sirup, mozda se projede kad digne zeljezo

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 754
10.9.2012 23:30:38   
canim
Pocet cu joj opet davati sirup aBd.

Ja joj kascicu tahan halve stavljam u cokolino, bude taman malo slatkasto, inace nema sanse da bi pojela tahin ili tahan halvu samu.

< Poruku je uredio canim -- 10.9.2012 23:31:27 >

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 755
10.9.2012 23:31:30   
reallove
Moj Ameen ne izgleda mrsavo,bar meni,ne znamuser posted image ..Ima 14 kg,3 mu je godine,problem njegov sto je puno ziv,stvarno je nemiran i ne staje i ono sto pojede,ode odmahuser posted image ..Dodje njemu dana kad jede,nije sad da nista ne jede,ali eto,meni je to sve nsto slabo...Eh ako je do genetike,tajo mu je do danas dan mrsav i izabira sta ce da jede i jede isto pticica,eto

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 756
10.9.2012 23:33:15   
animagical
ja mislim jedina na svijetu imam debelu nejelicuuser posted image ovdje ne smijem ni pisati koliko je tezak, ili visok....ali Boga mi ne voli da jede, bar nece ni zalogaja bez muzike, pjevanja, crtica....

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 757
10.9.2012 23:43:59   
reallove
Animagical,on jos uvijek doji,je li tako..Ma hajde bit ce bolje,jest ce oni..Danas gledam malog,tu zivi do nas,rodjak,dodje kod Ameen svaki dan,to dijete pojede sve zivo,voce,povrce,slatko,slano,masallah,ali opet je mrsav,valjda sto je nemiran i on puno,dijete pojede sve sto mu se na putu nadje,a opet mrsavica

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 758
10.9.2012 23:45:36   
reallove
Moj je evo zaspao sa vrecicom m&m s bombona u rukama,samo daj slatko i te gluposti

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 759
10.9.2012 23:49:58   
animagical

IZVORNA PORUKA: reallove

Animagical,on jos uvijek doji,je li tako..Ma hajde bit ce bolje,jest ce oni..Danas gledam malog,tu zivi do nas,rodjak,dodje kod Ameen svaki dan,to dijete pojede sve zivo,voce,povrce,slatko,slano,masallah,ali opet je mrsav,valjda sto je nemiran i on puno,dijete pojede sve sto mu se na putu nadje,a opet mrsavica

da doji i to puno doji, zato brinem, kad prestane dojiti, kako ce uhvatit korak s jelom i hoce li biti izbirljiv... sad je bas napredan za svoj uzrast, zdrav, ali nije meni fol u kolicini koju pojede,nego bih voljela da ga bar jednom vidim kako nesto s uzitkom jede, otvara usta, probava kakvo je... pojede on i sada,ali preko volje i u neznanju, uz crtice... dok bih za sebe npr voljela da s manjim uzitkom jedemuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 760
10.9.2012 23:54:33   
reallove
A kad se sjetim malog,od mm kumce je on,taj od svog 3.mjeseca nije htio mlijeko,nista nije htio da jede,uvijek bio mrsav,blijed..Dodje ovdje u Jordan,sveki mu svasta nesto kupovala ne bi li jeo..I poslije je njemu sveki pjevala sevdalinku "Zvijezda tjera mjeseca" i on ko ponavlja za njom i samo zna ono mececaaaaaa,a kad on to izgovori,otvori usta,sveki mu kasiku ubaci..Znaci to je komedija bila,svaki put kad Mak hoce jesti,mora mu se pjevati..To necu nikad zaboraviti..Sada je on veliki braco,krenuo je i u skolu ove godineuser posted image

eto zene probajteuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 761
10.9.2012 23:58:15   
animagical
jel i sad pjevaju uz rucak?user posted image user posted image meni ovo i smijesno i tuzno, i ja pjevam po cijeli danuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 762
10.9.2012 23:58:33   
reallove

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: reallove

da doji i to puno doji, zato brinem, kad prestane dojiti, kako ce uhvatit korak s jelom i hoce li biti izbirljiv... sad je bas napredan za svoj uzrast, zdrav, ali nije meni fol u kolicini koju pojede,nego bih voljela da ga bar jednom vidim kako nesto s uzitkom jede, otvara usta, probava kakvo je... pojede on i sada,ali preko volje i u neznanju, uz crtice... dok bih za sebe npr voljela da s manjim uzitkom jedemuser posted image
ista sam ti,da je bar na mamuuser posted image

nego,njemu je dobro sto doji,jest ce on vidjet ces,mali je...Moj Ameen je kao beba toliko bio popasan,jeo masallah,kasice,bananu volio,mogao je cijelu da pojede i uvijek bio napredan eh onda kako je malo "odskocio" prestao da jede,sve na silu..Sada ako mu ponudim bananu,kaze,ja nisam majmun da jedem bananuuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 763
11.9.2012 0:00:54   
reallove

jel i sad pjevaju uz rucak?user posted image user posted image meni ovo i smijesno i tuzno, i ja pjevam po cijeli danuser posted image

ne pjevaju,sad kao jede,a soka koliko je pio,ma na njemu je i odrastao..Kad se god sjetim,bude mi smijesno,dijete se raspjeva,a oni kasiku u usta,moj nebi zapjevao kad zna da ima kasika,nema sanseuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 764
11.9.2012 0:03:03   
canim
Ja bih volila da kod moje cure bude obrnuto, nije jela kao mala a kako raste tako da vise jede user posted image inace ce me u ludnicu slati....btw kod nas pjevanje, crtici i slicne stvari ne pale user posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 765
11.9.2012 0:11:02   
reallove

IZVORNA PORUKA: canim

Ja bih volila da kod moje cure bude obrnuto, nije jela kao mala a kako raste tako da vise jede user posted image inace ce me u ludnicu slati....btw kod nas pjevanje, crtici i slicne stvari ne pale user posted image

ne pali ni kod nas,moj Ameen gleda crtani,ja mu ubacim u usta,on kad skonta,to fino pljune..Danas gleda tv i ja donijela rizu i dajem mu,kad se on naljuti,kaze "Sta je to" ja stala,gledam u njega,rekoh,moras da rucas,kad je vidio da je riza,nije se bunio

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 766
11.9.2012 23:46:28   
mishkica
Drage zene, ovdje pola postova kao da sam ja pisala, kod nas je stanje nepopravljivo, ja zaista ne znam sta cu ja sa svojom svrljicom...Ona skoro nista ne voli, i problem je sto je veca to sve manje namirnica voli..ona zivi na nestle proizvodima, onim zitaricama +med ili kakao sa mlijekom i to samo u boci, ovo sve ostalo svezi macku o rep, mogu biti klaun, mogu pjevati, izvoditi grimase, upaliti sve moguce crtane, ali nju nista na mjestu ne zadrzava, uvijek trci, skace, i cim me vidi da idem sa hranom, odmah ne ne ne..15 mjeseci, zdrava-prava, ali nejelica jedna velika...ja sam pocela upravo raditi, vise vremena provodi sad sa muzem, i malo sa sveki, muz je i ne mori, on jednom ponudi i hoces-neces, kaze ili nudio ili ne, sve se svede na 2 male kasikice, pa volim vrijeme drugacije s njom provesti, sveki bi joj svsata davala, ali nista ne ide..e sto kazete neki bar hoce slatko, ja ne biram zdravo ili ne, taj luksuz ne mogu sebi priustiti, samo da nesto u usta stavi, ali ona ni slatko, ni vocno, ni jogurte, pavlake, bas nista ne voli....zivim za dan da zine i jede kao ja....btw ja od muke pocela mrsati, neka hvala Bogu, bar jedna koristuser posted image user posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 767
12.9.2012 8:58:17   
lepetetka
ooo ovdje mi sve drugarice sa teme 0-1 došle user posted image sad mi je malo lakše user posted image
Mishkice,Animagical,Amam, Selminja user posted image user posted image ai ovim ostalim nejelicama koje ne znamo user posted image
kod nas kako je bilo da apsolutno ništa nije htjela osim dojiti, dobro je kuc kuc, mislim valjda ide na bolje.. uspijem joj dva-tri puta dati po dva-tri zalogaja, što je bila nemoguća misija, samo je stiskala usta i okretala glavu od hrane, pa mi ni crtani ni pjesma nisu pomagali...i kad bi joj uspjela dati ona bi to ispljuvala..
neki dan odosmo na vikendicu i bili vani cio dan, tako da je nikako nisam htjela dojiti jer ni ona nije tražila, mm izroštiljao ćevape i počali jesti isto vanka, tek dijete ogladnilo i jela je i lepine i pavlake i malo i ćevapa user posted image pa zatim pola velike voćne hape, i još sama traži user posted image
tako da sada fatam momente kada znam da bi mogla biti gladna, ali i raspoložena, jer kada je mrzovoljna ili joj se spava, neće ništa... kada šetamo kupim joj kiflicu pa joj dajem, to hoće, hoće i ona smoki, i grisini punjen kikirikijem user posted image
eto nije količinski veliko ali je meni preveliko kada sama zine i govori hajde daj..
nadam se da počinje nova era u njenoj ishrani. naravno pozitivna..
ja sam izgleda sama sebi stvorila problem dojenjem na zahtjev, jer mi i dan danas dojimo kada ona to želi, ali u stanu smo pa mi je tako, vidjela sam da živim u kući i da ona pola dana boravi vani bilo bi drugačije... u stanu je sisa tu kada god se rasplače, kada se udari, kada se posvađa sa bracom, kada joj je dosadno pa ne zna šta će, kod mene sisa na izvolite....ali ne mogu da je slušam da plače, šta ću...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 768
12.9.2012 11:46:04   
mishkica
Lepetetkauser posted image user posted image neka sika u funkciji, nadoce to, ja opet uvijek kazem ne trebamo uporedjivati djecu sa drugom djecom, evo kod moje kolegice curica starija 2 mjeseca od moje jede sve zivo, meni se place kad je vidim kako kiflu uzme i cijelu pojede, po 2 dolme, po 2 japraka, tanjir corbe sa hljebom, i samo mi se place, i opet stanu jedna pored druge, hem iste, samo moja zivlja puno, ova je mirnica prava, a moja zvrk leteci, ko da je u struju navijena, dva svijeta radzlicita, i svako je dijete tako individua za sebe, a sta cu, ne mo0ze se glavom kroz zid...Selminja draga, evo jedanuser posted image da i kod vas sto prije jelo nadodje..

