Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 22.7.2009 15:12:05
Nedi
I meni je Nedim najljepše(tako se zove moj sin), ime mi sviđalo i 10 godine ranije. A i Imran je jako lijepo, ne znam šta znači ali mislim da već ima tema o imenima pa pokušaj koristiti pretraživač
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 22.7.2009 15:18:13
M kao Mama
Jeste, kako sam zaboravila ime Davud, to mi se baš sviđa, nešto ne razmišljam o drugoj bebi i muškim imenima, pa mi nina kraj pameti, ali to je br. 1 ime, ako bi ikada dobila sina
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 22.7.2009 15:21:43
lejlaze
u knjizi imena sam nasla imran - pise Ime koje se spominje u Kur`anu; Musaov a.s. odnosno h. Merjemin otac. Emrah, u ovoj knjizi nema. A bdw, nas sin se zove Daris i meni je to lijepo ime
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 22.7.2009 15:30:41
NANICA
Imran takodjer znaci i "izgnano pleme-narod" i arapsko je ime. Emran ni ja nisam mogla naci Imas i link na kojem mozes traziti i pregledati imena http://babynamesworld.parentsconnect.com/
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 22.7.2009 15:34:34
emma.L
IMRAN (ar) - Dug vjek življenja, dug život (ime poslanika)
Evo ovo sam uspjela naći na jednoj stranici- drugo ime nije uvršteno. Ne razumijem se baš u muslimanska imena, ali upravo sam otkrila značenje muževog imena- Amar: cvijeće i zelenilo, život, dar i kultura . Ako nekada budemo imali sina, mislim da bi se mogao zvati Timur (željezo). Ali to zato što mi lijepo zvuči. Inače nisam ni znala da muslimani pridaju važnost značenju dok nisam doselila ovdje, ali mi je to baš lijepo. Iako je meni važno i da lijepo zvuči i da se slaže sa prezimenom. A ne da bude tamo neka Radmila O'Connor .
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 23.7.2009 10:18:30
bebana27
mi smo odlucili da nam se sin zove Ibrahim
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 23.7.2009 12:10:56
bebana27
pa kad sam zatrudnila ja i mm smo pricali ako bude musko da se zove Ibrahim(kao njegov otac) a ako bude curica imam 3 imena Lejla,Ajsa i Fatima a posto je prvo pa musko ipak ce to biti mali Ibrahim mada pojedini govore kako je starinsko ime a nama se jako svidja
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 23.7.2009 12:17:11
Chuchi
Imran ti je poslanikovo ime, a Emrah nema u muslimana, nego Emran i znaci postignuce, napredak! Iskreno oba su mi lijepa, a i ja sam se dvoumila oko imena Imran, ali ipak nisam odabrala arapsko nego grcko
evo vam jedan lijep link, gdje mozete naci sva muslimanska imena: Muslimanska imena
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 23.7.2009 12:27:50
Blue rose RR
Nadam se da će našoj članici "andjeli i demoni" biti od koristi vaše sugestije imena, i značenja istih, ali bih zamolila da se držite teme, a ne da nabrajamo neka druga imena, jer za to postoje već teme:
RE: potrebna pomoc u odabiru imena 22.8.2009 0:57:17
batterfly
Lijepa su oba, ali ja sam za Imran Prelijepo je... Znacenje imena Emrah, ne znam ni ja....(btw, nikad ga nisam nasla niti u jednoj knjizi musl. imena)....