|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pohrana matičnih stanica/ćelija
11.3.2012 23:22:50   
Monaa
Upravo to sto nema konkretnih slucajeva je mene odgovorilo od uzimanja maticnih celija. Sve je nekako nedokazano i lebdi u vazduhu, a ja sam sve vise ubijedjena da je ovo samo klasicni biznis i nista drugo. Nekako ne mogu da vjerujem da nema ni jednog slucaja da se izlijecio na ovaj nacin. user posted image

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 401
11.3.2012 23:37:45   
Visnja RR
evo da kopiram jedan tekst sa stranice pedijatar

"Razna oboljenja nas danas okružuju. Komšije, prijatelji, kumovi, rođaci.......skoro svaka osoba može da se seti nekoga iz neposredne okoline ko boluje, posećuje lekara specijalistu, bori se, čeka redove u Domu Zdravlja, očekuje intervenciju u bolnici......

I onda se desi da se pojavi jedna grupa naučnika i lekara koji počnu da objašnjavaju kako su matične ćelije budućnost medicine i kako će u bliskoj budućnosti skoro sve bolesti, poremećaji i povrede moći da se leče matičnim ćelijama.

Međutim, sve to što naučnici i lekari pričaju jeste upravo nauka i budućnost. Gde smo mi sada? Da li neko radi nešto na klinikama? Postoje li neke studije koje znače da će terapija matičnim ćelijama uskoro postati realnost.

Odgovor: Da! Postoje studije na klinikama. Terapije matičnim ćelijama svakim danom postaju sve relevantnije i sve češće prihvaćene i primenjena u redovnoj kliničkoj praksi.
Krajem 2010 godine, u stručnoj javnosti pojavio se izveštaj o stanju terapije matičnim ćelijama na teritoriji Evrope, koji pokriva 2008. godinu. Uz rezervu da se ovom izveštaju nisu odazvale sve institucije u Evropi, Evropska Grupa za Transplantaciju Krvi i Koštane Srži (European group for Blood and Marrow Transplantation / EBMT), objavljuje da je u 2008. godini obavljeno 1040 novih ćelijskih terapija. U ovom broju 86% pacijenata je primilo terapiju matičnim ćelijama. Ostali pacijenti su tretirani hondrocitima (ćelije hrskavičnog i koštanog tkiva - 5%), keratinocitima (ćelije kožnog epitela - 7%), mijoblastima (mišićne ćelije - 2%) i sve ostale ćelije (1%).

Pregled nastavlja tako što objavljuje precizno koja oboljenja su lečena matičnim ćelijama:

- kardiovaskularni poremećaji;

- muskoloskeletalni poremećaji;

- neurološki poremećaji;

- epitelialni poremećaji;

- autoimuna oboljenja;

- ostalo.

Pored toga od ukupnog broja pacijenata, 36% je primilo alogenu transplantaciju ćelija (ćelije dobijene od donatora), a 64% je primilo autolognu transplantaciju (ćelije dobijene iz tkiva i transplantirane u istog pacijenta).

Ovaj spisak terapija i broj lečenih pacijenata nam govori da je terapija matičnim ćelijama još uvek u početnoj fazi. Međutim, istovremeno, govori nam da je ova terapija moguća, te da se iz godine u godinu beleži konstantan rast u opsegu lečenja i broju lečenih pacijenata. Sasvim je sigurno da će izveštaji koji pokirvaju 2009. i 2010. godinu zabeležiti značajan rast.

Pored ovakvih izveštaja svakodnevno se, širom sveta, sprovode kliničke studije koje će lekarima omogućiti da se prvenstveno upoznaju a potom i da započnu lečenje svojih pacijenata koristeći transplantaciju matičnih ćelija.

Tako se u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su jedan od najvećih investitora u istraživanje matičnih ćelija, sprovodi studija na dva univerziteta koji su se udružili u ispitivanju lečenja cerebralne paralize. Ovo je druga faza ispitivanja, a prva faza je sprovedena na manjem broju pacijenata. Ova prva faza je pokazala da su matične ćelije dobijene iz krvi pupčanika, veoma kvalitetan izvor za lečenje cerebralne paralize, te da je najveći broj pacijenata koji je lečen pokazao veoma kvalitetan i izmerljiv napredak po svim neurološkim parametrima. Istraživači su se suzdržali u količini transplantiranih matičnih ćelija i broj ćelija su sveli na apsolutni minimum, ali i pri ovako malim dozama, ćelije su proizvele dovoljno velik napredak u stanju pacijenata, da je studija uvedena u drugu fazu i broj pacijenata je udesetostručen!

