|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mršajmo zajedno !
6.9.2012 18:15:37   
canim
Prvi put kad sam krenula u bitku skinula sam za manje od 3 mjeseca 10 kg a drugi put isto tako user posted image i evo sad uzimam zalet da nastavim dalje, jos onih 5-6 sto je ostalo i da onda idem i ja na odrzavanje kilaze user posted image

Kao sto si mogla procitati, ja sam samo rasporedila obroke, jela sam svaka 3-4h male obroke, na pocetku je to bilo dijeljenje obroka kao recimo podijelim dorucak na dva dijela pa jedem npr

7h pola dorucka
10h drugu polovicu
13h dio rucka
16h druga polovica rucka
19h neka skroz lagana vecerica ili voce, jogurt i slicno
i 3-4h prije spavanja opet nesto pojedem

ovako sam radila mozda prvih mjesec dana i kad sam organizam navikla na male obroke izbacila sam jednu polovicu obroka i uvela medjuobroke kao sto je voce npr

7h mala porcija dorucka
10h kafa i neko voce
13h mala porcija rucka
16h vocna salata i kafa
19h neka lagana vecerica, vecinom sam jela neku laganu supicu, jogurt i slicno.

i voda obavezno oko 2 litre ako ne dojis a ako dojis oko 3 litre vode
Pod vodu ubrajam samo vodu, ne racunam tecnost kao sokovi i slicno vec iskljucivo voda.

2 puta sedmicno sam imala slatke dane, kad pojedem neki kolac, sladoled ili nesto po zelji.
Sokove, ne sjecam se da sam pila a i inace ih ne pijem nesto puno tako da o tome nisam ni razmisljala.

Hljeb sam umanjila, jela sam ga vecinom samo za dorucak a za rucak sam gledala da imam prilog rizu, krompir i slicno sto bi mi moglo zamijeniti hljeb a ako bih jela nesto bas corbasto kao grah npr onda bih pojela krisku hljeba.

Fizicka aktivnost je pozeljna ali ne i presudna, kad metabolizmu das do znanja da ce dobivati redovne obroke, onoliko koliko mu je potrebno za normalno funkcionisanje on ce se sam rijesiti zaliha.
Ja se nisam bavila nikakvom fizickom aktivnosti a mrsala sam, sad intezivno razmisljam o tome jer bih malo da ojacam figuru.

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2651
6.9.2012 21:04:27   
narin3
Canim, bravooooo!!!  ti si super odlucna zena. Ja nikad nisam smrsala vise od 2 kg, ako smrsam, onda se opustim, pa nabacim 3 hehe...Ovo je super motivacija, pa cemo nadam se sve uspjeti...Ja bih volila da pocnemo ovdje pisati dnevne jelovnike, ako se slazete, bit ce zanimljivo. Ja cu morati ukinut kafu, jer koristim dosta secera, nikako ne mogu gorku.

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2652
6.9.2012 21:23:01   
MicoTico
Canim,
ovaj tvoj režim mi je skroz OK, mogla bi već sutra da ga primjenjujem ( meni se sve izjalovi što započnem ponedjeljkom, pa neka baš bude neki drugi dan). Nadam se da ću javljati uspjehe!

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2653
6.9.2012 21:34:38   
canim
Ja kafu s kockom pijem user posted image nisam je nikad ukinula, jednom dnevno obavezno, posto imam nizak pritisak , taman mi dodje user posted image

Slazem se za dnevne jelovnike, ja sam vecinom pisala sta sam jela user posted image .

A sto se tice da sam odlucna zena, iskreno otisla sam da se porodim sa skoro 100 kg, tako da i kad sam nakon poroda spala na 83 kg ja se nisam nesto pretjerano osjecala debelom user posted image psiha je zakon, skontala sam da mi je vakat mrsati kad sam trebala kupiti nesto za obuci na neku svadbu, sta god mi se svidjelo nije bilo broja, na kraju kupim neki komplet, skup do bola, nije on los ali na 83 kg i 168 cm visine zar moze izgledati dobro...user posted image sad sam hB 20 kg manje od toga user posted image

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2654
6.9.2012 21:41:27   
canim
MicoTico ma mozemo i u petak poceti sto se mene tice, taman preko vikenda da mozemo zabrljati malo i vratiti koji gram a do drugog petka ima vremena i za novi minus....tako da, ako se slazete mozemo se poceti vagati od sutra.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2655
6.9.2012 22:50:38   
narin3
IZVORNA PORUKA: canim

Ja kafu s kockom pijem user posted image nisam je nikad ukinula, jednom dnevno obavezno, posto imam nizak pritisak , taman mi dodje user posted image

Slazem se za dnevne jelovnike, ja sam vecinom pisala sta sam jela user posted image .

A sto se tice da sam odlucna zena, iskreno otisla sam da se porodim sa skoro 100 kg, tako da i kad sam nakon poroda spala na 83 kg ja se nisam nesto pretjerano osjecala debelom user posted image psiha je zakon, skontala sam da mi je vakat mrsati kad sam trebala kupiti nesto za obuci na neku svadbu, sta god mi se svidjelo nije bilo broja, na kraju kupim neki komplet, skup do bola, nije on los ali na 83 kg i 168 cm visine zar moze izgledati dobro...user posted image sad sam hB 20 kg manje od toga user posted image

Ja nikako ne mogu s kockom, a i ja imam nizak pritisak, pa vidjet cu nesto, da bar smanjim kolicinu, jer pijem vise solja dnevno Ja sam visoka 165, a 77 kg i trebala bih smrsati 13 kg, a ti si draga taman sad, gdje ces vise mrsati, ako si sad na 63, ako sam dobro skontala. Visa si od mene, a ta kilaza mmmmmm?. 

O vjernici, tražite sebi pomoći u strpljivosti i obavljanju molitve! Allah je doista na strani strpljivih..(El Bekare 153)

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2656
6.9.2012 22:55:07   
narin3
Moze od sutra, ali ja nemam digitalnu vagu, pa ne mogu u grame znati, vec ona neka stara, ali necu se vagati svaki dan, pa cu se moci orjentisati i valjda necu morati u gramcicima racunati. Ja se nadam da ce padati vece mjere hehehe.

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2657
6.9.2012 22:57:32   
canim
Ja sam s 58 taman, jer sam takve konstrukcije a mene ramazan uvijek udeblja, jer mom metabolizmu nikako ne odgovara da jedem navecer a danju da gladujem, tako da sam nabacila koju kilu preko ramazana, i plus ove 2 sedmice godisnjeg jos jedna kilica legla, ujutro cu sumirati, ja mislim da sam oko 3-4 kg vise od 62 trenutno user posted image ali nema veze, taman imam razlog da budem aktivna na temi user posted image

Nema veze koja je vaga, samo gledaj da se vagas ujutro cim ustanes, prije jela i drzi vagu na istom mjestu za svaki slucaj i sigurno ces vidjeti razliku iz sedmice u sedmicu, samo polako

< Poruku je uredio canim -- 6.9.2012 22:59:12 >

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2658
6.9.2012 23:05:05   
narin3
Ok, ma neka tebe s nama. Bolje je ovako, imamo clana sa iskustvom. I mene ramazan uvijek udeblja, ali ove godine eto nije, sto me cudi. Dugo se postilo, pa nisam navece imala u ono malo vremena kad sve u sebe strpati :D

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2659
6.9.2012 23:20:23   
narin3
Curke, imal˙ nas jos za mrsanje? Hajte u nove pobjede, necete nikad mladje!  Zajedno smo jace!

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2660
7.9.2012 8:21:01   
azra I ADI
narin 3, sretno u namjeri da smršaš! Kada je mijesečarenje?

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2661
7.9.2012 10:04:01   
boombar
O vidim tema nam zivnula user posted image neka, neka!
Ja sam jutros uzela kroasan s cokoladom i sjela da citam kad ono zenice odlucile od danas krenuti user posted image
Nema veze, onda mi je danas bio slatki dan user posted image Eto moj dorucak .. kroasan s cokoladom i kafa.
Jutros vaga pokazala 73,2kg. Inace, i moja visina je 168, a idealna tezina 58, ali da mi je do 60 ili barem 63kg dogurati bilo bi extra! Inace prije trudnoce sam se vec bila udebljala od silnih hormona na 68kg i otisla na porodjaj sa 85. S porodom "spala" na 78 i tako stajala skoro godinu dana. Sto ti kazes canim, psiha je cudo .. sama sebi nisam izgledala nesto debela, ali kad obucem majicu XL a ona me zateze preko stomaka i izgledam kao da sam jos uvijek trudna, kao da me neko hladnom vodom polio .. a prije sam nosila M ili S, eh user posted image

Nego canim, kad kazes mala porcija rucka, koliko je to odprilike .. kao npr jedna manja snicla i supena kasika priloga ili?

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 2662
7.9.2012 10:24:03   
canim
Vaganje petkom !

Datum ; 7.10

1. Canim ; 65,5 ;
2. Boombar; 73,2 ;

(odgovor članu boombar)
Neposredna veza do poruke: 2663
7.9.2012 10:36:41   
canim
Mala porcija je individualna, znas kad izvadis na tanjir pa prvo ti se oci zasite user posted image pa tek onda zeludac, eh mala porcija ti je kad budes vadila sebi na tanjir a sve mislis, joj mogla sam jos user posted image ...tako je na pocetku, poslije se oci naviknu user posted image

Izbjegaji przeno na ulju, ja vrlo rijetko jedem przeno, jedino sto przim su jaja user posted image drugo vecinom kuham, pogotovo meso.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2664
7.9.2012 12:47:57   
narin3
IZVORNA PORUKA: azra I ADI

narin 3, sretno u namjeri da smršaš! Kada je mijesečarenje?

Hvalaaa!

(odgovor članu azra I ADI)
Neposredna veza do poruke: 2665
7.9.2012 12:50:34   
reallove
Ne znam da li i ja da se prijavim,dobila sam pola kg,jutros vaga kaze 62.500user posted image ...Hoces li me upisati Canimuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2666
7.9.2012 12:52:33   
reallove
Moram se vratiti na vjezbanje,poslije ramazana sam nesto malo vjezbala,ali ne kao prije...Ne jedem puno,pojedem nekad slatko i to me mozda zezauser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2667
7.9.2012 12:53:43   
narin3
A sto su mi cure poranileee.  Ja ne radim, pa mi se nikad nezna kad cu spavati. Inace mi je sad naletio period da navece nikako ne mogu spavati, pa sam jutros ustala u 10  Popila jednu malu soljicu kafe sa jednom kasicicom secera, zeleni caj i od sinoc mi je ostalo musake, pa mi bilo zao bacit i to sam u 12 pojela sa tri zalogajcica hljeba, nisam se najela hehehe, al se super osjecam sto pocinjem s vama mrsati. Obradovala sam se i iznenadila, vaga je pokazala 76 kg.

(odgovor članu narin3)
Neposredna veza do poruke: 2668
7.9.2012 13:02:29   
canim

Vaganje petkom !

Datum ; 7.10

1. Canim ; 65,5 ;
2. Boombar; 73,2 ;
3. Reallove; 62,5 ;
4. Narin3; 76,0 ;

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2669
7.9.2012 13:03:31   
canim
Reallove upisala sam te, ali ti bi trebala na listu za debljanje a ne mrsanje, ali nema veze, neka te user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2670
7.9.2012 13:12:35   
reallove
Neka me Canim tu sa vama,strah me da se ne vartim na staro,valja sad cuvati ovouser posted image Moram da vjezbam opet,treba naci vremenauser posted image

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2671
7.9.2012 16:36:31   
mama2884
Curke,nadam se da me niste zaboravile....ja sam mjesec ramazan ispostila hvala Allahu na svemu pa i na nabacenim kg:)...hahhahhaha....ponovo 69 kg....vidjeh da je vaganje sad petkom ? sorry tu sam zakasnila,pa abd iduci prijavljujem koliko/toliko preciznu kg sozirom da nemam dig.vagu .
Canim tvoj jelovnik mi je odlican,budem probala sad odma od sutra,meni je i dalje cilj 58/59 kg,ali se zime uzasno bojim....hem se moze i pojesti,manja fizicka aktivnost..nadam se tamo do nove godine ili makar proljeca da bude 58/59.
Imali koja cura da mjesecari?dali znate kada je mjena ?

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 2672
7.9.2012 16:38:06   
mama2884
IZVORNA PORUKA: canim

Vaganje petkom !

Datum ; 7.10

1. Canim ; 65,5 ;
2. Boombar; 73,2 ;

Jeli ovo sada mjesecno vaganje,a ne sedmicno kao prije ?user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 2673
7.9.2012 17:49:09   
canim
mama2884 user posted image Dobro nam dosla opet user posted image

Vaganje je opet sedmicno ,samo smo sad pomjerili za petak vaganje tako da se moze malo brljati preko vikenda a do drugog petka to brljanje se moze sanirati, dakle cisto radi bolje motivacije user posted image

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 2674
7.9.2012 18:08:21   
narin3
IZVORNA PORUKA: mama2884

Curke,nadam se da me niste zaboravile....ja sam mjesec ramazan ispostila hvala Allahu na svemu pa i na nabacenim kg:)...hahhahhaha....ponovo 69 kg....vidjeh da je vaganje sad petkom ? sorry tu sam zakasnila,pa abd iduci prijavljujem koliko/toliko preciznu kg sozirom da nemam dig.vagu .
Canim tvoj jelovnik mi je odlican,budem probala sad odma od sutra,meni je i dalje cilj 58/59 kg,ali se zime uzasno bojim....hem se moze i pojesti,manja fizicka aktivnost..nadam se tamo do nove godine ili makar proljeca da bude 58/59.
Imali koja cura da mjesecari?dali znate kada je mjena ?

Dobrodosla!   Bas mi je drago da se brojka povecava, zanimljivije je tako.   Ja ne mjesecarim, ali evo informacija; mijena zadnje četvrti je sutra  13:15, a mijena mladjaka 16.9. u 2:11

(odgovor članu mama2884)
Neposredna veza do poruke: 2675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Crtani filmovi.
пеперутка16

Da li su vaša djeca gledala crtane filmove poput Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon... i postala nasilna zbog njih?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *