Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 14:06:39
nika83
Hvala palma na brzom odgovoru,ja sam tek par mjeseci kod doktora na liječenju i meni nije doktor nikad preporučio klomifen.Moj muže takođe ima leukocita u nalazu,ali nije mu dao nikakvu terapiju.Jedino je meni predložio histero i lapatoskopiju.Dr. mi uliva povjerenje i vidi se da je jako stručan,jedino što ne priča mnogo.Tako mi je rekao da mi trebaju svi nalazi,kao i nalaz interniste ali ja sad ne znam da li se ide kod interniste na GAK-u.Palma ako se možeš sjetiti tih priprema,javi mi please..
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 14:33:26
palma
To sam ja radila možda ima tri godine, ja sam ove nalaze radila sve u Zenici, obzirom da sam iz Zenice, ali kod interniste su mi tražili da idem gore kod njih, sad se ne sjećam kako se zvala doktorica ali to nije ni važno, uglavnom kad prikupiš sve nalaze s tim nalazima kod interniste na GAK...pa možda ti imaš ovulaciju pa ti nije propisivao klomifen ili hoće prvo da vidi da li je sve uredu, mislim ono što se ne vidi bez laparaskopije, kod njega je stvarno velika brzina ali ja sam mu dugo išla i privatno i na kliniku, zapamtio me eh ti iz Zenice hajde, i često mi govorio ma da hoćeš i ti zatrudniti, ja nisam imala ovulacije pa mi je davao i klomifen i menopur i gonal, ciljani odnosi ali nikad mi folikuli nisu dovoljno narasli, on je uradio što je do njega, tako da sad sam u postupku kod Balića za ivf u aprilu, a to za muža što ništa nije propisao stvarno se ne razumijem, možda da ode urologu pa da vidi...ako još mogu šta pomoć slobodno pitaj...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 14:57:11
nika83
Hvala ti,želim ti puno sreće i uspjeha u daljem postupku.Kod mene postoji ovulacija,i sve je čisto i uredno,osim tog polipa koji bi mogao predstavljati problem. Ne znam ni ja zašto nije ništa mužu prepisao,čim je vidio pokretljivost 87%,rekao je da je sve ok. Ja sutra vadim sve nalaze,pa ću valjda i tog internistu uganjati. Malo me hvata strah,ali valjda će sve biti ok.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 15:36:26
Bebironcic
Poz svima!
Kad smo kod tog klomifena, interesuje me da li postoji neka njegova zamjena recimo, jer meni on nije odgovarao, a u četvrtak idem kod Godinjaka, pa da li je nekome on nešto drugo prepisivao osim klomifena? Jer ja ne bih opet da ga pijem, jer sam ga pila dva puta već. Ja ću mu reći da mi nije odgovarao, pa valjda mi ga neće ponovo i on uključiti.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 15:48:43
irisss
Ja sam na klomifen dobro reagovala, imala dosta folikula, ali očito praznih, što je šest slučaj sa klomifenom (tako mi je dr. rekao). Na moje insistiranje sam ovaj ciklus na femari, čisto da vidim kako reagujem na nju. Liječim se na GAK-u, ali ne kod Godinjaka. Mislim da trrebaš pitati za drugu opciju (marional, femaru ili menopur) pa vidi šta će reći. Sretno
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 16:06:26
Bebironcic
Hvala ti na brzom odgovoru. Pa ja ću mu reći, tako su i moji folikuli ogromni, kao da su mi podivljali jajnici. A eto pročitala sam da je Godinjak stručan, pa će valjda on znati.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 27.3.2012 21:28:38
yasemin
ja mislim da u našoj zemlji pravno nesređenoj ništa nije smješno što se tiče sumnje na naše doktore , ja sam imala takvo iskustvo (ne sa Godinjakom) da je ginekolog liječio mene a trebalo je liječiti mog mm , a prvi korak u lječenju steriliteta je provjera mm spermija , tek nakon mog insistiranja je urađen spremogram ...želim Vam svima sve naj naj i da što prije budete sve akoBogda , i samo da napomenem da klomifen može uzrokovat i bujanje -oticanje jajnika , kod česte upotrebe
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 29.3.2012 22:38:05
Bebironcic
Pozdrav! Evo ovako, ja sam danas bila kod dr. Godinjaka prvi put na pregledu na Ilidži. Prvo kad sam ušla mi je rekao da sjednem i pitao koji je moj problem, zbog čega sam tu? Ja mu kažem da sam u braku 3 godine, ali da ne dolazi do trudnoće. Pitao me je sve redom šta sam radila od nalaza do sada i ja sam mu rekla, a on mi nije tražio sve da pogleda osim nalaza HSG (koji je uredan, oba jajovoda prohodna) i mužev spermogram. Ja sam mu dalje sve objasnila, da sam bila na terapiji komifenom i td. I da, rekla sam mu da mi je moja doktorica rekla da ću teško ostati prirodno trudna jer mi ne pucaju folikuli, a on se tu iznenadio najstrašnije, i njegov odgovor je bio u fazonu da je to što je ona rekla sasvim nedokazano i nepotrebno. Kaže ma "napravićemo mi nešto" :). Onda me je pregledao vaginalno i rekao da je sve ok, nema patoloških promjena, osim malo više bijelog pranja, a zatim ultrazvučno, gdje mi je vidio cistu na desnom jajniku od 5cm. Kada je završio pregled, rekao mi je da moramo vidjeti kako ćemo se riješiti te ciste, jer ona smeta, ali prethodno da mu donesem sve nalaze. Hormonalni status 8 i 21 dc, briseve, papa test. Da mu dođem sa tim nalazima da vidimo šta dalje. Uglavnom ja sam jako zadovoljna. Kažem ja njemu ja ću odmah sad čim dobijem krenuti da vadim nalaze, kaže on meni"ako dobijete", to se nikad ne zna. Eto moje prvo iskustvo sa njim super. Čak se nisam nasikirala ni za tu cistu, jer mi je on nekako ulio povjerenje da će sve biti ok :).
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 30.3.2012 11:59:59
okana
Bebi mila drago mi je da je sve prošlo ok, i ja sam kod dr.Godinjaka tako krenula od novembra prošle godine i prezadovoljna sam, ono što je mene jako dojmilo je to što je on jako stručan čovjek koji malo priča a vjeruj mi puno radi, kad odeš na GAK vidjet ćeš i uvjeriti se. Jako je bitno da u dr imamo povjerenje a ja u dr.Godinjaka imam stvarno i po meni to je bitno, a da ne pričam kako te čovjek psihički rastereti, bar je tako u mom slučaju, što on kaže ne brini sredit će on cistu i aBd da već ovaj mjesec ugledaš +.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 2.4.2012 15:20:21
ivannna
Drage moje, ja pisem da ohrabrim i ulijem nade i povjerenja svima vama koje se liječite kod dr.Godinjaka. Licno mislim da bi svi trebali ustati pa spomenuti njegovo ime. Neki koji su duže na ovoj temi znaju moje postove i moje liječenje kod dr., a za one koji me ne znaju ukratko: tri godine liječenja: dg. endometrioza-endometriom na lijevom jajniku 3 cm, izvađeni svi nalazi (dobri), dva ciklusa klomifena=0, laparoskopija i uklanjanje ciste (jajovodi prohodni), terapija dabrostonom, tri terapije komifena i treća je rezultirala malom zdravom princezom koja upravo leži ovdje kraj mene i spava. Da ne spominjem da mi je vodio rizičnu trudnoću, da sam dugo ležala na GAK-u, i da je sve završilo jako teškim carskim rezom, ali zahvaljujući dr.Godinjaku sve bez ikakvih loših posljedica ni po mene ni po bebu. On je jedini dr. koji gotovo svaki dan obilazi svoje pacijente koji leže na klinici (dođe od kuće čak i kad uopšte ne radi taj dan), ne boji se nikoga i tačno zna šta radi. Sve koje interesuje bilo šta vezano za njega i moje liječenje, slobodno nek piše na pp, rado ću odgovoriti i nadam se pomoći. Sretno svima
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 2.4.2012 15:37:14
Bebironcic
Ivana Jako mi je drago što ti se ispunio san i što imaš sada anđela pored sebe. Ja sam krenula kod njega i nadam se da će i meni pomoći da dobijem svog anđelčića.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 2.4.2012 15:44:33
okana
Ivana draga kako je lijepo ovo pročitati što si napisala i koliko nam samo nade daje, hvala mila i čuvaj svoju princezu Cure nadam se da ćemo i mi jednom napisati ovako lijepe priče, iskreno vjerujem u to
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 3.4.2012 10:09:23
ivannna
Ja znam koliko je meni ovaj forum pomogao, da nikad ne klonem i da mislim pozitivno. Bila je i pokoja suza i depresivan dan i pomisli da li ću ikada uspjeti, ali hranili su me postovi naših dragih forumašica koje su uspjele. Zajedno smo prolazile kroz sve, uvijek je neko imao dobar savjet ili iskustvo za podijeliti i tri godine su prošle, a naša princeza došla. Al najvažnije je bilo što nikada nisam ni sekund posumnjala u doktora, potpuno sam se prepustila, da zajedno odradimo sve što je u njegovoj moći. Tako da i dalje mislim da najkvalitetniju obradu/postupak sve do VTO možete uraditi sa dr. Godinjakom. I ne zaboravite pozitivan stav i što je moguće veća opuštenost je sigurno važan dio uspjeha. Puse
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 3.4.2012 21:54:20
Alfa
Cao drage moje, ja samo da javim da sam uradila hormone štitne i UZV štitne i nalaz je uredan.
Sad sam u j fazi prikupljanja nalaza za laparaskopiju. Sutra idem da vadim krv iostalo, kao i da snimam pluća, pa kako sam vas razumjela sa tim nalazima na GAK kod interniste i pred komisiju!!??? Da li za internistu treba uputnica i da li se mora naručiti? Koga da zovem , Izetu ili....???? Hvala
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 4.4.2012 10:11:44
ivannna
Alfa, ja sam internisti samo otišla bez naručivanja, a odmah poslije kod Izete da vidim kad mogu doći do dr.Godinjaka da mi zakaže termin i da li trebam pred komisiju. Dr. je odmah bio tu, rekao da komisija ne treba i zakazao mi odmah termin. E sad tako je bilo prije godinu i po, sad ne znam jel se šta promjenilo. Najbolje nazovi Izetu pa pitaj, ona je ljubazna i sve će ti odgovoriti.
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 5.4.2012 8:50:11
nika83
Ja sam prošle sedmice prikupila sve nalaze koje mi je dao da uradim.(krv,urin,pluća)Uzela sam uputnice od svoje doktorice,a internisti nisam išla na GAK nego kod svog interniste.U ponedeljak sam došla na GAK oko pola 8 i sačekala doktora koji me je uputio na komisiju (komisija je na kolposkopiji).Kad su dali saglasnost za operaciju sa tim papurom sam otišla kod sestre Izete koja mi je uzela broj telefona i rekla da ce me nazvati kad bude slobodan termin.S onzurom da se laparoskopija radi u prvoj fazi ciklusa ja očekujem da ce me ovih dana pozvati,brrrrrrrrr
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.4.2012 12:21:02
nika83
Ivana,da li bi mogla detaljnije opisati iskustva sa laparoskopijom,jer se meni približava i taj dan.Zanima me koliko traje operacija,da li se dolazi taj dan ili dan ranije,koliko traje oporavak,ima li neka terpija posle operacije,itd...Hvala unaprijed
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 8.4.2012 18:07:32
Alfa
IZVORNA PORUKA: nika83
Ja sam prošle sedmice prikupila sve nalaze koje mi je dao da uradim.(krv,urin,pluća)Uzela sam uputnice od svoje doktorice,a internisti nisam išla na GAK nego kod svog interniste.U ponedeljak sam došla na GAK oko pola 8 i sačekala doktora koji me je uputio na komisiju (komisija je na kolposkopiji).Kad su dali saglasnost za operaciju sa tim papurom sam otišla kod sestre Izete koja mi je uzela broj telefona i rekla da ce me nazvati kad bude slobodan termin.S onzurom da se laparoskopija radi u prvoj fazi ciklusa ja očekujem da ce me ovih dana pozvati,brrrrrrrrr
Cao Nika, molim te možeš li mi reći gdje si sačekala dr- tamo kod Izete ili gore na glavna ulazna vrata u GAK gdje ima dežurstvo, odn. operacije, jer i ja idem ujutro takođe da ga sačekam, a nisam naručena, već samo par inf.( pošto u 9 idem kod inter. i komisije), pa da se ne mimoiđemo....i? HVALA...
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.4.2012 12:17:33
ivannna
Nika 83, sto se tice laparoskopije dođe se dan ranije u bolnicu, najprije ti izvade nalaze i uzmu anamnezu, a kasnije dođe anesteziolog da obavi razgovor s tobom, onda ideš u sobu (na 5-om spratu). Taj dan možeš jesti negdje do 5 sati, tamo ćeš dobiti ručak i večeru, a piti smiješ do 12 navečer. Uvečer ćeš dobiti jednu inekciju u stomak (protiv zgrušavanja) i radit će ti klistir (nije strašno vjeruj). Ujutro će te vjerovatno oko 8 obići dr. Godinjak i tada ćeš znati koja si na redu. Kad dođe vrijeme za operaciju doći će po tebe i povest u operacionu salu. Mozda ces malo jos pricekati pred salom u sobi za pripremu, ili ces odmah u salu, tamo ce ti staviti braunilu i malo ces popricati sa anesteziologom onako da te razgovori (sala izgleda super ko iz filmova) kad dođe doktor i zakljuci da je sve spremno, dat će ti anesteziju putem infuzije i malo kisika na usta (maska) i jako brzo ce ti se malo zanesvjestiti i zaspat ćeš. Kad bude gotovo (traje zavisi od toga šta nađe doktor od pola sata pa nadalje) bude te u sali, traže da sama pređeš na drugi krevet (oni ti pomognu naravno, to je samo da vide kako se mičeš) i da kažeš ime i prezime ili nešto slično i voze te u intenzivnu. Tamo ćeš dobiti infuzije i nešto protiv bolova (ja bol nisam osjetila nimalo), nećeš imati kateter tako da ćeš za idenje u wc uz pomoć sestara morati ustajati. Sutra ujutro ideš na odjel, ako laparoskopija bude samo dijagnostička moći ćeš kući isti dan, a ako ti bude radio nešto (skidanje cisti ili sl) onda ćeš ostati još koji dan. Tvoji mogu zvati intenzivnu nakon operacije da se raspituju kako si, (broj ne znam ali spojit ce ih sa centrale 250-250), a iza 8 uveče će vjerovatno moći razgovarati s tobom (sestra ti donese telefon). Osoblje je prema meni svo bilo ekstra ljubazno, uslovi u bolnici dobri, na odjelu pored sobe imaš wc i tuš. Ponesi nešto za čitati i slušati muziku, da se opustiš, i ako imaš plastične papuče da se možeš fino otuširati u njima (da u njima uđeš u tuš kabinu).
Eto dug post nadam se da ne zamjerate, iako ovo vjerovatno spada pod temu laparoskopija, al ovo se baš odnosi na laparoskopiju kod dr. Godinjaka. Ako još nešto treba samo pitaj. Sreeetno
RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko... 9.4.2012 12:38:15
nika83
Ivanna,puno ti hvala na detaljnom odgovoru,vjerujem da ce mnogim ženama biti od koristi, nekako mi je sad malo jasnije,iako se još uvijek plašim svega toga nadam se da ce sve biti ok,pozdrav