Grčki naučnici su početkom 2011, objavili studiju praćenja 35 pacijenata u periodu od 11 godina nakon transplantacije matičnih ćelija. 44% pacijenata nije doživelo pogoršanje bolesti, dok je 16 pacijenata ostvarilo izmerljiv napredak u svom neurološkom statusu. Kao i u prethodnom slučaju, zbog tadašnjih nepoznanica, naučnici su bili rezervisani u količini transplantiranih matičnih ćelija, pa su samim tim terapeutske mogućnosti ove vrste terapije bile vrlo limitirane. Naučnici će nastaviti sa praćenjem ovih pacijenata, a novi će biti uključeni u dopunjeni protokol terapije.

Nakon uspešne transplantacije dušnika, grupa naučnika iz Velike Britanije počinje studiju transplantacije dušnika, glasnih žica i svih pripadajućih struktura. Veliki broj ljudi u svetu boluje od raznih poremećaja koji onemogućavaju normalno gutanje, konzumiranje hrane i vode, govor, disanje i tome slične funkcije. Ova studija će početi 2013. godine. Ideja iza ovog istraživanja je da se adultne matične ćelije koriste pri pravljenju tkiva koje će kasnije biti transplantirano u pacijente, ali da se one takođe koriste i za potrebe imunosupresije, neposredno po transplantaciji.

Ovaj drugi korak u terapiji potreban je jer naše telo ima tendenciju da odbaci transplantirani organ. Do sada su korišćeni vrlo jaki medikamentozni preparati, da bi se praktično „oborio" imuni sistem kod pacijenata. Matične ćelije imaju mogućnost da utiču na naš imuni sistem tako da ne dođe do odbijanja transplantiranog organa ili tkiva.

Švajcarski lekari i naučnici, otpočeće studiju koja uključuje najmlađe pacijente, novorođenčad, sa srčanim oboljenjima. Planirano je da ova studija omogući reparaciju ili zamenu srčanih struktura koje su loše formirane pri razvijanju deteta u materici. Odmah nakon rođenja, ova deca bi bila operisana i u njih bi bile transplantirane matične ćelije ili celokupne srčane strukture formirane koristeći matične ćelije. Sve ove matične ćelije dolazile bi od deteta samog, prikupljene iz plodove vode, krvi pupčanika i tkiva pupčanika, tako da je to praktično vraćanje ćelija nazad u organizam (autologna transplantacija). Ovim se izbegava mogućnost odbacivanja novog tkiva, a novoformirane strukture imaju potpuno normalnu mogućnost daljeg razvoja.

Kao što se može videti, matične ćelije nisu nekakav magični lek koji može da reši apsolutno sve probleme ljudskog organizma, ali zato u sebi imaju neverovatan regenerativni potencijal koji čeka da bude oslobođen. Neki matične ćelije pogrešno posmatraju kao izvor večnog zivota i time loše utiču na sliku o jednom veoma ozbiljnom i širokom polju istraživanja u nauci i medicini. Činjenica je da su mogućnosti ovih neverovatnih ćelija tek zagrebane, da je dug put do početka lečenja nekih specifičnih oboljenja, ali već sada se u redovnoj kliničkoj praksi, širom sveta, matične ćelije koriste u samom lečenju ili kao pomoć organizmu nakon lečenja. Uzimajući u obzir lak način prikupljanja i dostupnost matičnih ćelija, od esencijalne važnosti je da one budu sačuvane, jer nikada ne znamo kada će nam zatrebati ili nekom ko nam je blizak. "

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Monaa)
Neposredna veza do poruke: 402
12.3.2012 17:00:51   
yasemin
ja sam se odlučila sa Futhure Health i to za pohranu Ms i tkiva pupčane vrpce cjena je 2320 Eura dobila sam promotivni materijal početkom juna ćemo otići akoBogda po set pohrana je u Nothingemu , nisam htjela Cryo Save jer u emisiji Zabranjeni forum gdje su bili gosti iz Cryo i Family plusa rekoše da se stanice pohranjuju u Beogradu , tako da sam odusatla od njih.

yasemin

(odgovor članu Monaa)
Neposredna veza do poruke: 403
12.3.2012 17:04:38   
rose

IZVORNA PORUKA: yasemin

ja sam se odlučila sa Futhure Health i to za pohranu Ms i tkiva pupčane vrpce cjena je 2320 Eura dobila sam promotivni materijal početkom juna ćemo otići akoBogda po set pohrana je u Nothingemu , nisam htjela Cryo Save jer u emisiji Zabranjeni forum gdje su bili gosti iz Cryo i Family plusa rekoše da se stanice pohranjuju u Beogradu , tako da sam odusatla od njih.

ja z cryo save imam info da su stanice pohrtanjene u belgiji...

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 404
12.3.2012 17:05:30   
Visnja RR

ovo je bila greska u prevodu...naravno da se MC ne pohranjuju u Beogradu nego u Belgiji... uostalom to se moze procitati na stranici Family Plus Cryo Save
http://www.maticnecelije.ba/

03.04.`08

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 405
12.3.2012 17:05:44   
AMELIC
Ja se odlučila za Cryo save...2300 Eur i matične čelije se pohranjuju u Belgiji,100%...dobili smo set za pohranu, sad još samo čekamo bebačauser posted image user posted image user posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 406
13.3.2012 16:00:06   
yasemin
da u Belgiji u Nielu to sam saznala od prijateljice , ali na zabranjenom forumu su jasno rekli da će za Balkan pohranu raditi u Bg..tako da samo se mi ipak odlučili za Futhure Haelth, a što se tiče cjena sve je to tu negdje , jel Vi samo pohranjujete Ms ili i tkivo pupčane vrpce?

yasemin

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 407
13.3.2012 23:37:37   
saksija
ja sam isto kontala future health i kontala sam ono kao citav paket uzeti. termin je 5.7. akoBogda..

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 408
14.3.2012 0:04:23   
Visnja RR

da u Belgiji u Nielu to sam saznala od prijateljice , ali na zabranjenom forumu su jasno rekli da će za Balkan pohranu raditi u Bg..tako da samo se mi ipak odlučili za Futhure Haelth, a što se tiče cjena sve je to tu negdje , jel Vi samo pohranjujete Ms ili i tkivo pupčane vrpce?

nisi procitala moje pojasnjenje

na Zabranjenom forumu je djevojka koja je prevodila pogrijesila... ja sam to gledla a kontaktirala sam i ljude iz Cryo Save koji su naravno potvrdili da je greska u prevodu ...
pa bih vas molila da ne sirite dezinformacije...
Hvala!

dakle MC se pohranjuju u Belgiji preko Family Plus tj Cryo Save

03.04.`08

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 409
15.3.2012 11:01:48   
yasemin
Višnja znam čitati ........ipak hvala a duplom pojašnjenju -----ne bih trebala da toliko lobiraš Cryo i Family plus ...

yasemin

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 410
15.3.2012 11:10:09   
Visnja RR

Višnja znam čitati ........ipak hvala a duplom pojašnjenju -----ne bih trebala da toliko lobiraš Cryo i Family plus ...

oni su nasi klijenti i jako dobro znam sta nude ...s nasim trudnicama provela desetak druzenja na kojima su se postavila mnoga pitanja i dali odgovori na ista od strane Cryo Save...
i naravano da cu stititi klijente od dezinformacija... logicno user posted image

03.04.`08

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 411
15.3.2012 14:41:36   
yasemin
da i ja ću kod njih poslali su mi materijale , a set ću preuzeti akoBogda poćetkom juna ,

yasemin

(odgovor članu saksija)
Neposredna veza do poruke: 412
15.3.2012 21:40:56   
lucky mami
Drage moje, uhvatih jedva malo vremena dok malecka spava, i baš sam se razočarala neinformisanošću koje je prisutno. Znači, liječenje sa mc nije nikakva fantazija, to je stvarnost i to se cak radi i u nasoj drzavi, tacnije Tuzli, ljudi lijece leukemije i druga krvna oboljenja za koja ne postoji drugi lijek osim maticnih celija. kao sto sam u proslom postu objavila, dala sam tacan broj mc koji je sacuvan od nase male, teako da se iskreno nadam da mi nikada nece trebati. Vise sam citala o upotrebama prije nego smo sacuvali, i nema dileme da li se mogu iskoristiti, a one se mogu i umnozavati, tako da nemam bojazni.
Ono za Beograd, to mi je smiješno, očigledno je bilo kako se prevoditeljica nije snalazila inace u prevodu, i u emisiji su ispravili, a bez obzira na to, bar danas je sve lako provjeriti, ako se hoće malo vremena potrošiti, al to nisam ni pomislila uraditi, jer sam cula onog covjeka kad je rekao Belgium, a ova prevodi Beograd user posted image Moj topli savjet je da budete racionalne majke koje same donose odluke za svoju porodicu, bile male ili velike.

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 413
16.3.2012 18:57:00   
Visnja RR
Pismo koje je Family Plus -Cryo Save posalo nasim clanicama:

"Poštovani posjetioci portala ringeraja.ba,

Kada je 2009. godine Cryo-Save došla u Bosnu i Hercegovinu, naša javnost je jako malo znala o pohranjivanju i upotrebi matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce. Danas je teško pronaći buduće roditeljiekoji nisu čuli za pohranu matičnih ćelija. To više nisu samo inforamcije iz medija, nego one pretežno dolaze od roditelja koji su već pohranilli matične ćelije svojih bebica.
Cryo-Save je za nepune tri godine pohranio oko 2.000 uzoraka matičnih ćelija iz Bosne i Hercegovine.Porodice koje su svoje povjerenje poklonile Cryo-Save-u danas su najbolji svjedoci i edukatori budućih očeva i majki o značaju pohrane matičnih ćelija. Sada u Cryo-Save dolaze porodice sa informacijama koje su dobile ili potvrdile iz najpouzdanijih izvora – od svojih najbližih i od svojih prijatelja. Za Cryo-Save je to najbolja moguća preporuka koja postoji, preporuka sretnih i zadovoljnih porodica koje znaju da su napravile pravi izbor i da su osigurale bezbjedniju budućnost za svoje dijete i čitavu porodicu.
Cryo-Save je, prema svojim zvaničnim rezultatima rada, vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, sa najvećim iskustvom i brojem pohranjenih uzoraka. Ilustracije radi, u Evropi postoji oko 50 banaka matičnih ćelija. Od ukupnog broja sačuvanih uzoraka matičnih ćelija u Evropi, preko 50% uzoraka je pohranjeno upravo u Cryo-Save-u, dakle Cryo-Save ima više pohranjenih uzoraka nego sve ostale banke zajedno što samo po sebi mnogo govori i učvršćuje Cryo-Save kao lidera u ovoj oblasti.

user posted image

Prema podacima kojima raspolažemo, svoje usluge u Bosni i Hercegovini trenutno nudi sedam banaka matičnih ćelija. Od ukupnog broja sačuvanih uzoraka iz Bosne i Hercegovine do sada, preko 95% je pohranjeno upravo u Cryo-Save-u, što samo po sebi dovoljno govori. Cryo-Save čuva uzorke na šest lokacija širom svijeta, u šest vrhunski opremljenih laboratorija. Laboratorije se nalaze u Belgiji, SAD-u, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Njemačkoj, Indiji, Francuskoj gdje je validacija u toku i Južnoafričkoj Republici (više detalja o svim laboratorijama Cryo-Save-a možete naći na http://www.cryo-save.com/labs
Sve matične ćelije iz Bosne i Hercegovine se čuvaju u banci matičnih ćelija Cryo-Save-a koja se nalazi u Nielu, pored Brisela u Belgiji.
ZAŠTO CRYO-SAVE IMA TOLIKO POHRANJENIH UZORAKA U BOSNI I HERCEGOVINI?
Cryo-Save je prva banka matičnih ćelija koja je došla u Bosnu i Hercegovinu, nesebično je radila na edukaciji javnosti o matičnim ćelijama i omogućila svim porodicama u BiH, koje to žele da iskoriste jedinstvenu priliku i sačuvaju matične ćelije svoga djeteta neposredno nakon poroda. Da smo čekali, i pojavili se u BiH sada, a ne prije skoro tri godine, oko 2.000 porodica bi izgubilo ovu jednstvenu priliku i ne bi imali šansu da sačuvaju matične ćelije svoje djece, a koje će im možda spasiti život. Interesantan je podatak da se neke banke matičnih ćelija uvijek pojavljuju na evropskim tržištima dvije do tri godine nakon Cryo-Save-a, koji je u skoro svim zemljama u kojima postoji uvijek dolazio prvi. Tako je bilo i u BiH.
Cryo-Save se isključivo i jedino bavi izdvajanjem, pohranjivanjem i čuvanjem matičnih ćelija, posluje u 43 zemlje svijeta, na četiri kontinenta (Evropa, Azija, Afrika i Sjeverna Amerika),uz punu transparentnost i saradnju sa vodećim svjetskim stručnjacima i uz saradnju sa najpoznatijim univerzitetima i klinikama u Evropi i Americi, uz posjedovanje svih neophodnih sertifikata i akreditacija. Sve ovo potvrđuje i garantuje da su matične ćelije pohranjene kod Cryo-Save-a prihvatljive u svim centrima i klinikama za terapije ili liječenja širom svijeta. Sve ovo i još mnogo toga je razlog zbog čega je Cryo-Save vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, i što izdvaja Cryo-Save u odnosu na sve druge banke.
Roditeljima koji se odluče da pohrane matične ćelije svoje djece, pored svih drugih činjenica, je jako bitno da je banka matičnih ćelija, u kojoj će se najmanje narednih 20 godina čuvati dragocjene matične ćelije njihove djece, zdrava i stabilna institucija i da nudi najveću moguću sigurnost i kvalitet. Jedan od najboljih pokazatelja je finansijska stabilnost Cryo-Save-a koju možete provjeriti kroz redovne kvartalne, polugodišnje i godišnje izvještaje o poslovanju koje možete naći na http://www.cryo-save.com/group a što nije slučaj sa drugim bankama.
Cryo-Save je jedina porodična banka matičnih ćelija u Evropi kojoj su dodijeljeni EU projekti za poboljšanje tehnika pohranjivanja i razvijanja novih dostignuća u terapijama, kao što su CRYSTAL projekt, podržan od strane EU i Hyperlab consortium. Cryo-Save daje svoj doprinos i pomaže u finansiranju istraživanja u unapređivanju, pronalaženju i otkrivanju novih načina liječenja pomoću matičnih ćelija kod fatalnih i paraliznih bolesti kao što je cerebralna paraliza.
Cryo-Save je jedan od osnivača i član Foruma za život i nauku ITERA (Međunarodna asocijacija za istraživanje na polju tkivnog inženjeringa), koji je po strukturi najznačajniji međunarodni naučni konzorcij naučnika specijaliziran za matične ćelije, tkivni inženjering i regenerativnu medicinu. Međunarodni odbor ITERA naučnog konzorcija čine najeminentiniji svjetski istraživači i ljekari sa univerziteta, univerzitetskih bolnica, instituta za matične ćelije i istraživanja, te iz biotehnoloških kompanija.
U Bosni i Hercegovini je u 2011-oj godini potpisan Sporazum o naučnoj saradnji sa Institutom za genetički inženjering i biotehnologije, koji ima za cilj unapređenje i edukaciju javnosti u BiH o matičnim ćelijama i regenerativnoj medicini.
Pored redovnih aktivnosti, i u ovoj godini nastavit ćemo sa društveno odgovornim aktivnostima koje smo započeli u prethodnom periodu, te ćemo pokrenuti nove projekte kako bismo na najbolji način dali svoj doprinos.
Prezentujemo vam neke od društveno odgovornih projekata koje smo pokrenuli:
• Informativni Bilten “Matične ćelije i regenerativna medicina” je bilten o matičnim ćelijama i regenerativnoj medicini, liječenjima, istraživanjima, najnovijim dešavanjima u ovoj oblasti. Namijenjen je opštoj i stručnoj javnosti, a po sadržaju je informativnog i edukativnog karaktera. Bilten se štampa kvartalno u tiražu od 10.000 primjeraka.
• “Priručnika za psihofizičku pripremu trudnica”– ovaj priručnik je dostupan potpuno besplatno svim trudnicama u Bosni i Hercegovini, u čijem sadržaju, na oko 50 strana u koloru, su detaljno obrađene teme koje su vezane za trudnoću, porođaj i postporođajni period, a što je svakako trudnicama, budućim majkama od velike koristi da se što bolje pripreme za porođaj i majčinstvo.
• “Predporođajna edukacija” – u saradnji sa porodilištima organizujemo posjete, za sve trudnice koje to žele, porođajnim prostorijama uz predavanja i razgovore sa doktorima u porodilištu,
• “FAMILY-PLUS prijatelj škola za trudnice”–projekat obuhvata reaktiviranje postojećih ili osnivanje novih 20 škola za trudnice, uz donaciju sve neophodne opreme, učila i sredstava za dugoročan rad škola. Vrijednost projekta je oko 300.000 KM.
• “Međunarodni kongres o regenerativnoj medicini i matičnim ćelijama”– je godišnji kongres namijenjen stručnoj javnosti, koji već dvije godine uspješno organizujemo. Za ovakav vid edukacije smo za predavače osigurali najeminentnije naučnike i doktore iz najpoznatijih evropskih i svjetskih instituta i klinika koji matične ćelije koriste u svrhu istraživanja radi liječenja najtežih oboljenja.
• “Program besplatnog porodičnog čuvanja matičnih ćelija“- Cryo-Save je jedina banka koja ima ovakav program koji je koncipiran tako da pomogne porodicama koje očekuju prinovu, a u užem srodstvu imaju člana porodice kojem je dijagnostifikovano neko oboljenje koje se može uspješno tretirati matičnim ćelijama. Do sada je 21 porodica, iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, aplicirala i dobila potpuno besplatno pohranjivanje matičnih ćelija. Sa ovim programom, pored društvene odgovornosti, šaljemo svima jasnu poruku da je ovo realnost, da se matične ćelije pohranjene kod Cryo-Save-a već sada mogu iskorisiti za liječenje, i na taj način pomažemo svima onima kojima je to najpotrebije.
Za nepune tri godine, koliko je Cryo-Save prisutan u BiH, oko 2.000 porodica se odlučilo i pohranilo matične ćelije svog djeteta, za njegovu i sigurniju budućnost čitave porodice, i za to svoje povjerenje su ukazali Cryo-Save-u. Kao i do sada, cjelokupan naš rad i trud ćemo ulagati kako bismo na najbolji mogući i nesebičan način opravdali povjerenje roditelja i u cjelosti ispunili sve svoje obaveze,ostvarili svaki projekt i zadatak koji imamo.

Posebno želimo da se zahvalimo doktorima ginekolozima i njihovim timovima na dosadašnjoj profesionalnoj saradnji, i sigurni smo da će ova saradnja trajati još dugo, na svestrano zadovoljstvo.

Za sve informacije stojimo Vam u potpunosti na raspolaganju, pozivamo Vas da posjetite našu internet stranicu www.maticnecelije.eu ili da se priključite našoj Facebook grupi na Matične ćelije-Cryo-Save-FAMILY PLUS, ili nas jednostavno pozovite telefonom i mi ćemo Vam rado pružiti sve informacije kojima raspolažemo.

S poštovanjem,
Vaš FAMILY-PLUS tim''''''''

< Poruku je uredio Visnja RR -- 18.3.2012 13:38:13 >

03.04.`08

(odgovor članu lucky mami)
Neposredna veza do poruke: 414
16.3.2012 21:42:54   
taurus
sve navedene aktivnosti family plus-a su za svaku pohvalu....mene su "kupili" kada su na RR novogodišnjoj zabavi donirali onaj veliki paket igračaka za djecu iz doma bjelaveuser posted image user posted image user posted image

redovno primam njihov bilten o matičnim stanicama, već sam pisala da su mojoj djevojčici čestitali prvi rođendan, a kalendar koji su pravili sa slikama beba čije matične stanice su kod njih pohranjne je user posted image
zaista vode računa o svojim klijentima

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 415
17.3.2012 19:03:44   
mia mama
Hvala Cryo S na ovakvoj transparentnosti.user posted image

Ja sam jedna od njih koja je informacije dobila između ostalog od prijatelja koji su pohranili ćelije kod njih, i iskreno iskustvo koje su oni imali najprije je uticalo na moju odluku, naravno onda sam kontaktirala i FAMILY-PLUS za dodatne detalje.user posted image
Prijateljica mi je tada pokazala bilten koji joj je dosao na kucnu adresu od Cryo S., komentarisale smo kako je zaista koristan i pozitivno se iznendile što komuinikacija nakon pohranjenjih ćelija nije završila, nego će joj i u budućnosti slati kako bih mogla pratiti šta se dešava, nakon ovog moja konačna odluka je bila Cryo Suser posted image user posted image
Set je spreman , a Sunshine željno iščekujemo user posted image
user posted image

My sunshine is coming :D

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 416
18.3.2012 12:50:53   
sukibajro
Drage forumasice, zelim da podjelim svoje iskustvo kada je u pitanju pohrana mc. Naime, prvi put sam cula o ovome od svoje rodice koja zivi u Oslu i koja prije cetri godine sacuvala maticne stanice u cryo saveu a imam i prijateljicu koja se udala i zivi u Becu koja je takodjer pohranila u istoj banci i u oba slucaja maticne stanice se cuvaju u Belgiji. Kada smo se muz i ja odlucili da to uradimo i za nasu bebicu, uopste se nismo dvoumili i izabrali smo cryo save.
Djevojke koje tamo rado bile su jako prijatne i strpljive te su odgovorile na hiljadu i jedno pitanje koje sam imala, a uredno dobijamo i mailove sa najnovijim informacijama o uspjenim lijecenjima kada su u pitanju ove terapije. Kamo srece da su svi posveceni svojim klijentima kao sto su oni. Zaista sve pohvale za cryo saveuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mia mama)
Neposredna veza do poruke: 417
18.3.2012 16:18:54   
bebaby
Ja sam takodje prvi put cula za cryo save od prijatelja koji su sacuvali celije sada vec svoje velike kcerkice.
Gledala sam i emisju koja je bila na OBN-u i cula za sve njihove projekte na kojima rade.

Stvarno je za veliku pohvalu besplatno pohranjivanje maticnih celija porodicama i nadam se da ce nekome od njih maticne pomoci.

Jos nije vrijeme da uzmem set, ali sam se vec odlucila za Cryo Save.

(odgovor članu sukibajro)
Neposredna veza do poruke: 418
18.3.2012 19:46:50   
Sreca_007
Ciao ciao svima, sve pohvale Cryo Save ekipi ... mene i supruga su definitivno odusevili!!!!  09.02.2012. smo se odlucili za pohranjivanje celija (termin je bio 17.02), a iznenada sam se porodila 11.02. - porodiliste Jezero, set je bio spreman, doktori, babice, sestre svi dobro upoznati sa procedurom - sve je proslo perfektno, a ekipa Cryo Save je bila odmah tu da preuzme paket (samo da Vas podsjetim kako su u tom periodu bile vremenske neprilike i totalni kolaps u Sarajevu, a njihova strucnost, brzina i profesionalnost nisu dozvoljavale da siguran transport i pohranjivanje budu upitni - maticne celije su bile pohranjene u roku od 12h i u takvim uslovima!!!), zaista ih toplo preporucujem svima, a ovim putem im se najiskrenije zahvaljujem!!
user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu bebaby)
Neposredna veza do poruke: 419
23.3.2012 8:38:27   
Le_a
Pored svih projekata, koji zaista jesu za pohvalu, meni je ovaj program besplatnog pohranjivanja nekako najznačajniji.user posted image
Nedavno sam komentarisala kako je bitno da porodice kojima je to najpotrebnije i dobiju takvu pomoć, svaka čast ljudim iz CS, biti ću ću vaš klijent user posted image user posted image

(odgovor članu Sreca_007)
Neposredna veza do poruke: 420
27.3.2012 21:12:33   
mamina princeza
Mi smo maticne sacuvali a preko Future Healtha. Saslusala sam oboje i sve je to slicno a iz nekih licnih razloga sam se na kraju odlucila za Future Health. Moram ih pohvaliti ... porodila sam se u sred noci i nisam do jutra nikom javljala samo njima posla sms za svaki slucaj jos je bila i nedelja. Uzeli su sve do 7 ujutro !! Kasnije mi je potvrdjeno da je sve ok dobili certifikat stavili ga u registrator i zaboravljamo na njega nadajuci se da nikad necemo ni pomisliti da nam zatreba u zivotu ako Bog da.

< Poruku je uredio mamina princeza -- 27.3.2012 21:13:38 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Le_a)
Neposredna veza do poruke: 421
3.4.2012 11:08:52   
malenaa
i mi smo se odlucili za cryo save. ..ako Bog da, razgovarali smo dogovorili sve, upoznala doktora sa odlukom i dalje oni saradjuju i dogovaraju. kod mene ce biti carski rez tako da ce se unaprijed znati kada ce biti porod abd...
dabogda mi nikad ne zatrebale te maticne celije ni za koga ali zlu ne trebalo,,,

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 422
3.4.2012 11:14:24   
leona81

IZVORNA PORUKA: Monaa

Upravo to sto nema konkretnih slucajeva je mene odgovorilo od uzimanja maticnih celija. Sve je nekako nedokazano i lebdi u vazduhu, a ja sam sve vise ubijedjena da je ovo samo klasicni biznis i nista drugo. Nekako ne mogu da vjerujem da nema ni jednog slucaja da se izlijecio na ovaj nacin. user posted image

i ja sam razmisljala identicno i 2009 se nije toliko pricalo o tome, 2010 se pocinje vise pricati i nova istrazivanja su radjena i onda mi je bilo zao...aBd namjeravam imati jos barem jedno dijete i mislim da necu razmisljati previse oko maticnih celija, vec cu ih pohraniti

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Monaa)
Neposredna veza do poruke: 423
3.4.2012 11:16:20   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: malenaa

i mi smo se odlucili za cryo save. ..ako Bog da, razgovarali smo dogovorili sve, upoznala doktora sa odlukom i dalje oni saradjuju i dogovaraju. kod mene ce biti carski rez tako da ce se unaprijed znati kada ce biti porod abd...
dabogda mi nikad ne zatrebale te maticne celije ni za koga ali zlu ne trebalo,,,

malenaa malo O.T. ali ja se danima pitam gdje si nam ti i sto te nema na Razgovorima u ocekivanju bebe? Nadam se da je sve dobro aBd?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 424
3.4.2012 11:20:37   
AAvalon
da i ja napisem svoje iskustvo... mi smo pohranili maticne celije i pupcanik od naseg sina kod CryoSave, i sve pohvale njima. meni je radjen CR 30.12., a sljedeci dan nije radila ni nasa carina, ni DHL, nije bilo letova jer je bilo pred Novu Godinu. Oni su zaista dali sve od sebe da izorganizuju prevoz maticnih celija do Sarajeva a zatim i osobu da ih preuzme u Briselu. Cak je i njihov direktor zvao doktora koji je radio moj CR da ga zamoli da me ne odgadja ujutro vec da me porodi sto prije da bi sve stiglo unutar 72 sata u Belgiju, i cijelo vrijeme se me izvjestavali o svemu.

Da skratim, sve je stiglo na vrijeme, pohranjeno kako treba, certifikati su stigli, cak su me nazvali i cestitali na bebici user posted image

Mi se nadamo da su nam ovo bacene pare, da ce nase MC inshAllah propasti neiskoristene, ali vjerujte da medicina svakim danom ide naprijed, vec sada su postigli puno toga sa maticnim celijama, a sta ce sve biti za 20 godina... Mi nismo ni sekunde se razmisljali o tome da li pohraniti ili ne, mi na to gledamo kao na jos jedan vid ulaganja u zdravlje naseg djeteta. A ne zatrebalo nam nikome nikada!

Dum spiro spero

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *