Alhemicarka
|
magdalena, imam aventovu ručnu izdajalicu, i tako otprilike i radim, doduše ja pritisnem, zadržim i onda opet. Probaću i to. Ručno se više ne bih izdajala, upraksala sam ja i ručno, i dosta mi dobro ide, ali gubici su mi veliki, jer nekad štrca sa strane, pa mlijeko ode na sto, a meni je svaka kap dragocjena. Sad malo vrhove dojki izmasiram, pa na izdajalicu, pa sve tako. Imam veće dojke , pa kad izdajam uvijek ono iznad izdajalice moram masirati, jer sam primjetila da se tu zadržava mlijeko. dush, eh šta ja sve nisam uzela za mlijeko, po piskavici smrdim na kilometar, nekad se pitam kako me beba podnosi. Šta god mi je ko rekao da je dobro ja sam uzela, čak i bezalkoholno pivo pijem, a mrzim pivo. Jedino što ja piskavicu nisam poklopila, ne znam koliko je to baš moglo uticati, ali eto, i to ću raditi. Koliko čekaš da se ohladi, ja čaj volim baš hladan, a možda ne bi trebala čekati da se toliko ohladi. Jedem supice, unosim tečnost, jedem sutliju, pijem pivo, jedem keške, u supu stavljam žitarice kojekakve. Izdajanjem sam upravo htjela poslati informaciju mozgu da treba više mlijeka. Evo, danas je imala tri podoja bez dohrane, čak je ovaj zadnji obje dojke ispraznila i zaspala i eno se probudila ne traži da jede, pa valjda je bilo mlijeka. Situacija se popravlja, ja se tješim da mi je zbog menstruacije i stresa zastalo mlijeko, i da će ponovo krenuti, ja ne odustajem sve dok ima i kap mlijeka. Sve ja to sebi racionalno objasnim, i ja i moj muž smo odrasli na AD-u, pa nam ništa ne fali, moja majka (mamina mama) isto nije dojila moju mamu, tad nije bilo AD-a, već joj davala kravlje mlijeko pomiješano sa vodom i dodavala uprženo brašno, faktički je odgojila na bešamelu , pa žena nikad kihnula nije, sve ja to sebi sjednem i objasnim i kažem neću se sikirati, ali ne mogu, to je jače od mene. Imam ogromnu želju da dojim, ali baš ogromnu. I osjećam krivicu i stid od svakog neuspjeha.