|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.3.2012 16:05:45
|
|
|
|
Emilya
|
IZVORNA PORUKA: palachinken IZVORNA PORUKA: Emilya IZVORNA PORUKA: eko beba koliko bi beba od 7 i po mjeseci trebala da ima čvrstih obroka? ... bebachu se mom nijedna od 10 namirnica koje smo probali ne svidja ... ludilo je sa hranjenjem ... tri kašikice banane i sika i to je to ... napola sam luda! ... mislim da nikako nije dovoljno za toliku bebu Znaš kako ,mom malenom je sad 2 godine,jede ama bas sve,ma sta god mu neko ponudi on ce pojest,al npr,vec sa toliko mjeseci,7 mjeseci, on je meni bio uobrocen,imo je samo 4 flasice po 200 ml dnevno,dva prava obroka i dva medjuobroka a to je voce.... Pokusaj ovako,ujutro dajes mlijeko cim ustane,kroz 2 sata jedna jabuka,kruska,banana,nebitno a zatim kroz 3 sata das cvrsti obrok napravi piru,malo pileceg filea,ako nema zubice ispasiraj sve to,al vodi racuna s okusom jer ni jedno djete nece set ono sto nije ukusno,sto znaci i malo zacina(vegeta,so) da to bude ukusno.Opet poslje tog cvrstog obroka voce,s tim da flasicu samo dajes kad treba ic na spavanje... Svi mi grijesimo damo djeci mlijeka,djeca se najedu i onda se pitamo sto nece da jede nista drugo,popi ti prije obroka 200 ml mlijeka pa ces vidjet koliko ces pojest,a imaj u vidu da je djeciji zeludac dosta,dosta manji od naseg.... Moje skromno mišljenje, pogrešno i netačno. Ne želim bubrege djeteta opterećavati sa solju i vegetom, povrće i meso imaju dovoljno prirodnog okusa. I još jedna stvar, bebi do godine je mlijeko glavna hrana, pogotovo eko bebinom, koji doji. eko bebo, nema nekog univerzalnog savjeta, osim da nudiš i budeš maštovita u kombinacijama. Beba nek siki kad god želi, i nek te ne sikira što ne želi prihvatiti dohranu. Kad joj bude vrijeme, projest će se. Svako ima svoje misljenje,ja sam rekla svoje...Mali mi je zdrav,nikad s njim kod doktora nisam bila,a pokusaj ti jest nesto sto je neukusno,nisam ja rekla da sad treba staviti kilu vegete ili soli ali na vrh kasikice bit ce dovoljno da hrana budes ukusna a ne bljutava.... Uostalom sta su prije djeca jela pa su svi zdravi a sad se sve nesto izmislja zato i ima ovoliko bolesti... Eko bebo,idi kod neke stare majke nek ti ona kaze kako se djeca hrana,najbolji savjet za zdravo djete... Imam zdravo djete iz razloga sto sam slusala sta mi stariji kazu al ne moji roditelji ili roditelji od mog muza,nego stare nene....One imaju predobre savjete za zdravu djecu....
|