M&M

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 769
12.9.2012 11:51:50   
animagical
lepetetka, pa velika je ona cura, ok i ja dam siku ako se udari ili da se uspava, ali gledam da to zaobidjemo sat dva prije nekog obroka, ipak trebas biti gladan da bi jeo, ne jedem ni ja jer je vrijeme rucku,nego ogladnim...probaj joj dati da malo u hranilici melja mladi sir, bananu....a ti okreni ledja, vidjeces kako se pocne zanimati, pa lizne iz ciste radoznalosti....oni njvise odbijaju kad mi najvise nudimo...da ne ureknem dijete, ali moram da kazem, jutros je pojeo masallah mix dvije banane i jedne kruske...kontam, puno mu je, meni bi puno bilo,ali bas mu se jelo...masallah

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 770
12.9.2012 12:21:53   
lepetetka

lepetetka, pa velika je ona cura, ok i ja dam siku ako se udari ili da se uspava, ali gledam da to zaobidjemo sat dva prije nekog obroka, ipak trebas biti gladan da bi jeo, ne jedem ni ja jer je vrijeme rucku,nego ogladnim...probaj joj dati da malo u hranilici melja mladi sir, bananu....a ti okreni ledja, vidjeces kako se pocne zanimati, pa lizne iz ciste radoznalosti....oni njvise odbijaju kad mi najvise nudimo...da ne ureknem dijete, ali moram da kazem, jutros je pojeo masallah mix dvije banane i jedne kruske...kontam, puno mu je, meni bi puno bilo,ali bas mu se jelo...masallah

user posted image user posted image za ovo boldirano hehe..štaš ti na ovoj temi, bjaaaaaaži tamo user posted image
ma stavim ja njoj svega na hranilicu poredam, i ona to malko gnjavi i baca po podu ko da ptice imam ispod... nekad samo hujali razbaca.... a kod mene ti je plača 3x više, pa zato je sika inn...dvoje djece pa se hiljadu puta posvađaju, pootimaju, poguraju, štipaju, ujedaju, ma nema šta nema...vjeruj da nekada šiziiiiiim...slabo se ona kada sama udari, više je suza od ovih situacija... a sika utjeha najbolja...lakše mi je tako utješiti nego slušati cvijuke..user posted image

miskice vidim ti počela raditi,user posted image neka je sretnoooo, zavidim ti pomalo user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 771
12.9.2012 12:51:52   
mishkica
Hvala lepetetka, tako mi je slucajno ispalo, ni u snu nisam sanjala splet okolnosti koji je doveo do mog zaposlenja, ali sam sretna da napokon izadjem iz kuce, a i da malo pridonesem kucnom budzetuuser posted image user posted image Animagical taj mix tvoj definitivno nije za ove temeuser posted image user posted image nama je vrh vrhova pola banane, i to ako je ogulim i dam smizli, pa ona to gnjavi i ugriza, drugacije jokuser posted image

M&M

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 772
12.9.2012 17:08:51   
reallove
Mi smo danas fino prosli..Pojeo je 2 i po przenice sa jajima+pavlaka i caj sa medom,malo piletine i krompira,jednu kifli sa eurokremom i jednu lion cokoladicu,lizalouser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 773
12.9.2012 17:16:20   
animagical
reallove ne izdaji sta je jeo, otjerace nas s temeuser posted image ovo je kod mene bio jedan od rijetkih neobicnih dana, pa je ovako...

lepetetka, a ja, njih dvoje, mogu misliti galame i belaja...A kad nam neko dodje ili nekome odemo samo cijuce...ovi veliki samo koriste priliku da lupaju male

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 774
12.9.2012 17:19:42   
reallove

reallove ne izdaji sta je jeo, otjerace nas s temeuser posted image ovo je kod mene bio jedan od rijetkih neobicnih dana, pa je ovako...

lepetetka, a ja, njih dvoje, mogu misliti galame i belaja...A kad nam neko dodje ili nekome odemo samo cijuce...ovi veliki samo koriste priliku da lupaju male
user posted image user posted image

hvalim se,mila,hvalim se makar me i otjeraliuser posted image user posted image

samo da ostane ovako aBd,uhuser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *