|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
20.4.2012 11:45:54   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Alma_27

hej, da mi je tamo jednom otici... Ako Bog da!

jesam li vam pricala da sam sanjala da obavljam Hadzdz i da sam u tavafu i onda sanjam da sam dosla kuci i vidim maramu kako leti i uhvatim je i pokrijem se :)

Masaallah,prekrasan san,insaallah da ces obaviti hadz mebrur (primljeni).Jer,ti si u snu stavila maramu,a znak da je hadz primljen jeste da se covjek popravi nakon hadza,da radi ono sto Allah voli.:)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2326
20.4.2012 11:46:12   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Alma_27

hej, da mi je tamo jednom otici... Ako Bog da!

jesam li vam pricala da sam sanjala da obavljam Hadzdz i da sam u tavafu i onda sanjam da sam dosla kuci i vidim maramu kako leti i uhvatim je i pokrijem se :)

otici ces i pokriti se insaAllahuser posted image

uh jasmin ja bila prije god dana, neki dan me bas tjeskoba sto ne mogu otici

amin da hairli stignes ovamo, blago se tebi nosis brdo dobrih djela ins, neko ne moze ni toliko otici ni vidjetiuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2327
20.4.2012 12:18:21   
mala_sa
Jasmin hvala na objasnjenju user posted image , bas cu sveki da ispricam sve sto si mi napisala. A vala cu reci, i da sve sto joj neko kaze, a da nije iznio dokaz za isto, primi sa rezervom dok ne provjeti tacnost. Blago tebi kad si zivjela blizu te ljepote, ja se sva najezih kad sam vidjela sliku.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2328
21.4.2012 16:35:22   
tiramisu
Eee draga jasmin, mogu misliti kako ti je sad:( ja sam bila prije 6 godina na hadzu i jedva cekam kad cu opet insaAllah. Svake godine kad hadzije krenu ja samo placem:(( a ti si tu zivjela godinama, tesko se je rastati sa Poslanikovim gradom :(
al hajr, treba nama u bosni takvih ucenih zena kao sto si ti masaAllah!! Da ti Allah podari svako dobro i da hajirli doputujete nazad. Amin
Mahsuz selam

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 2329
21.4.2012 21:59:08   
Alma_27
Amin, drage moje, da i ja jednom odem. To je san svakog muslimana

(odgovor članu tiramisu)
Neposredna veza do poruke: 2330
3.5.2012 22:43:31   
Ella_H
Amin Alma.
Jasmin sve najbolje ti zelim duso :) ja uvijek molim Allaha dz.s
da mi podari ono sto je najbolje za mene na ovom dunjaluku.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2331
6.5.2012 18:19:02   
SdZ
Selam. Molim vas, recite mi mogu li klanjati ako mi neprestano krvari rana od izvadjenog zuba.

Nakon 24h kad sam izvadila zub, uzela sam gusul i htjela klanjati, ali osjetim krv u ustima i kad pocistim ranu vata bude krvava. Sta da radim??

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2332
6.5.2012 19:39:31   
Alma_27
i ja sam htjela pitati nesto u vezi krvarenja. kod osobe je rektalno krvarenje. kako sad? stalno po malo krvari. koliko ja znam, moze se klanjati

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2333
6.5.2012 22:35:03   
Ella_H
Hm pokusala sam kopirati iz knjige ali sve otislo helac.
Ako rana krvari bas abdest nije valjan, probaj uzeti tejemun.
Ako je samo trag krvi znaci na zavoju smijes uzeti abdest.
Allah dz.s najbolje zna ali ashabi su klanjali dok su ranjavani bili
i umirali od tih rana.
Fikh-ul-ibadat je knjiga o kojoj sam citala o ovome mozes proguglati
autor je Muhamed Seid Serdarevic.
InshaAllah nadam se da sam ti pomogla i da nisam pogrijesila.
Molim Allaha dz.s da ti olaksa tvoje iskusenje s ranom i ostalim zenama Amin!

< Poruku je uredio Ella_H -- 6.5.2012 22:38:05 >

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 2334
   [Obrisana poruka]
6.5.2012 23:46:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu SdZ)
  Neposredna veza do poruke: 2335
9.5.2012 0:27:39   
Ella_H
Hmmm Iman meni je jedna osoba rekla da je
saghibi uzur osoba kod koje je to stanje trajno zadeverala se
ja ali uglavnom bilo kako bilo stanje je zavrsenouser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2336
   [Obrisana poruka]
9.5.2012 18:22:13   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Ella_H)
  Neposredna veza do poruke: 2337
10.5.2012 22:54:05   
Ella_H
.Imanuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2338
11.5.2012 16:17:22   
SdZ
Hvala vam na odgovorima, Allah da vas nagradi.

24h nakon vadjenja zuba nisam se usudila klanjati jer je krv neprestano izlazila, kao i gnoj. Onda sam se gusulila, uzela abdest i klanjala namaz koji je trajao u to vrijeme i tako nastavila. Posto neke namaze nisam bila u mogucnosti klanjati na vrijeme, uzimanjem abdesta naklanjavala sam propusteno i klanjala namaz koji je trajao u tom vremenu.

Hvala Bogu, krvi vise nema tako da sad bez problema klanjam, a za ove "krvave" dane Allah najbolje zna jesam li grijesila ili nisam.

<3 28.6. <3

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 2339
14.5.2012 16:37:16   
lajlac
Pozdrav zenice moje...
Pitanje: Da li je uistinu istina da se u drugim svetim knjigama govori o dolasku poslanika Muhameda a.s.? Citam neki dan "Dokazi za razumom obdarene", knjiga jednog profesora, meni se cini i iznosi se isjecak u Bibliji koji govori nesto o tome.
Drugo pitanje: Da li postoje sure za koje se kaze da ih je "lijepo uciti"...malo je ovo pitanje cudno i meniuser posted image Znam da je sve lijepo uciti, nadam se da ste me razumjele...

Gdje nam je Jasmin? Jeli stigla u BiH? Veliki pozdrav za sve...

Lajla

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2340
18.5.2012 8:58:19   
mamaajna
esselamu alejkum,el-hamdu li'Llāhi Rabbi'l-ālamīn,ajet fatihe a prevod znaci Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,STO ZNACI DA SE ZAHVALJUJES GOSPODARU NA SVAKOM STANJU U SVAKO VRIJEME

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 2341
18.5.2012 9:04:21   
mamaajna
svako se djete rodi ko musliman,i roditelj treba da ga postice na namaz od svoje 7g,a od 10-te da ga tuce ako nece da klanja,jer ce biti pitan na Sudnjem danu o odgoju svoje djece.znas li zasto djeca placu u cinu krstenja?jer izlaze iz islama.

OVO JE ODGOVOR NA ONO PITANJE O KLANJANJU DZENAZE DJETETU

< Poruku je uredio mamaajna -- 18.5.2012 9:05:09 >

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 2342
18.5.2012 9:13:54   
mamaajna
KO ZELI DA VISE SAZNA O VJERI I ZENAMA U ISLAMU,ILI ZELI STAVITI HIDZAB,NEK MI SE JAVI NA F.B IMA DOSTA GRUPA I SESTARA KOJE CE IM DATI PODRSKU
https://www.facebook.com/ademaginica?ref=tn_tnmn,OVO JE SAMO ZA ZENE,NARAVNO

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 2343
23.5.2012 17:34:44   
SdZ
Moze li mi neko reci kako da klanjam s longetom na nozi? Kako da uzmem abdest i kako klanjati sjedeci?

<3 28.6. <3

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 2344
23.5.2012 23:58:25   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: SdZ

Moze li mi neko reci kako da klanjam s longetom na nozi? Kako da uzmem abdest i kako klanjati sjedeci?

vidim niko nista, pa evo ja cu, dakle abdestis kao i inace samo sto tu nogu s langetom potares vodom kao mesh , dakle, s vanjske strane noge od prstiju do pocetka noge. sjedeci klanjas kao i stojeci s tim da se na rukuu spustas,odnsno saginjes malo a na sedzdu malo vise, da se vidi razlika izmedju rukua i sedzde. nadam se da si me razumjela user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 2345
24.5.2012 13:10:48   
mikyca
E da vas pitam drage moje,vi koje ste obavile hadždž/umru,šta u slučaju menstruacije u tom periodu,odnosno da li je neka od vas pila tablete za odgodu i kakva iskustva nosite u vezi toga??

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 2346
24.5.2012 13:17:48   
Honey3

IZVORNA PORUKA: mikyca

E da vas pitam drage moje,vi koje ste obavile hadždž/umru,šta u slučaju menstruacije u tom periodu,odnosno da li je neka od vas pila tablete za odgodu i kakva iskustva nosite u vezi toga??

ja koliko znam da mlade zene koje idu na hadz dobiju pilule koje piju,da im odgodi menistruacijuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu mikyca)
Neposredna veza do poruke: 2347
24.5.2012 13:27:33   
DM

IZVORNA PORUKA: mikyca

Imaš pilule za odgodu menstruacije, a hadž se može obavi i sa menstruacijom, samo se pojedini obredi ne mogu obavljati(tavaf oko Kabe) ne znam koji sve ne!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu mikyca)
Neposredna veza do poruke: 2348
24.5.2012 13:29:58   
Honey3
nego zene veceras mubarek noc http://www.medzlisgunja.com/index.php?option=com_content&view=article&id=83:lejletul-regaib&catid=34:hutbe&Itemid=53

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2349
1.6.2012 9:31:20   
supporter
pozdrav svima...
Iznimno postujem pokrivene cure (zene) iako sam rimokatolicke vjeroispovjesti. Cak sto vise meni najljepsa zena je pokrivena zena. Prisustvovao sam reviji pokrivenih cura u zagrebu i ostao bez rijeci. Ja imam 20 godina i kad vidim sta moje vrsnjakinje rade mene je stid njihovog stida. Mislim da je divno da na ovakvom vaktu jos ima cura i zena koje paze na moral i nista ne pokazuju niti rade prije vjencanja. Nadam se da cu i ja jednog dana ozeniti pokrivenu curu

(odgovor članu leli§)
Neposredna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *