|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
29.4.2011 8:07:19   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: leona81

IZVORNA PORUKA: shejla

mi smo se uredno vakcinisali po kalendaru...Uopce nisam ni  razmisljala o tome za ili protiv!
Ne znam kako imate hrabrosti ovdje Vi da prepadate roditelje i dajete im savjete oko vakcinacije...

Potpuno se slazem sa Pocy, ljudi umiru od jagoda, kivija, ujeda ose....pa ne vidim da raspredate o tome treba li djetetu IKAD dati jagodu???!!!

I zaista Vas pitam: mislite li stvarno da nasi doktori zele da poubijaju ili obogalje nasu djecu, pa ih zato vakcinisu?

kad si zadnji put cula da je neko dijete umrlo od jagoda, kivija ili ujeda ose? ja sam alergicna na ujed ose i imam alergijsku reakciju na ubod cak i komarca i mrava...i kao sto vidis ziva sam...

to što se o tome ne priča, ne znači da togfa nema, samo nije toliko medijski propraćeno
u mojoj užoj porodici je bio slučaj smrti djeteta nakon ujeda ose

ja isto ovo mislim....nema finansijskog interesa medijski popratiti da li je nekoga ujela osa ili je pojeo jagodu i da mu je od toga bilo lose ili je umro..vakcina je veća zvjerka i tu se vrti lova...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 126
29.4.2011 11:08:56   
mila81

mozes li nam reci kakav slucaj?

A što bih zamarala bilo koga, svako će svakako uraditi kako misli, to je moje iskustvo, nažalost loše, i toga se držim i kod svoje djece, a život je nepredvidim, svakakve bolesti se dešavaju iako smo vakcinisani, i ako nismo, tako da ponavljam ja nisam za vakcinaciju, i ovdje a i inače nikoga neću ubjeđivati u suprotno.....:=))))))))))

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 127
29.4.2011 19:57:51   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hannan

Sejla niko nije rekao da to zele nasi doktori, ali mislim da velikim farmaceutskim kucama to nije daleko od cilja...jer je onda roditelj oboljelog  djeteta prinudan kupiti i redovno kupovati masu lijekova koji su jako skupi, voditi na kontorle i kojekakva ispitivanja u kojima se vjerovatno koriste reagensi njihove kuce elem ide to fino u nedogled.
I ne znam zasto se kod nas o tome ne bi pisalo, kad se svugdje u svijetu vodi diskusija da ili ne...toliko ispitivanja, istrazivanja i slicnog se provodi i mi da sutimo dok nam u ovako maloj drzavi u roku pola godine umiru dvije bebe.

ja imam ovaj slucaj u porodici, zapravo to se dogodilo mojoj sestri i dan danas ona je bolesna i mora piti lijekove do kraja zivota...prva reakcija na vakcinu desila se sa 2 mj kad se ukocila i jedva prezivjela...nakon toga bronhitis, astma i unedogled...unistili su joj zivot toliko da joj je imunitet opao do te mjere da svaku zimu prima infuzije...i da, nikad nije prosla kroz pubertet, nikad nije dobila menstruaciju, nikad nece moci imati djecu...
moj brat je takodjer imao alergijske reakcije na vakcine, kasnije bronhitis i laringitis...kad se shvatilo da mu vakcine skode primao ih je u smanjenoj dozi a neke nikad nije ni primio...ziv i zdrav, cak stavise, ne sjecam se kad je zadnji put bio bolestan...

ko meni garantuje da moja kcerka nece imati probleme kad imam ovakce slucajeve u porodici...ja sam licno procitala za MMR, tacnije vakcinu Priorix da je ne bi trebao primiti niko ko ima bilo kakvu alergiju ili alergijsku reakciju u uzoj familiji...dakle?

izvini leona, ja ne znam sta vise vagas...meni bi ovo dovoljno bilo da se odlucim protiv

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 128
30.4.2011 0:33:29   
leona81
iskreno zato sto me je strah...i vakcina i bolesti...zasad smo odlucili ne dati MMR a za ostalo jos ne znamo. Hib propada ako se ne primi do druge godine pa cemo cekati do tada i vidjeti sta i kako...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 129
30.4.2011 10:48:15   
shejla
opravdavam strah kod roditleja koji su imali slucaj alerigijskih reakcija u porodici... Ali to je sklonost ka alergijama, i ti roditelji trebaju biti oprezni kada djetetu daju bilo sta sto moze izazvati alergiju - ne samo vakcinu. Ovdje se vec pocelo raspredati o tome treba li UOOPCE vakcinisati djecu, bez obzira imaju li geneteske predispozicije za alergiju.

Na svakom lijeku, pa i onom sumecem aspirinu, koji se moze piti svakodnevno, kao satro prevencija za srcana oboljenja... isto tako pisu nezeljeni efekti... Svaki moguci lijek, i sirup protiv kaslja i sprej za nos i sve... imaju nezeljene efekte... I antibiotici isto tako znaju biti jako stetni i izazvati svakakve tegobe, pa ih svi uredno piju i niko ne govori: " ma ja necu...neka mi se prosiri infekcija...neka dobijem upalu pluca...ili sta vec...sta me briga, ja ne pijem antibiotike".
Ja sam o tome govorila, da nema potrebe paniciti bez razgloga i prepadati roditelje... A naravno da svak iscita o vakcini i niko ne ide sa osmjehom na vakcinisanje bebe 

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 130
30.4.2011 12:23:31   
leona81
da ali je pogresan stav nasih pedijatara kad im ti kazes da si imao slucajeve u blizoj porodici, te da sam ja i sama alergicna na sve i svasta a oni kazu ali vase dijete je zdravo i nije dosada imalo reakciju i sl? i da je vakcinisem i cekam reakciju? ne razumijem to nikako, kao sto ne razumijem zasto se u javnosti ne daju svi podaci vezani sa smrt dvije bebe u BiH.

I da...sve dok sam ja pila antibiotike imunitet mi je bio nula bodova, znala sam mjesecno piti po 2 razlicita antibiotika jer mi je toliko los bio imunitet i sve se kacilo na mene...sve dok nisam pocela sa prehranom bez aditiva...prosle godine me uhvatilo nesto pa su sumnjali da ce mi se spustiti na pluca i dali su mi nasi bajni doktori prvo jedan antibiotik pa onda drugi pa onda pumpicu za astmu na bazi kortikosterioda, a ja nemam astmu i jos k tome dojim dijete...? jedan sam pocela piti jer sam bila jaaako lose a domaci pripravci mi nisu pomagali i nakon 2 dana su me od tog antibiotika toliko boljeli bubrezi da sam sama prestala da ih pijem...i ozdravila prirodno...

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 131
26.5.2011 22:51:52   
leona81
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/05/26/why-is-the-cdc-ignoring-life-and-death-vaccine-studies.aspx

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 132
26.5.2011 22:53:26   
teacher75
mi smo juce primili mmr, nadamo se da nece biti reakcije, valja sad iscekivati danima...user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 133
26.5.2011 23:02:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

mi smo juce primili mmr, nadamo se da nece biti reakcije, valja sad iscekivati danima...user posted image
user posted image user posted image user posted image ma nebrini nemora znaciti da ce ju imati....

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 134
2.8.2011 0:47:32   
MaminaBeba
Nisam našla približniju temu za moje pitanje, pa evo ovdje ću pitati i nadam se da će mi neko brzo odgovoriti.
Kasnimo sa vakcinom sa 6 mjeseci. Moj sin za par dana puni godinu dana, šta sada da radim? Šta kada sam zakasnila?
Neko mi je spomenuo da sada, jer sam već zakasnila, moje dijete mora primiti od početka sve vakcine ponovo, a ja ne vidim baš neki razuman odgovor na pitanje čemu to? Ili nisam dovoljno informisana. Vjerujte mi da i ne želim puno znati o vakcinama. Kosa mi se na glavi diže od njih. user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 135
2.8.2011 0:54:50   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Nisam našla približniju temu za moje pitanje, pa evo ovdje ću pitati i nadam se da će mi neko brzo odgovoriti.
Kasnimo sa vakcinom sa 6 mjeseci. Moj sin za par dana puni godinu dana, šta sada da radim? Šta kada sam zakasnila?
Neko mi je spomenuo da sada, jer sam već zakasnila, moje dijete mora primiti od početka sve vakcine ponovo, a ja ne vidim baš neki razuman odgovor na pitanje čemu to? Ili nisam dovoljno informisana. Vjerujte mi da i ne želim puno znati o vakcinama. Kosa mi se na glavi diže od njih. user posted image user posted image

Ne mogu ti dati konkretan odgovor, jer ga ne znam. Ali, mislim da bi bilo odlično da odeš u savjetovališta gdje se dijete vakciniše i raspitaš se. Sjećam se da je sin moje prijateljice poprilično kasnio sa vakcinama, jer je stalno bio bolestan, ali da ih je na kraju sve primio i ništa nije trebalo ponavljati.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 136
2.8.2011 0:58:00   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Moja mlađa djevojčica kasni čak 3 vakcine do sada...
prije mjesec dana sam bila kod pedijatrice njene i pitala...
žena kaže ovako...
nastavit ćemo tamo dgje smos tali...dovedite je us ptembru sada ne vakcinišemo jer nekih vakcina i nemamao a i u ljetnom periodu je pauza...

a ponovih pitanje...jel snatvaljmo dgje smo stali da imunizacijom...kaže da bez ikakvih porblema...

pa tako otiđi i ti kod pedijatar i pitaj...ja svoju aBd zdravlja vodim u spetembru d anastavimouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 137
2.8.2011 1:11:19   
MaminaBeba
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mnogo hvala. user posted image ste!

Otići ću ja i raspitati se svakako. Htjela neki dan da ga vodim za ovu od 6 mj. i ujutro mi se prehladi.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 138
2.8.2011 7:45:05   
vila_7
cekaj da potpuno ozdravi (tako bih ja) , a moja kuma uvijek namjerno kasni s vakcinama ( i ja cu najvjerovatnije ovu sa godinom sto treba), i samo nastavlja tamo gdje je stala.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

Neposredna veza do poruke: 139
2.8.2011 11:52:55   
MaminaBeba
Helena mila i ja sam namjerno kasnila. user posted image
Vodim se mišlju, ma koliko ispravna ili neispravna bila, ako je dijete starije da će bolje podnijeti vakcinu. Ali taman kada sam htjela da ga vodim, on mi se prehladi, pa me prepadoše sa tim pričama da će svaku vakcinu morati ponovo primiti.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 140
21.9.2011 15:20:22   
leona81
nekoliko clanaka:

http://www.ageofautism.com/

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/08/13/new-scientific-review-shows-vaccines-and-autism-are-linked.aspx

http://www.prnewswire.com/news-releases/us-department-of-state-urged-to-support-ban-of-mercury-in-vaccines-128024433.html

http://www.roditeljstvo.com/vijesti/saopstenje-za-javnost-udruzenja-roditelja-tesko-bolesne-djece-u-bih-1

http://www.roditeljstvo.com/vijesti/udruzenje-roditelja-tesko-bolesne-djece-u-bih

Neposredna veza do poruke: 141
12.3.2012 0:44:32   
leona81
MRP

Parotitis
Ova vakcinacija ima specifičan problem: izbor soja atenuiranog virusa parotitisa koji ima veliku imunogenu sposobnost a malo nuspojava (27). Najnovija istraživanja nuspojava u Francuskoj (28) gdje se primjenjuje soj Urabe AM-9 planiraju taj soj zamijeniti sojem Jeryl-Lynn jer je dokazano da ovaj pravi manje nuspojava (meningitis seroza). Naša vakcina sadržava soj Lenjingrad-Zagreb koji također može uzrokovati serozni meningitis. Godišnje se u nas kod 10 – 20 bolesnika sa seroznim meningitisom može uočiti povezanost s vakcinacijom s MRP.

izvor http://www.paedcro.com/clanak.asp?id=11

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 142
12.3.2012 0:48:46   
leona81
ZAKLJUČAK
Za potpuni uspjeh suvremenih vakcinacija potrebno je: 1. intenzivirati obveznu vakcinaciju svake nove generacije do zakonskog minimuma (90%, za ospice 95%) na teritoriju čitave Republike; 2. vakcinaciju BCG vakcinom zadržati obveznom do daljnjega; 3. eliminirati tetanus neonatorum iz čitavog područja Republike revakcinacijom odnosno primovakcinacijom trudnica; 4. osobitu pažnju posvetiti revakcinaciji ili primovakcinaciji školske djece DT vakcinom; 5. što prije klasičnu pertusisnu komponentu u DTP zamijeniti acelularnom pertusisnom komponentom; 6. punu pažnju posvetiti termostabilnosti vakcine MRP; 7. sve trudnice testirati na antitijela za virus rubeole, a negativne mjesec dana nakon porođaja vakcinirati i tako pridonijeti eliminaciji rubeolarne embriopatije; 8. po mogućnosti vakcinalni soj u parotitisnoj komponenti MRP vakcine zamijeniti stabilnijim sojem virusa parotitisa; 9. započeti s vakcinacijom influence A i B u dječjoj dobi kod respiratornih kroničnih bolesnika i drugih kroničnih bolesnika kod kojih bi influenca mogla biti teška bolest; 10. omogućiti dobrovoljnu vakcinaciju vakcinom protiv infekcije H. influenzae B; 11. vakcinom protiv hepatitisa B svakako vakcinirati novorođenčad HBsAg-pozitivnih majki; 12. što je moguće prije u MRP dodati vakcinu protiv varicele; 13. ciljane vakcinacije primjenjivati prema navedenim indikacijama.

zasto se kod nas onda daje ova vakcina i kod majki koje nemaju hepatitis B?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 143
12.3.2012 21:09:25   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: babybee

Pozdrav svima .. da vam opisem moje sumnje, strahove, nedoumice vezano za cjepiva opcenito cjepljenja... 23.12. moja curica je primila DTPer cjepivo, prvu dozu.. taj dan je skroz druga beba bila..inace nije dobro spaval a taj dan stalno i noc prespavala sto je dotad bilo nemoguce i nikad se vise nije ponovilo nakon toga..slabo je jela.. plakala je skoro 45 min bez prestanka.. nakon toga trzala glavicom sigurno pola sata.. uzas.. nista nije pomagalo,,sutradan je bila dobro..rekli su mi da moram to prijaviti iduci put kad idemo na cijepljenje.. 2. put nam rekli da dodjemo 6,2, a kako je onaj snijeg zavalio u tome ona dobije temp. otkazu nam do pocetka 3. a i zbog reakcije koju je imala, kao bolje je pricekat jos malo..jucer je odvedem u dom zdravlja pedijatrica je pregleda, kaze super napredna beba, sve ok, moze na cijepljenje. Ja je odvedem i kazem opet za prethodnu reakciju one se prepale,,kazu strah nas dati, kupite privatno cjepivo bez nuspojava..kao, dvije bebe su na hitnoj zavrsile proteklih dana od tog cjepiva. Ja umrla od straha..odem opet pedijatrici, ova pojma nema koje je zamjensko..ja luda totalno.. zovem druge pedijatre jedan kaze nastavi s tim, drugi nemoj, treci mi kaze da kupim neko 5 u 1 s malim nuspojavama.. a ja i dalje umirem, sama ne znam sta da radim, svi drukcije pricaju.. svasta citam o cjepivima, dosta je slucajeva kad su bebe dobile poremecaj u razvoju, autizam, nigdje nije dokazano da je od cjepiva ali sve se desi odmah iza cjepljenja.. MOLIM VAS ima li tko slicno iskustvo??? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 144
12.3.2012 21:10:03   
Hanady RR

http://www.ringeraja.ba/forum/m_361874/mpage_1/key_/tm.htm

ovdje imas dosta informacija, a ima jos tema o svakom cjepivu posebno...razumijem tvoj strah, ja sam odlucila do daljnjeg da ne vakcinisem svoje dijete...stojim ti na raspolaganju za pitanja na pp:)

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 145
12.3.2012 21:10:34   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamana

Mi smo danas imali termin za DiTePer+poli u pitanju je revakcinacija i odlučili smo da nećemo ići. S obzirom da se radi o revakcinaciji s kojim bi razina antitjela u organizmu podigla za 10%, što ne predstavlja neku veliku zaštitu, nećemo se vakcinisati, odnosno revakcinisati. Mi smo do sada kupovali vakcine, ali mi se ne da više naduravati s njima da je upišu u kartom i da me ubjeđuju kako su vakcine u domu zdravlja dobre.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 146
15.3.2012 0:48:57   
leona81
http://www.ias.org.nz/natural-immunity/so-how-does-a-mother-feel-when-her-baby-is-dead-from-vaccines-and-all-she-hears-from-doctors-the-government-and-media-is-that-vaccines-are-safe-and-effective/

i prevod

http://matrixworld-hr.com/2012/02/19/kako-se-osjeca-majka-kad-njeno-dijete-umre-od-cjepiva-a-sve-sto-cuje-od-doktora-vlade-i-medija-je-da-su-cjepiva-sigurna-i-ucinkovita/

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 147
15.3.2012 9:08:08   
malena sharena
Mi smo primili sve vakcine izuzev ove MPR. Odlucili smo da bar zasad djecaka necemo voditi da primi ovu vakcinu.

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 148
17.3.2012 11:21:43   
jasmin
Ako neko nije gledao,odlican video od 12 dijelova kroz koji mozete upoznati vakcine...
http://www.youtube.com/watch?v=FzB1Kv5Hado

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 149
2.4.2012 22:01:01   
zijad_e
Evo da vam ispricam moj slucaj. Evo upravo previjam bebu kojoj je sad nastao 6 mjesec. Sta se desilo: Poslije mjesec dana od rodjenaj i raznih odlazaka pedijatru poslije zadnje vekcine navodno redovne djetetu se pojavila kvrzica ispod pazuha. Zena me nazvala i pocela plakati jer je pomislila da je slomila bebi ruku prilikom kupanja. Pod hitno smo odmah odnijeli djete pedijatru ali posto nije bilo naseg pedijatra odnijeli smo ga drugom. Izjava nas iznenadila; Vidi sta radi od djece ovo se i ranije nekoliko puta dogadjalo! Sta se dogadjalo? Da djete primi greskom duplu dozu BSG-a sto se vidi sa 2 ugnjojena oziljka na ruci- to i pocetnik zna. Poslije toga nakon mjesec dana odnijeli ga da mu naprave razrez ispod pazuha da mu istekne nekakva tekucina koja je bila jako ruzna i mnogo ga mucila. Ali nakon nekoliko dana pojavila se ponovo kvrzica i to se opet ponovilo. Ali ponovo nakon nekoliko dana ponovo se pojavila kvrzica tako da sam bio bjesan i odnio djete u deugu bolnicu gdje sam izvadio masu nalaza. Gdje se ispostavilo da ima neki virus koji je blag a jos cekam nalaz od tuberkuloze. Zadnje rezanje bilo je prije 15 dana i od tada ga previjamo svaki dan iako su nam rekli da to nije potrebno. Sada sam u dilemi da tuzim pedijatra koji je to uradio. Slabo vode evidenciju i mogli mu jos jednom dati inekciju koju je primio sa mjesec i da se zena nije sjetila tacnog datuma pedijatrica nebi nasla evidenciju. Inace imam starijeg sina ima 4,5 godina i primio je samo inekcije do mjesec dana i ne dam da ga vise diraju jer imam prijatelja koji ima djete sa padavicom a primalo je famoznu pokvarenu inekciju koja se pojavila 2002 godine.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *