Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
A sreca nema problema sa tezinom, jediono ako nije malo pretezak, ali zato moji zivci mrsaju pojede on, ali to traje, treba bas truda i vremena da ga odobrovoljim da jede... ne znam kako ce ga nana hraniti kad krenem na fax sada
A je napredan mašallah.. ma nije ni ona mršavica, ali nije visoka, pa izgleda buca...ma možda nana bolje nahrani nego ti ... E voli od sviju drugih više jesti nego od mene, valjda konta od ove dobijam siku, od ostalih ne mogu ali eto jučer nije htjela od mene, a od nane uze koji zalogaj, i nije to prvi put tako..MAMU NA IGNORE
reallove kakva mu je krvna slika? Ako mu je hemoglobin nizak, probaj mu davati caj od koprive. Svako jutro, uz dorucak, barem mjesec dana. Popravlja krvnu sliku, jaca imunitet i otvara apetiti. Moj se masaAllah projeo pravo, ne mogu da vjerujem koliko pojed za jedan obrok. I nije vise bolesljiv.
Dobar je on,zdrav hB,ne pamtim kad smo bili kod doktora,njemu je vise mrsko jesti,pisala sam nedavno ne sjecam se na kojoj temi,kako ga moram ganjati da pojede sta,evo npr danas je jeo,fino,iznenadio me,ne znam do kada.U svakom slucaju,hvala ti,vrijedi probati i ovaj caj
Moj Ameen nece mlijeko samo,to mu je nova fora,sad pijemo neskvik,nedavno je neko otvorio temu neskvik,pa jedna forumasica odgovara,nemoj neskvik to ti je sam secer,stid me bilo da se javim
Animagical,nisam znala da i tvoj bebi ne voli da jede
pojede on, ali to hranjenje traje po dva sata, on se ne raduje nikada hrani, niti zine na kasiku iz prvog nudjenja...ja moram izigravati budalu da on nesto pojede jedino zine na jogurt i slane stapice tj grisini...i ponekad zalogaj dva nase hrane, uglavnom hljeba ili umoceno u nesto...
Pa isto je i kod nas,hranjenje traje 2 sata,ako njemu dam da jede sam,pojest ce zalogaj,dva i ostavi ..Sinoc hoce da ga moj svekar hrani,covjek skoro poludio,na kraju kaze,sta je ovo,Boze,hajde ti nastavi da ga hranis
ja jedino ne hranim u igri, ne trcim za njim i ne hranim izmedju obroka... nego se nekako borim da to hranjenje traje u hranilici,pa kad zavrsi,moze ici...sve kao nece li nauciti da brze jede a u biti najgore jede kad mu idu zzubi,kao sada, to je prestrasno
Borila sam se i ja u pocetku,ali je izlazio iz hranilice,izvuce se iako je vezan ili baca hranu,gura,ma ja sam probala sve moguce,vjeruj,dijete je jednostavno tako,ne voli da jede,mrsko mu Kupovala sudice i kasicice svakakvih oblika,mozda mu bude zanimljivo,kupila sam i tavu za jaje,mala u obliku cvijetica,napravila mu jednom jaje,kaze aaa jest lijepo,pojeo 2-3 zalogaja
Moj Ameen nece mlijeko samo,to mu je nova fora,sad pijemo neskvik,nedavno je neko otvorio temu neskvik,pa jedna forumasica odgovara,nemoj neskvik to ti je sam secer,stid me bilo da se javim
Animagical,nisam znala da i tvoj bebi ne voli da jede
Ma ja sam prestala sa nudjenjem iskljucivo zdravih obroka tamo negdje kad je 1 godinu napunila i kad sam skontala da mi dijete nista ne jede uvela sam slatkise nebili zavolila da jede i tako sam joj i pored cokoladica, davala i kocke secera, cokolino i slicno, sad me plaho ne zanima jeli nesto zdravo ili nije, bitno mi je da je ona zdrava i da napreduje u tezini pa valjda nekad i zavoli normalne obroke, sta cu volila bih i ja da mi dijete jede supice, kasice i sve ono sto mi jedemo ali jednostavno nece.
Najzanimljivije mi je kad se ljudi cudom cude sto dijete nece da jede i kad mi pocnu pricati kako ona treba jesti i sta treba jesti i ako joj ja napravim da ce ona to sigurno pojesti jer sva djeca tako jedu how yes no
Jest lijepo kad te neko razumije, tj zna o čemu pričaš... Meni je više muka, nemam više snage izigravati klauna svaki put kad treba da jede... neki dan sam oplakala samo tako, 3 vrste jela joj napravila ne bil nesto stavila u usta, nista nije htjela! Još svoju ruku stavi na usta i udara ko indijanac i zavrti očima s facom koja govori "jesi dosadna" Ujutro NEKAD pojede jednu koricu hljeba, popodne 2-3 zalogaja banane ili breskvu... Ne voli ni jedan Lino, ni monte ni čokoladu, sve sam joj probala dat...kad smo u mahali voli jest, ali ni to nije pravilo. Joj i sad mi evo muka dok pišem. Kad se požalim, svi misle ja pretjerujem, uveličavam... kud je ionako s kilažom uvijek na donjoj granici... Valjda nekad bude bolje... valjda ce se projest, othranila su se slicna djeca pa ce i oni aBd...
uh nazalost evo i mene na ovoj temi..... Do sad sve super, nikad je nisam tjerala da jede-ako moze moze,ako ne,pustim je pa kansije sama trazi...i onda ODJEDNOM u zadnjih 10-tak dana - nemoguca misija! POgotovo kad kaze nE SVIDJA MI SE a nije ni probala...Inace voli sve da jede, al su joj pocele dolaziti faze - do sad obozavala mrkvicu u corbi koju joj pravim, sad odjednom nece nema sanse da joj dam, a onda za 5 dana-opet moze mrkva..... Znam da me testira, znam da sam rekla da nikad necu dijete tjerati da jede jer je mene moja mama terorisala, ali i ova smizla moja je mrsavica kao i ja, pa se bas bojim da skroz slabo jede iako je hB zdrava.... Npr. jucer je bas super jela- dorucak-pola velike Wudy hrenovke sa majonezom, 1 krisku margarina i djema i solju kakaa uzina - 1 breskva i cokoladica sa zitaricama rucak - lijepa porcija krompira sa piletinom i masline (ali bez kruha) vecera - malo salame i solja kakaa
A danas - dorucak - kriska djema i margarina uzina - breskva rucak - tanjir graha vecera - samo solja mlijeka I da napomenem da je i taj tanjur graha sa udrobljenim kruhom pojela nakon sto sam ja kako je neko vec rekao izvodila klauna,iznosila neke nove sitnice da se igra dok jede i zabavljala je, a dok to nisam-plakala je i nije htjela grah ni probati i kad sam joj uvalila kasiku samo sto nije povratila.....a kad se zabavljala -normalno jela
Uh raspisa se ja....al eto uskocila sama sebi u usta-jer sam rekla da niakd necu dijete ni tjerati ni nagovarati - nego iznijeti na stol,ako hoce hoce, ako nece-skloniti pa nek j ei gladna- da se normalno nauci kad je obrok....i eto opet ja popusti.....
Draga moja nisi ti za ove teme, nadam se da necete nikad ni biti dio ove teme...moja jede cokolino, jogurt, ponekad koju kasiku pavlake,hljeb, kinder cokoladu.... supice, grah, corbice i slicne delicije su nam misaona imenica...
Vila,da je meni da moj Ameen pojede pola od ovog sto tvoja curica jede..On je danas pojeo samo nekoliko komadica hljeba sa pavlakom za dorucak,komadic krompira kao uzina,za rucak je kao i jeo,rizu,batak i jogurt,za veceru mlijeko
Ma meni je ovo malo, al ne znam kako vasa djeca izgledaju - moja je bas mrsava - da joj vidite pogotovo rukice gornji dio-da se covjek sazali . Znam da ima i do genetike sto je tako mrsava jer ja sam i dan danas mrsava a jedem sve sta stignem...... Ja se samo pitam, da je uopce ne tjeram (tj.ne izvodim samo da pojede nesto), da li bi ona uopce ikad ista jela!? Samo dorucak sama trazi,sto jest jest
Mene stid i reci, moja ima 20 mjeseci i jos nije dogurala do dvocifrenog broja u kilazi
Jao vilo, definitivno nisi za ove teme Canim, je li tvoja cura mršavica? Kakva joj je krvna slika? Mojoj je KS oslabila, a nemam ideje kako da se situacija s jelom popravi...
Jao vilo, definitivno nisi za ove teme Canim, je li tvoja cura mršavica? Kakva joj je krvna slika? Mojoj je KS oslabila, a nemam ideje kako da se situacija s jelom popravi...
Joj Selminja je ne znam sjecas li se ti mojih zalopojki na temi 0-1 bas nekako smo te starosne dobi bili,losa Ks,a nece da jede,dok nije poceo piti ferum,nije se nista promijenilo.
Vilo,pa ona fino jede,sta hoces,mozda je puno aktivna a i vitka na mamu .
Kod nas nije toliko problem u kolicini koliko on neke namirnice uopce nece,on najvise voli corbice/supice udrobljene hljebom,kako rece Animagical pod seljacki,i onda to najcesce i pravim,stavim mesa povrca,podebljam rizom ili tjesteninom i opet udrobim hljeb . On npr nece jogurt,kako je prestao dojiti ne pije mlijeko,ne voli pavlaku,jogurt,nekad,ali rijetko hoce domaci kajmak,ne voli jaja,fasirano meso,on sve to fino izbaci na jeziku iz npr dolme ,ja se uzasno bojim da on unosi premalo kalcija . Lino,pahuljice i ostale dzidze,ma jok nikad do sad nije htjeo. Od slatkisa coko bananica mu je No 1,ponekad monte ili kinder cokoladu.
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.