narin3
|
IZVORNA PORUKA: canim Jesam na Jezeru, nisam ti ja iz Tuzle, ti me pomjesala, ja sam iz Sarajeva Za rucak slobodno pripremi nesto sto volis, ali nemoj przeno, pohovano i slicno, vec kuhanu hranu, ako bas volis nesto pohovano i przeno na ulju onda makar se ogranici pa jednom sedmicno to jedi. Slobodno nastavi jesti ono sto si jela ali samo ono sto ne valja postepeno umanjuj, recimo hljeb jedi ti slobodno samo umanji kolicinu, npr umjesto 2 kriske pojedi 1 i slicno. Ako sebi uskratis sve ono sto volis jos sad u pocetku onda neces dugo izdrzati, nagradi se nekad necim slatkim, pohovanim, ovakvim, onakvim bit ce ti drago, to ce ti biti kao nagrada za uspjeh a i motivacija da nastavis dalje a jednom ili dva puta sedmicno pojesti nesto kaloricno nece puno uticati na vagu. Gledaj postepeno da promijenis prehrambrene navike, pokusaj da ubacis vise povrce i voce u ishranu, kuhano meso, jogurt, nezasladjene kompote, sjemenke i slicno. E bas ti hvala sto se trudis pomoci i olaksati! Ma nisam ti ja bona od onih sto su ovisni o: pomfritu, cipsu i tako slicnom tome..Ali mi je slaba tacka tjestenina. Volim dosta hljeba, pite i tako toga. A jedem i voce, povrce i sve sto je zdravo. Samo me kolicine muce. Sad kako sam sebi rekla da sam na dijeti, malo sam se izgubila, pa nisam znala sta bih pravila, ali nadam se vec od sutra da ce biti bolje. E, a onda sam te s nekom pomijesala. Tek sam desetak dana na forumu i stalno mi se, cini mi se ista imena pojavljuju, pa vise ne znam ni gdje i koga i kad sam vidjela i dopisivala... Ali, polahko cu skontavati.