Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
CRL 57.4 (12 N + 5) NN 1.5 nosne kosti + plodna voda fizioloska posteljica straznji zid kcs +
Eh sad,doktorica kaze s obzirom da je citav gestacijski mjehur izduzen,naruci se na pregled da ti dam odredjenu terapiju Googlala sam,al nista nisam nasla,pa zna li koja od vas sta bi to trebalo znaciti,i kakvu terapiju bi mi trebala dati?
moguce je da su blage kontrakcije u pitanju, al nista za sta bi se trebala sekirati
Caaooo..Ja sam nova Bilo mi je drago kada sam naisla na ovaj forum. Neki dan sam primjetila nesto u trudnickoj knjizici sto mi je bilo jako cudno. U 11.sedmici kada sam bila na pregledu BPD je bio 42,3 a na sljedecoj kontroli,dakle u 15-16.sedmici smanjio se na 33,7. Inace dr mi to nije spomenula i na kraju pregleda je rekla da je sve u najboljem redu, ali ipak meni to malo sumnjivo. Da li se vama nekoj to desilo i sta mislite da li je uredu da se tako smanji? Ostale mjere su ok: AC 96,2 FL 18,2 P.S.To je bilo prije mjesec dana,sad smo veci i idemo na kontrolu za 5 dana.
beby dobrodosla nemoj puno da se brines oko tih mjera...kod mene je bpd na pretprosloj kontroli kasnio za 2 sedmice a na zadnjoj ide naprijed za skoro tri sedmice...sva ta odstupanja su normalna a ako dr primjeti da nesto nije ok sigurno ce ti reci a mozes i ti pitati kad odes na pregled...sretno
Po ZM trudnoca je 17 + 5.
Beba je teska 220gr, sto u "prosijeku" odgovara 19 sedmica.
Beba je duga po:
BPD: 40 - odgovara 18 sedmica HC: 146 - odgovara AC: 122 - odgovara 18 sedmica FL: 28 - odgovara 19-20 sedmica
Znaci imamo "opet" jednu dugonogu bebu (i na prethodnom UZV je femur bio duzi od ostatka mjera), a sekica joj je u cijeloj trudnoci prije 4 godine imala za 2 sedmice napredniji femur od ostalih mjera (BPD, AC...)
< Poruku je uredio Djana -- 17.2.2012 17:24:11 >
Beba je duga po:
BPD: 40 - odgovara 18 sedmica HC: 146 - odgovara AC: 122 - odgovara 18 sedmica FL: 28 - odgovara 19-20 sedmica
Znaci imamo "opet" jednu dugonogu bebu (i na prethodnom UZV je femur bio duzi od ostatka mjera), a sekica joj je u cijeloj trudnoci prije 4 godine imala za 2 sedmice napredniji femur od ostalih mjera (BPD, AC...)
yeeee.. blago tebi, ja cu osijediti do svog pregleda!!!! citala sam i za - blago L. :)
Markeri uradjeni i svi uredni, morfologija ploda uradjena i svi organi za sada vidljivi i uredni.
Hvala Bogu Dragom!!!!!
Beba je duga po:
yeeee.. blago tebi, ja cu osijediti do svog pregleda!!!! citala sam i za - blago L. :)
Ja te upravo trazim na FB pa te neJma, a kontala sam da ti je sada nekada pregled takodjer a znaci prolupala sam?
Beba je duga po:
Evo update-a:
NG po ZM: 25-26
Tezina ploda : cca. 800gr - odgovara 26 sedmica.
BPD: 66 - odgovara 26 sedmica.
HC: 230 - odgovara 26 sedmica.
AC: 197 - odgovara 25 sedmica.
FL: 50 - odgovara 27 sedmica.
Tu smo negdje
Dali mi neko moze reci da ako sam bila na kontroli u 12 sedmici trudnoce dali je rano da idem sutra na kontrolu sa 15+5 sedmica trudnoce jer doktor mi nista nije rekao????hvala, nadam se da ce mi neko odgovoriti
Pozz moze li mi neko pomoci,danas sam bila na kontroli doktor mi je rekao da kao beba udara glavicom nisko kao nesto u tom smislu i dao mi da pijem magneziijum i rekao mi da ne dizem nista tesko,i da nemam spolne odnose...I onda na kontrolu za 2 sedmice.. Dali je neko imao slicno iskustvo jer samm ja preplasena
Hvala na odgovoru . To mi je knjižica iz prve trudnoće koju sam vodila kod privatnika.Kako sad imam povišen pritisak moju sadašnju dok. zanima kakav je bio u prvoj trudnoći.Inače u knjžici stoji prvo NG 13/14 , težina , i TA 17 10 . NG i težinu znam šta je a ovo mi je čudno jer mi djeluje nepovezano (TA 17 10 , 16 9 , 14 9 , 15 9 , 16 10 ,16 10 ) Pomoć !!!
u mojoj trudnickoj knjizici u legendi pise TA - krvni pritisak odnosno tenzija... mozda to 17 10 kod tebe znaci 170/100, da li to zvuci kao tvoj pritisak?
Pa moguće da je pisala skraćeno , jer je malo mjesta ...ali nikad mi nisu spomenuli da mi je pritisak visok. Međutim , sad mi pritisak počeo rasti sad je 140 /80 i dok. je odmah pitala za prvu trudnoću sad sam zbunjena ...nisu li mi trebali reći ?!? A valjda nisu svugdje iste skraćenice , najčešće je RR. Hvala još jednom na odg.