|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako napreduje vaša beba
2.4.2012 12:59:19   
Daja_sa
7 mjeseci i 10 danauser posted image ...8.400gr duga 68 cm(mada mislim da je nije dobro izmjerila) ...dobili vakcine i sad smo mirni do iza prvog rodjendanauser posted image

< Poruku je uredio Daja_sa -- 2.4.2012 13:01:15 >

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu buba2011)
Neposredna veza do poruke: 1251
2.4.2012 13:08:28   
maja_86
5.5 mj,8 600guser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 1252
6.4.2012 19:28:15   
misty
Poslije mjesec dana dobio 1500 gr isključivo dojenjem(rodio se sa 3000 gr) user posted image ...nadam se da će tako i nastaviti inshAllah

(odgovor članu maja_86)
Neposredna veza do poruke: 1253
6.4.2012 19:41:23   
teacher75
poslije mjesec dana 1350 grama dobili, iskljucivo dojenje. rodjen sa 3.3kg, sada ima 4.75user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu misty)
Neposredna veza do poruke: 1254
6.4.2012 19:57:45   
Lavić
osam mjeseci i sest dana
9.100 gr
72 cmuser posted image

Lavić nam je stigao 1. augusta 2011. godine

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1255
6.4.2012 20:39:27   
lejlaze
nama je danas 3 puna mjeseca. ukupno 7 kg i 61 cm.
rodjena sa 3450 i 49 cm. izasli iz bolnice sa 3300. I mjesec dobila 1700 user posted image user posted image user posted image
Samo doji.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Lavić)
Neposredna veza do poruke: 1256
6.4.2012 20:47:53   
Amani12
Lavic user posted image

Ljubim mog dragog djecaka user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 1257
7.4.2012 19:56:08   
mamina princeza
mi smo se vagali s 39 dana - dibio 1150 .. rodjen 3900 sad ima 5050:) nisu nam mjerili duzinu jer u nasem dz to nikako e rade al je sigurno porastao po geegicama vidim a rodjen je 56 tako da smo sad na br 62 :)
mashalah :)
mama sretna jer iskljucivo doji :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 1258
10.4.2012 22:10:28   
animagical
za 4 dana punih 7 mjeseci, 9800gr po mojoj kucnoj digitalnoj, 77cm, klipan ljubi ga mamauser posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 1259
12.4.2012 20:57:32   
Ombra
curica 3 mjeseca-7kg, 64 i po duga - ne dojim

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1260
14.4.2012 15:46:18   
Sandrich
par dana prije dva puna mjeseca imali 5.450gr, samo dojimo, nisu nas mjerili al smo jako dugi user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Ombra)
Neposredna veza do poruke: 1261
30.4.2012 20:01:21   
ivana st
Sada nam je 11 mj. i dugi smo 85 cm a teški 10 kg, tatino djete user posted image

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 1262
5.5.2012 10:12:23   
Selminja
Ja sam zadnjih dana pravo zabrinuta i nasekirana. Naime, moja cura kojoj će sutra aBd punih 6 mjeseci ima 6,800kg user posted image Prošlo je skoro 2 mjeseca kako nismo bile na kontroli, i prekucer kad smo otišle vidjeh da je moja cura za skoro 2 mjeseca dobila čitavih 570 gr. user posted image
Prva 4 mjeseca je fino napredovala, uvijek je dobivala oko kilu, nekad vise, nekad manje ali sve bilo ok. Zaista se nisam nikad opterećivala time, jer smo i ja i mm prilično visoki. I ona je duga, ne znam tačno koliko, nisu je mjerili, ali 74 broj joj je bas knap.
Pedijatrica kaze da jeste malo dobila, premalo, ali da nije nista alarmantno, da ima i takve djece koja odskaču od tablica prirasta i da se to prepisuje genetici. Ja kao mala i nisam bila tako tanka, dok mm jeste, ko klipić je bio vazda.
Pošto smo mi išli povodom vakcine, pedijatrica kaze, da mi za svaki slučaj potražimo i drugo mišljenje i uputi nas specijalisti. U medjuvremenu joj uradimo nalaze, krvnu sliku i urin, nalazi su perfektni, hgb 145, eritrociti, 5,44, u urinu nista nisu nasli. Specijalista je pregleda od glave do pete, složi se da je dobila premalo, i nakon pregleda i uzv stomaka, bubrega i svih organa kaze da je dijete sasvim zdravo. Kaže da je načešći uzrok zaostajanja u kilaži kod dojenčadi najprije pritajena urinarna infekcija, zatim greške u ishrani bebe i na kraju genetika tj. takva "japija". Urinarne infekcije nema i kaze da on misli da je kod nas greška u ishrani. Dalje nista nije htio komentarisati i veli da to se dogovorimo s svojom pedijatricom u ponedjeljak.
Ja i dalje dumam gdje ja to griješim user posted image Dojila sam je isključivo 5 mjeseci, pokušala s kašicama, ona nije bila oduševljena, ja napravim pauzu i počnem par dana prije 6 mjeseci. Sad recimo fino popapa kašice i najvise je to količina od 100-150gr. Ima fine kakice, zlatno žute, dok je isključivo dojila znala je ne kakiti po par dana, otkako jede kašice kako svaki dan redovno. Ona je vesela beba, jest da živa mira nema, puže unazad i ide u krug kad je spustim na pod, a otkako se rodila nije neka spavalica, zna se desiti da za čitav dan zaspi samo 15-ak minuta. Onda kontam mozda je ne dojim kako treba, pa dodjem sebi i shvatim, kako je napredovala prva 4 mjeseca dojeći? Sinoć sam sebe uhvatila kako svaki njen plač kvalifikujem kao glad (sto nikad do sad nisam), počinjem sumnjati u dojenje, sinoć kad se rasplakala na siki došlo mi je da idem po AD.
Ne znam je li neko imao sličnu situaciju, ne znam kako da joj namaknem koji gram, ja ne znam da ona može više dojiti, po noći se budi od 3-6 puta i svaki puta jede. Jedino što mi pada na pamet je to što ona stalno doji, a pomalo. Nema nikakav red u dojenju, ali ja mislim da ga i ne treba da ima, ja joj nudim kad god hoće??. Kad smo vani zna ne tražiti i po 4 sata, kući traži češće. Preagresivno mi djeluje da joj počnem davati meso krompir i sl, da joj opteretim probavu, do sad smo probali 5-6 vrsta kašica???
Kao šlag na tortu, kod pedijatrice dodje dječak od nepuna 3 mjesca i ima 7.500kg, pa došlo mi da se roknem user posted image
Ona uopšte nije mršava, sasvim normalna bebica, nije buca, ima pregibice po rukama i nogama, vesela, i nikad do sad nije bila bolesna, ali me njena kilaža baš baca u depresiju user posted image user posted image

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 1263
5.5.2012 10:39:50   
Skvo RR
Mislim da trebas malo da se smiris...imas hB zdravu bebu. Zasto mislis da bi dobila vise sa AD-om? Mi brljamo AD od treceg mjeseca i sta sada da radim...u dogovoru sa pedijatrom krenuli smo sa 4 mjeseca sa dohranom...i to kaloricne obroke..Ima tri obroka cvrsta ima dva mjeseca, dakle od 6 mjeseca..i dan danas je borba sa mlijekom..u snu popije dvije flasice...i sta sada...Emirko isto slabije dobija na kilazi, a pojede hohoho u ta tri obroka..recimo kolicinski pojede vise nego sto je Uma jela u tom periodu..a ona je sa 5 mjeseci imala 8 700..a on sa 8 ima 8 500, ali on nema ziva mira...puze ustaje se, hoda uz sto...ona je samo lezala i sjedila, dobrano do 9 mjeseca...i naravno da se samo duvala..kazes da je i tvoja beba aktivnija...moj me lomi od 5 mjeseca..user posted image i nama su krvni nalazi kao u pilota...kazem opet zdrava ti je bebaca..ne opterecuj se kilazama i da...pocni uvoditi krompir i meso.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 1264
5.5.2012 22:30:40   
mamma mumi
Moj decko za mjesec dana 1200 dobio i 3 cm narastao. Rodjen sa 3250, a 51 cm duzine- Mi smo zadovoljni za sada, dojim ga i dohranjujem 1 ili 2x na dan kada mi ponestane mlijeka.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1265
6.5.2012 9:50:01   
Selminja
Skvo user posted image

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 1266
6.5.2012 10:06:54   
animagical
mozes u vocne i povrtne kasice poceti dodavati zitarice, imas mnogo onih tipa 3 korn, proso, u instant obliku, to pojaca kalorisjku vrijednost obroka, a zitarice su ionako jako zravo, npr ja ih dodajem zbog zeljeza...eto, da ne bude mesouser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 1267
6.5.2012 10:19:07   
Skvo RR
A sto ne mesna vodica i recimo piletina? Da se razumijemo i ja sam dodavala zitarice, ali recimo samo u slatke obroke sa vocem...zbunjoza su bebama te zitarice...ja sam napravila eksperiment...user posted image , stavila u slanu i slatku i dobila vrlo slican okus...to rezultira da beba vrlo cesto pocne brljati slani obrok..kada se ukljuce recimo mlijecni proizvodi, crveno meso i slicno....meni su recimo oboje djece dobro prihvatili dohranu, jer sam se vodila pravilom da ne prikrivam okuse...a meni realno te zitarice to i rade...ali idemo OT....Vezano za napredovanje normalno je da bebe sto su starije ne dobijaju mjesecno puno kao i na pocetku......ne znam meni ta kilaza nije pokazatelj nicega....kao sto ranije napisah...imala sam naprednu hohoho umicu...i evo emirka koji slabije dobija na kilazi, ali koji recimo vise jede nego sto je uma jela....to dajem razlogu sto je on aktivniji, vjerovatno ima brzi metabolizam....i da obje bebe su mi uvijek u cm natprosjecni...a kilaza ma ne opterecujte se.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1268
6.5.2012 13:42:15   
Selminja
Dajem ja njoj proso, krenut cu s rizom i pilecom vodicom i mesom uskoro user posted image
Ma znam da kilaza nije neki pokazatelj, ali ona je bas premalo dobila. Vise se ne opterecavam, neka jede koliko hoce, zadnjih dana joj guram sisu ko budala, na kraju me svu izgrebala koliko sam dosadna user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1269
   [Obrisana poruka]
6.5.2012 14:23:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Selminja)
  Neposredna veza do poruke: 1270
6.5.2012 14:27:08   
mishkica
Selminja draga, i moja M nikad nije aman nesto na kilazi dobivala, ali je prezivahna, gram sad na nju nece, i mene to sekira, baca u depresiju, skoro svaki njen obrok preplacem,, i kazem sebi-cemu to? Dijete zdravo, aktivno, veselo, pedijatrica mi nikad nije dala povoda da sumnjam da mi s djetetom nesto nije ok..svaki put kad je vidi, kaze odlicna je, samo prezivahna, i sta sad, ne mogu joj vise silom gurati, moja ti slabo sta hoce da okusi, zivila bi na rizi i nekim namirnicama, tako nam je toliko neraznovrsna prehrana da je to ubitacno, ali opet kazem, ne sekiraj se previse, moja ima skoro 11 mj, a tek oko 9 kguser posted image user posted image ja od sebe sama napravila ogorcenu, neraspolozenu osobu koja se non stop svakome zali kako joj dijete slabo jede..i vjeruj mi da cu prestati to ciniti, jer stvarno je to u silu Boga dragoga, samo nek su zdravi, a mrsavi ili debeli, nismo ni mi svi isti, saljemo vam veliku pusu da se sto manje sekirateuser posted image user posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 1271
   [Obrisana poruka]
6.5.2012 14:32:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mishkica)
  Neposredna veza do poruke: 1272
6.5.2012 14:33:55   
ucitelj
9mjeseci i 6dana 75cm dug i ima 11kg sve dusa moja papa samo ako je skroz smiksano nema zubica nego 2 pa nemoze zvakat
sjecica moja vejikauser posted image user posted image

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1273
6.5.2012 14:41:17   
marinčii

IZVORNA PORUKA: mishkica

Selminja draga, i moja M nikad nije aman nesto na kilazi dobivala, ali je prezivahna, gram sad na nju nece, i mene to sekira, baca u depresiju, skoro svaki njen obrok preplacem,, i kazem sebi-cemu to? Dijete zdravo, aktivno, veselo, pedijatrica mi nikad nije dala povoda da sumnjam da mi s djetetom nesto nije ok..svaki put kad je vidi, kaze odlicna je, samo prezivahna, i sta sad, ne mogu joj vise silom gurati, moja ti slabo sta hoce da okusi, zivila bi na rizi i nekim namirnicama, tako nam je toliko neraznovrsna prehrana da je to ubitacno, ali opet kazem, ne sekiraj se previse, moja ima skoro 11 mj, a tek oko 9 kguser posted image user posted image ja od sebe sama napravila ogorcenu, neraspolozenu osobu koja se non stop svakome zali kako joj dijete slabo jede..i vjeruj mi da cu prestati to ciniti, jer stvarno je to u silu Boga dragoga, samo nek su zdravi, a mrsavi ili debeli, nismo ni mi svi isti, saljemo vam veliku pusu da se sto manje sekirateuser posted image user posted image

M oj Matej je s 11 mjeseci imo svega 8kg i 300 grama i tako je bilo sljedeća 3 mjeseca nije dobio grama .,išli vadili nalaze sve živo bilo uredu ,ja ludila od brige jer on stvarno je slabo jeo i dan danas je tako ,sad će mu 3 godine a ima 14 kg ,jednostavno je takav ,glavno da je dijete zdravo a kile su manje bitne,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mishkica)
Neposredna veza do poruke: 1274
6.5.2012 15:03:39   
Selminja
Iman, vjeruj da identično razmišljamo, ja se nisam uopšte opterećavala njenom kilažom sve do sad, nekako nije svejedno kad vam kaže dr da vam dijete slabo napreduje.
Kod nas je ustaljeno mišljenje da je debelo i bucmasto dijete jednako zdravo i napredno. Ustvari debljina nikakve veze nema s zdravljem. Kasnije, može samo imati veze s bolešću.
Ustvari, sad vidim da ja poznajem puno djece koja su nedavno napunila godinu dana i imaju 9kg, i sasvim su zdrava i živahna. Ne razmišljam više, to mi je ono bilo "na prvu" pa se čovjek nasekira.
Mishkice, neka su one nama zdrave i žive, mora neko i manekenka bit user posted image
A s djecom je valjda tako, uvijek se brinemo, hvala Bogu pa nije ništa drugo u pitanju!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

deterdzent za ves
salmy

Koliko kg/kesa/pakovanja mjesecno koristite deterdzenta?

2,5 (72%)

3 (13%)

viseeee (15%)

Broj svih glasova: 191

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *