|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliku razliku napraviti?
18.5.2012 12:09:55   
muaaa
Kod mene je razlika 2 godine 6 mjesece.Sada mi je to ideala, nemoze idealnija bitiuser posted image
Bilo je tesko u tom periodu,ali su me tjesili da ce mi kasnije biti drago sto je tako.I ispostavilo se zaista da je tako.

Sada mi je hem Milo, hem Dragouser posted image user posted image

A naravno svako planira kako ce i sta ce,kad ce praviti i radjati djecu.

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 676
18.5.2012 12:10:50   
veeseelaa
a zašto mislite da je manja razlika bolja? djeca će se više družiti? voljeti?
ako su dječak i djevojčica interesi im neće baš ni biti isti?
ja imam masu primjera gdje je razlika medju djecom 5-10 godina pa se jako vole i paze, mogu da budu blizanci a da ne budu bliski
sve je do ... valjda same bliskosti u porodici

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 677
18.5.2012 12:11:09   
veeseelaa
Sada mi je hem Milo, hem Dragouser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 678
18.5.2012 12:11:53   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

nekad mi se čini da ću ostati na jednom djetetu .....
eto ko da mi je tako sudjeno, tako nekad mislim

i ja ovo nekad mislim..ali opet kazem, čovjek snije, Bog određuje...

a što li mi tako mislimo?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 679
18.5.2012 12:13:36   
pocahontas
izmedju mene i mog brata je razlika 22 mjeseca...a on i ja, iako se volimo najvise na svijetu smo dva totalno razlicita svjeta oduvijek bili..po svemu razliciti-interesi, drustvo..nidje veze...tako da po meni, radjati djecu iz ovih razloga je bezveze...ja bih se radije nekim drugim parametrima ravnala prilikom odredjivanja i odlucivanja kada djecu i drugo i trece dijete roditi - stan, posao, primanja itd. a razlika je nebitna...

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 680
18.5.2012 12:15:32   
anidla

sta vam je? na kraju ce svaka po cetvero imati user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 681
18.5.2012 12:16:35   
veeseelaa
ja bih se radije nekim drugim parametrima ravnala prilikom odredjivanja i odlucivanja kada djecu i drugo i trece dijete roditi - stan, posao, primanja itd. a razlika je nebitna...

pa i ja tako mislim

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 682
18.5.2012 12:16:40   
pocahontas

ja sam se prvom djetetu sto postotno posvetila, do iznemoglosti, posebno prve dvije godine...apsolutno nisam mala zivota niti svojih prioriteta i ćejfova..on je samo bio moj prioritet, nikome ga nisam ostavljala ni minute ako nisam morala...a to je bilo samo drugu godinu onih osam sati dok sam na poslu..cak ni na kafu nisam isla s prijateljicama niti izlazila bez prijeke potrebe...valjda to covjeka sve iscrpi i sad nemam snage da se tom mjerom drugom djetetu tako posvetim...
nije fer da ga rodimi uvalim teti i komsinici i mami i tekti na cuvanje jer sam ja smorena...ja se svemu posvetim 100%, a pogotovo kada je rijec o jednom malom zivotu..nisam polovicna! user posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 683
18.5.2012 12:16:44   
Hanady RR

ja imam masu primjera gdje je razlika medju djecom 5-10 godina pa se jako vole i paze, mogu da budu blizanci a da ne budu bliski

meni je bolja jer sada imam 32 godine i dvoje djece sa kojima mogu na kraj svjeta...
prije su upoznale djeljenje ljubavi i nismo imali ljubomorne faze...
niko nije ništa popustio u životu niti će jer jedna drugu prate...
sa manjom razlikom otvorena mi je mogućnost d aim dogledno vrijeme čak i u većoj razlici podarim još jednog člana obitelji...ja u snazi one dovoljno velike i svjesne da svako ima dvoje mjesto pod duncem u porodici...

dalje u blizu rađati je i ekomočnije user posted image
dalje sa manje straha odgajaš durgo dijete nego prvo...u većim razlikama se bojim d abih sve is početka morala...a to mi nije primamljivo...
sa manjom razlikom sam opuštenija prema svemu u vezi s anjima...

i da drago mi je d aimaju jedno drgo ili ti ako bude kako snijem kao do sada imaju jedni druge da sutra u životu koji ne znam što nosi imaju oslonac jedni u drugima...
moj suprug je iz porodice sa troje djece i to je prekrasno...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 684
18.5.2012 12:17:10   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: anidla

sta vam je? na kraju ce svaka po cetvero imati user posted image

user posted image user posted image user posted image ne znam ni ja, valjda jel imam jedno pa sve kontam kapak, to je to....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 685
18.5.2012 12:17:59   
pocahontas

ja bih se radije nekim drugim parametrima ravnala prilikom odredjivanja i odlucivanja kada djecu i drugo i trece dijete roditi - stan, posao, primanja itd. a razlika je nebitna...

pa i ja tako mislim

i da, vrlo bitno sam zaboravila-psihofizicka spremnost biti majka i roditelj pored gore navedenog!

moje tijelo i um mogu sad za sada podnjeti činjenicu da sam roditelj samo jednog djeteta..izazov je i velika odgovornosti i njega na pravi put izvesti....sve preko toga mi je nerealno za moj pojam...to sada osjecam i posteno priznam...bolje nego roditi nespreman u svakom smislu...stetu tako samo pravim sebi i djeci i okolini...

< Poruku je uredio pocahontas -- 18.5.2012 12:21:51 >

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 686
18.5.2012 12:18:29   
Medić*

I mene bas cudi sto tako mislite, mlade, zgodne taman bi vam sada jos po jedno dobro doslo user posted image

Ja ne bih voljela ostati na jednom, sjetim se koliko mi je mama rahmetli ( mlada je umrla ) patila sto nema brata ili sestru rodjenu, sve bi nam govorila da sto vise djece to bolje, naravno nije mislila na 10 tak user posted image

Nas 4 djece, dva brata i dvije sestre, izmedju svih nas po 1,5 godina ralike, mjesec gore ili dole. Jeste teze stvarno kada je razlika manja, logicno je.

Ja sam volela da razlika bude neke 3 g, a sada iskreno bi bio bas lijepo da jos jedna beba obasja i uljepsa nas dom. Vakat je user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 687
18.5.2012 12:19:16   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

meni je bolja jer sada imam 32 godine i dvoje djece sa kojima mogu na kraj svjeta...
sa manjom razlikom otvorena mi je mogućnost d aim dogledno vrijeme čak i u većoj razlici podarim još jednog člana obitelji...ja u snazi one dovoljno velike i svjesne da svako ima dvoje mjesto pod duncem u porodici...

dalje sa manje straha odgajaš durgo dijete nego prvo...u većim razlikama se bojim d abih sve is početka morala...a to mi nije primamljivo...

i da drago mi je d aimaju jedno drgo ili ti ako bude kako snijem kao do sada imaju jedni druge da sutra u životu koji ne znam što nosi imaju oslonac jedni u drugima...

ma da, nekad i ja tako mislim a nekad ne, ovisi šta me spuca user posted image
naravno da je lijepo kad brat ima sestru, il sestra sestru, više njih da je
sutra su jedno drugom oslonac u životu a Bgm i roditeljima je dobro kad imaju 2-3 djece, sve to stoji

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 688
18.5.2012 12:20:13   
Hanady RR

ja sam se prvom djetetu sto postotno posvetila, do iznemoglosti, posebno prve dvije godine...apsolutno nisam mala zivota niti svojih prioriteta i ćejfova..on je samo bio moj prioritet, nikome ga nisam ostavljala ni minute ako nisam morala...a to je bilo samo drugu godinu onih osam sati dok sam na poslu..cak ni na kafu nisam isla s prijateljicama niti izlazila bez prijeke potrebe...valjda to covjeka sve iscrpi i sad nemam snage da se tom mjerom drugom djetetu tako posvetim...
nije fer da ga rodimi uvalim teti i komsinici i mami i tekti na cuvanje jer sam ja smorena...ja se svemu posvetim 100%, a pogotovo kada je rijec o jednom malom zivotu..nisam polovicna! user posted image

ovo ti nije pravilo...
rođenje drugoga djeteta te još podmladi...
dati lena koji nisi očekivala...

bar u mome slučaju je tako bilo...
ja nikome nisma davala starije dijete...
čak su mi govorili da dam mami 7 dana h da mi lakše bude...
i dan dans su svi u čudu što ja ne koristim te mogućnosti...
al vjeruj mi najslđi su kad su zajedno ...
i tako sma si nekkako i rekla...rađam sebi...( nama) i nisma ih htjela razdavajati da se navikavaju jedna na drugu i postojanje druge u našem malom svijetu...
i danas je tako...
ako neka ide na noćenje nani , tetki ja kažem da nije fer d ane ide i druga...
ako ih nećete obe...nećete ni jednuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 689
18.5.2012 12:21:26   
veeseelaa
Ja sam volela da razlika bude neke 3 g, a sada iskreno bi bio bas lijepo da jos jedna beba obasja i uljepsa nas dom. Vakat je user posted image

ma i ja sam nekad govorila 2 godine, pa tri ... pa kako Ajša raste ja sve odgađam godine odnosno iznošenje u javnost idealne razlike izmedju djece user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 690
18.5.2012 12:23:08   
Medić*

ma i ja sam nekad govorila 2 godine, pa tri ... pa kako Ajša raste ja sve odgađam godine odnosno iznošenje u javnost idealne razlike izmedju djece user posted image

Ja o toj razlici sada sutim, prodje 3 g user posted image pa kada bude ali nikako da se zakaci user posted image Hoce aBg.

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 691
18.5.2012 12:23:23   
Lulu_08
Ja nekada ranije ovdje napisah ali eto ponovit' cu svoj stav: najbolja razlika je upravo ona koja se desi, sve se desava sa razlogom.

Licno nisam zeljela ostati trudna prije L. 3 godine, tada smo se poceli truditi, pa nakon jedne biohemijske trudnoce, i par mjeseci odvojenosti (MM je vani i dolazi kuci svaka 2-3 mj.) ostala sam trudna kada je L. imala 3,5 godine. Ako Bog da razlika ce biti 4 godine i 2 mjeseca. Za sada, iz perspektive trudnice, mislim da je super razlika, a kako ce zaista biti kada se beba rodi to cu vam pisati za par mjeseci hihi.

Razlog zasto nisam zeljela ostati trudna prije 3 godine je iz pocetka bio zelja da se posvetim djetetu, da joj obezbjedim potpunu paznju (u slobodnom vremenu jer i MM i ja radimo, a MM je u inostranstvu od kako je ona imala 18 mj), a ujedno i da je "podignem" do neke osnovne samostalnosti (da sama jede, spava, pere zubice, oblaci se i svlaci, igra itd.).

U medjuvremenu se zelja pojavila i ranije, tacnije kada je L. napunila 2 godine, ali zbog drugih okolnosti (promjena posla) se u tom periodu nisam mogla svjesno odluciti na taj korak.

Razlog zasto nisam zeljela da ta razlika bude veca od 5 godina jeste zbog cinjenice da u periodu od 5-6 godina ce starije dijete biti u pripremi za skolu i ne bih zeljela da istovremeno mora prolaziti kroz adaptaciju zbog novog clana porodice (a ja nekako mislim da djetetu treba bar godina dana da se istinski navikne na brata/sestru).

Opet, gore sve su zelje, a kako ce biti, i sta ce biti, to samo Bog odredjuje. Na nama ljudima, roditeljima, je da se priviknemo i napravimo sto bolje mozemo od date situacije user posted image .

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 692
18.5.2012 12:24:28   
veeseelaa

ma da, čovjek onda konta zglajzaće s drugim, neće moći tako itd
i ja vjerujem da nikada prema drugom djetetu ne bi bila kao prema A, u smislu da bi se mogla toliko posvetiti kao što se posvećujem Ajši.... iako naravno ja imam vrijeme za sebe, da se razumijemo user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 693
18.5.2012 12:24:38   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Eh ovako nesto bih i ja napisala,tako da znas sta mislimo po tom pitanju.

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 694
18.5.2012 12:24:54   
pocahontas

user posted image
a kako je krenulo moja vesela, nagovoriće nas na ovoj temi za jos jedno..
sreća, kod mene se i mm i ja slažmo da sada nikako nismo spremni za drugo...user posted image ko nas se želje uvijek poklapaju hB...ne razmisljam jos o tome nikako...pa tek sam Rafu rodila...sad će 3 godine user posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 695
18.5.2012 12:25:38   
veeseelaa
a ujedno i da je "podignem" do neke osnovne samostalnosti (da sama jede, spava, pere zubice, oblaci se i svlaci, igra itd.).

e i ova ti ima mjesta

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 696
18.5.2012 12:26:43   
Hanady RR

user posted image
sreća, kod mene se i mm i ja slažmo da sada nikako nismo spremni za drugo...user posted image ko nas se želje uvijek poklapaju hB...ne razmisljam jos o tome nikako...pa tek sam Rafu rodila...sad će 3 godine user posted image

user posted image user posted image

joj emocije su čudo...
preksinoć moj suprug mene budi u 3 sata ia kež '' hebote ženo nama H 6 godina za dva mjeseca''...
ko ono jel moguće, neko s enešta zeznouser posted image

i ja kažem...ja jeste moj ti...

juče mi kolegica ''otvori oči'' ma za mjesec joj je 6 godina ajok za 2 jošuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 697
18.5.2012 12:30:40   
veeseelaa

user posted image

i ja tako kažem hahahhah pa rekoh tek sam rodila user posted image
mm svaki mjesec pita "jel ima nešto u toj trbi" user posted image čini mi se da bi on volio, ustvari znam da bi volio
a ja ga zezam sljedeći put nemoj zaboraviti napraviti rilicu user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 698
18.5.2012 12:31:37   
pocahontas

a ujedno i da je "podignem" do neke osnovne samostalnosti (da sama jede, spava, pere zubice, oblaci se i svlaci, igra itd.).

e i ova ti ima mjesta

da, jer letati oko dvoje u pelenama i totalno nesamostalne djece i nije bas fancy user posted image
nek samo zna da trazi da jede, da piski, kaki i makar da zna samo ispuhati nos je bas olaksavajuce...i da ti recimo doda pavolovicevu kremu za drugu brata/seku bebicuuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 699
18.5.2012 12:32:11   
anidla
Pocy, a sta je s majkama koje su morale ostavljati djecu i po 4-5 dana ? one su polovicne majke, ili???

tako je ispalo....a nije tako....ako sam ga ostavljala sto sam morala, ne osjecam se polovicnom, cak sta vise osjecam da sam se snasla kako sam najbolje znala i umjela....

i ne kajem se, jer dragi Bog i ja znamo da drugacije ne bi moglo....

Zato je MOJ slucaj i moje misljenje da ne bih drugo dijete bar prije Noine 4 godine, jer je sad puno jaci, nije bolestan onako cesto i imamo ritam: posao, on u vrticu i popodne ili prijepodne je samo nase....i sad zelim malo da uzivam u tome, jer nocima sam plakala kad bismo bili odvojeni jedno od drugog....

a bicu akBgda i majka drugom djetetu,pa taman i polovicno :) to polovicno je moje 100% :)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *