|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant 2
23.4.2012 17:34:56   
ElmaB
Super je!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 801
   RE: Fondant 2
23.4.2012 18:15:02   
minie
Super su tortice, svaka cast user posted image Ova sa plava sa zvjezdicama  i Garfildom mi se posebno svidja.

Moja naredna fondantica bice pravljena u augustu aBd jednoj curici za rodjenan.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 802
   RE: Fondant 2
25.4.2012 17:07:56   
Amam
Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 803
   RE: Fondant 2
25.4.2012 17:41:19   
mala_sa
Amam ja se potpomazem secerom, da mi se ne lijepi; a kasnije fino cetkicu u ruke i skidam ostatke secera user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 804
   RE: Fondant 2
25.4.2012 20:14:38   
calahoe

IZVORNA PORUKA: Amam

Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? user posted image



A da ne ,,potkuhas" premekano fondant?
Meni se ne lijepi po rukama,a kada ga pravim utrošim oko 850 gr šećera, više nego li ga stavljam u fondant za prekrivanje torti, taj uvijek ostavim malo mekši jer se bolje razvalja.
Fondant za figurice pravim dan-dva prije nego sto cu ga koristiti, zamotam u plasticnu foliju i kad mi treba malo ga razradim rukama i pravim.Također, fondant se ne moze dugo drzati po rukama, grije se tako ,pa se i vjerovatno počne lijepiti.I da, ja se ne bih pomagala šećerom,radije gustin na ruke,samo ne pretjerati s njim da ne pokvari strukturu fondanta.


(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 805
   RE: Fondant 2
25.4.2012 22:35:53   
Amam
Pa ja otprilike utrosim tako nekih 850-900 gr secera ne bih rekla da je premekan,ali mi se zna lijepiti user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 806
   RE: Fondant 2
25.4.2012 23:22:29   
Esmeralda
Interesuje me gdje vi kupujete one tacne za ispod torte one kartonske gdje ih mogu naci i kontam napraviti tortu na sprat od fondana pa me zanima jer prvo jednu prekrijem pa onda drugu napravim stavim preko te pa onda prekrivam....

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 807
   RE: Fondant 2
25.4.2012 23:28:06   
Esmeralda
user posted image mislim ovako nesto napravit i zanima me gdje kupujete ovaj ispod kartoncic

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 808
   RE: Fondant 2
25.4.2012 23:32:00   
Esmeralda
Mogu li dobiti recept s vrhnjem slatkim kako da napravim kremu od fondanta i moze li u nju ici orasi ili bademi......

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 809
   RE: Fondant 2
25.4.2012 23:33:16   
Esmeralda
mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 810
   RE: Fondant 2
25.4.2012 23:36:17   
Hanady RR
podloge za ispod kupujem u alperu- kasindoslska ulica u sarajevu...jeftine su oko 1,20 , 1,20 imaju pravougaone ili okrugle u zalnoj ili srebrenoj nijansi...

torta na spart...
kako koju praviš to jest kao je poteška ova ruga odozgo ja sma podupirala slamkama..zabodem nekoliko njih u sredinu donje torte...

a najprije oblažež fondaton donju tortu, pa onda gornju...pa je podigneš jednu na drugu....i dodatno sređuješ...

a tortu teodoru sma radila na dva sparata i nisma ničim podupirala...bila je čvrtsa i nije propala...

a ovo oko kreme...kako da naparvo kremu od fondata sa vrhnjem...nisma skontala pitanje...il na isto ne znam odgovor...mada baš ne kontam kakav krema od fondatauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 811
   RE: Fondant 2
25.4.2012 23:36:50   
ElmaB
Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 812
   RE: Fondant 2
25.4.2012 23:39:56   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Esmeralda

mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee

user posted image

e ovo sam skontalauser posted image

kreme zs ispod fondata...

pa evo sa vrhnjem možeš raditi sljedeću:
500 ml vrhnja -500 gr čoklade ( možeš i više čokoldae)
Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati mikesromvrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. sa sobne temerature premazivati tortu jer se brzo stvredne ....


mislim da nije porblem da doaš u umućeno i mljevenih oraga ili lješnjika...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 813
   RE: Fondant 2
26.4.2012 0:44:51   
Honey3
evo moje za godisnjicu braka...pa neka nam je sretnauser posted image
user posted image user posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 814
   RE: Fondant 2
26.4.2012 0:45:31   
Hanady RR
o zaho...nek vam je sretna da ih još mnogo dočekateuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 815
   RE: Fondant 2
26.4.2012 0:51:30   
Honey3
hvala Hanadyuser posted image nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 816
   RE: Fondant 2
26.4.2012 0:53:40   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: zaha

hvala Hanadyuser posted image nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?


pa da ti kažem meni i ne ostaje...
jer ja razvijam na gustinu...
i samo otpušem malo ako slučajno gustin ostane...il lagano rukom pređeme pri ravnanju pa sve ode...

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 817
   RE: Fondant 2
26.4.2012 0:54:15   
Visnja RR
zaho user posted image ...ja lagano izbrisem ...a vise volim mat fondant nego onaj sto se sjaji...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 818
   RE: Fondant 2
26.4.2012 0:57:08   
Honey3
ja nisam probala sa gustinom,a pokusala sam ovaj secer izbrisati ali ne moze sve nikakouser posted image valjda zena navaljala secera domacinskiuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 819
   RE: Fondant 2
26.4.2012 6:36:17   
Esmeralda

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.


e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 820
   RE: Fondant 2
26.4.2012 6:37:54   
Esmeralda

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 821
   RE: Fondant 2
26.4.2012 6:40:45   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Esmeralda


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.


e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....


Jeste u hipermarketu, ja sam neki dan kupila u Robotu na Socijalnom. A Alper ti je na početku Kasindolske ulice. Crvena kuća, velika, ne možeš fuliti.Kada ideš od Ilidže, tj kružnog toka na Ilidži prema gradu, prva ulica ti dođe s desne strane, mislim na cestu što gleda na kraj piste. I skreneš u tu ulicu i vidjet ćeš velika kuća crvena sa dvorištem i piše Alper.


< Poruku je uredio ElmaB -- 26.4.2012 6:43:55 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 822
   RE: Fondant 2
26.4.2012 6:41:56   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: Esmeralda


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti


Ne bi trebala jer su samo dva sprta u pitanju. Donja torta neka ti bude čvršća i naravno teža od gornje i neće propasti.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Esmeralda)
Neposredna veza do poruke: 823
   RE: Fondant 2
26.4.2012 8:36:44   
ziki
Zaho bas je lijepa torta, izgleda i bas ukusna.
Neka je sa srecom godisnjica i jos puno da ih docekate u zdravlju, veselju u ljubavi.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 824
   RE: Fondant 2
26.4.2012 12:27:28   
Amam
Zaho sretna godisnjica,da doceklate jos mnogo u zdravlju sa svojim najmislijima.
Torta ti super izgleda?
Koju si radila? user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *