Lulu_08
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Djana IZVORNA PORUKA: hanabanana Djana, uz dužno poštovanje, ovo što je tvoja malena uradila nema veze sa tantrumima. Tantrumi su nešto sasvim drugo, i stalno se ponavalju. hanabanana tantrumi po definiciji koju ja poznajem su: A tantrum is an episode of extreme anger and frustration characterized by crying, screaming, and violent body motions, including throwing things, falling to the floor, and banging one''s head, hands, and feet against the floor. Iliti "napad" ekstremne ljutine i frustracije kojeg karakterizuje plac, vristanje i nasilni pokreti tijela, sto ukljucuje bacanje stvari, padanje na pod, udaranje glavom, rukama, i nogama od pod. Izvor: KLIK Upravo to sto je po definiciji navedeno je to sto je moja djevojcica uradila, plakala je, vristala, trzala se podom bacila na pod odnosno cestu a dok sam je nosila udarala se rukama i nogama. Skrušeno priznajem da se kod odgoja nisam vodila, niti se vodim, definicijama...ja se nekako više vodim osjećajem. Znam šta su tantrumi, ali se to značenje obično koristi kada su ispadi bijesa ponovljena ponašanja, a ne jedan ispad. Sa drugim dijetetom sam naučila jednu istinu. Nekada zlata vrijedi ona: Ne može zato sto sam ja tako rekla. Bez daljeg objasnjavanje. I zamislite, pali!!!! Starijoj sam sve objasnjavala do tancine dok mi drugarica nije rekla gdje grijesim. Podebljano potpisujem od-do. Tim se koristim u trenucima kada nemam priliku da objasnjavam (tipa kada imamo "publiku" ili kada smo napolju, u radnji i sl) a potom nekada kada imamo vremena i raspolozene smo obje pricamo o tome zasto je "mama upravu" i zasto mora uraditi kako sam ja rekla hehe. IZVORNA PORUKA: Skvo RR to me podsjeti neki dan...umce prijeti da ce otici od kuce (mislim rano je pocela ), i govorim joj ja hajde, eno ti ruksak i hajde...kaze ona sutra cu, kada bude sunce...a ja njoj, hajde odmah..sada ce ti mama donijeti jaknu...i donesem ja, otvorim vrata...a ona meni..ja tebe volim najvise na svijetu i volim nasu kucu... ...vise ne spominje...garant do puberteta. Hahahahaha ovo me tako slatko nasmija . L. je nedavno tako folirala hoce ona da ide negdje nece da udje u kucu, a ja fino i zatvorim vrata. Uh, u jednu ruku mi je zao bilo njenog "straha" ali mislim da joj je bila fina lekcija. IZVORNA PORUKA: hanabanana MOja bila otišla. I to mladja. Mora biti da je to do godista, ta 2008 je valjda takva generacija. I otisla mala, kod majke i dede. A ja spakujem starije dijete i mami u posavinu. Zove mala naveče, ja kažem: O, ko se to javio. E da znaš i ja sam otišla od kuće. Kad čujem neke čudne šumove, u tom muž: majke ti šta si joj rekla, bacila mi je mobitel preko pola sobe. I dodje mala sutra naveče kući, i tek kad je ušla s mužom u stan, i skontala da mene i H. zaista nema udarila u dreku: Jojjjjjjj, svi su me ostavili.....svi su otišli od kuće....jojjjjj... ONda je valjda 6000 puta nazvala da provjeri kad se vraćamo. Ne spominje više da će negdje ići. Uh hanabanana tvoja mladja i moja L. su u istom mjesecu iste godine rodjene, opasnost na vidiku heheh.