|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  162 163 [164] 165 166   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
22.6.2012 12:03:40   
smjeskica
na mene ne odnosi...privatna firma moze a i ne mora da ti isplacuje platu..

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4076
22.6.2012 12:03:58   
Anoniman
Moj poslodavac je fuj, samo toliko imam za reci. I to ja koja sam u vrhu te iste firme.
Rekla sam da cu na siskama istetovirati "stedna 1" i "stedna 2". Sva sreca da dojim, sto smjeskica rece...

< Poruku je uredio Dinamitna -- 22.6.2012 12:04:30 >

(odgovor članu Lady26)
  Neposredna veza do poruke: 4077
22.6.2012 12:05:42   
smjeskica
zao mi je ali meni rece moj da nece biti u svim općinama do ponedjeljka, daj Boze da on nema blage veze... ali... ako ima, to je stvarno jos veca bruka... kao nama u NS treba a negdje drugo ne treba... ipak je vikend... Boze sacuvaj...

ipak me tjesi to sto je bilo i u centru.. pa se nadam da ce i nama u ng....user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4078
22.6.2012 12:06:13   
Latinka
Ništa zakon ni kod mene. Još sam borbu vodila da mi isplate puni iznos plate dok sam čuvala trudnoću. A ovih 450 KM što dobijem još moram i dodati par maraka za ratu za stan user posted image

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu smjeskica)
Neposredna veza do poruke: 4079
22.6.2012 12:07:56   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Latinka

Ništa zakon ni kod mene. Još sam borbu vodila da mi isplate puni iznos plate dok sam čuvala trudnoću. A ovih 450 KM što dobijem još moram i dodati par maraka za ratu za stan user posted image

pa da... i ja sam ih ganjala da mi isplacuju za cuvanje trudnoce i to nisu reagirali dok nisam pocela prijetiti advokatom, grozno...

(odgovor članu Latinka)
  Neposredna veza do poruke: 4080
22.6.2012 12:08:34   
Lady26
Bas mi je zao user posted image
A prosla sam to isto prije 2,5 godine, tad cak ni mm nije radio...
Sreca izmjenise zakon i aBd na sljedecem porodiljskom me sljeduje plata...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 4081
22.6.2012 12:29:42   
tehna
evo upravo postar mi rece da ce tek sutra nama biti isplata a nalazim se na opstini ilidza

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4082
22.6.2012 12:34:11   
smjeskica
onda ce vjerovatno i u ng... do sad je bila dva puta isplata subotom... hajde bar i sutra...da necekamo ponedjeljak...user posted image

(odgovor članu tehna)
Neposredna veza do poruke: 4083
22.6.2012 12:50:16   
paris
bio postar N.Sarajevo

Neposredna veza do poruke: 4084
22.6.2012 13:13:30   
pcelicamaja1
hejs pa zna li iko koliko je ovaj mjesec???? ja kad god racunam uvijek nas zakinu za bar 70 80 km jer isplacuju nekad 50 nekad 52% od prosjecne plate a ne 60 posto kakoo bi trebalo biti

(odgovor članu paris)
Neposredna veza do poruke: 4085
22.6.2012 14:33:15   
raja_ringe
Onaj zakon da se više ne isplaćuje od Kantona, nego da poslodavac ima obavezu isplate pune plate, nije prošao. Znam da ovako zvuči da nije ok, ali vjerujete mi većina nas ne bi imala posao ili ne bi imala djecu, jer bi sve porodilje u privatnom sektoru dobivale otkaz. Tako da ja mislim da je ovako bolje. Ako je poslodavac iole čovjek dodat će i on na ovu kantonalnu naknadu, ako nije, nema veze makar znamo da ćemo imati posao.

A ovo da u Kantonu nisu iste naknade mi je novost. Možda je neko dobio prvu naknadu pa mu je uvećana za par dana predhodnog mjeseca??? Zar ovo nije Kantonalna naknada?? Ionako smo mi na Ilidži, Vogošći, Hadžićima zakinute za onu gradsku naknadu. Štaš nismo fina gradska raja :)))

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4086
22.6.2012 14:49:46   
Lady26

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Onaj zakon da se više ne isplaćuje od Kantona, nego da poslodavac ima obavezu isplate pune plate, nije prošao.

user posted image user posted image
Izvini a odakle ti ova informacija?
Ovo nije tacno, samo sto za privatnike "ne vazi" ovaj zakon....porodilje su tu emocne a oni jako pametni i nadju rupu u zakonu da ti daju otkaz bez da prekrsi isti...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 4087
22.6.2012 14:51:18   
Lady26
Ja sam gore pisala za svoj slucaj, radim u drzavnoj firmi....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4088
22.6.2012 14:54:42   
sunid

IZVORNA PORUKA: pcelicamaja1

hejs pa zna li iko koliko je ovaj mjesec???? ja kad god racunam uvijek nas zakinu za bar 70 80 km jer isplacuju nekad 50 nekad 52% od prosjecne plate a ne 60 posto kakoo bi trebalo biti

I ja sam se cudila racunajuci 60% od prosjecne plate a onda kontam mozda na taj iznos uzimaju sebi 10% jer je takav slucaj s invallidninama,mm mi je invalid 100% i ima rjesenje na 109km a prima 99km jer mu uzimaju 10%!!!!!!!!!!!!
Zamisli to na sva socijalna primanja koja su stvarno veeeeeelika da se slucajno ne bi obogatili odd njih,oni jos uzimaju 10%user posted image

9.12.2011. mamino sunce malo

(odgovor članu pcelicamaja1)
Neposredna veza do poruke: 4089
22.6.2012 14:55:59   
sunid
Fakat bi se trebal raspitati i utvrditi sigurno zasto je manje od 60%, ja bih ih bila u stanju tuziti ako nemaju uporiste u zakonu zasto to rade!

