|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
11.7.2012 12:35:35   
veeseelaa
a idete li rodbini od vasih muzeva bez njih?

ne idem....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2326
11.7.2012 12:35:56   
bejbibi
ma normalno da idem...idem njegovoj sestri koja je tu blizu..i super se slazemo hB....idem i strinama sa svekrvom jer su malo dalje....normalno da idem..nije mi to prob.....iso je i on mom ocu na radno mjesto normalno ,sve ok..al nisam ga forsirala svaki dan da ode..u tome je prob..

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2327
11.7.2012 12:37:43   
veeseelaa
idem i strinama sa svekrvom jer su malo

ovo postarinski snaja i sveki user posted image user posted image user posted image
mm nema sestru, da ima možda bi sama i otišla
nešto mi se vala ne ide sama kod muževih amidža i strini user posted image
nekako svi se vodaju u paru, šta ću ja sad tu sama

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2328
11.7.2012 12:38:55   
Anoniman
haha bas:),,...trudim se bit idealna snaha

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 2329
11.7.2012 12:39:40   
Medić*
Ide vala i moj mojo rodbini bez mene, svrati i kod mojih u prolazu, prenoci, odmori. Nista nije pod moranje. Bitno je raditi ono sto zelimo. Njemu bude lijepo, meni takodjer.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 2330
11.7.2012 12:40:54   
Anoniman
svasta ja vama napricah....al eto to me bas nesto muci....stvarno ne zelim da se svadjam sa m.....zelim da imam ono ko na pocetku braka kad nam je bilo super.......jel ovo prolazno to me zanima....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 2331
11.7.2012 12:42:01   
veeseelaa
Bitno je raditi ono sto zelimo.

ma ja ba, da me put nanese svratila bi, neće mi niko pojest al mahsuz nemam naviku

mm često stvari do mog brata, odnese djeci poklončice i sl, još ako imaju temp, zaleti se, obidje ih bez mene

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2332
11.7.2012 12:43:27   
Anoniman
al nije to problem ako radis nesto svojevoljno.....to je fino da se posjeti...al ne forsirati...tad nastaje problem

Neposredna veza do poruke: 2333
11.7.2012 12:44:00   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Anoniman

svasta ja vama napricah....al eto to me bas nesto muci....stvarno ne zelim da se svadjam sa m.....zelim da imam ono ko na pocetku braka kad nam je bilo super.......jel ovo prolazno to me zanima....

bit će prolazno ako se malko promijeniš.... bez rasprave, samo reci joj dragi nisam išla, sutra ću, nešto mi se danas nije dalo, ajd Boga ti, šta ima veze
ako baš nemaš herca da kažeš da ne želiš ti ga laganini navikni na nesvakidašnje posjete njegovim

i ne sekiraj se bezvezeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2334
   [Obrisana poruka]
11.7.2012 12:45:59   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 2335
11.7.2012 12:50:01   
Anoniman
tjesim se stim da mozda necemo dugo ovdje bit pa da malo promijenim sve to....da uradim kako hoce pa da vidimo......bojim se sttvarno da se osjecaji skroz promjene i sta onda......da napomenem...nisam neka zena koja ne moze bez muza ..hvala Bogu imam diplomu pa se mogu snac...al zeliim imat osjecajnog muza pored sebe,njeznog,finog bez ijednog kompleksa....takav je bio pije...nije patio od toga da on bude "musko" u porodici a sad mi se cini da je takav postao...sovinistauser posted image ...ono da razmislja tipa:ti si se udala i sad ti je ovo porodica a tvoja prava porodica ,roditelji to je sporednouser posted image tako mi se cini.....i smeta mu da ja odem sama kod svojih.......da ja budem duze.....user posted image bas me te stvari rastuze....on je zna kod svojih doc po dvije sedmice al Boze moj on je imao razlog da dodje ....

Neposredna veza do poruke: 2336
11.7.2012 12:52:35   
veeseelaa
ne daj se Amonimna, možda ti se neke stvari samo takvim dojimaju, možda nije sve crno
možda a vjerovatno da da tm konta u istoj ste kući pa kao trebala si sići da ih pozdraviš
polako al sigurno sve će se srediti, ajde sad ne paničati

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2337
11.7.2012 12:55:17   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Iman83

Meni bi stvarno čudno bilo da mi mm išta naređuje/da je nešto pod moranje.

ma ne naredjuje on meni tipa: moras il cu te ...nesto....al taj pritisak,to pitanje..jesil???.....to me ubija....
ne naredjuje on meni nista.....ne brani nista...govori mi haj izadji,prosetaj s malim....al meni nije do toga....samo je prob oko roditelja...s njegovim..to pitanje jesil?? a sa mojima to sto misli da su oni sporedni u smislu da sad kod smo kod njegovih ja svoje ne moram ni vidjat tako cesto...to mene boli.....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 2338
11.7.2012 13:04:04   
Medić*

Meni bi stvarno čudno bilo da mi mm išta naređuje/da je nešto pod moranje.

ma ne naredjuje on meni tipa: moras il cu te ...nesto....al taj pritisak,to pitanje..jesil???.....to me ubija....
ne naredjuje on meni nista.....ne brani nista...govori mi haj izadji,proset_aj s malim....al meni nije do toga....samo je prob oko roditelja...s njegovim..to pitanje jesil?? a sa mojima to sto misli da su oni sporedni u smislu da sad kod smo kod njegovih ja svoje ne moram ni vidjat tako cesto...to mene boli.....

Ukoliko je ovako kao sto pricas da te ne sili, ne brani ti nista, da se fino ophodi prema tebi, ma opusti se, tako to inace bude u zajednickim kucama, ne kod svih naravno. Porazgovaraj sa njim otvoreno, imas ti i svoje, zelis ih obici, obidjes i njegove pa eto i ako treba svaki dan po malo jer ste u zajednickoj kuci njemu za ljubav user posted image

Ne bi trebao to biti razlog vasim svadjama i sl. Razgovarajte.
Ja sa svojim mogu o bilo cemu da razgovaramo, dogovaramo se, ali pronadji neku taktiku, sta znam, na lijepo ga malo smuntaj. Kod nekoga ters ne pali, mom recimo muzu na lijepo mogu kozu odrati ako treba ali tersalukom bome nista user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2339
11.7.2012 13:09:20   
Anoniman
da,da tako je...bilo bi bezobrazno i podlo s moje strane da sad kazem da nije tako.....neke su se stvari promijenile sigurno....i cini mi se ko zacaran krug....al ne brani nista......samo eto to s njegovim...osjetljiv je na njih....i sto je sad svejedno sto ja svoje ne vidjam i sto mogu tek za tri mjeseca ici jer je tad slobodan ....i tako...ne znam ne mogu bit pametna...zelim onaj nas mir koji smo imali,slogu,kompromis.....jel mislite da se to moze opet vratit?....on meni kaze da sam se promijenila ,ja njemu to kazem i tako u krug....i kad se dogovorimo da cemo se promijenit opet nista od toga...mmeni se cini da se ja trudim a on ne i obrnuto....ma samo sse u krug vrtimo.....

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 2340
11.7.2012 13:11:08   
hanabanana

ma ne znaju moji roditelji nista,ja se nikada nisam ni na sto pozalila.Oni jednostavno imaju trenutno previse problema,tati propao jedan veliki posao,ostali bez para,pored mene imaju jos troje djece,koje skoluju,dedo bolestan,mala kuca,ne bi imala gdje sa djecom.Ja jednostavno izgleda nemam izbora nego da ostanem gdje sam,pa sta budeuser posted image user posted image

Izbor uvijek postoji.
Da li ćeš ti izabrati da ti djeca nemaju šta jesti, pri čemu će gladni trpiti nervozu, udarce i svađu je stvar tvog izbora.
I nemoj reći da nemaš izbora, to nije nikakvo opravdanje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2341
11.7.2012 13:13:12   
veeseelaa
izbor uvijek postoji

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 2342
11.7.2012 13:16:06   
hanabanana

Ja idem kod muževih i bez njega. Evo recimo danas, mm na putu, ja i mala ćemo ići da ih posjetimo.
Ali mi smo dosta bliski s njima, pa nam to nije belaj.
I ne idem ono tipa u goste, kahve, ručkove...Meni bi stvarno čudno bilo da mi mm išta naređuje/da je nešto pod moranje.

Ja bogami odem da se privalim na ručak, da ne moram kuhati. user posted image
Ali i mi smo vrlo bliski, i ne idem zato što mislim da moram, trebam...nego mi je normalno otići do njih s djecom a muž na putu sedam dana.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2343
11.7.2012 13:26:45   
chuci

IZVORNA PORUKA: medic slatki

ja za 5 godina braka nisam otišla mm roditeljima bez mm. niti imam namjeru ići. najduže je bio na putu 10 dana i nisam išla. nisu ni oni meni došli to vrijeme

Mozda ne zivite u istom gradu user posted image

Ja bih otisla i odem. Recimo prosle godine isla svojima u Sandzak bez muza. Sa njegovim koji su u Skoplju cula se tel, vidjela sam da su unuka pozeljeli, tako da mi nije bilo mrsko otici nekoliko stotina km samo dva dana i vratila se svojima. Htjeli oni doci kod mojih da se ja ne mucim sama sa djetetom ali ih posao ogranicavao.

Cesto puta svekar i svekrva prelete toliku udaljenost pa kada sam ja kod svojih dodju nam.

Nemam tih problema ako mi se ide otici cu ako ne mogu oni doci bez obzira na prisustvo ili odsustvo muza.

jok mi u istom gradu samo na dva kraja. odnosi su takvi jednostavno. nismo ni u kakvoj svađi niti smo ikada bili. mm kroz život bio dosta odvojen od njih pa valjda navika. ne dolaze ni oni nama niti zovu plaho.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 2344
11.7.2012 13:30:37   
MRVA2

sta bi vi uradile da vas muz stalno pritisce ,forsira da se druzite s njegovima svaki dan...da je to obavezno....jel po vama to problem?'??

Ogroman!
Ja živim u istoj kući sa roditeljima mm i imam taj problem. Vjeruj nije ni malo lako. Kad čujem kakve sve ljudi probleme imaju a ja se žalim na to bude me stid ali ponekad trebam mir i tišinu. Trebam da budm sama sa svojom bebom, a njegovi doslovno upadaju u kuću bez najave, bez kucanja, bez zvonjenja. Ne mogu da svatim da ne razmišljaju da sam ja sama sa bebom da nekad hodam i gola po stanu, da moram u wc da se moram istuširat a da mi tom prilikom moraju vrata biti otvorena da čujem dijete. Ne, oni obave sve svoje obaveze ( posao, frizer, šetnja, bašta, spavanje popodne) pa kad oni imaju vremena eto njih da vide prvo unuče.Niko ne razmišlja šta ja radim u tom trenutku. oštujem ja da se treba družiti, paziti, poštovati, kafa popiti ali valjda se nazove, pokuca, pozvoni. Ne znam možda da stavim uutstvo za korištenje zvona user posted image . Ja se zaključam, po cijeli dan pa valjda skontaju.
Ja sam to objasnila mm eto on nije razmišljo na taj način, kad je vidio je stvarno problem valjda je reka svojima. Vidim svekar ne dolazi ali svekrva da. Valjda konta gdje je žensko pa može upadati kad hoće. user posted image . Ali kao što rekoh ključ u bravu. Niko me ne treba gledati dok sa u wc-u, pod tušem ili spavam.

Naša princeza Meryem 17.02.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2345
11.7.2012 13:34:03   
teacher75

IZVORNA PORUKA: damma

a idete li rodbini od vasih muzeva bez njih? ili recimo njegovj sestri ili bratu?
ja cesto odem rodicama od mm bez njega, prosetam, popijemo kafu ispricamo se.
njegovj sestri isto tako.

mi ne idemo, s rodicom il sestrom se znam naci nekad na kafi al rijetko, ne idem njima bez mm-a

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 2346
   [Obrisana poruka]
11.7.2012 13:34:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu MRVA2)
  Neposredna veza do poruke: 2347
11.7.2012 13:40:58   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: MRVA2

sta bi vi uradile da vas muz stalno pritisce ,forsira da se druzite s njegovima svaki dan...da je to obavezno....jel po vama to problem?'??

Ogroman!
Ja živim u istoj kući sa roditeljima mm i imam taj problem. Vjeruj nije ni malo lako. Kad čujem kakve sve ljudi probleme imaju a ja se žalim na to bude me stid ali ponekad trebam mir i tišinu. Trebam da budm sama sa svojom bebom, a njegovi doslovno upadaju u kuću bez najave, bez kucanja, bez zvonjenja. Ne mogu da svatim da ne razmišljaju da sam ja sama sa bebom da nekad hodam i gola po stanu, da moram u wc da se moram istuširat a da mi tom prilikom moraju vrata biti otvorena da čujem dijete. Ne, oni obave sve svoje obaveze ( posao, frizer, šetnja, bašta, spavanje popodne) pa kad oni imaju vremena eto njih da vide prvo unuče.Niko ne razmišlja šta ja radim u tom trenutku. oštujem ja da se treba družiti, paziti, poštovati, kafa popiti ali valjda se nazove, pokuca, pozvoni. Ne znam možda da stavim uutstvo za korištenje zvona user posted image . Ja se zaključam, po cijeli dan pa valjda skontaju.
Ja sam to objasnila mm eto on nije razmišljo na taj način, kad je vidio je stvarno problem valjda je reka svojima. Vidim svekar ne dolazi ali svekrva da. Valjda konta gdje je žensko pa može upadati kad hoće. user posted image . Ali kao što rekoh ključ u bravu. Niko me ne treba gledati dok sa u wc-u, pod tušem ili spavam.

nije to nista moja mama ima konu koja samo udze,i tako godinama i ako vide da mi mama spava poslje posla ona izadzeuser posted image
user posted image user posted image user posted image
to ti se zove mahala,tamo se nikada ne zakljucavaju vrata,ima bujruma za svakoga dok je u zgradama drugacije

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu MRVA2)
Neposredna veza do poruke: 2348
11.7.2012 13:54:34   
veeseelaa
ja sam neki dan srela jaranicu koja se žali na sveki, u istoj su kući, kaže ta je tu svakih pola sata
veli udje da vidi šta jedemo, pijemo, ko nam je došao, kaže nije zlonamjerna al smori
Bože kako žalosno user posted image

zamislite da smo nekom tako dosadne? i da mu ne damo mira? kako je to ccccccc

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2349
11.7.2012 14:52:15   
mala_sa
Sto zene vec napisase; meni bi ogroman problem bio da me neko "smara" svaki dan user posted image user posted image
Mi zivimo na 2 kraja grada; i vidjamo se uvijek petak navecer, ili za vikend. Za ove 3god braka jos nijednom nisam otisla kod njih bez mm (nekako nemam potrebu); takodjer i familiju mm obilazim samo sa mm (izuzev njegove sestre, koja mi je kao drugarica user posted image ).

Dok svoje obilazim i sama i sa mm; takodjer zivim jako daleko od njih; ali kad ih pozeilim odem 15ak dana prije mm; budem kod mojih; i onda mm dodje po nas (ostanemo jos par dana) i skupa se vratimo kuci. Moju rodbinu obilazim takodjer i sa mm i bez njega. Nit ja njega prisiljavam da koga vidja, nit on mene.

Cak; puno vise ja insistiram na tim "vidjanjima i obilascima" nego mm; on je jednostavno tip koji nije za neka cesta sjedenja.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *