hatepsut
|
Hm,cini mi se sve se svodi na "suti,trpi"...znas,moj naveci problem je sto ljude precjenim,da Bogdom znam da podcjenim pa da me ono "iznenade",ali tako me mama naucila...Kod nas sto se tice pomoci,ruku na srce,hoce pomagati,imamo u razredu djete s posebnim potrebama(ne volim ovo pisati) i evo 2 godine za redom organizujemo mu proslavu rodjendana,jer je on naveseliji kad neko djete slavi rodjendan u skoli.gdje mu kupimo sve sto treba jednom djetu kroz jednu skolsku godinu.po nekoliko pari obuce,jaknu zimsku proljetnu,maice,hlace,ves,carape,ruksak,pribor ma apsulutno sve.uz tortu mi mu to sve predamo,rasplacemo se,naravno od srece... ali ja imam osjecaj da pojedini roditelji tacno kazu svojoj djecu sta da kazu nekom u skoli..meni je nevjerovatno da to djeca eto iz svojih glavica kazu...bojim se da djeu ne zamrzim kroz roditelje... a moj je ko 'tele" nije hvalisavac,izuzev kad nesto nauci pa se hvali ili recimo pretjeruje na muzickom,jer ide i u muzicku skolu.sama uciteljica kaze da ne vidi to ko problem..dok ima slucajeva sto kazes,hvali se s patikama i sl. uz sve,roditelji previse dramatiziraju,,,uvjek su se djeca tukla i svadjala..i ja sam se tukla i branila mladjeg brata pa modrice skrivala od mame zamisi situaciju dodje djevojcica i kaze djecaku iz razreda 'kad se zavrsi skola sve cu ti sveske poderat" ona je naravno u pratnji drugog djecaka koji je vec delikvent ...opet,ne radi se ni o sveskama,kraj godine cupaj...ali znaci dosla je i donekle 'prijetila"...ooo sta me jos ceka
"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao" 11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot... 27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !
|