Sittah
|
pozdrav svima, nova sam ovdje, čitala sam vas i ranije, ali sad sam se tek registrovala. nadam se da pišem na odgovarajuće mjesto na forumu moja priča ukratko: u braku smo 2,5 godine, od početka želimo bebu, ali nikakvih pozitivnih rezultata, prije 2 god. dijagnosticiran mi je PCOS, s mužem je sve u redu. bila sam na bezuspješnom tretmanu klomifenom, femarom i nekim injekcijama (ne sjećam se više tačno, to je bilo prije godinu i po) nakon toga sam odlučila da prestanem posjećivati ginekologe, samoincijativno sam 4 mjeseca bila na klomifenima krajem prošle godine, bez ljekarskog nadzora (znam, glup potez) i jedina korist toga bile su redovne menstruacije, ali čim sam prestala s klomifenima opet su postale neredovne kao i prije toga i ja sam nakon toga digla ruke od svega. zadnja 2 mjeseca su, na moje čuđenje bile redovne, ali ja nisam polagala nikakve nade u neki pozitivan ishod. sad mi opet kasni već nekih 10-15 dana (ne mogu tačno odrediti jer su mi ciklusi skroz nepravilni) i imam sve simptome pms-a, bolne grudi, probadanje u stomaku itd. i pošto sam se probudila s prehladom, prije nego odem doktoru odlučim napraviti test na trudnoću, čisto jer znam da će me doktorica čim uđem pitati da li sam trudna kako bi znala koje lijekove da mi propiše, odlučim da uradim test i onako bez ikakvog očekivanja ostavim ga po strani i tek poslije 5 min pogledam i vidim dvije debele crte! i ranije sam radila bezbroj testova i nikad nije pokazao 2 crte, uvijek samo jednu i bilo je dana kad sam toliku nadu u sebi gajila da sam bila sigurna da sam trudna, ali sam bila uvjerena da je eto test pogriješio :) i naravno kasnije se uvijek ispostavljalo da sam ja u krivu, a test tačan ove dvije crte, koliko god mi bile šokantne, pripisala sam opet pogrešnom testu..... i sad ponovo prije nekih sat vremena uradim novi test i on opet pokaže dvije crte! ja još uvijek 90% smatram da je test pogrešan i znam da je bezveze da pitam ovako na forumu šta vi mislite jer jedino beta ili ginekološki pregled mogu 100% potvrditi ili poništiti rezultat ovog testa, ali ipak bih cijenila vaše mišljenje da li je moguće da je test (dva puta istog dana) lažno pozitivan? još da napomenem da sam nakon ove 2,5 godine bezuspješnog nadanja totalno otpisala mogućnost trudnoće i razmišljamo o potpomognutoj, ali zbog toga što sam se psihički izmorila i iscrpila tokom 2 godine svakog mjeseca iščekivanja, nadanja i razočarenja, jednostavno sam sebi uzela pauzu i sve stavila po strani pa su me ova dva testa danas jako zbunila i ne znam šta da mislim o svemu ovome
|