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 4090
22.6.2012 15:00:49   
sunid

IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Onaj zakon da se više ne isplaćuje od Kantona, nego da poslodavac ima obavezu isplate pune plate, nije prošao. Znam da ovako zvuči da nije ok, ali vjerujete mi većina nas ne bi imala posao ili ne bi imala djecu, jer bi sve porodilje u privatnom sektoru dobivale otkaz. Tako da ja mislim da je ovako bolje. Ako je poslodavac iole čovjek dodat će i on na ovu kantonalnu naknadu, ako nije, nema veze makar znamo da ćemo imati posao.

A ovo da u Kantonu nisu iste naknade mi je novost. Možda je neko dobio prvu naknadu pa mu je uvećana za par dana predhodnog mjeseca??? Zar ovo nije Kantonalna naknada?? Ionako smo mi na Ilidži, Vogošći, Hadžićima zakinute za onu gradsku naknadu. Štaš nismo fina gradska raja :)))

Donekle si upravu,ali opet s druge strane zato nam i jeste ovako i svi rade sta hoce (pravo bezakonje) jer se svi tjesimo suti bolje i ovako nego onako,ne daj boze gore i sl.Kad bi svi bili slozni i borili se jednom bi se valjda nesto i promijenilo na bolje, ali od straha da ne bude gore svi sutimo a "glavni" to itekako koriste, n nasu zalost.

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 4091
22.6.2012 15:03:33   
Anoniman
Ma joj, zakonom se sve moze regulirati. Ne moze privatnik mimo svih zakona, ustvari moze u Bosni user posted image

Meni stvarno dodje muka kad skontam da zena koja radi u drzavnoj instituciji prima svoju punu placu, pa sad ko kako namiruje nije bitno, njoj je bitno da prima, a ja koja sam kod privatnika ne mogu primiti jer privatnik ionako jasi kako hoce i radnika i drzavu. Nema mi logike da je dijete zene iz drzavne institucije vrijednije nego moje koja radim kod privatnika. Znaci moje dijete ispasta jer mu mama nema debele veze i ne moze masno platiti da radi u drzavnoj instituciji. Joj, bijesna sam na ovu temu, pa pisem sbrda s dola.
Nije jednom slucaj bio da privatnik sutne zenu kad se vrati s porodiljnog. Znaci dodjemo na isto. Takodjer, meni niko ne garantuje moje radno mjesto kad se vratim jer sam se drznula traziti svoje zakonsko pravo za svoje dijete. Opet dodje na isto. I onda tako ne izglasaju zakon. Oni bi izglasali jedan o naknadama a o zastiti trudnice, porodilje i dr. nista. E pa tako se ne donose zakoni.
Pardoniram, donose, u Bosni.

(odgovor članu sunid)
  Neposredna veza do poruke: 4092
22.6.2012 15:08:34   
indira24
NG tek u ponedjeljak tako mi sad rekose kad sam zvala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4093
22.6.2012 15:16:07   
sunid

IZVORNA PORUKA: indira24

NG tek u ponedjeljak tako mi sad rekose kad sam zvala user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
da nije zalosno bilo bi smijesno,al kao sto Dinamitna kaze to je Bosnauser posted image .
Na drzavnim sluzbenicima je da urednu podmiruju svoje guzice a na nama je da pokusamo prehraniti svoju djecu cekajuci na njihovu milost.

Neko rece da je vec poslao mail u klix.ba, hajmo to uraditi svi pa da se nekad nesto pokrene!Ko je za?

(odgovor članu indira24)
Neposredna veza do poruke: 4094
22.6.2012 15:19:16   
mayra
ja sam poslala al niko nije odgovorio, niti ista objavio.
Ja sam za da se nesto uradi, ovo stvarno nema smisla, prvo sto je bas jadan iznos koji dobijamo, a jos i ovoliko kasni. FUJ!

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 4095
22.6.2012 15:20:38   
smjeskica
e pa stvarno nema smisla...strasnoo... neki dobiju u petak a neki nakon tri dana... pa fuuujj... jos malo pa je nece ni isplacivati.. nek su oni sebi regrese podijelii koji su debelo veci od nasih dodataka... sram ih bilo...

(odgovor članu indira24)
Neposredna veza do poruke: 4096
22.6.2012 15:24:41   
Anoniman
Pisale mi ne pisale Klix-u oni to nece objaviti. I gore stvari nisu objavljivali tako da... I njima bude prpa guzici (da izvinete) ako svasta pisu.

Neposredna veza do poruke: 4097
22.6.2012 20:26:46   
mamma mumi
S. grad nista. Ja danas srela postara kaze dabogda do ponedeljka, nema uplatauser posted image . Mislim da bi trebale pisati ispred RR foruma na Kantonalnu tv, ipak je ovo za tv-a,jer dosta vise ovog bezobrazluka, ovako ce nam i ukrasti jednu naknadu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4098
22.6.2012 20:37:38   
mamma mumi
Ja sma upravo poslala mail Tv Sa i trazila da se otvori tema porodiljskih naknada i potraze odgovori nadleznih, pa cemo vidjeti.

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 4099
22.6.2012 22:53:58   
Miracle*3

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Ja sma upravo poslala mail Tv Sa i trazila da se otvori tema porodiljskih naknada i potraze odgovori nadleznih, pa cemo vidjeti.

treba poslati i Mimi na vox populi

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 4100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  162 163 [164] 165 166   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  162 163 [164] 165 166   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *