|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
23.5.2012 11:56:34   
animagical
ovo za broj pokakanih pelena se prati samo prvih 6 sedmica...poslije beba moze da kaki i jednom sedmicno... opusti se...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 3526
23.5.2012 12:03:06   
treće
ja bih onda brojala i upišane majice-mene redovno pišneuser posted image
ja ne brojim bitno je da napreduje

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3527
23.5.2012 12:38:33   
megi
hvala na odgovorima za zubara

ni mi ne brojimo popisane pelene bude njih dovoljno
a sto se tice kake pisala sam ne kakimo svaki dan pa su nam grcevi najveci problem
sinoc se pokakila i odmah je bolje spavala

ajd valjda ce sve ovo brzo proci pa ce nas stici nove fazeuser posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3528
23.5.2012 13:39:05   
Selma Kikoebu
eh drage moje mame, da vas pitam nesto

Sinoc sam dojila bebu, probudila se oko 3, ja je dojila, jednu siku skoro pola sata, ali je bas ispraznila, i vidim ja zaspace, ja je spustila da se razbudi, i ona izbaci, kao da povrati jedan dio mlijeka, mozda 1-2 kasike, i nisam joj vise davala, nije ni trazila, zaspala je. To mi se desilo jos jednom-dvaput.

Jel to ona izbaci visak, ili je nesto drugo?

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 3529
23.5.2012 17:10:59   
mamina princeza
Selma ne znam nama se ovo cesce desava.. valjda visak. i da ako ga spustim a nije podrignuo obavezno izbaci tako kasiku dvije bas rjetko .. a ako podrigne onda samo male bljucne ono "provareno"user posted image

i da jel vi nocu stavljate bebe d apodrignu obavezno ... mislim ako bas ono sopavaju kao top:) ja svog moram zvog tog bljuckanja a nekad to bas dugo traje posto je pospane.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 3530
23.5.2012 17:22:53   
Mrgica
Pozdrav od mene i moje cure.Samo da se tuspasim ovdje.Mi dojimo,nadam se uspjesno, sutra nam je prva kontrola pa cemo vidjeti lkako bebica napreduje.Sa 25 dana je dobila samo 200gr inace rodjena je sa 445o,po izlasku 4380.Nosili smo je u bolnicu jer je imala upalu pupka i izolovana joj je stafilokoka u pupku user posted image stavljali joj rivanol i sad pije sirup,i smirio bio par dana,no opet od jutros malo crven(mal sam otisla od teme sorry).Tako da od vakcine nista.
Sto se tice podrigivanja ja svoju nocu ne dizem,jer zaspi pa mi je zao buditi,inace ne voli bas taj polozaj na ramenu,uvijek se buni.
Drzite nam fige sutra za pregled, jer su nam je patronazna vec 2 dan savjetovala da uvedemo AD jer je beba krupna pa kao nece joj biti dovoljno mog milijeka,ali mi smo taj "dobronamjerni" savjet na startu odbacili, tudimo se sa dojenjem,pa valjda bude ok i kilaza.Pelene su uvijek pune,stolica zlatnozuta,semfasta,eh sad vidjet cemo.Pusa za sve mamice...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 3531
23.5.2012 17:31:11   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

Sinoc sam dojila bebu, probudila se oko 3, ja je dojila, jednu siku skoro pola sata, ali je bas ispraznila, i vidim ja zaspace, ja je spustila da se razbudi, i ona izbaci, kao da povrati jedan dio mlijeka, mozda 1-2 kasike, i nisam joj vise davala, nije ni trazila, zaspala je. To mi se desilo jos jednom-dvaput.

nama se ovo redovno desava, nekad bas izbaci mlijeko a nekad podrigne i ono sirasto izbaci

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 3532
23.5.2012 17:32:19   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Selma ne znam nama se ovo cesce desava.. valjda visak. i da ako ga spustim a nije podrignuo obavezno izbaci tako kasiku dvije bas rjetko .. a ako podrigne onda samo male bljucne ono "provareno"user posted image

i da jel vi nocu stavljate bebe d apodrignu obavezno ... mislim ako bas ono sopavaju kao top:) ja svog moram zvog tog bljuckanja a nekad to bas dugo traje posto je pospane.

ja ga ne drzim da podrigne tokom noci jer bih ga onda razbudila, pustim ga radije da bljucne, bude mu mokra ona pelena pod glavomuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 3533
23.5.2012 17:33:38   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

nama se ovo redovno desava, nekad bas izbaci mlijeko a nekad podrigne i ono sirasto izbaci

Isto ovako je i kod nas.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 3534
23.5.2012 18:18:46   
Dz3ni
Šta radite kad vam mlijeko curi? Malo smiješno zvuči pitanje ali ne znam kako bi drugačije postavila. Dešava mi se to da se probudim sa mokrom posteljinom, po danu prođe i kroz grudnjak i majicu...ne pomažu nikakve gaze koje sam pokušavala staviti, pokušala sam i sa izdajanjem i bude ok 2-3 h i onda opet... Kad beba doji, na onoj siki koja joj nije u ustima moram držati peškir ili pamučnu pelenu bukvalno. Nova sam sa dojenjem, tek 10 dana dojimo user posted image Prvih nekoliko dana nije mi se to dešavalo, ali sad je katastrofa. Ili je možda to samo trenutno pa će se kasnije normalizovati?

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 3535
23.5.2012 18:25:19   
teacher75
ja nosim one "tufere" narucila sam od zene sto sije pamucne par komada pa ih mijenjamuser posted image kasnije ce se normalizovat ne birini, sad ne curu toliko al nosim reda radi, naviklauser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 23.5.2012 18:26:10 >

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3536
23.5.2012 19:01:27   
Selma Kikoebu
e hvala vam na odgovorima.
znaci to je ok, i ne desava se samo meni user posted image

A sto se podrigivanja tice, moja podrigne dok jos jede, i onda nastavi jos malo jesti. A da je maksuz dignem na rame da podrigne, rijetko bogami user posted image

A hej, kad lijepo podrigne, jel to znaci da se najela user posted image

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

Neposredna veza do poruke: 3537
23.5.2012 20:00:16   
Dz3ni
ja nosim one "tufere" narucila sam od zene sto sije pamucne par komada pa ih mijenjam kasnije ce se normalizovat ne birini, sad ne curu toliko al nosim reda radi, navikla

Baš nisam informisana user posted image prvi put čujem za te tufere... Gdje se mogu nabaviti?

Neposredna veza do poruke: 3538
23.5.2012 20:22:45   
animagical
imas u dm-u, ali u pocetku oni bas ne uhvate sav visak, prodje... savij tetru i stavi u grudnjak... i cekaj da prodjeuser posted image jah, a moj ti je odgovor-peri ves po jeftinoj strujiuser posted image

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3539
23.5.2012 21:35:02   
anđelo
drage moje

ja svog bebonija danas dojim svaki sat po 5 minuta i on neće više ,i i podojim ga oko 8.....nakon pola sata i malo više ,dijete počelo neutješno plakati,ja ga stavljala na dojku,on vrišti,kapam mu mlijeko usta on opet pomodrio od plača....ustanem nosam ga ljuljuškam,malo se smirio kad sam ga nosila i opet počeo plakati.....donese mm aspirator izvučemo mu malo slinica...no on opet nastavio plakati....kontam da nisu grčići počnem mu masirati stomak,međutim stomak mekan ,kad su grčići stomak mu se stvrdne.....nudim dojku opet on vrišti.......neće da je uzme uopšte....na kraju da reko probam da li je ipak gladan..napravim ad....rekoh možda sam mu naglo ukinula svo to mlijeko koje je imao pored mog dojenja...povuče nekoliko puta i nastavi plakati.......znači nije gladan.....davala mu cucu...on izbacuje.....pjevušila pjesmicu malo smiri plač pa opet nastavi.....na kraju mm donese jastuk veliki ja ga stavil na noge i ljuljam.....sad šuti,cucla cucu
šta bi moglo biti?razmišljam možda ga je nešto bolilo...pospan sigurno nije

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 3540
23.5.2012 21:44:34   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Šta radite kad vam mlijeko curi? Malo smiješno zvuči pitanje ali ne znam kako bi drugačije postavila. Dešava mi se to da se probudim sa mokrom posteljinom, po danu prođe i kroz grudnjak i majicu...ne pomažu nikakve gaze koje sam pokušavala staviti, pokušala sam i sa izdajanjem i bude ok 2-3 h i onda opet... Kad beba doji, na onoj siki koja joj nije u ustima moram držati peškir ili pamučnu pelenu bukvalno. Nova sam sa dojenjem, tek 10 dana dojimo user posted image Prvih nekoliko dana nije mi se to dešavalo, ali sad je katastrofa. Ili je možda to samo trenutno pa će se kasnije normalizovati?

Meni je znalo mlijeko curiti dok recimo predjem preko dvorista,pa se ko mahnita cuvam za grudi i zurim u kucu :)Ali to je ispocetka (moj djecak je imao zutilo poviseno pa smo svaki dan isli na kontrolu) kako su ti zenice napisale ,stavi pamucnu pelenu ni meni nisu pomagali oni tuferi ni gaze "propuste".

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3541
23.5.2012 21:45:47   
hatepsut
IZVORNA PORUKA: anđelo

drage moje

ja svog bebonija danas dojim svaki sat po 5 minuta i on neće više ,i i podojim ga oko 8.....nakon pola sata i malo više ,dijete počelo neutješno plakati,ja ga stavljala na dojku,on vrišti,kapam mu mlijeko usta on opet pomodrio od plača....ustanem nosam ga ljuljuškam,malo se smirio kad sam ga nosila i opet počeo plakati.....donese mm aspirator izvučemo mu malo slinica...no on opet nastavio plakati....kontam da nisu grčići počnem mu masirati stomak,međutim stomak mekan ,kad su grčići stomak mu se stvrdne.....nudim dojku opet on vrišti.......neće da je uzme uopšte....na kraju da reko probam da li je ipak gladan..napravim ad....rekoh možda sam mu naglo ukinula svo to mlijeko koje je imao pored mog dojenja...povuče nekoliko puta i nastavi plakati.......znači nije gladan.....davala mu cucu...on izbacuje.....pjevušila pjesmicu malo smiri plač pa opet nastavi.....na kraju mm donese jastuk veliki ja ga stavil na noge i ljuljam.....sad šuti,cucla cucu
šta bi moglo biti?razmišljam možda ga je nešto bolilo...pospan sigurno nije

Andjelo,jesi mu malo pipnula usi ? Stomak ? Vjerovatno ga nesto boli user posted image mog  su bolile usi,jer kad sisa to bi mu povecavalo bol.

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3542
24.5.2012 1:40:00   
Dz3ni
moj ti je odgovor-peri ves po jeftinoj struji

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Btw. ispričam danas jednoj starijoj ženi šta mi se dešava, kad će mi ona kako joj nije drago da to čuje jer je navodno poznato da te žene kratko zadrže mlijeko kao... Gotovo sam sigurna da je to još jedna bapska, ali eto da provjerim user posted image

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 3543
24.5.2012 1:54:52   
Lejla Ka

moj ti je odgovor-peri ves po jeftinoj struji

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Btw. ispričam danas jednoj starijoj ženi šta mi se dešava, kad će mi ona kako joj nije drago da to čuje jer je navodno poznato da te žene kratko zadrže mlijeko kao... Gotovo sam sigurna da je to još jedna bapska, ali eto da provjerim user posted image

Dz3ni to je sasvim normalno. Zato što se sad proizvodi viška mlijeka koje beba ne popije ističe višak vani. A to ti je puno bolje nego da se zadržava unutra pa da se nešto začepi. Ovo ti znači da su kanali dobro prohodni, da refleks otpuštanja mlijeka dobro funkcioniše. Ma zapravo ti ti je znak da dojek rade savršeno. Nemoj izdajati, tako ćeš samo povećati proizvodnju i pospješiti ovu pojavu.
Pusti tetu, veze nema. Mlijeko se proizvodi ako beba doji.

Kako vrijeme bude prolazilo to će se svesti na neku podnošljivu mjeru. Ne brini sve je OK. Samo nemoj se uplašiti ako od jednom ta pojava prestane, a dojke postnu mekane. To se nekima desi u prve tri sedmice bebinog života. To samo znači da se proizvodnja stabilizirala, a ni slučajno da je mlijeka nestalo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3544
24.5.2012 8:33:17   
mamajednogdjecaka
To se i meni desavalo.Mlijeko je bas puno nadolazilo,a beba nije uspijevala sve izvuci,pa sve iscuri i ja budem mokra.Odjednom mi se povuce to,i ja sam se prepala da mlijeka nema.Znaci mlijeka ima iako ne curi?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 3545
24.5.2012 9:02:46   
treće
ima tufera i u dm-u, i cm-u i konzumu, to su jeftiniji a ima u gotovo svim centrima ali su skupi

ja nosim one "tufere" narucila sam od zene sto sije pamucne par komada pa ih mijenjam kasnije ce se normalizovat ne birini, sad ne curu toliko al nosim reda radi, navikla

Baš nisam informisana user posted image prvi put čujem za te tufere... Gdje se mogu nabaviti?

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 3546
24.5.2012 9:12:03   
treće
a za bljuckanje i nama je tako, i još kada se napne da kaki ako je nedavno jeo bljucne,
ja ga uvijek dižem da podrigne osim kad je tvrdog sna, ako je budan a ne podrigne štuca pola sata

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 3547
24.5.2012 10:20:48   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

ja ga ne drzim da podrigne tokom noci jer bih ga onda razbudila, pustim ga radije da bljucne, bude mu mokra ona pelena pod glavomuser posted image

ja ga i razbudim al brzo zaspe pa nije mi to problem koliko to sto dugo moram da ga drzim a ovih dana su me bas uhvatila ledja ludim a ion vec potezak... necu onda ni ja vise. i ja stavim tu pelenu i mjenjam...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 3548
24.5.2012 11:45:58   
Dz3ni
Lejla Ka hvala puno!!!

Neposredna veza do poruke: 3549
24.5.2012 12:59:30   
anđelo
evo opet nas,hato nema uoalu uha,provjerila sam,a i dojio je poslije toga bez ikakvih problema user posted image user posted image user posted image

tako nama prođe 3 dana dojenja...još 4 pa na vaganje

kako je samo sinoć plakao ,stvarno ne znam šta mu je bilo.....došlo djetetu da se isplače..poslije toga sve opet po starmom.Čak smo se i kupali i samo 3x dojkili po noći...evo ga sad poslije sike hoće da zaspi

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 3550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  140 141 [142] 143 144   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *