|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kiretaža ili Čišćenje
1.2.2012 0:23:00   
rose
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Ja sam to radila na GAK-u, daju lokalnu anesteziju. Radili su sa onim vakumom, mislim da je to bolje nego ono klasicno kiretiranje. Trajalo je max 5 minuta. Kod mene je to bila izgubljena trudnoca, pa me dusa bolila, tako da sam kroz taj proces prolazila citav dan. Jer nisam radjala prirodnim putem, pa su mi morali staviti gel da bi se otvorila, da mogu prici sa instrumentima. Uglavnom lokalnu svakako dobijes. Samo ako mozes birati izmedju ova dva nacina, ovaj vakum ili usisivac kako ga vec zovu mislim da je bezbolniji

hvala...znam za Gak i opšu bolnicu al me zanima po domovima zdravlja...
user posted image
kažu nije tako...nema lokalne...mislim čudno mi pa zato upitah...a i da znam ako zatreba da namh uputu prma bolnicama tražimuser posted image

ma nemoj se peglati po domovima zdravlja...idi radije u bolnicu...ili privatno...ja sam birala opciju bosanes i totalnu anesteziju...nisam htjela ni da se sjecam toga

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 326
1.2.2012 8:00:17   
Arminaa
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Ja sam to radila na GAK-u, daju lokalnu anesteziju. Radili su sa onim vakumom, mislim da je to bolje nego ono klasicno kiretiranje. Trajalo je max 5 minuta. Kod mene je to bila izgubljena trudnoca, pa me dusa bolila, tako da sam kroz taj proces prolazila citav dan. Jer nisam radjala prirodnim putem, pa su mi morali staviti gel da bi se otvorila, da mogu prici sa instrumentima. Uglavnom lokalnu svakako dobijes. Samo ako mozes birati izmedju ova dva nacina, ovaj vakum ili usisivac kako ga vec zovu mislim da je bezbolniji

hvala...znam za Gak i opšu bolnicu al me zanima po domovima zdravlja...
user posted image
kažu nije tako...nema lokalne...mislim čudno mi pa zato upitah...a i da znam ako zatreba da namh uputu prma bolnicama tražimuser posted image

ma nemoj se peglati po domovima zdravlja...idi radije u bolnicu...ili privatno...ja sam birala opciju bosanes i totalnu anesteziju...nisam htjela ni da se sjecam toga

I ja sam mišljenja da ne trebaš to raditi u Domu zdravlja, izaberi ili kliniku ili privatno. Ja sam prije 7 dana imala kiretažu na GAK-u uz lokalnu anesteziju i skoro da ništa nisam osjetila.
Dvoumila sam se izmedju opšte i lokalne anestezije i na kraju je ispalo dobro što sam se odlučila za lokalnu, jer je došlo do određenih komplikacija prilikom kiretaže za koje vjerovatno ne bih ni saznala da su me uspavali. Tako da je moja lična preporuka GAK i lokalna anestezija. Osim toga, imaju praksu zadržavanja preko noći za svaki slučaj, što se meni lično jako sviđa.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 327
1.2.2012 15:05:33   
sunid
IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: sunid

IZVORNA PORUKA: animagical

ja bih ti od srca preporucila da trazis opstu anesteziju, sto zbog fizicke sto zbog dusevne boli.... vjerujem da na jezuru imaju tu mogucnost, ja sam kiretazu uradila iz istog razloga-propusteni pobacaj, u 9 sedmici... krvarenja ne mora biti, ako je missed...onda je nazalost kiretaza neophodna...  radila sam je u poliklinici Bosanes, dr Murtezic, jeste prilicno skupo, ali meni je vrijedilo tih para

i kod mene tako bilo...missed ab a u biti anembroionalna trudnoica i kod Murtezica odem priovatno u Bosanes

Kad si isla na kontrolu , nakon koliko vremena?

ako mene pitas mislim da sam isla nakon slijedece menstruacije (ovo je nakon kiretaze prve neuspjele trudnoce) a posto vidim da si ti imala kiretazu nakon poroda vidi sta ti pise u otpusnom pismu (mislim da kazu nakon mjesec dana)...kod mene poslije poroda nije bilo kiretaze i ja sam na kontrolu isla tek nakon 3 mjeseca

i ja isto kao rose...
a ja bih na tvom mjestu otisla na kontrolu kod svog dr cim bude dezurni,jer ti je vec jednom previdio tu zaostalu posteljicu...cini mi se da su te kiretirali dugo nakon poroda,nekoliko sedmica poslije?

Upravu si vise od 40 dana je proslo od mog poroda do kiretaze.
Ma kod mene se sve zakomlikovalo,dr koji mi je vodio trudnocu nikad mi se vise nije javio iako sam ga kontaktirala odmah kad mi se rana upalila i gnojila ali do sada mi se nije javio. Svi su za njega govorili da je covjek prije svega i da nije od onih korumpiranih,ja mu nisam dala nista za vrijeme trudnoce iako sam mu pripremila poklon poslije poroda da mu zahvalim ali mi se on nikad nije javio sto znaci da sam mu ipak trebala nesto staviti u koverticu da bi me shvatio ozbiljno:( zalosno!
Mogla sam dobiti sepsu i ko zna sta sve ne jer mi je taj ostatak posteljice ostao vise od 40 dana poslije poroda jer me niko na GAKu nije pregledao ultrazvukom,svaki put kad sam dosla samo bi mi ocistili gnoj i po brzom postupku poslali kuci, tek su mi privatno ustanovili te ostatke i privatno mi odradila kiretazu.
Zalosno na sto nam se svodi zdravstvo i doktori!!!!

Danas otisla na pregled na GAK pola sekunde me pregledali UZ kazu uredu idi kuci,ja zamolim da pregledaju ranu kazu ne treba ako nista ne curi...znaci ni dosadasnje lose iskustvo njima nista ne znaci,briga njih.

Da nisam dozivjela ne bih vjerovala...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 328
1.2.2012 15:13:39   
abh
Uh ja sam radila kiretazu u DZ Otoka. Isto imala missed. Katastrofa je. Od srca svima preporucujem totalnu. Meni je to bilo gore od poroda.

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 329
1.2.2012 15:22:16   
lepetetka
Ja sam radila u Sanasi pod lokalnom, a požalila sam što nisam tražila opću....Doktor je Ok ali psihički teško jaaaaako,...a fizički Bogami osjeti se i pored lokalne user posted image user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 330
   RE: Kiretraža ili Čišćenje
16.3.2012 10:09:59   
fantaa
Drage moje i ja sam isla na kirotazu,ali pod lokalnom anasteziom.Muz mi je doktor i jednostavno je rekao da je to najbolje,to ne boli nikako,jednostavno spavas.Dovoljno je sto trpimo bol gubitka malene,malene bebuske jos nam ne trebaju sjecanja na bolove kiretaze,mogli bi samo dobiti vise traumi.Jako se cudim kad mnoge zene kazu da su to radile bez bilo kakve anastezije,jer su to stasni bolovi,ali ipak sve zavisi od organizma do organizma.Ja kada sam saznala da sam trudna i da imam dva ploda,cjeli dan sam se izlezavala,ali bas cjeli dan,toliko sam bila razmazena da me muz hranio user posted image oblacio...- ali dobro moram priznati da sam bila toliko lina da mi se nista nije dalo,a i najvise sam se bojala tog spontanog,o tome nisam zeljela nikako pricati.Mislila sam ako se budem kretala mogu nastkoditi malenima u stomaku.Muz i ja nismo imali odnose,svaku slobodnu sekundr smo gladili stomak i pricali price(ludi smo bili od srece)Svaki dan sam papala voce i povrce i to u velikim kolicinama samo da bude sve uredu.user posted image Krvarenje se pojavilo bas kad sam uzivala u izletavanju i uz tv,spontani je zapoceo, user posted image odma smo otisli u bolnicu koja je bila udaljena manje od 1.minute,nije se moglo spasiti,injekcije,dabraston ali nista nije pomoglo,cijeu noc su bili bolovi koje je nemoguce opisati,tako jaki i bolni,jedna kesica sa fetusom je izisla sama,ali nista protiv bolova nisam mogla dobiti,nadala sam de da ce bar druga beba biti uredu i to mi je dalo snagu da trpim sve te bolove,ali nazalost 3.dana su prosla krvarenje nije stalo,otkucaja srca vise nema i onda je sljedila kirotaza.Nakon mog buđenja nisam osjecala nikakvu fizicku bol,nego samo psihicku,za nekog koga si se brinuo i veselio 3.mjeseca odjednom sve nestalo.Ali uz muza i njegovu ljubav sam presla preko toga,ali zbilja je bilo tesko,i sigurna sam da ni vama nimalo nije bilo lakse.Nakon dva mjeseca,odlucili smo ponovno pokusati,i odma smo uspjeli , sad sam trudna skoro 5.mjeseci,user posted image uhhhh koja sreca.Jos me nije prosao stah,i dalje mi se mota po glavi da moze opet nesto krenuti po zlu,ali svaka bol isplati samo da se dobrije beba.Sa ovom trudnocom sam aktivna,od prvog dana idem na fax,u kupovinu za sebe i user posted image .Moram svoju srecu malu odma uciti kako buducem tati potrositi platu prije nego je dobije user posted image user posted image Drage moje nemojte odustati od beba ako vam se to desi,niko ne moze garantovati da se to opet nece desiti,ali isplati se boriti.Ja kad svoju malu dusu osjetim kako me lupka nogicama,svu prijasnu bol zaboravim.
Sretno
user posted image

(odgovor članu mea83)
Neposredna veza do poruke: 331
24.5.2012 8:27:11   
Andy_Bec23
Dobar dan drage moje , citala sam jako tuzne price :-(( Na zalost i meni su u ponedjeljak ustanovili da je beba mrtva i da se nije razvijala od 6 nedelje uopce.
Imala sam od simptoma bolove u stomaku i lagani smedji iscjedak. Dobila sam uputnicu da idem u bolnici na kiretazu. gdje sam ih pitala sta je bolje, sacekat da se sama ocistim ili da mi urade kiretazu?
Kaze doktorica i jedno i drugo je u opciji , i zamolila sam ih da mi daju malo vremena jer sam ja vec pocela krvariti , mada to krvarenje nije pravo vec smedje i nema ga puno vec jako malo. Danas sam jako zabrinuta jer do termina ima jos 5 dana ;-( .
Dali to moze sada biti opasno za mene?
Jer beba je vec mrtva 2 nedelje u meni moze li se sta desit ako cekam jos tih 5 dana?

Andjeo broj 1 (8 nedelja)

Anna Lina 12.04.13'-12.04.13' uvjek u nasim srcima

16.12.14' Rodilo se nase sunce, mamin zivot :-))

25.08.17' Rodio se nas mjesec, Bakin život ;-))

(odgovor članu fantaa)
Neposredna veza do poruke: 332
24.5.2012 8:35:09   
mamine oci
nemoj da cekas ,ako je plod uginuo,znaci moras se ocistiti,jer ako cekas nedaj Boze mozes dobiti sepsu, ja koliko znam ko se ustanovi da plod ugine odmah se cisti ne ceka se ni casa,zao mi je kroz sta prolazis cuvaj se i zelim ti da sve prodje u najboljem redu drzim fige ;)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Andy_Bec23)
Neposredna veza do poruke: 333
24.5.2012 9:02:41   
Andy_Bec23
Inace zivim U Becu i bila sam u dobroj bolnici, nisu doktori kao dole, savjetovali su me posto sam ja vec pocela krvariti da sacekam i cim jace prokrvarim da dodjem po tablete da mi pomognu sto prije da to ode .. Neznam sta cu sada jako imam strah.. :-(

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 334
24.5.2012 9:09:54   
mamine oci
ne znam sta bih ti iskreno rekla,nemoj se plasiti bice sve dobro,samo mi nije jasno zasto cekati,ali verovatno lekari znaju bolje.,cuvaj se....

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 335
24.5.2012 9:13:05   
veeseelaa
ja opet kontam da se trebaš posavjetovati s dr
idi do njih i izrazi svoju bojazan, ta valjda znaju šta rade
i žao mi je što ti se to desilo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 336
24.5.2012 9:15:58   
Andy_Bec23
Ja sam nju pitala , kako je najbolje ona meni rece vako.

Ako sacekam da krene samo bolit ce me i imat cu trudove i krvarenje duze nego obicno , a ako uradim kiretazu da ce me manje boliti i da necu dugo krvariti...
Ja sam rekla da bi ja sacekala a ona kaze nije problem jer sam ju pitala za rizik , ona kaze u oba slucaja ima rizik nista nije sigurno :-( Joj muka mi... Danas me jako boli stomak :-(( Hvala na odgovorima :-(((

Neposredna veza do poruke: 337
24.5.2012 9:23:07   
marinčii

IZVORNA PORUKA: Andy_Bec23

Inace zivim U Becu i bila sam u dobroj bolnici, nisu doktori kao dole, savjetovali su me posto sam ja vec pocela krvariti da sacekam i cim jace prokrvarim da dodjem po tablete da mi pomognu sto prije da to ode .. Neznam sta cu sada jako imam strah.. :-(

ja sam isto imala spontani u 7 tjednu ja sam počela malo krvarit i otišla na pregled ,doktorica je navalila odma da radi kiretažu ja nisam htjela čekala svoju doktoricu koja je tek sutradan me pregledala i rekla da će to samo izaći pošto nisam bila dugo trudna ,samo mi dala ANTIBIOTIK i polslala me da izvadim krvnu grupu (ali ja sam već sutradan počela više krvariti)ako ti i dalje bude tako slabo krvarenje ja bi ipak otišla na pregled da oni to provjere,što je sigurno sigurno,znam da imaju i neke inekcije da to potaknu,meni su ih davali posle poroda jer mi je ostala posteljica ali kod mene nisu imale efekta pa su me morali čistiti,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 338
24.5.2012 9:56:13   
Andy_Bec23
Sve u svemu sutra ujutru nosim nalaze krvi u bolnicu gdjje bi mi trebala bit kiretaza pa cu odsmah zatraziti pregled :-(((
Jako sam tuzna ,uplasena itd... nemogu opisati :-((( Toliko sam htjela tu bebu i moj muz da nam se place danima :-((

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 339
24.5.2012 9:59:08   
marinčii
Nažalost znam kako se osjećaš,ali moraš biti jaka,abd brzo ćeš opet ugledati svoj plusić i roditi živu i zdravu bebicu,to ti od srca želim,čuvaj se i sretno.

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 340
24.5.2012 10:00:02   
Andy_Bec23
Marinci hvala ti puno,puno :-)) Rjeci utjehe mi puno znace :-)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 341
24.5.2012 21:15:16   
idas
Andy, zao mi je..Znam kroz sta prolazis u istoj situaciji sam bila prije nepuna 2 mjeseca. Ja sam isti dan kad sam saznala da sam imala missed radila kiretazu, jer nisam bila dovoljno jaka da cekam ni dana, a da znam da to moram kad tad uraditi...Fizicki je sve proslo ok (lokalna anestezija pa skoro da nisma ni osjetila nista), ali psiha je najgora i danas kad pomislim na to ne mogu da ne zaplacemuser posted image ...moramo biti jake i ici dalje...Zelim ti brz oporavak. Cuvaj se!

Neposredna veza do poruke: 342
24.5.2012 21:23:15   
Hurma

Sve u svemu sutra ujutru nosim nalaze krvi u bolnicu gdjje bi mi trebala bit kiretaza pa cu odsmah zatraziti pregled :-(((
Jako sam tuzna ,uplasena itd... nemogu opisati :-((( Toliko sam htjela tu bebu i moj muz da nam se place danima :-((

citam ti potpis... nema nista gore, nema vece boli.. ali ima nesto puno bolje, kad poslije dobijes dvoje djece kao ja... jednom nepune 3 godine a drugi bebica od mjesec dana... obje trudnoce rizicne ali do termina donešene... samo optimizam... pusaaaaa od nas troje... user posted image polahkooo...

Neposredna veza do poruke: 343
30.5.2012 19:25:37   
Andy_Bec23
Ljep pozdav, danas sam izasla iz bolnice. Imam jedno pitanje jeli normalno da ne krvarim uopc puno skoro pa nikako ?
Jucer sam imala kiretazu?

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 344
30.5.2012 19:30:17   
Pingvina
Andy dusice, ja sam isto skroz slabo krvarila.Jos sam se bila spremila na obilno krvarenje, ali nista od toga.Ja sam nakon 3 dana zvala i doktora.Rece mi da oni to isciste maksimalno, pa nema potrebe da se brines.
Ostale zene-lijepo je cuti i pozitivne price...i da ste smogle snage za dalje.

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

Neposredna veza do poruke: 345
31.5.2012 8:53:16   
Andy_Bec23
Pingi duso ok hvala ti na odgovoru. Naime sad sam se sjetila i da me doktor pitao jel krvarim jos ja kazem jako slabo on kaze ok mozete kuc onda .

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 346
31.5.2012 13:23:47   
anitaMO
andy ne brini ,i kod mene je isto tako bilo,skoro nikako nisam krvarila a nije me ništa ni bolilo

LAURA 5.1.2008.

Neposredna veza do poruke: 347
31.5.2012 13:33:35   
sara.at
Andy ja Sam Imala kiretazu u Linz Ali mi smo trazili da me uspavaju jer Sam bila 12sedmica. Ujutro poceli Öko 9h i u 12h se probudila, bila Sam na Tages Klinik i htjela Sam isti Dan kuci, Ali je mm MORAO potpisati da ce on biti Kraj mene. Ja Sam nenormalno krvarila, mene je bolilo, ja nisam sama mogla u wc, mene je mm Vodio, navecer navijao Sat da ustaje da vidi da nebi iskrvarila. 10 Dana ja nisam mogla na nogama stojati, dok Stanem ja Sam pala. Nalazi SVi uredu, kontrola ok Ali sve zavisi od osobe do osobe. Nemoj brinuti i obavezno poslije na kontrolu. Mi smo 2mj cekati i onda Sam ostala Opet Trudna

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 348
31.5.2012 13:39:19   
vila_7

Ljep pozdav, danas sam izasla iz bolnice. Imam jedno pitanje jeli normalno da ne krvarim uopc puno skoro pa nikako ?
Jucer sam imala kiretazu?

Andy normalno je - ja hB nisam uopce puno krvarila a imala sam kiretazu u 11 tjednu. Ako sta trebas - tu sam

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 349
31.5.2012 13:40:50   
anitaMO
ja sam dobila lokalnu anesteziju,mene apsolutno ništa nije bolilo.ostala na stolu 2 sata i kući.da i ja sam bila 11 tjedan prve trudnoće.ostala sam odmah nakon 3 mjeseca trudna.
a vidi ovo na isti datum kad sam imala spontani ,sam i rodila.hehe možeš li to zamislit

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Grijeh
Galicia

Rijec grijeh je ogranicavanje.

Da (48%)

Ne (52%)

Broj svih glasova: 119

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *