fantaa
|
Drage moje i ja sam isla na kirotazu,ali pod lokalnom anasteziom.Muz mi je doktor i jednostavno je rekao da je to najbolje,to ne boli nikako,jednostavno spavas.Dovoljno je sto trpimo bol gubitka malene,malene bebuske jos nam ne trebaju sjecanja na bolove kiretaze,mogli bi samo dobiti vise traumi.Jako se cudim kad mnoge zene kazu da su to radile bez bilo kakve anastezije,jer su to stasni bolovi,ali ipak sve zavisi od organizma do organizma.Ja kada sam saznala da sam trudna i da imam dva ploda,cjeli dan sam se izlezavala,ali bas cjeli dan,toliko sam bila razmazena da me muz hranio oblacio...- ali dobro moram priznati da sam bila toliko lina da mi se nista nije dalo,a i najvise sam se bojala tog spontanog,o tome nisam zeljela nikako pricati.Mislila sam ako se budem kretala mogu nastkoditi malenima u stomaku.Muz i ja nismo imali odnose,svaku slobodnu sekundr smo gladili stomak i pricali price(ludi smo bili od srece)Svaki dan sam papala voce i povrce i to u velikim kolicinama samo da bude sve uredu. Krvarenje se pojavilo bas kad sam uzivala u izletavanju i uz tv,spontani je zapoceo, odma smo otisli u bolnicu koja je bila udaljena manje od 1.minute,nije se moglo spasiti,injekcije,dabraston ali nista nije pomoglo,cijeu noc su bili bolovi koje je nemoguce opisati,tako jaki i bolni,jedna kesica sa fetusom je izisla sama,ali nista protiv bolova nisam mogla dobiti,nadala sam de da ce bar druga beba biti uredu i to mi je dalo snagu da trpim sve te bolove,ali nazalost 3.dana su prosla krvarenje nije stalo,otkucaja srca vise nema i onda je sljedila kirotaza.Nakon mog buđenja nisam osjecala nikakvu fizicku bol,nego samo psihicku,za nekog koga si se brinuo i veselio 3.mjeseca odjednom sve nestalo.Ali uz muza i njegovu ljubav sam presla preko toga,ali zbilja je bilo tesko,i sigurna sam da ni vama nimalo nije bilo lakse.Nakon dva mjeseca,odlucili smo ponovno pokusati,i odma smo uspjeli , sad sam trudna skoro 5.mjeseci, uhhhh koja sreca.Jos me nije prosao stah,i dalje mi se mota po glavi da moze opet nesto krenuti po zlu,ali svaka bol isplati samo da se dobrije beba.Sa ovom trudnocom sam aktivna,od prvog dana idem na fax,u kupovinu za sebe i .Moram svoju srecu malu odma uciti kako buducem tati potrositi platu prije nego je dobije Drage moje nemojte odustati od beba ako vam se to desi,niko ne moze garantovati da se to opet nece desiti,ali isplati se boriti.Ja kad svoju malu dusu osjetim kako me lupka nogicama,svu prijasnu bol zaboravim. Sretno
|