Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2012 22:39:23
animagical
ja ne znam sto oni vole ovaj hipp baby keks, meni odvratan,ali A ga smaze u sekundi
ovako...dorucak hipp baby keks kod nane na cuvanju rucak krompir, mrkva i piletina vecera breskve s rizom, pa mu bi malo pa pojede i poja banane sa sirom i zitaricama... i jos smo se krili dok smo zasladjivali uz kafu, ne moze se od njega nista glupo pojesti tipa sladoled, keks, bilo sta... da ne trazi i place, a kad jedemo normalnu hranu ignorise nas ili trazi hljeba...to dobije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2012 22:42:22
Daja_sa
Mi smo danas ruckale: Apta nakon budjenja...150ml Dorucak: Jabuka i breskva sa mljevenom plazmom i malcice cimeta ---uh sto je mirisala ova kasica a i bila je ukusna pravo... Uzina: Frape od borovnica, banane i jogurta Rucak: Buranija sa puretinom, mrkvom, krompirom Uzina: 1,2 Welnes keksic...( ovo je grickala u kolica dok smo setali ) Vecera: Hipp vocna kasica sa zitaricama 180 ml Apte pred spavanjac
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2012 22:45:17
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
ja ne znam sto oni vole ovaj hipp baby keks, meni odvratan,ali A ga smaze u sekundi
ovako...dorucak hipp baby keks kod nane na cuvanju rucak krompir, mrkva i piletina vecera breskve s rizom, pa mu bi malo pa pojede i poja banane sa sirom i zitaricama... i jos smo se krili dok smo zasladjivali uz kafu, ne moze se od njega nista glupo pojesti tipa sladoled, keks, bilo sta... da ne trazi i place, a kad jedemo normalnu hranu ignorise nas ili trazi hljeba...to dobije
Oj pa ova generacija nam ista Ali najsladje su mi njih dvije...kad Sara bjezi od Ene dok jede sladoled ili cokoladu... ...a onda se ovo malo naljuti i place rekao bi covjek da danima nista nije jela i da je gladna kao vuk...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2012 22:55:20
animagical
ja sam izasla vani da pojedem keks veceras, ono uz kafu... dreka, a odmah nakon vecere...on trazi neke stvari koje nije ni probao nikada, nemam pojma kako zakljuci da je to nesto ukusno i breskve...ubio nas je u pojam njima...blendane i ne voli Bog zna...ali onako cijele, da uzme u ruku i grize...a zna zagristi previse i kako ne zna iskasljati povrati..... ja sve strahujem od probavanja novih stvari...jos nije dobio smoki, med, bobicasto, citruse, paradajz, kivi, ma ne mogu ni nabrojati.... sve ide iza godinu...necu mu valjda kad napuni godinu sve odmah dati?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2012 23:28:33
Daja_sa
ja sam izasla vani da pojedem keks veceras, ono uz kafu... dreka, a odmah nakon vecere...on trazi neke stvari koje nije ni probao nikada, nemam pojma kako zakljuci da je to nesto ukusno i breskve...ubio nas je u pojam njima...blendane i ne voli Bog zna...ali onako cijele, da uzme u ruku i grize...a zna zagristi previse i kako ne zna iskasljati povrati..... ja sve strahujem od probavanja novih stvari...jos nije dobio smoki, med, bobicasto, citruse, paradajz, kivi, ma ne mogu ni nabrojati.... sve ide iza godinu...necu mu valjda kad napuni godinu sve odmah dati?
Smoki, med i kivi nismo jos probali... Od bobicastog smo probali borovnice i jagode... Citrusi...hmmm...kad je imala turu ja sam joj u obicnu vodu stavila koju kap cjedjene narandze...godilo joj po ovim vrucinama a nije imala reakciju... Limunom trljamo desni...i to joj godi...bez reakcije ikakve... A paradajz odavno jedemo u varivima...svjez jos nije probala...pojme nemam zasto
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.7.2012 23:30:41
animagical
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Sto mu nisi dala paradajz... ili smoki...smoki je snack za kafu..
za smoki kontam sta ce mu, jos mu je kifla zanimljiva, pa nemam potrebe...inace mu ne dajem slatkise, ai mrsko mi usisavati za smokijem stalno, ugazi se po cilimu drama, znam po sestricu
a paradajz...nemam pojma, iskreno...kao da sam cula da su jako prskani, pa cekam domaci kod nane... e probao je nesto novo danas.kroasan 7 days, odusevio se za voznju u kolicima, a nigdje pekare na vidiku,da kupim kiflu...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 14:19:53
animagical
jutros zitna kasica, s kakaom, nestle, pojeo je skoro punu solju od 300ml sada tanjir breskvi kuhanih s rizom, na fazon one frutek kasice koju voli,samo ja stavim vise rize poslije ima pretis teletine s buranijom, lukom i mrkvom, ali to ga ceka kod nane, pa ja nisam nista slano pravila to od nane cu ponijeti i sutra za rucak, u frizider, kad je maksuz njemu kuhala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 14:26:46
bebix
Danas : dorucak: jedna breskva pomijesana sa hipp kasicom banana i zitarice uzina: 1 plazma keks i malo lubenice rucak: karabatak skuhan sa povrcem i tjestenina uzina: korica hljeba:) vecera:danas cemo probati i veceru mada uglavnom odbije, jer rucamo kasnije, hipp kasica za laku noc burbon vanilija( nesto tako :D ) Izmedju svakog obroka dojenje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 22:52:36
animagical
jutros zitna kasica, s kakaom, nestle, pojeo je skoro punu solju od 300ml sada tanjir breskvi kuhanih s rizom, na fazon one frutek kasice koju voli,samo ja stavim vise rize poslije ima pretis teletine s buranijom, lukom i mrkvom, ali to ga ceka kod nane, pa ja nisam nista slano pravila to od nane cu ponijeti i sutra za rucak, u frizider, kad je maksuz njemu kuhala
kod nane je pojeo punu zdelicu ove corbe sto je nana pravila...pa je onda dobio i monte i tri kocke lubenice...i lizao je sladoled...ma on pravo posijelio.....eto, kvare mi dijete cim okrenem ledja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 22:55:22
animagical
rucak: karabatak skuhan sa povrcem i tjestenina
kako ovo pravis bebix? koje povrce?
meni je vise na vrh glave raskuhavnja mesa u pretisu bas masno ispadne, ali on voli...ne dodajem masnocu,samo ono sto meso pusti...jel njemu previse to masno?? kontam, i potezak je, mozda trebam pripaziti sta mu dajem, ne bih da bude debeo,iako je povisok za svoj uzrast
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 22:59:22
animagical
I ja dajem vodu...koja je nekada masnija...pa se mom puno ne prima... ..moj sve potrosi...
ja ne znm odkle mu ove kile, to dijete nikad ali nikad ne miruje...on preleti cijelu kucu u pola munute napravi usput pet zijana, padne par puta, i opet...pa on i u snu zna ustati da puze zato me i strah da nije premasno, jer je guzi bas potezak, 11.5 kg
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 23:03:03
Skvo RR
I ja dajem vodu...koja je nekada masnija...pa se mom puno ne prima... ..moj sve potrosi...
ja ne znm odkle mu ove kile, to dijete nikad ali nikad ne miruje...on preleti cijelu kucu u pola munute napravi usput pet zijana, padne par puta, i opet...pa on i u snu zna ustati da puze zato me i strah da nije premasno, jer je guzi bas potezak, 11.5 kg
Ma masna supica ne goji..dobra je za bebu...grehota je i ne dati..pravu domacu..u moru ovih vodenih supa.... A to nista ne znaci..evo poredi...Emirko ima 9300. jede duplo vise nego uma u njegovom uzrastu...a ona je imala sa 5 mjeseci 8700...pa eto sracunaj...;)..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 23:10:40
animagical
dzaba, znaci da je metabolizma... Ajnur uopste ne izgleda debeo, ali je sav cvrst i nabijen, i jako tezak na rukama,sto i vaga potvrdjuje....a gledam da ga zdravo hranim, ne dajem mu slatkise,osim bas rijetko, ovaj monte je bio jedan od prvih slatkisa koje je i dobio i jos par puta stapic i slicno... gledajuci danasnju djecu s pokvarenim zubicima, a bogme i debljinom, strah me pustiti mu bilo sta.... a bas sam se iznenadila kad sam vidjela kako teletina zna biti masna kad se raskuha u pretisu,zato i pitam...jer on skoro svaki dan jede ili na piletini, puretini ili teletini neku supu/corbu...ali je uvijek neko meso s kostima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.7.2012 23:15:57
Skvo RR
Pa kao i mi...nama je svaki dan mesni..za rucak ..tako sam i sa curicom..a ne opterecuj se sa debljinom kao masovnom pojavom....Uma je sa godinu imala 13 kg...nije dugo slatkise jela...i dan danas nije neki ljubitelj..eno je sada curetina sa haman 20 kg..bas visoka..sve modele nosi slim..znaci...opusti se... i daji mesnu vodicu..ona gradi temelje i da imamo bijele zubice...kljuc zdravih zubica je pranje..ja emirku perem sada njegova dva mala zubica.
Nego...pitanje...kako da dam zumance? Zaboravila sam, da li prvo ide trecina..pa se ceka sedmica pa dvje trecine, pa onda citavo...to mi grmi u glavi.
parafinsko ulje sanela.asja
Imal ko iskustva sa ovim uljem???...doktorica mi preporucala da dajemkcerkici ima 3 godine ima problema sa stolicom svakih 5 dana kaki..svasta sam pokusavala sad sam dobila to ulje...
odgovor (96%)
odgovor (4%)
Broj svih glasova: 85
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!