|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi simptomi poroda
23.5.2012 10:46:15   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: diyanna

a joooj kako si me obradovala..... bas sam nekako uzbudjena joj joj

ako bog da da sve prodje ok...ipak moram usisati :-)

ma usisaj ti...
neka teče faza ''gnjezdenja''
i ja sma išla u Obi tu subotu da kupim police za djčiju sobu...
muž ponio i torbu za bolnice sa nama da imam za svaki slučajuser posted image

Biće sve OK...
user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 601
23.5.2012 10:54:11   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

pitanjce :

jucer sam bila kod doktora Malika na kontroli i rekao je da sam se otvorila 1 cm i da je grlic skracen na 1/3, pregledao me ginekoloski i rekao da se ne brinem ako nakon pregleda bude malo krvarenja. jucer je tako i bilo malo roza iscjedka ali ga danas ima stalno kada odem na wc. Termin mi je za dva dana pa me zanima je li bi to moglo znaciti da se nesto priprema ( a ja bih voljela ) :-) stomak me povremeno zaboli jako jako nisko ali prestane brzo...

prije 7 dana nisma nista bila otvorena i grlic nije bio skracen....

eto..sada odoh usisavati stan i brisati da se malo jos sta pokrene :-)

ja sma u petak bila ovorena jedan prst
u sibotu ujutru krenuo isjedak
od 14 popodne krenuli blagi bolovi
u noći subota na nedelju u 1.55 h rodila djevojčicu svoju prvu

sretno...
sjedi ne moraš ništa ni raditi nisma ni jauser posted image

isto tako samo sto sam ja sutradan ujutro bila otvorena 3cm i porodila se taj dan brzo i lako. doduse druga beba al ja mislim da cim otvaranje krene pred kraj trudnoce, to je to

diyanna, sretno i vidimo se na temi "price s poroda" user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 602
24.5.2012 22:20:09   
Candy
Pozdrav... Treba mi misljenje, a i savjet, ipak su ovdje iskusne mamice... Naime za 3 dana trebam uci u 9. mjesec sa drugim djetetom, a stvar je u tome sto sam sa prvom bebom porodila se 14 dana ranije, a sadasnja trudnoca mi je sasvim drugacija od prve... Naime, vec nekoliko dana imam velike bolove u predjelu karlice, budim se sto puta tokom noci ne mogu se okrenuti u krevetu, imam osjecaj da me sve kosti bole u tijelu... Sta mislite, hocu li ubrzo na porod? Neke moje kolegice kazu da cu ubrzo...

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 603
25.5.2012 8:21:11   
chuci
candy možda i hoćeš a možda i nećeš.
ja sam se u prvoj trudnoći porodila 7 dana prije termina. sad u drugoj trudnoći mi od početka 9 mjeseca govore kao beba je krupna, biće ovo ranije, žene isto komentarišu stomak gore dole fazoni, ja u iščekivanju nakom već 10-15 dana ko da ću se svaki čas poroditi a evo 5 dana do termina i još ništa.
aBd da se ti lahko porodiš, i da sve bude u redu. to je bitno.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 604
25.5.2012 8:49:12   
Verda

IZVORNA PORUKA: chuci

candy možda i hoćeš a možda i nećeš.
ja sam se u prvoj trudnoći porodila 7 dana prije termina. sad u drugoj trudnoći mi od početka 9 mjeseca govore kao beba je krupna, biće ovo ranije, žene isto komentarišu stomak gore dole fazoni, ja u iščekivanju nakom već 10-15 dana ko da ću se svaki čas poroditi a evo 5 dana do termina i još ništa.
aBd da se ti lahko porodiš, i da sve bude u redu. to je bitno.

Chuci jel prvo bilo user posted image ili user posted image ,posto meni kazu da curice dodju ranije,prva mi je trudnoca i 10.06 je termin i svaki cas imam osjecaj kao da ce sad krenuti,stomak mi se spustio nekako omeksao,sve mi nesto cudno...tako je to kad se nema pojmauser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 605
25.5.2012 9:13:22   
chuci
prvo bila curica sad kažu da je braco :D

to su sve bapske priče. zavisi sve koliko ti traje ciklus i kad si ustvari zatrudnila, kad ti je bila ovulacija.
i meni su svi govorili da mi je prošlo muško jer sam vaka naka, a na uzv se nije vidjelo. sad opet ista priča kao prošli put, ko biva nekad će utrefiti. to žene pričaju jer ne znaju šta bi drugo rekle.

kažu meni muški su lijeni pa zato idu poslije termina a curice vrijedne pa se zato rađaju ranije. niđe veze.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Verda)
Neposredna veza do poruke: 606
25.5.2012 9:24:33   
Verda
Meni su odavno vec rekli da je user posted image i tako je jos uvijek,mada ja dok ne vidim ne vjerujem user posted image ....

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 607
25.5.2012 18:05:57   
rossy
drage moje imam za vas jedno pitanje zanima me u vezi poroda ,mozda je se netko vec bio nasao u ovoj mojoj situaciji pa zna iz iskustva,pa zelim da mi kazete :!-trudna sam 36 nedilja vise od osam mijeseci neki dan mi se desilo da voda izlazi iz mene poslije mokrenja imala sam osijecaj kao da sam dobila menst. a bebac se jako puno vrti i udara me cesto i imam povremene bolove u stomaku ,cak sam bila i par dana jako jako nervozna dojdemi da se potucem s nekim ..neki su mi rekli da bi se mogla uskoro porodit u sto ja nisam sigurna 100% jeli to istina,jer termin mi je 25.6 ...pa bi zeljela cuti od vas sta vi kazete na ovu moju situaciju..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 608
25.5.2012 18:43:16   
Inela_007
ja bih vam preporucila da ne idete u zadnjoj minuti u bolnici i da ne cekate kod kuce,jer tako je moja mama kad je mene trebala rodit odlucila da ostane kod kuce dok moze pa sam se ja okrenula karlicno i vec pocela silazit u karlicu. tako da je bilo kasno da je porode na carski i rodila me karlicno i prosla kroz pakao. kako god okrenete procemo kroz boloce da li kod kuce ili u bolnici,mislim da je bolje odma ici u bolnicu da ipak oni jos jednom provjere jel se beba okrenula i da pripreme za carski ako ima potrebe. sretno nam :)

(odgovor članu Vana)
Neposredna veza do poruke: 609
25.5.2012 19:08:00   
diyanna
Kod mene jos nista... danas termin...vec danima ujutro neki rozi iscjedak i nekada po danu, stomak me boli kao da sam dobila i povremeno me zaboli onako jako pa prodje brzo.

ledja i kukovi bole user posted image noge otecene katastrofa

a ova moja se smirila prilicno ( prvi dan da nije bilo stucanja i udaranja pretjeranog) ctg sam jutros radila ona ok a kod mene nista posebno kontrakcija...

i tako...cekam i cekam a sto vise cekam duze traje :-)

user posted image Draga moja Nina moli te tvoja mama da se odlucis izaci jer sve je vec spremno i svi smo spremni user posted image

(odgovor članu Inela_007)
Neposredna veza do poruke: 610
26.5.2012 8:44:43   
Verda

Kod mene jos nista... danas termin...vec danima ujutro neki rozi iscjedak i nekada po danu, stomak me boli kao da sam dobila i povremeno me zaboli onako jako pa prodje brzo.

ledja i kukovi bole user posted image noge otecene katastrofa

a ova moja se smirila prilicno ( prvi dan da nije bilo stucanja i udaranja pretjeranog) ctg sam jutros radila ona ok a kod mene nista posebno kontrakcija...

i tako...cekam i cekam a sto vise cekam duze traje :-)

user posted image Draga moja Nina moli te tvoja mama da se odlucis izaci jer sve je vec spremno i svi smo spremni user posted image

Nadam se da neces jos dugo cekati na svoju Ninicu i da se odlucila izaci i obradovati vas,da imas lagan porod i brzo nam se javis sa sretnim vjestima.
Sve najbolje...

(odgovor članu diyanna)
Neposredna veza do poruke: 611
12.6.2012 16:58:23   
selmoni
Meni je pukao vodenjak u 35 nedelju moja cura pozurila a bolovi su krenuli tek jedno 5-6 sati poslijeuser posted image

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

(odgovor članu Verda)
Neposredna veza do poruke: 612
2.7.2012 11:04:46   
nermina_
pozdrav drage moje,
imam jedno pitanje. naime, trudna sam 39 tjedana i od subote me bole krsta da jedva hodam. bol mi prelazi na noge odnosno prepone i bedra. neznam da li je to znak da je porod jako blizu. nemam nekih ujednacenih kontrkcija da bih ih mogla mjeriti. sa prvim djetetom mi je pukao vodenjak tako da nisam imala nikakvih predznaka, pa je ovo za mene novo iskustvo. da li je neka od vas imala ovakve bolove pred porod i ako jeste koliko je to dugo trajalo prije nego ste se porodile

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 613
2.7.2012 11:08:16   
veeseelaa
mene je donji dio ledja od težine stomaka svakako bolio zadnih par mjeseci pred porod a prepone da ti ne pričam, uglavnom taj bol je bio ujutru, da bi dok se ja malo razbacam isti postao manji....

ni ja nisam imala nikakve znakove poroda, da ne odoh na ctg pa me oni pregledaše vaginalno i vidješe da sam otvorena ja ništa ne osjetih....

ja mislim da je to tebi od težine trbe, al ajd ga znaj.....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 614
2.7.2012 11:11:16   
nermina_
moguce je da je i zbog toga, ali bas me boli stasno. sutra idem na ctg pa cemo vidjeti

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 615
2.7.2012 11:17:40   
veeseelaa
baš te tako puno boli???

najbolje će ti dr reći o čemu je riječ....

a da nije bebica malo rukom il nogicom pritisnula mami bubrege??
ovo se desilo jednoj mojoj poznanici user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 616
2.7.2012 11:20:09   
nermina_
ma boli me moja Sanela nemogu da hodam. a sutra cu sve znati kad odem. a i to sto kazes je moguce ko bi znao

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

Neposredna veza do poruke: 617
2.7.2012 11:24:06   
Lulu_08
nermina_ isto i kod mene, bolovi ali ne toliko u krstima koliko bas dole vaginalno boli i pritisak je tu, prepone smorise i stomak se stvrdne kao kamen, i tako evo jedno 2 sedmice. Bebina glavica jeste spustena i smeksan grlic (stanje od prosle sedmice) a sutra cemo vidjeti kakvo je sada stanje.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 618
2.7.2012 11:29:48   
idana_85
IZVORNA PORUKA: nermina_

pozdrav drage moje,
imam jedno pitanje. naime, trudna sam 39 tjedana i od subote me bole krsta da jedva hodam. bol mi prelazi na noge odnosno prepone i bedra. neznam da li je to znak da je porod jako blizu. nemam nekih ujednacenih kontrkcija da bih ih mogla mjeriti. sa prvim djetetom mi je pukao vodenjak tako da nisam imala nikakvih predznaka, pa je ovo za mene novo iskustvo. da li je neka od vas imala ovakve bolove pred porod i ako jeste koliko je to dugo trajalo prije nego ste se porodile

Ja bas kao ni vesela nisam osjetila nikakve bolove nesto prije, samo me u pola 3 probudili kao grcevi po dno stomaka to je bilo to.
Moja mama kaze da je imala bolove u krstima, a posto je bila u 7 mjesecu otisla je da vidi da se nije prehladila kad ono porod, nije imala kontrakcije niti bolove u stomaku nikako. Ipak ti otidji, moze biti da je samo od tezine bebe,da je nesto pritisla,ali za svaki slucaj...

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 619
2.7.2012 11:29:59   
nermina_
lulu_08 ja sam bila u cetvrtak na pregledu i tada mi je grlic bio tvrd i bila sam otvona jedan prst sto nista nemora da znaci. tada me nije nista bolilo ali evo ova dva dana me toliko krsta bole da je to neizdrzivo. i bol je od tada konstantna nikako neprestaje. udari mi u noge i nemogu ih pomaknuti.

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 620
2.7.2012 11:35:42   
nermina_

Ja bas kao ni vesela nisam osjetila nikakve bolove nesto prije, samo me u pola 3 probudili kao grcevi po dno stomaka to je bilo to.
Moja mama kaze da je imala bolove u krstima, a posto je bila u 7 mjesecu otisla je da vidi da se nije prehladila kad ono porod, nije imala kontrakcije niti bolove u stomaku nikako. Ipak ti otidji, moze biti da je samo od tezine bebe,da je nesto pritisla,ali za svaki slucaj...
[/quote]

ma otici cu sutra nebih da idem bezveze pa da me vracaju, a sutra svakako trebam ici kod dr.
joj ja kao da se nisam porodila prije. uopste se nesjecam kakve su mi bile kontrakije pred porodjaj samo se sjecam da mi je pukao vodenjak ono bas pljusnulo,nije me nista bolilo i ja otisla u bolnicu. nakon par sati me je pocelo boliti ali se nesjcam kako, znam da je to trajalo 27 sati jer se nisam mogla otvoriti.

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 621
2.7.2012 11:35:49   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: nermina_

ma boli me moja Sanela nemogu da hodam. a sutra cu sve znati kad odem. a i to sto kazes je moguce ko bi znao

ja ne bi rekla da to ima veze s porodom
više mi baca na il prehladu, il problem neki s bubregom il sl
Jesil skoro radila nalaze urina?
jel tu sve ok

jooooj draga baš mi je žao, da mogu ikako pomoć user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 622
2.7.2012 11:39:03   
nermina_
hvala ti mila puno na brizi bas srce user posted image
ma nemam pojma nalaze sam vadila kad sam usla u deveti mjesec i bilo je sve ok pa neznam sad

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

Neposredna veza do poruke: 623
2.7.2012 11:55:23   
veeseelaa
ajde javi šta je dr rekao, ljubim te 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 624
2.7.2012 12:45:10   
AYSA.86
ja ne bih znala ni da se pocnem poradjati, mada mi je doc rekla da nece to jos, ali kad bi krenuli bolovi cini mi se da bih ih ignorisala, meni sve nekako "nije strasno", "malo boli"... jedino me prepone ubise... ali mi je tako od pocetka trudnoce... sad malo jace, vjerovatno jer se beba spustila... sama sam sebi otezala, ne bih ustajala... mada mi je danas malo lakse user posted image
jedino se malo strecnem kad me povremeno nesto presjece u stomaku, ali ja to sve pripisujem probavi (nekad i jeste) user posted image user posted image samo sebe uvjeravam da je nesto drugo osim onog sto ustvari jeste...
prije par dana sam imala strasne bolove u kicmi, ali su trajali 3 dana i prestali... svi su pomislili to je to... kad ono na pregledu ni traga ni glasa od otvaranja... malom se ne zuri... i ako krene bas bih se prepala jer moram na CR, pa ne znam sta bi bilo kad bih morala prirodno...
citam za te sluzne cepove pa jadna stalno gledam kad idem na wc da nema stagod, bas me strah iako nema naznaka da bi moglo krenuti (ali prvi mi jeput tako da ne bih ni znala vjerovatno).... valjda izdrzi do ponedjeljka...user posted image

Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *