leona81
|
IZVORNA PORUKA: Emmy Hanady vakcine su GlaxoSmithKline, najjaca kompanija za cjepiva, podrzava ih WHO koja s njima saradjuje. Bilo bi fino znati kojim smo se mi cjepivima vakcinisali? Tada ili ljudi nisu bili dovoljno informirani (jer se moji ne sjecaju da je bilo slucajeva oboljenja/smrti zbog vakcina) ili su bolja cjepiva bila, sto meni nema logike, jer se navodno svako malo uvode sve bolja i bolja cjepiva, koja pružaju veci imunitet, a smanjuju reakcije na minimum. Meni mama kaze da sam ja uredno vakcinisana (po tadasnjim programima) i da nikad nije ni pratila rekacije, kao to je jednostavno bilo tako, podrazumijevalo se. Totalno sam tvoji se ne sjecaju ali moji se doooobro i dan danas sjecaju kako je 80 godine dtp vakcina unistila zivot mojoj sestri a i dalje ga sustavno unistava... ne znam da li si ikad cula za knjigu http://www.amazon.com/A-Shot-Dark-H-Coulter/dp/089529463X/ref=cm_cr_pr_product_top pa onda http://www.amazon.com/What-Doctor-About-Childrens-Vaccinations/dp/B0058M5KI2/ref=pd_sim_b_2 http://www.amazon.com/Evidence-Harm-Vaccines-Epidemic-Controversy/dp/0312326459/ref=pd_sim_b_5 i mnogo drugih, a napisane su prije 20-30 god...sve potkrijepljene naucnim dokazima a ne rekla kazala...nasi roditelji nisu znali ni da je dojenje za dijete bolje od AD nego su nas trovali time misleci da nam cine dobro... ah da, u Velikoj Britaniji postoji ogroman br autisticne djece, specijalizovane ustanove brinu o toj djeci do kraja zivota...ja poznajem covjeka koji zna da je njegovo dijete trajno osteceno zbog MMR vakcine, tog poznatog proizvodjaca GSK...ima najtezi oblik autizma...desilo se to krajem 90-ih...a desava se i danas...poznajem familiju koja jedno takvo dijete odgaja u Sa...nakon MMR nista vise nije bilo isto...dijete se ugasilo... ne znam da li si upoznata sa cinjenicom da se autizam javlja u samo 1 posto zbog genetskog poremecaja - iako mnogi tvrde drugacije u namjeri da zastite sami sebe i tu blazenu vakcinaciju, 99posto su u pitanju vanjski uticaji...dakle vakcina je OKIDAC za autizam, a ne uzrok...zato me interesuje sto se kod nas ne sprovode testovi, da utvrde da li dijete ima taj poremecaj u mitohondrijima i da se zna hoce li ostati ok ili ce mu MMR sprziti mozak? moje dijete nije statistika, niti samo jedan slucaj na traci naseg zdravstva - jer vakcinisu dijete kao da su fabrika, bez detaljnih testova, pregleda i sl...ja sam trazila da radim taj test ali zaboga, ne postoji u BiH...sve dok meni ti bajni dr ne mogu garantovati sigurnost, ja necu vakcinisati svoje dijete... ja sam bila svjedok - 2 slucaja - prvi, moja najbolja prijateljica, kasnilo dijete na vakcinu, i kad je doslo spucaju 5 doza razl vakcina jer to kao moze, super sve, krasno, dijete dobije temp, plikove po tijelu, pocne se gusiti, oni zovu dom zdravlja, pedijatrica ih ubjedjuje da nema sanse da je to reakcija od vakcine?????? odu na pedijatriju, dijete hitno dobije 2 injekcije, da je cekala noc mozda bi zatekla dijete mrtvo u kreveticu i...ko bi bio kriv, rekli bi da je SIDS i zavrsena prica... slucaj br 2, ja sjedim i cekam pregled M, cujem dijete vristi, majka govori temp 40-41, dijete place stalno, stavili cepic, trljaju ga, nista se ne desava...dijete salju na pedijatriju, udjem kod pedijatrice i sestra ulazi i govori znate dijete je primilo MMR prije 3 dana...pedijatrica kaze ok, majci niko nista ne govori???