Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 16:09:39
lajlac
Meni se svidaju zenska imena poput: Ela i Rania (ili Ranija) i muska imena, poput: Noa, Mirza, Dino. Ne znam imaju li neko znacenje. Dokle god ime na drugim jezicima ne oznacava ime nekog sveca ili nesto tako, meni odgovara!!! Ali sad da gledam znacenje imena tj. da ima neko znacenje na arapskom, ne bih nikad na to gledala. Ono koje mi se svidja, za koji vezem neki osjecaj, taj bih odabrala.
Uopce sto vjera nalaze? Spominje li se u Kuranu nesto vezano za imena? Zna li iko?
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 16:20:20
anidla
IZVORNA PORUKA: lajlac
Meni se svidaju zenska imena poput: Ela i Rania (ili Ranija) i muska imena, poput: Noa, Mirza, Dino. Ne znam imaju li neko znacenje. Dokle god ime na drugim jezicima ne oznacava ime nekog sveca ili nesto tako, meni odgovara!!! Ali sad da gledam znacenje imena tj. da ima neko znacenje na arapskom, ne bih nikad na to gledala. Ono koje mi se svidja, za koji vezem neki osjecaj, taj bih odabrala.
Uopce sto vjera nalaze? Spominje li se u Kuranu nesto vezano za imena? Zna li iko?
Za Nou ti znam reci, to je staro hebrejsko ime i znaci mir.
Naci ces ga u svim religijama.
U Islamu ti je to Nuh
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 16:24:03
lajlac
Hvala anidla. Znaci aBd ako imala djece, i bude musko mogu mu dati ime Noa Haj super!!! Jer mi je to ime prekrasno, a jos znaci i mir? Jao divno, nisam znala....
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 16:30:45
anidla
Hvala anidla. Znaci aBd ako imala djece, i bude musko mogu mu dati ime Noa Haj super!!! Jer mi je to ime prekrasno, a jos znaci i mir? Jao divno, nisam znala....
Pa ne znam sta ti je bitno ? :)
Mene neki danas znaju poprijeko pogledati ali zaboli me Meni je to ime najljepse ime :)
Ako ne zelis da se ime nalazi i u drugim religijama onda odaberi neko drugo :) Meni je sasvim bilo svejedno, bitno je da nije izmisljeno ime, da nije nadimak....
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 16:41:24
lajlac
Kao sto sam rekla, bitno je da nam se svidja zbog osjecaja koji stvara. A Noa je upravo to, lijep osjecaj. A to sto se nalazi u svim religijama, nema veze meni!!!
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 20:04:02
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: leona81
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Ja ne znam cemu rasprava ...
Lupam, da ste italijanski drzavljanin u pasosu ne bi stajalo slovo Ć. Ili Eventualno ime Abdulah..stajalo bi u pasosu kako se pise, ali bi svi izgovarali bez slova H, na kraju, gdje god zivite oni ce vaz zvati kako je moguce na tom jeziku, ali opet treba ispravljati. Ovo pricam o latinicnom pismu...
pa to je to...gdje god odes oni ce te zvati onako kako je njima na tom jeziku prikladno...
eh ovo vas moram ispraviti. U mom njemackom pasosu i u licnon ljepo pise i Sh i Ć. I Njemci ZAKONSKi pisu u dokumentima imena kako su ispravna tako i sva arapska i turska, posebno turci imaju puno uvih kvakica i strelica (izvinite neznam ih pravilan nazov) i svi se tacno upisu u dokumente.
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 21:12:32
mama75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
je li se onda izgovara Asmauser posted image
joj ja ne bi da mi se kći zove Asma
Izvini vesela vidim ovaj tvoj potpis, pa me interesuje je li ti kcerka ima 2 imena ili je ovo 2. nadimak? Btw moja kcerka je nosila ime Ajsa svih 9 mjeseci dok je bila u pupi i kada sam je rodila predomislim se A Ajra mi je isto super ime! Mada znam da je kao pravilno Ayra, ali kod nas se to pise Ajra.
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 4.3.2012 22:53:32
reallove
naravno da se spominje...djeci treba davati imena koja imaju lijepo znacenje jer ce roditelji poslije za to odgovarati,nebih se bas slozila sa tvojim postom
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 5.3.2012 0:03:30
saritaa
u Kur'anu se smominje da ime treba da ima lijepo znacenje,a ne neko pogrdno.