Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
neko je pitao za žene koje više zaradjuju od muževa, ja sam odgovorila, nije se više javila nijedna koja vrlo često mjesečno zaradi duplo više od muža, tako da ja imam iskustvo
Nece zene da se hvale
ma kako nije...pa s njim zivim, s njim sve dijelim, zajedno trosimo struju,vodu,plin,hranu,zajedno odgajamo dijete, itd. da ne nabrajam....i cuj sad cu ja zaraditi nesto vise, a on eto nece, pa cu mu ja reci ma hajd ja imam love, mozda te i povedem na more
e jbg sad, ja ne vidjeh da je to niko rekao i ja nekad kažem mužu idemo na ručak ja častim, il idemo na sladoled ja častim.... možda to neko kaže da bi se partner opustio i znao da nema zime za lovu, nije sve crnjak, ha ya
no kažem bitno je da mi živimo živote kako nama pašu a svi smo različiti, neko će se ibreti nama a mi nekom uvijek , i tako to ide
Pritom stvarno ali stvarno molim izdrzavane gospodze koje ne radi ni ne zaradjuju da se ne ibrete nad nasim komentarima jer stvarno ali stvarno nisu mjerodavne. Hvala
Prvo, smatram da su finansije privatna stvar - koliko ko zarađuje i kako s njima raspolaže...S toga, ne znam čemu toliki ibreti oko toga...Neko ima zajednički budžet, neko nema..Neko zarađuje više, neko manje.. MM i ja nemamo zajednički budžet, al'' znamo s koliko para raspolažemo..ja plaćam 2 kredita, on 2...ja se brinem oko računa, on se brine oko goriva i fasunge...šta ostane od svega toga, ide svakom u novčanik, ne u zajedničku hrpu...ovo je moja logika, nečija je drugačija...MM i ja živimo sasvim fino, uživamo...On zarađuje više, s tim da ja znam zaraditi i dodatno i obično "počastim" MMa i malog s nečim lijepim..ili taj dio odvojim za npr. neko zajedničko putovanje, more i sl... I da, ja smatram da finansijama i materijalnom ne treba robovati...kad para ima, super i jest, kad nema, pokrijemo se koliki nam je jorgan...Al naravno, više volim dane kad para ima :)
< Poruku je uredio Super Beba -- 12.6.2012 13:41:27 >
još nisam bila anonimna do sada al vidi se ko sam naravno po pisnaju
al mi nemamo ovaj problem... jer meni bi bio problem... ja nikada ne radim ono što ne vih voljela meni da urade... stavim se u obrnutu situaciju i d aon meni kaže evo častim te morem...ja na to more išla ne bih...mislim u brakus mo....
Pogresno vam je to "mamina" i "tatina" plata, neko je to potpuno iskrivljeno izvadio iz konteksta. Ali cinjenica je da u svakom (normalnom) braku muz i zena znaju kolike su im plate, sa koliko ukupno raspolazu, kakve su im mogucnosti trosenja / stednje ...
E sad, po meni je cista lutrija u ovoj drzavi ako imate te neke plate mjerene u hiljadama i super svakome ko ih ima ALI je li taj (jedan) supruznik duzan da vuce finansijski u svakom smislu samo zato sto zaradjuje vise.
Sve ste fino napisale ovdje (bez izuzetka) kao ocigledno jeste "3 coska svoje kuce" pa ako jos i finansijski vucete i vucete i nigdje vas ni na tom polju nema, zar ne bude malo frustracije?
Pa šta da se radi, neko od supružnika više sebe da u djecu, neko više sebe da u rješavanje stambenog pitanja a neko više mjesečno troši na porodicu, bitno je da se ljudi vole i sve je u redu ne paše svima isti način življenja, temperamenti i navike su nam svima različiti kao i mogućnosti
MM i ja nemamo zajednički budžet, al'' znamo s koliko para raspolažemo..ja plaćam 2 kredita, on 2...ja se brinem oko računa, on se brine oko goriva i fasunge...šta ostane od svega toga, ide svakom u novčanik, ne u zajedničku hrpu...ovo je moja logika, nečija je drugačija...MM i ja živimo sasvim fino, uživamo...On zarađuje više, s tim da ja znam zaraditi i dodatno i obično "počastim" MMa i malog s nečim lijepim..ili taj dio odvojim za npr. neko zajedničko putovanje, more i sl... I da, ja smatram da finansijama i materijalnom ne treba robovati...kad para ima, super i jest, kad nema, pokrijemo se koliki nam je jorgan...Al naravno, više volim dane kad para ima :)
IZVORNA PORUKA: Sve ste fino napisale ovdje (bez izuzetka) kao ocigledno jeste "3 coska svoje kuce" pa ako jos i finansijski vucete i vucete i nigdje vas ni na tom polju nema, zar ne bude malo frustracije?
Pa nije meni suprug donator sperme, on je meni partner, ne igram Monopol protiv njega, vec zajedno koracamo kroz zivot. Kad ga pocnete gledati kao promasenu investiciju, bolje se razvedite, dobijete alimentaciju za dijete, bar neke koristi od njega da imate.
Pogresno vam je to "mamina" i "tatina" plata, neko je to potpuno iskrivljeno izvadio iz konteksta. Ali cinjenica je da u svakom (normalnom) braku muz i zena znaju kolike su im plate, sa koliko ukupno raspolazu, kakve su im mogucnosti trosenja / stednje ...
E sad, po meni je cista lutrija u ovoj drzavi ako imate te neke plate mjerene u hiljadama i super svakome ko ih ima ALI je li taj (jedan) supruznik duzan da vuce finansijski u svakom smislu samo zato sto zaradjuje vise.
Sve ste fino napisale ovdje (bez izuzetka) kao ocigledno jeste "3 coska svoje kuce" pa ako jos i finansijski vucete i vucete i nigdje vas ni na tom polju nema, zar ne bude malo frustracije?
Pa šta da se radi, neko od supružnika više sebe da u djecu, neko više sebe da u rješavanje stambenog pitanja a neko više mjesečno troši na porodicu, bitno je da se ljudi vole i sve je u redu ne paše svima isti način življenja, temperamenti i navike su nam svima različiti kao i mogućnosti
ovo je živa istina...
mislim milion je onih koji funkcionišu sasvim ok sa podjelom svega... zavisi temperament... ma zavisi i potreba nečija , jednog do supružnika za životom... mislim imaš i muževe koji vole izać češće...ne potroše minju al cvaja za noć odleti...dok se okreneš ona nabro dvije stoje... mislim lokiga...onda mu žena kaže e daj sad meni stoju fali mi
al i to je ok... mislim sve je to ok... samo mislim da važne doluke trabmo doniti zajendički... tipa ovaj vrtić... ako imaš argumente i sredtsva da dijete ide u njega...što s eon boji kako ćete platiti ako imate novce za isti pored ostaloga... al ako su agrumenti tvoji za ispred onih protiv...mislim nema s eon šta buniti
Ah sve vrle i ponosite... A šta je problem u tome - častim te s nečim?? Nisam jednom to MMu rekla, niti on meni...Da se razumijemo, niko od nas nije mrtav ozbiljan kad to kaže, pa čisto sumnjam da je to i anonimna..
< Poruku je uredio Super Beba -- 12.6.2012 13:48:10 >
Sto si umislila da se ibretim?
A valjda imam pravo na svoje misljenje i ovo o cemu pisete nije tema emisije
Imam pravo na misljenje ili nemam jer sam izdrzavana gospoja.A zaradjujem itekako ali ne finansijski,zaradjujem puno bolje na neki drugi nacin...ili nisam ni to kompetentna komentarisati
Ovaj dio mogu razumjeti. Vjerujem da jeste frustrirajuce kada, pri tome, jos nemas pravo rijeci i odluke. Ali mislim da to nema veze s time koliko zaradjujes. Ako nemas pravo rijeci (odluke) s tolikom platom ne bi je imala ni s malom i tu se uopce ne radi o novcu. To je do nerazumijevanja tvog muza, odnosno niste "sredili" neke stvari u braku.
Kontam da bi trebalo da ide ovako:
prosli mjesec: ja zaradila 2000KM, ti 450KM = 2450KM zajednicke love koju rasporedjujemo onako kako se zajedno dogovorimo
ovaj mj: ja 950KM, ti 1000KM = 1950KM (isti nastavak kao iz prethodnog mj)
ako tako radite onda se i o vrticu dogovorite zajedno. ukoliko tvoj muz smatra da je vama to preskupo, a ti ga kvalitetnim argumentima ne mozes ubijediti u suprotno mislim da biste trebali ici na kompromis. ne bih rekla da ces ista rijesiti stavom: "ja sam zaradila ja cu to i platiti" ako je on izrazito protiv toga samo ces napraviti veci problem u svom braku, jer, sutra, kada se situacija obrne (a moze) ce on doci i reci tebi to isto (tj. ici preko tvog misljenja/zelje/osjecanja) i onda vas nigdje nema..
Pritom stvarno ali stvarno molim izdrzavane gospodze koje ne radi ni ne zaradjuju da se ne ibrete nad nasim komentarima jer stvarno ali stvarno nisu mjerodavne. Hvala
Ko se ibreti Vasim komentarima?...sega
Imam pravo na misljenje ili nemam jer sam izdrzavana gospoja.A zaradjujem itekako ali ne finansijski,zaradjujem puno bolje na neki drugi nacin...ili nisam ni to kompetentna komentarisati
Inače termin - izdržavana gospođa Nadam se da se sphagica zezala s tim i da je ovo bila neka vrsta sarkazma
ja imam ustedjevinu koju sam "donijela" u brak, taj novac je na banci, na moje ime jer je tako i prije bilo, ali u bilo kojoj situaciji da nam "zapne" istog trena bih podigla novac i zacepila tamo gdje nam treba i nikada ne bih rekla eh to je od mojih para, ja sam ti platila i tome slicno
A šta je problem u tome - častim te s nečim?? Nisam jednom to MMu rekla, niti on meni...Da se razumijemo, niko od nas nije mrtav ozbiljan kad to kaže, pa čisto sumnjam da je to i anonimna..
meni je sasvim normalno da muz zna koliko imam/nemam na racunu i da ja znam koliko on ima/nema.. takodje mi je normalno da 'ja castim' za nesto.. ako je nesto dobro za nas i za djecu kao da ima veze ko je dao.. ako je neka njegova obaveza i ja mu uletim pare ako moze on mi vrati a i ja njemu. ako ne pa nismo bankari (na zalost ).. imali smo zajednicki racun duuugo ali smo se podjelili po stavkama, zna se sta on placa u budzetu a sta ja.. ostalo je opciono, kako zelimo, imamo, mozemo itd.. meni ovako odgovara i sasvim mi normalno.. mozda se opet nekad predomislimo i predjemo na zajednicki racun, ko zna.. i opet sve normala..
A šta ste to vi onda-neka plava krv možda BTW-eto mi ništa ne radimo-izležavamo es po vazdan
Ovaj dio mogu razumjeti. Vjerujem da jeste frustrirajuce kada, pri tome, jos nemas pravo rijeci i odluke. Ali mislim da to nema veze s time koliko zaradjujes. Ako nemas pravo rijeci (odluke) s tolikom platom ne bi je imala ni s malom i tu se uopce ne radi o novcu. To je do nerazumijevanja tvog muza, odnosno niste "sredili" neke stvari u braku.
Kontam da bi trebalo da ide ovako:
prosli mjesec: ja zaradila 2000KM, ti 450KM = 2450KM zajednicke love koju rasporedjujemo onako kako se zajedno dogovorimo
ovaj mj: ja 950KM, ti 1000KM = 1950KM (isti nastavak kao iz prethodnog mj)
ako tako radite onda se i o vrticu dogovorite zajedno. ukoliko tvoj muz smatra da je vama to preskupo, a ti ga kvalitetnim argumentima ne mozes ubijediti u suprotno mislim da biste trebali ici na kompromis. ne bih rekla da ces ista rijesiti stavom: "ja sam zaradila ja cu to i platiti" ako je on izrazito protiv toga samo ces napraviti veci problem u svom braku, jer, sutra, kada se situacija obrne (a moze) ce on doci i reci tebi to isto (tj. ici preko tvog misljenja/zelje/osjecanja) i onda vas nigdje nema..
Ko se ibreti Vasim komentarima?...sega
Ah sve vrle i ponosite... A šta je problem u tome - častim te s nečim?? Nisam jednom to MMu rekla, niti on meni...Da se razumijemo, niko od nas nije mrtav ozbiljan kad to kaže, pa čisto sumnjam da je to i anonimna..
sad bi tebi moj suprug rekao ''ja se sa parama nikada ne šalim''
ma zavisi to do ljudi, temperameta koliko se poznaju i kao takvi funkcioniraku super... ja znam otić po jednu majicu dođem sa dvije haljine...izvlačim ko miš iz ormara... sad on mene zeza ''jelde sad ćeš me ubjediti da sam ti ja to nekad davno kupio'' mislim znamo sa čime se šalimo a bogami i kad...
možda na ovom forumu postoje žene koje se ne osjećaju donjim jer im muževi više zaradjuju il samo muževi zaradjuju u smislu da mogu u svakom momentu dobiti lovu za sve što žele (naravno u skladu sa mogućnostima njihovih muževa) a da im pri tom muž ne postavi dva pitanja bar... prvo: pa kad prije potroši lovu koju sam ti skoro dao? i drugo: jel to sad baš neophodno?
ja oko sebe, mislim van RR, imam primjera gdje se žene ne osjećaju baš tako slobodno sa lovom svojih muževa izuzev gdje muž i ne zna koliko zaradjuje pa mu je sve sitnica i da je skine s dnevnog samo plaća njene želje
a ima i ona starinska: uzdaj se u se i u svoje kljuse
Jadna je ona žena/majka/supruga koja je "poštovana" i koja ima pravo glasa samo zbog svoje plate....sve drugo je šuplja priča!
Eh sad, kako živim brak.....još uvijek mogu kazati dobro, hvala Bogu, i tako sve dok brak ne počne "živjeti mene". Živimo brzo, dinamično, birali smo mane sa kojima možemo živjeti, a za vrline je lako, one nas vode kroz svakodnevnicu. Ima suza, ali ima i osmijeha i smijeha i strasti, sve dok je tako znam da živim, kad se prestanemo smijati i plakati i pogledom prepoznati znat ću da brak živi nas, da smo navika.....nadam se da do toga neće doći
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.