|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
11.2.2012 20:24:14   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: medic slatki

Eto naredni put sipat cu je u neku okruglu posudu, inace je sipam u pravougaoni pleh, isto stavim goliju, super ideje milenium user posted image

Danas gledala na OBN-u kako baka pravi Kasato tortu, evo recepta

250 gr putera
200 gr scera u prahu
1 jaje
100 gr cokolade
Solja ( cajna ) nekog pekmeza ili dzema ( ja cu staviti ili od sljiva ili visanja )
200 gr sjeckanih zele bombona
100 gr sjeckanog suhog voca( kajsije, grozdjice ili smokve )
2oo gr krupnije mljevenog keksa.

Priprema: Pjenasto umutiti puter, pa mu dodati prah šećer i jedno jaje. Istopiti čokoladu i dodati u masu. Zatim, dotati slatko, isjeckane žele bombone, suho voce  i keks. Sve dobro izmiješati i oblikovati na tanjiru za posluživanje. Po zelji umutiti šlag i premazati tortu, ili preliti nekom cokoladnom glazurom.  Pustiti da stegne  frizideru oko 2 h.

Ja cu umjesto zele bombona staviti krem bananice, stavicu malo oraha takodjer user posted image

kasato kolac se u mojoj kuci (kod mame) pravi otkad znam za sebe, ne znam napamet recept ali mislim da u ovaj moj ne ide dzem

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1276
11.2.2012 21:55:37   
Medić*
Majo ja tek danas cula za njega na OBN, ona baka stavi pekmez od sljiva, moj poodavno gotov,  samo umjesto zelea stavila krembananice i ubavila malo oraha, umjesto slaga samo narendala euroblok cokoladicu, imala slatko od visanja pa malo ubacila, malo sam probala, jedan okrajak a vec   pola kalupa muz i maleni pojeli  user posted image Ja ovako jedno vrijeme zaredam pa pravim svaki drugi dan kolac neki, aonda mi se dosadi pa pauziram pola godine user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1277
13.2.2012 19:27:13   
bananica
pomozite miuser posted image

ja bih D za rodjendan da napravim 2 torte, jednu bih cokoladnu, a za drugu ne znam?? dajte neki prijedlog

eh kako ja nemam pojma nista praviti od fontanda na obje sam mislila staviti jestivu sliku, hoce li to biti dobro?

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1278
   [Obrisana poruka]
13.2.2012 19:33:02   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 1279
13.2.2012 19:35:46   
bananica
ja sam mislila onu mokru cokoladnu tortu praviti (Hanady je stavila recept) i jos neku, al sad koju?? vocnu?? ili mogu reform? sve mi onda tamno, to me malo brine, imam i ja problemauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1280
   [Obrisana poruka]
13.2.2012 19:39:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 1281
13.2.2012 19:41:19   
bananica
aaa to ti je odlican prijedlog, al sam je pravila za 3 rodjendan, ima li veze ako repriziramuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1282
   [Obrisana poruka]
13.2.2012 19:43:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 1283
13.2.2012 19:44:02   
bananica

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: bananica

aaa to ti je odlican prijedlog, al sam je pravila za 3 rodjendan, ima li veze ako repriziramuser posted image

Ako je bila dobra samo ti repriziraj...ja sam ovu od Azure isto morala reprizirati...već nekoliko puta user posted image

iskrivila mi se jadnica svauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1284
13.2.2012 19:46:28   
Hanady RR

ja bih D za rodjendan da napravim 2 torte, jednu bih cokoladnu, a za drugu ne znam?? dajte neki prijedlog

eh kako ja nemam pojma nista praviti od fontanda na obje sam mislila staviti jestivu sliku, hoce li to biti dobro?

bananice ako nećeš ove čokoladne tamen ( mada sa tim nema nikada pogreške) ja ti rpedlažem jednu predobru tortu sa višnjama...
ja sam je ndavno otkrila na ovaj način i za čudo teški ljubitelji čokoladnih torti tražili su komad više ove
http://www.coolinarika.com/recept/kapri-torta/

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1285
13.2.2012 19:48:14   
Hanady RR
a ja sma donijela odluku d aigram na sigurno za rođendansku user posted image ne smijem ove mokre pod fondnatuser posted image
pa ću raditi teodoru po receptu naše dush i to na dva sprata sma planirala...no dok se još skonecentrišem odlučim o spratnostiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1286
13.2.2012 19:49:05   
chantal
Eh da ja pitam...davno nekad moja mama je pravila neki kolač(tipa potišpanja nekog) ali se kvasac za taj kolač dobije od nekog(pretpostavljam da se može i napraviti sam) i mjesi se 21 dan ili tako nešto pa se tek onda napravi kolač...taj kolač s tim kvascem je 'navodno' donosio sreću pa su ga mahom žene pravila a ja sam ga voljela jel je bio preukusan a sad bi rado recept ako ko ima.

Dakle obična potišpanja jaja, brašno, mlijeko ulje...al je fol izgleda bio u tom kvascuuser posted image

Mene ovaj opis podsjeća na kolač ili kruh prijateljstva,ali se on pravi 10 dana,i ide u njega još čokolada,jabuka i orasi,sve skupa se umuti i peče...ako hoćeš stavim recept pa pogledaj

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1287
   [Obrisana poruka]
13.2.2012 19:49:54   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 1288
13.2.2012 19:51:19   
bananica

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

bananice ako nećeš ove čokoladne tamen ( mada sa tim nema nikada pogreške) ja ti rpedlažem jednu predobru tortu sa višnjama...
ja sam je ndavno otkrila na ovaj način i za čudo teški ljubitelji čokoladnih torti tražili su komad više ove
http://www.coolinarika.com/recept/kapri-torta/

ovo mi nesto komplikovano izgledauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1289
   [Obrisana poruka]
13.2.2012 19:51:35   
Brisani uporabnik

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 1290
13.2.2012 19:52:16   
bananica

a ja sma donijela odluku d aigram na sigurno za rođendansku user posted image ne smijem ove mokre pod fondnatuser posted image
pa ću raditi teodoru po receptu naše dush i to na dva sprata sma planirala...no dok se još skonecentrišem odlučim o spratnostiuser posted image

jesi li ikad pravila dinastiju??? je li tesko za napraviti (mene ovo najvise muciuser posted image )

Neposredna veza do poruke: 1291
13.2.2012 19:53:07   
chantal
Evo našla sam,jel to to?

Za ovaj hljeb se prvo pravi „starter”, za koji treba deset dana da bude gotov. Za starter se koristi samo stakleno, plasticno i drveno posudje - nikako metalno.
Znaci:

DAN 1:
U staklenu ili plasticnu posudu uspite:
-1 solju secera
-1 solju brasna
-1 solju mlijeka
Promesajte drvenom kašikom, pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi (ne u frizider).

DAN 2,3,4:
Svaki dan promesati jednom dnevno.

DAN 5:
Dodati:
-1 solju secera
-1 solju brasna
-1 solju mleka
Promesati da se sjedini, pokriti i ostaviti.

DAN 6,7,8,9:
Svaki dan promesati jednom dnevno.

DAN 10:
Dodati:
-1 solju secera
-1 solju brasna
-1 solju mleka
Promesati i odvaditi tri zasebne solje ovog startera, pa podeliti po jednu drugaricama, a ostalo zadrzati za sebe.

RECEPT ZA HLEB
---------------------------------
1 solja pripremljenog startera
2/3 solje ulja
3 jaja
2 solje brasna
2 kasicice praska za pecivo
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice soli
2 kasike vanile
1 1/2 kasicica cimeta
1 solja secera

Po zelji dodati - grozdjice, seckane jabuke,komadice cokolade...Izmesati i ispeci.

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1292
13.2.2012 19:54:32   
chantal
uglavnom je bio fazon da se podjeli taj kvasac drugima i onda ga i ta osoba muti danima pa tek onda pravi kolač...

ma to je onda to,jabuke,čokolada ide po želji

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 1293
   [Obrisana poruka]
13.2.2012 19:56:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu chantal)
  Neposredna veza do poruke: 1294
13.2.2012 19:56:23   
Hanady RR

jesi li ikad pravila dinastiju??? je li tesko za napraviti (mene ovo najvise muciuser posted image )

ja imama neku dinsatiju ček da provjerim recept u svom rokovniku pa ti javim koliko mi je zahmetli bilauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1295
13.2.2012 20:01:04   
Hanady RR
bananice moja Dinastija ovako glasi

Kora: 10 jaja, 200 gr sjeckanih oraha, 300 gr šećera ( izraditi sa bjelancima) i 3 kaš.brašna

Ispeći i prerezati dvije da se dobiju

Kreme:
U 500 ml mleijak skuhati 2 pudinga od vanilije sa 12 kašika šećera. u ohlađeno dodati 250 gr puztera i dodavati 1 po 1 žumance...( ja žumnaca uvijek prije svega na pari kuham, ne vjerujem recetima bez termičke obrade) Kremu podjeliti na dva dijela, u jedna odati 100 gr otopljene čokolade.

Onda lsgati kora-žuta krma-kora.krema sa čokoladom i sve okolo namazati šlagom...

ja sma je radila u torten plehu okruglom 28 cm...
laka i vrza za napraviti...
kad prenoći sniken joj obruč pa premažem šlagom svu...

elem nije zahmetli..nema šanse da ti ne uspije ova moja verzijauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1296
13.2.2012 20:01:09   
bananica
http://tortekolaci.com/torte/radosna-puslica-torta

sta mislite je li ovu tesko napraviti???

kako da pravim ove spratove ili je to samo slag??

Neposredna veza do poruke: 1297
13.2.2012 20:05:23   
Hanady RR

http://tortekolaci.com/torte/radosna-puslica-torta

sta mislite je li ovu tesko napraviti???

kako da pravim ove spratove ili je to samo slag??

ova torta ti je zahmetli za prvi put...
ja imama i nju u receptima...ipak treba malo prakse da ti ove kore budu dobro ispe�ene i ne budu ostale gnjecave...

a ovaj dvorac je napravljen od šlaga samo ipak mislim d aje jedna kora iste podjeljena za drugi i treći (vrh) sprat dvorca.

Ima negdje na temi o novoj godini ova moja torta...sva je do šlaga...šlagirana smao takouser posted image
na ovom receptu se rade 4 kore...
dvije su ti u prizemlju dvorca,
treća ti je na drugom spartu i jedna trećina 4 kore...
a četvrta popolovljen ostatak za vrh...
ja mislim tako..
moj recept je sa tri kore

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.2.2012 20:07:20 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1298
13.2.2012 20:06:21   
chuci
mislim da nije samo šlag nego baš sprat torte. sve isto kao za tortu.
ako ćeš tortu sa puslica korama mislim da ti je najjednostavnije kupiti gotove beze kore, ima u Bingu, samo dobro pregledaj kutiju da nije puknuta kora.
ja kad god sam pravila nije mi ispala ono bijela i suha skroz kao puslica. uvijek požuti, a ukus isti kao i kupovna ili gori.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1299
13.2.2012 20:09:19   
bananica
uh nista od ove, ako ja izaberem torte do nedjelje bice dobro

reform i dinastijuuser posted image

cokoladnu i spanski vjetaruser posted image

vocnu i cokoladnuuser posted image

sta da pravimuser posted image

kad izaberem tortu, onda prelazim na glavno jelo,namucit cu ja vas dok i ovo nase slavlje ne prodjeuser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *