|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: djeci u nasljedstvo ......
2.8.2012 22:50:45   
Visnja RR
moja greska.... ponovo procitah post triputmama... dakle ponavljamo temu koju smo imali...
ja zaista shvatih da se radi samo o materijalnom user posted image

evo bjezim s teme uz izjavu

da cu svom djetetu davati iz dana u dan sve vise i vise... sve sto budem imala u svakom pogledu cu joj ostavljati i ostaviti...user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 251
2.8.2012 23:02:08   
talisman
Bog dragi zna koliko cu im do punoljetstva moci materijalnog obezbjediti, ali znam da im kuce i stanove sigurno necu! Moje je da im obezbjedim dom u kom ce ( nadam se ) prozivjeti lijepe trenutke svog djetinstva, izgraditi sebe kao zdrave, pametne i hairli osobe koje ce ako Bog da biti u stanju da sami sebi i svojoj familiji stvore dom. Nikako mi nije shvatljivo kad vidim da neko svojoj djeci ( citaj sinovima ) gradi kucu pa svakom po jedan sprat i onda kad isti odrastu i pozele zivjeti svoj zivot onako kako oni hoce, bude svasta. Sta ja imam ogranicavati svoje djete da zivi tu gdje sam ja pozeljela, neka samo bira gdje ce zivjeti i ( na kraju krajeva ) kakav ce mu raspored u stanu/kuci, biti. Neka im samo dragi Allah dz. s podari zravlje, srecu i nafaku, a na meni je truditi se, da za njih uvjek budem tu da im pomognem u svakom smislu, ali da POMOGNEM - ne da materijalno organizujem njihov zivot.

Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 252
2.8.2012 23:44:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ode ova tema malo ukrivo ...ili se varam...

goovorimo o nasljedstvu... trebalo bi da se misli na materijalne stvari...

ljubav se podrazumjeva...pokusaj dobrog i pravilnog odgoja isto tako....

Visnja iskreno cemu uopste ova tema, svi bi mi opsatvili ansoj djeci u nasljedstvo ovo ili ono , svi mi zivimo za djecu eh sada odakle ja ili ti znamo sta cemo imat za 30 godina pa da pisemo sta cemo im ostaviti.

ma pitanje sa starta je bil joj sa 18 dala bijesno auto, stan i sve na gotovs....

eto napisasmo svašta...
al ja i dalje nedammmmmmmmm nedam da mi je na oko ispala...

a Bog mi je svjedok...i kad dišem svaki mi je uzdah za njih dvije vezan...
za njih i dišem a kamoli živim...
al sa 18 nedam...nedam ništa na gotovs...user posted image

Ma daces vala Hanadi, ko da gledam.user posted image Koliko cipela imaju...pa majica...koliko ih zelis vec sad unaprijed obezbjediti...a ne da im das krov nad glavom ako mozes, pa i auto...ma daj, znam te user posted image naravno, one ce to tebi aBd vratiti, trud se uvijek isplati.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 2.8.2012 23:51:24 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 253
2.8.2012 23:55:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ode ova tema malo ukrivo ...ili se varam...

goovorimo o nasljedstvu... trebalo bi da se misli na materijalne stvari...

ljubav se podrazumjeva...pokusaj dobrog i pravilnog odgoja isto tako....

Visnja iskreno cemu uopste ova tema, svi bi mi opsatvili ansoj djeci u nasljedstvo ovo ili ono , svi mi zivimo za djecu eh sada odakle ja ili ti znamo sta cemo imat za 30 godina pa da pisemo sta cemo im ostaviti.

ma pitanje sa starta je bil joj sa 18 dala bijesno auto, stan i sve na gotovs....

eto napisasmo svašta...
al ja i dalje nedammmmmmmmm nedam da mi je na oko ispala...

a Bog mi je svjedok...i kad dišem svaki mi je uzdah za njih dvije vezan...
za njih i dišem a kamoli živim...
al sa 18 nedam...nedam ništa na gotovs...user posted image

Ma daces vala Hanadi, ko da gledam.user posted image Koliko cipela imaju...pa majica...koliko ih zelis vec sad unaprijed obezbjediti...a ne da im das krov nad glavom ako mozes, pa i auto...ma daj, znam te user posted image naravno, one ce to tebi aBd vratiti, trud se uvijek isplati.

neću neću...
za sve aršini kod mene...

baby born nije dobila pelene ima po godine...
jer je jednu noć vani zanoćilauser posted image

ja kupila za joju ti je ostavila na tarsi ...
neJma šaMseuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 254
3.8.2012 0:13:04   
veeseelaa

moja A i ne zna šta je to i još mnogo toga, a ljudi vele da joj previše ugadjam

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 255
3.8.2012 0:14:34   
veeseelaa
da cu svom djetetu davati iz dana u dan sve vise i vise... sve sto budem imala u svakom pogledu cu joj ostavljati i ostaviti...user posted image

ma ja ba, isto
sve ima da ima
nema čega nema user posted image
sve ću da dam djeci, i sudje ću s njima podijelijeti, ma šta podijeliti, reći ću nosi sve što ti se dopada

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 256
3.8.2012 0:14:37   
minja_
Djetetu ti je lutka prenocila na terasi i snosi polugodisnju sankciju?! Sta ce nauciti, da svaki potez ima posljedicu, ili da nema pravo na gresku?

Neposredna veza do poruke: 257
3.8.2012 0:15:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

šteta...puno je popustilauser posted image

lutka draga vesela...lutka...
druži se sa djecom, vidi kod njih, poželi...čekam trenutak, zasluži ...kupim je...
al belaj treba je održavat...i održavanje ide po zaslugamauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 258
3.8.2012 0:15:44   
Anoniman

Ni moje nemaju Baby bornuser posted image

Neposredna veza do poruke: 259
3.8.2012 0:17:40   
Galicia
Naucice da stomak boli od konstipacije. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 260
3.8.2012 0:18:16   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: minja_

Djetetu ti je lutka prenocila na terasi i snosi polugodisnju sankciju?! Sta ce nauciti, da svaki potez ima posljedicu, ili da nema pravo na gresku?

naučit će da lutka koja 100 Km i koja je mogla prehraniti jednu obitelj sedmično koja nema novce ima da se čuva i vjednjuje...
umjesto bebi pelene kupimo hranu za mace oko kuće...jer mace cijene pa predu kad im ja priđem...a moja H ne cijeni pa ostavi lutku od 100 km na livadi jer ko biva može dobit još njih....

e naučit će da cijeni...
poštuje i razumije...
i čuva svoje stavari...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 261
3.8.2012 0:20:47   
veeseelaa

druži se sa djecom, vidi kod njih, poželi...čekam trenutak, zasluži ...kupim je...

mah znam ja to, nego naša raja nema te igračke, dal srećom il ne, ne znam....user posted image
nekad kad vidim šta raja kupuje sve djeci ostanem zaprepaštena
meni je i Lindex skup, čuj da dam za haljinu 50 KM koju će možda 1-2 obući user posted image meni nekako puno, do mene je očito, al zato dajem u druge stvari.... izlaske i sl, meni merak da vidi, da hoda, a sad neka odjeća šbb kbbb il igračke skupe ne smatram za bitnim....

il ono kad vidim dijete ima 100 cd-ova sa crtićima, moja A ima par i ponekad od nekog neki posudimo, najviše od bratove djece, koja ima 100 takvih cd-ova user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 262
3.8.2012 0:20:58   
Anoniman

naučit će da lutka koja 100 Km i koja je mogla prehraniti jednu obitelj sedmično koja nema novce ima da se čuva i vjednjuje...
umjesto bebi pelene kupimo hranu za mace oko kuće...jer mace cijene pa predu kad im ja priđem...a moja H ne cijeni pa ostavi lutku od 100 km na livadi jer ko biva može dobit još njih....

e naučit će da cijeni...
poštuje i razumije...
i čuva svoje stavari...

ma Hanadi, male su one za te dugometrazne kazne. Ja to po kratkom i trenutnom postupku, pa se ona izvinjava, kaze nece nikad vise i mamma popusti. user posted image I tako Jovo nanovo. user posted image user posted image user posted image C'est la vieuser posted image

Neposredna veza do poruke: 263
3.8.2012 0:22:32   
MicoTico

Moja je ima, dobila je za rođendan, bila interesantna par dana i gotovo. Ali je za Novu godinu je u paketiću dobila neku "bezveze" lutku, vjerovatno prilično jeftinu, i s njom se već 2.5 godine igra i to joj je omiljena lutka.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 264
3.8.2012 0:23:37   
Anoniman

mah znam ja to, nego naša raja nema te igračke, dal srećom il ne, ne znam....user posted image
nekad kad vidim šta raja kupuje sve djeci ostanem zaprepaštena
meni je i Lindex skup, čuj da dam za haljinu 50 KM koju će možda 1-2 obući user posted image meni nekako puno, do mene je očito, al zato dajem u druge stvari.... izlaske i sl, meni merak da vidi, da hoda, a sad neka odjeća šbb kbbb il igračke skupe ne smatram za bitnim....

il ono kad vidim dijete ima 100 cd-ova sa crtićima, moja A ima par i ponekad od nekog neki posudimo, najviše od bratove djece, koja ima 100 takvih cd-ova user posted image

Slazem se. i ja to tako rezonujem u svom malenom mozgicuuser posted image A za CDeove...ja to skidam s neta. ima ih moreeeeuser posted image koji primjer djeci dajemuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 265
3.8.2012 0:24:36   
veeseelaa

a vidi nama se to ne može (sad za sad) desiti, moja A nenormalno čuva svoje stvari
zaboravi na tren, al čim krenemo kući kaže a joj mama moja lutka, ruksak i sl pa se vračamo po isto..... ja stalno drobim da se svoje čuva i pazi, a možda je takva rodjena samo....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 266
3.8.2012 0:26:48   
Galicia
Ne bih da se mjesam u odgoj djece tudje al moram reci HanadyRR me podsjecas na mog svekra koji je godinama kupovao djeci najskuplje i najkvalitetnije stvari pa im zvocao citav zivot, pa i dan danas. A djeca ko djeca, ne znaju jel to od 10km ili 100km. Njima je to igracka sa kojom se igraju, a ne znaju cjenu. I tako im je svekar prestao kupovati igracke jer su djeca sve kvarila, a nije vidio u sebi problem sto im je kupovao najskuplje. Tako je i mm kupio prvo auto sa 17 godina, neko bijesno, a mm ga slupao za 5 mjeseci. Mislim gdje je tu pamet. Al hajd necu se ja mjesati. Ja znam sta bih ja.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 267
3.8.2012 0:27:51   
animagical
joj izvini hanady, meni je van pameti kupiti bebu od sto marakauser posted image ne znam kako bi je mogle zasluziti,jedino bastu da okopaju za te pare... meni je plafon za igracku nekih 10-20 km i cao... sto maraka kosta mobitel, tene, jakna....nikako lutka...jos joj i pelene trebaju? bas pretjerano...

Neposredna veza do poruke: 268
3.8.2012 0:28:05   
Medić*

a vidi nama se to ne može (sad za sad) desiti, moja A nenormalno čuva svoje stvari
zaboravi na tren, al čim krenemo kući kaže a joj mama moja lutka, ruksak i sl pa se vračamo po isto..... ja stalno drobim da se svoje čuva i pazi, a možda je takva rodjena samo....

prije ce biti da je takvo dijete, a i prica puno znaci.

Moj F cuva sve igracke od rodjenja, koje je naravno dobijao od familije...slabo smo kupovali jer je vecinu i dobio, pa nema potrebe za pretjerivanjem.

Taj ni svoju cackalicu gdje ne zaboravlja niti ostavlja. Domacin ce to biti user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 269
3.8.2012 0:28:06   
vjestica
ja ću se truditi da svoju curu naučim da jednako vrednuje lutku od 100 km , kao i onu od 5 km

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 270
3.8.2012 0:28:37   
Anoniman

I moje cure cuvaju svoje stvari, cak i Iman kojoj je samo 2.5 godine...Jednom mi je Farah trazila da joj nesto kupim, kazem ja, nema mama para nije bila plata. Doljemo mi kuci, kad meni Farah nosi nekoliko para u ruci...Rekoh, odakle ti to, sto ce ti to? kaze, evo ti mama, ti nemas...Uzela iz svoje kase. Rodi je mama...To mi mnogo govori...samo da mi je dragi Allah cuva.

Neposredna veza do poruke: 271
3.8.2012 0:29:38   
Visnja RR

hB ni mi... user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 272
3.8.2012 0:31:55   
veeseelaa
helem bolje je dići kredit i djetetu kupiti neku nekretninu a manuti se skupih igračaka i odjeće u djetinjstvu
ništa ljepša moja A neće biti s tom haljinom od stoje il s onom od 20 KM, takva je kakva je, na mamu il babu, ha ya

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 273
3.8.2012 0:32:58   
Hanady RR

e naučit će da cijeni...
poštuje i razumije...
i čuva svoje stavari...

ma Hanadi, male su one za te dugometrazne kazne. Ja to po kratkom i trenutnom postupku, pa se ona izvinjava, kaze nece nikad vise i mamma popusti. user posted image I tako Jovo nanovo. user posted image user posted image user posted image C'est la vieuser posted image

moja nije mala...
savršeno poznajem svoje dijete...

nije mala ...
neće doboti pelene zadugo i tačka....nemojte me beze muntat

nije prvi put da se susrećemo sa sličnom situacijom...
tu nema rasparve...
izvinjenja su jedno...al nauk za ubuduće drugo...

pored svega ...
gospođica je imala baby born od nas u paketiću...
nakon toga željela je chiko belo...nani tražila za rođendan...nana ne nađe chiko belo i kupi zamjenu...u radnji joj daju bornicu novu...donse... nana koja od penzije to skuplja i kupi...
e ne može...
tu bornicu nosa ko svetinju...
voli je ...
zar se neko koga voliš ostavi da pokisne...

nema tu trte-vrte....
tako je kako je
kako znaš da poželiš...tako znaš i da cjeniš...

imaš sreću da dobiješ dvije bornice...dobro seki si dala staru...
al molim lijepo cijeni to ...
neko nema niti jedne..
neko nema ni kineske lutke...

ma ima da nauči...
i hljeb na stolu da cijeni...
nema bacanja hrane, nema neću to da jedem ( osim ako nešto u nju ne može to i ne pravim za nju, ima pravo da neku hranu jednostavno neće njen organizam) ...nema bolan da si mi na oko ispala...

nije nikada batine dobila za svih 6 godina....
nikada mi nije povukla živce jer saburam...gutam i gorko za njih...
i sad ona je mala da čuva i cijeni i poštuje...a nije mala da želi i uživa u ispunjeim željama...

nije mala...taman je onauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 274
3.8.2012 0:34:43   
veeseelaa

I moje cure cuvaju svoje stvari, cak i Iman kojoj je samo 2.5 godine...Jednom mi je Farah trazila da joj nesto kupim, kazem ja, nema mama para nije bila plata. Doljemo mi kuci, kad meni Farah nosi nekoliko para u ruci...Rekoh, odakle ti to, sto ce ti to? kaze, evo ti mama, ti nemas...Uzela iz svoje kase. Rodi je mama...To mi mnogo govori...samo da mi je dragi Allah cuva.

nevjerovatno al slično se i moja A ponaša....
ipak je njoj samo 3 godine a tako me nekad prijatno iznenadi svojom skromnošću da ostanem bez teksta
npr u prodavnici kad joj kažem da izabere dvije stvari, ako potegne za trećom jednu od one prve dvije vratiuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *