|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako živite vaš brak?
12.6.2012 11:04:32   
bananica
dok je sve po mom extra stanje je kod nas, ako se nekad u buducnosti stvari pocnu okretati bit ce guravouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 151
12.6.2012 11:05:42   
Medić*
IZVORNA PORUKA: bananica

dok je sve po mom extra stanje je kod nas, ako se nekad u buducnosti stvari pocnu okretati bit ce guravouser posted image user posted image user posted image

user posted image

Tesko njemu sa arsuzom user posted image user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 12.6.2012 11:06:05 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 152
12.6.2012 11:06:07   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

godinama gledala kako mi do stolice pravi kobilu...presvlači se i na nju kači...
jedne kišovite i snježne večeri...ja otvorim tarasu i sve krknem sa stolice na tarasu...
nije me pito ni jesam li normalna shvatio je poentu...
moja stolice više nisu kobileuser posted image

čarape...tri ćoška...jedan u spavaćoj, jedna u predulazu i trećiuser posted image u dnevnom boravku...skine i ostavi...ja skupljal, prala, sastavljala...
u neko doba počnem kupiti i pravac kanta za smeće...
kreno čojek na poso nema crnih čarapa...gdje su...rkeo u konetenru što pitaš...
sve mu je jasno bilo...do toga dana čarape uredno s anogu nosi u korpu za veš...

Boga mi zavisi kakav je muskarac, mom bi mogla ovo jednom uraditi i tvoje bi sve letilo vani ili zavrsilo u smecu...
I ovo sam samo u filmovima vidjala nikako u stvarnom zivotu....
Ja ne bacam, ja razgovorom rijesim.

i
i kod mene ko kod lady

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 153
12.6.2012 11:07:43   
bananica

IZVORNA PORUKA: medic slatki

user posted image

uglavnom to vecina kazeuser posted image user posted image cak i moja mama, al je meni dobro, a Boga mi i njemu

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 154
12.6.2012 11:08:13   
veeseelaa

user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 155
12.6.2012 11:10:00   
Medić*

user posted image

uglavnom to vecina kazeuser posted image user posted image cak i moja mama, al je meni dobro, a Boga mi i njemu

Cim se ne zali dobro mu je user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 156
12.6.2012 11:11:06   
henna ze
joj haosa..kako živimo brak se svelo ..kome muž pomaže ili ne..ma dobro i to je bitan faktor..

mm ne ostavlja čarape po čoškovima..jer da ostavi jednom, nama bi bilo ko u aušvicu majke mi.radi po 9 sati u patikama..pa kad dođe kući to je užas..prvo se sat vremena kiseli u kupatilu..za to imam posebnu kantu..u koju ubacuje čarape..samo na brzinu otvori i ubaci čarape..ne smije u korpu ode veš..

neki dan me pita..onim slatkim umiljatim pogledom..kaže ja bi išao kod jarana gledat utakmicu , jel problem...o majko moja , kad se roknula nisam..nakon 11 godina braka on to meni govori..sad si mi to rekao..sljedeći put ti je razvod namah..zar da budeš tolki papak da me pitaš mogul ja ići gledat tekmu...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu MAMA MA)
Neposredna veza do poruke: 157
12.6.2012 11:12:50   
teacher75

IZVORNA PORUKA: MAMA MA

Moj muz stvarno sudjeluje u kucnim poslovima i dosta pomaze, mada veliki dio radim sama. Puno radi, malo vremena provodi sa djetetom, pa radije on preuzme brigu oko njega kada dodje sa posla, mislim na igranje, hodanje, kupanje, uspavljivanje i sl. Za to vrijeme ja obavim nedovrseno ili malo odmorim.

Sve hoce uraditi kada smo sami, usisati, obrisati prasinu, prozore, sudje, rasiriti ves, posloziti ormar user posted image Ali ako je slucajno neko tu nista od toga, po Bogu da neko od prisutnih ne vidi, pa se ponasa kao musafir.

Cim gosti odu, on se baci na pospremanje i zatezanje user posted image zajedno sa mnom.

Inace je jako pedantan, 10 godina je zivio sam, ormar mu je slozen bolje nego moj user posted image

Pegla bolje od mene kosulje priznajem, pa cesto i moje ispegla a ja mu jos koju maramu doturim.

Extra mi je muz user posted image Ali moram reci da me ponekad iznervira jer je bude suvise dobar i popustljiv prema ljudima koji to ne zasluzuju.

I mm je živio 10 godina sam...al on kaze da se naucio živjeti u neredu i da se lakše snalazi kad je nered nego kad je sve sređenouser posted image user posted image user posted image
Joj ljudi moji da ste vidjeli njegov momački stan...ograjisat se moglo...đaba navike ostale ja ih nemogu promjenit al eto ovako hoce oprat suđe ponekad kad sam ja s malcem vani,hoce i usisat nemogu duse gubit....skuhat nista nezna...kafu kad skuha katastrofa je....al sta cu?user posted image

E moj za skoro 5 godina braka, nikada nije nista skuhao osim supe i jaja, ne zna dzaba je, prije ce vani jesti. Ja kada odem svojima taj ti u kuhinju ne ulazi osim za vodu ili pepeljaru da uzme user posted image

Kafa mu bude rijetka kao caj, te sam veli ja cu staviti vodu da prokuha a ti zabrkaj. Ni sam ne voli svoju kafu, a meni nekada nude cejf da mi neko kafu napravi user posted image

Sto se vesa tice, carapa i sl, ne ostavlja puno za sobom desi se ali nista strasno, ali zato radna soba i radni sto je u haosu ujutru kada ustanemo, jer i kuci radi privatno pa me od papira glava boli, tu cesto diskutujemo i rondamo user posted image

medic slatki, ti ko da opisa mmuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 158
12.6.2012 11:15:38   
Medić*
Vidis nije samo tvoj takav, ne sekiraj se ima ih jos i bit ce ih user posted image Za razliku od tvog moj jede nutelu kasikom user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 159
12.6.2012 11:15:58   
bananica
neki dan me pita..onim slatkim umiljatim pogledom..kaže ja bi išao kod jarana gledat utakmicu , jel problem...o majko moja , kad se roknula nisam..nakon 11 godina braka on to meni govori..sad si mi to rekao..sljedeći put ti je razvod namah..zar da budeš tolki papak da me pitaš mogul ja ići gledat

moj ne pita mogu li, al mi kaze gdje bi isao, cisto iz razloga da provjeri imam li ja neki plan, jer ja ne volim da vozim pa me on mora odvesti do odredista

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 160
12.6.2012 11:16:56   
bananica

Vidis nije samo tvoj takav, ne sekiraj se ima ih jos i bit ce ih user posted image Za razliku od tvog moj jede nutelu kasikom user posted image

i ja jedem nutellu kasikomuser posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 161
12.6.2012 11:30:27   
shpagica
Pitanje: ima li vas da zaradjujete (vise od duplo) vise od muza? Kako takva postavka utice na brak?

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 162
12.6.2012 11:33:24   
bananica

IZVORNA PORUKA: shpagica

Pitanje: ima li vas da zaradjujete (vise od duplo) vise od muza? Kako takva postavka utice na brak?

mi imamo otprilike iste plate, nekad ja izadjem vise, nekad on, al to je uglavnom tu negdje....imali smo periode kad on nije radio, nekih 4 mjeseca, pa opet period kada ja nisam radila i evo sad radimo oboje....sto se odnosa tice uvijek je bilo sve isto, inace se zbog novca ne nerviramo niti smo se ikada uvezi toga zakacili

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 163
12.6.2012 11:35:14   
Anoniman
ima mjeseci kad ja zaradjujem duplo više od superuga...
Šta te konkretno zanima?
ja svoj novac izuzev što je potrebno za normalan život, ulažem dalje, u razne poslove kojim sam se bavila i prije udaje, mm sa tim nema ništa, niti odlučuje o mom novcu, niti me o istom pita...

(odgovor članu shpagica)
  Neposredna veza do poruke: 164
12.6.2012 11:36:46   
veeseelaa

mi imamo otprilike iste plate, nekad ja izadjem vise, nekad on, al to je uglavnom tu negdje....imali smo periode kad on nije radio, nekih 4 mjeseca, pa opet period kada ja nisam radila i evo sad radimo oboje....sto se odnosa tice uvijek je bilo sve isto, inace se zbog novca ne nerviramo niti smo se ikada uvezi toga zakacili

ma ajde to stoja gore dole user posted image šta bi da imaš 1-2-3 hiljade više zaradjenih od mm plate user posted image koje biu to kofrčenje bilo, bananica u taksiju a drugi taksi joj vozi samo šešir user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 165
12.6.2012 11:38:08   
shpagica

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Šta te konkretno zanima?
ja svoj novac izuzev što je potrebno za normalan život, ulažem dalje, u razne poslove kojim sam se bavila i prije udaje, mm sa tim nema ništa, niti odlučuje o mom novcu, niti me o istom pita...

Evo ovo me konkretno zanima, hvala.

Takodjer me zanima desi li se da je "kratak" za svoje udio finansijskih obaveza i kako to rjesavate?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 166
12.6.2012 11:38:35   
Hanady RR

iskreno...
mi kad smo se uzeli on naije imao stalni posao...
u jednom trenutku radila sma samo ja a on privatno...
i trebalo mi je da se navikne...
u smislu da troši ''tuđe''
u trenutcima sam nalazila osjećaj njegove nesigurnosti, straha, bojazni šta drugi misle itd...
no tad sma shavtila ako mislimo tako dalje on će morati raditi...
i dobio je stalni posao vrlo brzo...
njegiva primanja u plaći manja su do mojih...
al on radi privatno pored toga...
to privatno nama zaista ne treba toliko...
međutim on se tako dobro sojeća...u svojoj ej struci i ja to poštujem...
to ostavljamo sve u štednju...

sada nakon 7 godina situacija je mnogo durgačija...on ima moju karticu ja njegovu...
prmeoštavamo lovu jednod rugom ako treba, on o radi mnogo češće...al svakako sve rpivatno meni u ruke da i tako ferceramo sada...

eh sad on je dobio promaknuće, plaća mu se povećeal...on emne neće tako lako stići...ali već je opušteniji...ima poziciju, ima novaca, meni ih daje i ja se ponašam kao d aje on onaj koji više pridonosi...

zaista nije bio imun na tu činjenicu u startu...
ma nije on to meni ni gvovorio al ja sma osjetila u trenutcima...
i shavtila da ćemo s eizjednačiti na način sve moje je i tvoje i sve tvoje je i moje...
tako smo se dovesli u situaciju da uopće ne gledamo platne liste svoje...jer uvijek imamo novaca koje su nam zajednički...
zajedno je to suma koja nas obraduje u zbiru i daje nam razne mogućnosti...

samo to zbrajanje nas dovelo do pozicije da se on kao muškarac ne osjeća loše i nema nešto što ga stišće u grudima...
znam da je tužno al je istinito...
ja muškarca iz njega nisma nikada htjela istrjerati

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 167
12.6.2012 11:38:54   
shpagica
user posted image
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

user posted image user posted image user posted image luda si Boga mi user posted image user posted image

ma ajde to stoja gore dole user posted image šta bi da imaš 1-2-3 hiljade više zaradjenih od mm plate user posted image koje biu to kofrčenje bilo, bananica u taksiju a drugi taksi joj vozi samo šešir user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 168
12.6.2012 11:41:31   
bananica
a dijete u trecem taksijuuser posted image user posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 169
12.6.2012 11:45:36   
bananica
Takodjer me zanima desi li se da je "kratak" za svoje udio finansijskih obaveza i kako to rjesavate?

ovo se kod nas ne moze desiti, jednostavno nikada ne sabiramo ko je sta i koliko platio, pa zajedno zivimo, nije mi komsija pa da izravnjujemo dugovanja

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 170
12.6.2012 11:49:03   
Hanady RR

ovo se kod nas ne moze desiti, jednostavno nikada ne sabiramo ko je sta i koliko platio, pa zajedno zivimo, nije mi komsija pa da izravnjujemo dugovanja

isto...
mislim ima situacija kad recimo njemu treba više taj mjesec u potošnji jer treba registrivat dva auta odjednom...
u principu to su naša auta bila...
našli smo kompormis...

al svakako najprije sa parama pdomirimo sve mjesečno računi, režije, kuću, mamu, djecu i tako...ostalo trošimo kako ko hoće i treba...
nekako ne brojimo jedno drugome...ja svakako znam koliko mogu i smijem u tom mjesecu...šta me čeka u anerdnim it itd...
al ne igramo se ja tebi ti mni pa mi vratišuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 171
12.6.2012 11:49:32   
shpagica

akos e dogovorite da on placa rezije a ti ratu kredita (NPR) a on se pojavi sa pricom da je kratak lupam za racun za plin ....kontas?

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 172
12.6.2012 11:50:29   
minja_

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Šta te konkretno zanima?

Evo ovo me konkretno zanima, hvala.

I mene ovo zanima. Da li to znaci da neces nesto vama kao porodici priustiti ako on ne moze dati jednak dio para za to, ili namiriti u ratama nekim drugim povodom?

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 173
12.6.2012 11:53:47   
pocahontas

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

godinama gledala kako mi do stolice pravi kobilu...presvlači se i na nju kači...
jedne kišovite i snježne večeri...ja otvorim tarasu i sve krknem sa stolice na tarasu...
nije me pito ni jesam li normalna shvatio je poentu...
moja stolice više nisu kobileuser posted image

čarape...tri ćoška...jedan u spavaćoj, jedna u predulazu i trećiuser posted image u dnevnom boravku...skine i ostavi...ja skupljal, prala, sastavljala...
u neko doba počnem kupiti i pravac kanta za smeće...
kreno čojek na poso nema crnih čarapa...gdje su...rkeo u konetenru što pitaš...
sve mu je jasno bilo...do toga dana čarape uredno s anogu nosi u korpu za veš...

Boga mi zavisi kakav je muskarac, mom bi mogla ovo jednom uraditi i tvoje bi sve letilo vani ili zavrsilo u smecu...
I ovo sam samo u filmovima vidjala nikako u stvarnom zivotu....
Ja ne bacam, ja razgovorom rijesim.

i
i kod mene ko kod lady

i ja ovo nešto kontam...meni ovo ne bi palo na pamet da uradim..mislim, palo bi mi na pamet ali ne bih to uradila...to mi je ravno šamaru i bojim se da nekako ovo graniči sa nekom vrstom sile-to bacanje i sl. user posted image
moj ne bi šutio, to nikako...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 174
12.6.2012 11:53:58   
Medić*
Imamo jedan novacanik a dvije plate.

On zaradjuje vise, Digne platu i preda je meni. Mimo plate sto zaradi privatno ili honorarno ne daje miuser posted image Zasto mi pedaje platu? Jer znam da rspordim i da ustekam a on ne. On ne zna ni koliko para ima u dzepu trenutno, ja znam za oboje user posted image

Imamo neki zajedniki kucni stek, poplacamo racune, napunimo frizider, opremimo dijete, nas.... Normalno zivimo, ne oskudjevamo, ima i za poklona, izlazaka. Ne bitno mi je ko vise zaradjuje. Bitno da se radi i da plata ne kasni.

Uvijek sa strane imam ponesto ustekanih para od darivanja i sl za koje samo ja znam za nedaj Boze user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 12.6.2012 11:57:22 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *