|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako živite vaš brak?
12.6.2012 13:07:39   
veeseelaa
pa tako ne moze doci niko u situaciju da djetetu kaze mama nema para tata ce ti kupiti biciklo...

ja često kažem Ajši mama nema para, traži od babuke, pun je ko brod i onda ona nama objema iskamči za izać user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 201
12.6.2012 13:11:30   
Anoniman
Mene bas konkretne stvari interesuju. Sta naprimjer, ako se djetetu svidi neka igracka, i stvarno oboje smatrate da treba da je ima, a prelazi finansijske mogucnosti tvog muza, jel onda on kaze, nema tata para, kupice ti mama? Da li u tom smislu stavljate do znanja djetetu da mama vise zaradjuje i da tata ne moze priustiti djetetu sto treba.

Da se razumijemo, i ja zaradjujem vise od svog muza, ali mi kucanstvo i budzet vodimo drugacije. Kako mi dijete bude odrastalo, naravno da ce biti svjesno te cinjenice, i gdje mama radi i da se plata razlikuje od posla do posla, ali nikako u smislu, tata ti nesto ne moze priustiti. Za dijete smo mi tim, i tako mu se predstavljamo.

ne naravno, djeca uglavnom samnom idu u kupovinu jer su ovisna o meni tako da nisam bila u situaciju da spominjem tata nema a i da jesam, ne bi...niti to mm spominje... nego i tata može sve to isto priuštiti, nije on sad kokuz al eto uglavnom zaradjuje manje od mene.
pogrešno sam shvaćena user posted image

ako se djeci nešto dopadne a zajedno smo ja izvadim novčanik da platim i uopće ne diskutujemo ko ima ko nema novca user posted image

(odgovor članu minja_)
  Neposredna veza do poruke: 202
12.6.2012 13:18:11   
vjestica
meni je to niđe veze - tata nema da ti kupi, ali ima mama, pa će ti kupiti user posted image
pa valjda se oba roditelja trebaju dogvoriti hoće li nešto kupititi djetetu i zar treba naglašavati jel to kupljeno od maminih ili tatinih para user posted image
barem je kod nas zajednički budžet i ne bavimo se tim
MI kupujemo djetetu nešto
ok, dijete kako bude odratalo, zna će čime se bavi mama, čime tata, ali zar ima potrebe da zna i ko više zarađuje user posted image (osim kad dovoljno odraste , da mu bude eventualna smjernica pri određivanju škole i buduće zaposlenja)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 203
12.6.2012 13:18:43   
minja_
ok. user posted image
i ja isto vadim novcanik, sve su plate kod meneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 204
12.6.2012 13:19:06   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: minja_

ok. user posted image

user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 205
12.6.2012 13:22:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vjestica

meni je to niđe veze - tata nema da ti kupi, ali ima mama, pa će ti kupiti user posted image
pa valjda se oba roditelja trebaju dogvoriti hoće li nešto kupititi djetetu i zar treba naglašavati jel to kupljeno od maminih ili tatinih para user posted image
barem je kod nas zajednički budžet i ne bavimo se tim
MI kupujemo djetetu nešto
ok, dijete kako bude odratalo, zna će čime se bavi mama, čime tata, ali zar ima potrebe da zna i ko više zarađuje user posted image (osim kad dovoljno odraste , da mu bude eventualna smjernica pri određivanju škole i buduće zaposlenja)

slažem se, ja sam isto i mislila, kad djeca porastu spoznaće ko više zaradjuje....
a sad naravno da to ne podvlačimo, e sad što ja nekad platim ljetovanje i slično naravno da ja i mm govorimo o tome, on kaže ja nisam u mogućnosti a ja kažem ovaj mjesec ću zaraditi preko plate recimo 2000-3000 KM i ja častim...

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 206
12.6.2012 13:23:27   
Anoniman
kako je meni zao onih sto su se udale za muzeve koji manje zaradjuju od njih a toliko im to bitno.Uh koji belaj.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 207
12.6.2012 13:23:48   
shpagica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

pa realno onaj ko zaradjuje više taj i priušti više? no naravno nije sve u novcu...
al možda ja mogu svom djetetu priuštiti vrtić kod Tanovića i platiti ga jer ja mogu, mm recimo ne možeŠta koga vrijedja realnost i činjenično stanje?
da Bog da mm zaradjivao pet puta više od mene, ne bi me ta činjenica smetala i da je spomene u nekoj neobaveznoj priči, ne nadmećem se ja sa njim, kad on ima i meni dobro user posted image
i nek po vazdan plaća sve djetetu kul, ja se slažem user posted image

E ovo me zanima - i sta da se on nadoveze cijene Tanovica (bez obzira sto TI placas) i bude protiv upisa u taj vrtic samo zato sto je po njemu preskup?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 208
12.6.2012 13:24:08   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: minja_

ok. user posted image

Bezbeli si herka ili imaš neke hercegovačke krvi :))) barem djelić gena user posted image

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 209
12.6.2012 13:25:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Anoniman

kako je meni zao onih sto su se udale za muzeve koji manje zaradjuju od njih a toliko im to bitno.Uh koji belaj.user posted image user posted image user posted image

nije mi bitno da zaradjujem više, bitno mi je da zaradjujem dosta!
ne razumijem tvoj komentar, izuzev ako zaradjuješ manje od tm ili ne zaradjuješ uopće pa si malko ljubomorna user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 210
12.6.2012 13:25:42   
bananica

user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 211
12.6.2012 13:26:32   
bebacha
al kako to tatina plata,mamina platauser posted image ja to nekontam
zar nije fazon da u braku nema moje-tvoje nego zajednicko i sve se placa iz zajednickog budzetauser posted image
cuj sta ako mama ima a tata nema i bla,blauser posted image bas bezveze

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 212
12.6.2012 13:27:13   
veeseelaa

ne razumijem tvoj komentar, izuzev ako zaradjuješ manje od tm ili ne zaradjuješ uopće pa si malko ljubomorna user posted image user posted image

user posted image user posted image

ja ne znam koliko mm zaradjuje, ima dana kad rasturi a ima dana tanko, obzirom da je privatnik nema fiksnu platu, ja nekad zaradim više od njega a nekad on 3 puta više od mene
ja volim da zaradjujem i da imam puno loveuser posted image , ne u smislu takmičenja sa mm, gluho bilo, nepotrebno, nego što volim da trošim i da ispunjavam želje meni, Ajši, mm i ostalima koje volim i cijenim

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 213
12.6.2012 13:27:58   
bananica

bezveze je reci vlastitom suprugu, ove godine ja castim odlazak na more ili bilo sta drugo, to bih ja rekla mami,komsinici,drugarici,itd.,a nikako mm

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 214
12.6.2012 13:29:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

zar nije fazon da u braku nema moje-tvoje nego zajednicko i sve se placa iz zajednickog budzetauser posted image

ja ovo isto ne kontam...

il ja ne kontam kako ljudi neki žive...

mislim diu s amnom hoće nešto...ne kupujem šta god požele...
idu sanjim isto tako...

žele nešto...dogovorimo, kupimo ...idem ja u grad s anjim uput im kupim itd...
njih šta god pitaš kupili im babo i mama...a istina je da je babo jednom u donsu na moji 20 puta bio tu priustan uopšteuser posted image

šta zna...
valjda je to tako poredano od starta...
ja baš nisam nikako u tom foluuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 215
12.6.2012 13:30:06   
veeseelaa
ja ne kontam šta je tu bezveze? nismo srasle s muževimauser posted image
bezveze je možda reći mami koja nas je odgojila, školovala al mužu vala i nije user posted image
i treba mu reći user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 216
12.6.2012 13:30:20   
Visnja RR

hvala sto napisa umjesto mene... user posted image
u suprotnom kao da su cimeri u stanu a ne supruznici...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 217
12.6.2012 13:31:06   
abh
Ma ne kontam ja ovo. 'ja mogu da priustim djetetu taj i taj Vrtic, muz ne moze'.
Kod nas je uvijek 'mozemo li MI to da priustimo nasem djetetu?'.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 218
12.6.2012 13:31:55   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

user posted image user posted image isto

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 219
12.6.2012 13:32:28   
vjestica
e ovo mi je dno dna - reći mm ja častim odlazak na more user posted image
živjeti s nekim zajedno u istom stanu, jesti istu hranu, iamti djecu i odgajati ih i onda reći ja častim odlazak na more user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 220
12.6.2012 13:32:55   
bananica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja ne kontam šta je tu bezveze? nismo srasle s muževimauser posted image
bezveze je možda reći mami koja nas je odgojila, školovala al mužu vala i nije user posted image

ma kako nije...pa s njim zivim, s njim sve dijelim, zajedno trosimo struju,vodu,plin,hranu,zajedno odgajamo dijete, itd. da ne nabrajam....i cuj sad cu ja zaraditi nesto vise, a on eto nece, pa cu mu ja reci ma hajd ja imam love, mozda te i povedem na moreuser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 221
12.6.2012 13:33:00   
minja_
lijepi moj kamen bijeli:) kombinacija bosna, hercegovina i sandzak. Ludilouser posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 222
12.6.2012 13:33:15   
Anoniman
neko je pitao za žene koje više zaradjuju od muževa, ja sam odgovorila, nije se više javila nijedna koja vrlo često mjesečno zaradi duplo više od muža, tako da ja imam iskustvo user posted image

(odgovor članu abh)
  Neposredna veza do poruke: 223
12.6.2012 13:33:38   
bananica

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

upravo ovouser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 224
12.6.2012 13:34:21   
shpagica
Pogresno vam je to "mamina" i "tatina" plata, neko je to potpuno iskrivljeno izvadio iz konteksta.
Ali cinjenica je da u svakom (normalnom) braku muz i zena znaju kolike su im plate, sa koliko ukupno raspolazu, kakve su im mogucnosti trosenja / stednje ...

E sad, po meni je cista lutrija u ovoj drzavi ako imate te neke plate mjerene u hiljadama i super svakome ko ih ima ALI je li taj (jedan) supruznik duzan da vuce finansijski u svakom smislu samo zato sto zaradjuje vise.

Sve ste fino napisale ovdje (bez izuzetka) kao ocigledno jeste "3 coska svoje kuce" pa ako jos i finansijski vucete i vucete i nigdje vas ni na tom polju nema, zar ne bude malo frustracije?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *