|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
17.1.2012 14:10:52   
lelusa
ja sam isto Novo Sarajevo i dobila sam tih 210 za opremu bebe. Jesi li predala zahtjev?

(odgovor članu mminche)
Neposredna veza do poruke: 3476
17.1.2012 22:09:46   
mminche
pa predala sam onaj obicni zahtjev, za ovo sto mi postar mjesecno donosi :) a za to se predaje neki drugi zahtjev ??? ili ??? pozz

(odgovor članu lelusa)
Neposredna veza do poruke: 3477
18.1.2012 19:44:16   
orhideja13
Meni čika poštar još nije dolazio, opština Novi Grad, Mojmilo? Ima li još neko iz ove opštine da mu nije dolazio poštar? Ne znam da li trebam zvati opštinu da vidim jel sve uredu?!

(odgovor članu mminche)
Neposredna veza do poruke: 3478
18.1.2012 20:58:45   
Almaa
koga da zovem za 13-tu naknadu, Centar?i kad to bude, ja sam zadnju naknadu dobila u 11-om mjesecu...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu orhideja13)
Neposredna veza do poruke: 3479
18.1.2012 22:12:57   
tajra26
izvinjavam se kasnim malo sa odgovorima ali nadam se da cete procitati....

za nezaposlene i one koji su na birou imate tih 260km dodatnih od kantona ali tek nakon sto prodje godina dana 6 mjeseci i to je od kantona i na to imaju pravo svi koji su ostvarili pravo na djeciji doplatak

isto tako 210km od grada za opremu bebe i od nacelnika 200km cestitke (ovo je u starom gradu) ne znam kako je u drugim opcinama...

za zaposlene ima i 13 naknada u iznosu od 360 km od kantona
Ja govorim kako je u mojoj opcini ali ako imate dodatnih pitanja napisite mi sta tacno da pitam pa cu ja odmah nazvati kolegicu da pitam. ja radim u drugoj sluzbi pa nemam puno dodira sa ovim ali mogu vam tacno provjeriti.. eto pusa svim mamicama i bebicama

malenaa jesi li ti od kantona ovih 260 dobijala nakon 3 mjeseca jer su meni rekli nakon godine...? mozda je razlicito od opcine do opcine...

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 3480
19.1.2012 0:32:53   
BBubica
IZVORNA PORUKA: tajra26

s obzirom da ja radim u općini mogu vam reci sa sigurnoscu ko je ostvario pravo na djeciji doplatak dobice 260 km od kantona ali tek nakon sto prodje godina dana narednih 6 mjeseci a nadam ste da ste dobile i onih 210km za opremu bebe to se dobije sa prvom naknadom...eto nadam se da sam bar malo pomogla ljubim sve bebe i mame :)

ja sam od kantona dobivala po 220 KM prvih sest mjeseci i to je to (porodila se prije 13 mjeseci)
nikakav zahtjev za to nisam predavala, iz opstine  automatski salju spiskove kantonu

e sad, je li to ovo sto ti pises ili su tih 260 KM nesto drugo?
hvala :)

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 3481
19.1.2012 0:44:47   
LuvBabies
ja sam istot ako ko i ti bubice, haha a bilo bi dobro da je to nesto plus user posted image
ja sam ne zaposlena i dobila sam 13-tu odma slijedeci mjesec nakon 12-te

Čuvaj se malih pukotina; mala će pukotina potopiti i veliki brod.

(odgovor članu lelusa)
Neposredna veza do poruke: 3482
19.1.2012 22:21:06   
Almaa
tajra u kojoj si ti opcini?mene zanima ova 13-ta naknadauser posted image

(odgovor članu LuvBabies)
Neposredna veza do poruke: 3483
19.1.2012 22:22:32   
sunid

za nezaposlene i one koji su na birou imate tih 260km dodatnih od kantona ali tek nakon sto prodje godina dana 6 mjeseci i to je od kantona i na to imaju pravo svi koji su ostvarili pravo na djeciji doplatak

isto tako 210km od grada za opremu bebe i od nacelnika 200km cestitke (ovo je u starom gradu) ne znam kako je u drugim opcinama...

Ja govorim kako je u mojoj opcini ali ako imate dodatnih pitanja napisite mi sta tacno da pitam pa cu ja odmah nazvati kolegicu da pitam. ja radim u drugoj sluzbi pa nemam puno dodira sa ovim ali mogu vam tacno provjeriti.. eto pusa svim mamicama i bebicama

malenaa jesi li ti od kantona ovih 260 dobijala nakon 3 mjeseca jer su meni rekli nakon godine...? mozda je razlicito od opcine do opcine...

Interesuje me vezano za tih 260 km koje se primaju 6 mjeseci da li na to imaju pravo svi koji ostvare pravo na djeciji doplatak ili samo za zene koje su na birou?
Ja sam zaposlena i dobila sam rjesenje za naknadu za zaposlene porodilje koji cu primati godinu dana, a ostvarila sam i pravo na doplatak preko muza jer je 100% invalid, pa me sad inetersuje da li cu imati pravo na tih 260km kad prodje godina dana, gledali se moje zaposlenje ili samo ostvareno pravo na doplatak? I da li trebam negdje nesto predati u vidu zahtjeva da trazim tu naknadu?

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 3484
19.1.2012 22:25:53   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Almaa

tajra u kojoj si ti opcini?mene zanima ova 13-ta naknadauser posted image

13-ta dolazi od grada...zovi gradsku upravu da vidiš koliko će kansiti...po isokati posljednje 12-te opština centar je bila dužna poslati spisak u gradsku upravu pa vidi kad si na islati...ako nije stigla u jeanuaru morala bi u ferbuaru...kašnjenja su najača bila do 2 mjeseca

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 3485
19.1.2012 22:35:14   
taurus
ja sam ovaj ove sedmice primila 12. porodiljsku naknadu i poštar mi reče da ovaj mjesec uopšte nisu isplacivali tu 13. naknaduuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3486
19.1.2012 22:36:02   
Hanady RR

moguće...kraj gdoine...i porple su godine nakon nove kasnili po 2 mjeseca

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 3487
19.1.2012 22:37:19   
Almaa
hvala na odgovorima, zovem ih vec sutra user posted image

Neposredna veza do poruke: 3488
19.1.2012 22:42:26   
taurus

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

moguće...kraj gdoine...i porple su godine nakon nove kasnili po 2 mjeseca

e pa to je garant

Neposredna veza do poruke: 3489
20.1.2012 13:04:18   
sarajevo_84
Drage forumašice,
tek sam se uključila, trebam se poroditi početkom juna, pa ako vam nije teško, molim vas da mi ponovite sve vezano za naknadu za vrijeme porodiljskog odsustva.
Dakle, zaposlena sam u državnoj firmi (stalni radni odnos), interesuje me koja je procedura oko samog odlaska na porodiljsko (planiram zvanično na bolovanje početkom maja aBd), kolika je naknada, ko isplaćuje i koja sve imam prava???

Unaprijed hvala svima na pomoći, veliki pozdrav!!! user posted image

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 3490
20.1.2012 17:50:38   
sunid
IZVORNA PORUKA: sarajevo_84

Drage forumašice,
tek sam se uključila, trebam se poroditi početkom juna, pa ako vam nije teško, molim vas da mi ponovite sve vezano za naknadu za vrijeme porodiljskog odsustva.
Dakle, zaposlena sam u državnoj firmi (stalni radni odnos), interesuje me koja je procedura oko samog odlaska na porodiljsko (planiram zvanično na bolovanje početkom maja aBd), kolika je naknada, ko isplaćuje i koja sve imam prava???

Unaprijed hvala svima na pomoći, veliki pozdrav!!! user posted image

Ako je za drzavnu firmu isto kao i za privatnu (a mislim da jeste)onda trebas otici u opcinu kojoj pripadas i traziti obrazac u vidu zahtjeva za naknadu porodilji koja je u radnom odnosu i na tom obrazcu ti pise koji dokumenti ti trebaju. Ja sam u opcini Novi Grad i trebala mi je:
- potvrda od poslodavca da sam u radnom odnosu na neodredeno i prosjek plate
-rodni list bebe
-kopija licne i prijave prebivalista
- uvjerenje o broju clanova u domacinstvu iz mjesne zajednice ili kucna lista
- potvrda o otvorenom porodiljskom bolovanju (a to ce ti dati doktor kad otvoris porodiljsko)
Mislim da je to sve da nisam nista zaboravila,uglavnom sve ti je nabrojano na zahtjevu.
Kad se porodis imas rok 60 dana da predas,a kad predas cekas rjesenje meni je moje doslo za 20tak dana. A nakon toga cekas da ti postar dodje na vrata i donese lovu:), uglavnom se ceka par mjeseci (od dobivanja rjesenja) da ti dodje prva isplata a tada ti isplate sve mjesece koje si cekala retroaktivno i onda ide redovno svaki mjesec. A iznos zavisi od prosjecne plate tog mjeseca ne znam je li u Federaciji ili Kantonu Sa,ali nije ni vazno uglavnom je iznos oko 400 i nesto iako na svim rjesenjima pise da se dobiva 360 KM, ali to nije tako nego svaki mjesec preracunavaju mislim 60% od prosjecne plate tog mjeseca.

Eto,nadam se da sam ti bar malo pomogla:)

sretno:)

(odgovor članu sarajevo_84)
Neposredna veza do poruke: 3491
20.1.2012 18:03:28   
malenaa

ja sam dobivala od treceg mjeseca poroda... tj kad je mali imao 3 i po mjeseca cini mi se. ali nisam nista predavala mimo klasicne papirologije,jer nisam ni znala za to to je taman tada nekako i pocelo, dobila sam i 13. naknadu isto tako...
opcina novo sarajevo sam tada bila...

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 3492
20.1.2012 18:22:28   
sunid
IZVORNA PORUKA: malenaa

ja sam dobivala od treceg mjeseca poroda... tj kad je mali imao 3 i po mjeseca cini mi se. ali nisam nista predavala mimo klasicne papirologije,jer nisam ni znala za to to je taman tada nekako i pocelo, dobila sam i 13. naknadu isto tako...
opcina novo sarajevo sam tada bila...

A jesi li zaposlena?Zanima me kako se ostvari pravo na tih 260km?Ima li to veze sa nezaposlenom porodiljom ili ostvarenim pravom na djeciji doplatak? jer sam ja zaposlena ali sam ostvarila pravo na djeciji doplatak preko muza,on je 100% invalid -

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 3493
23.1.2012 20:39:08   
Elma_sa
Drage mamice,
Imam i ja jedno pitanje user posted image
Da li gubim pravo na trinaestu naknadu, naknadu od Kantona, ako se vratim na posao mjesec dana prije isteka porodiljskog bolovanja? odnosno ako zatvorim bolovanje prije isteka godine dana???

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3494
24.1.2012 10:10:45   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Elma_sa

Drage mamice,
Imam i ja jedno pitanje user posted image
Da li gubim pravo na trinaestu naknadu, naknadu od Kantona, ako se vratim na posao mjesec dana prije isteka porodiljskog bolovanja? odnosno ako zatvorim bolovanje prije isteka godine dana???

dauser posted image

i skladu sa odlukom gradke uprave o isplaćivanju ove naknade smao poridlje koje su iskoristile 12 mjeseci pordiljskog odustav stiču pravo na ovu naknadu.

Međutim bilo je slučajeva da je oštine poslala na spisku imee i t eporodilje pa si dobile naknadu ali to je slučajnost, greška etc...odluka ne podrazumijeva isplatu 13 kada porodilja nije primila 12-tu maknadu.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Elma_sa)
Neposredna veza do poruke: 3495
24.1.2012 10:27:21   
malenaa
drage e ovako... ja sam prevarila sistem hehehehe
ustvari iskreno nemam pravo na taj djeciji doplatak ali sam sredila u firmi papirologiju da mi ovjere da primam minimalac, auto prevela na brata , muz sredio da ima potvrdu da ne radi i sve ostalo... stan imamo ali pod hipotekom i nema u papirima da je na meni. sve sam to sredfila u cilju da im uzmem sve sto se uzet moze... :))))
primala sam 260km 6 mjeseci od treceg mjeseca....
primala od drzave 430-460 svaki mjesec, plus od firmeostatak do plate
djeciji dplatak 33km
sokove i mlijeko 6 mjeseci
13. naknadu dobila ... (iako sam se vratila na posao dobrovoljno posllije 9 mjeseci, ali me firma nije prijavila da sam se vratila, pa sam i dalje do pune godine primala porodilkjnu naknadu) :)))))
prevarila sistem kao sto i oni varaju nas... i nije mi zao... opet cu im uzet sve sa drugim bebacom :)))))

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Neposredna veza do poruke: 3496
25.1.2012 10:40:59   
sunid

ustvari iskreno nemam pravo na taj djeciji doplatak ali sam sredila u firmi papirologiju da mi ovjere da primam minimalac, auto prevela na brata , muz sredio da ima potvrdu da ne radi i sve ostalo... stan imamo ali pod hipotekom i nema u papirima da je na meni. sve sam to sredfila u cilju da im uzmem sve sto se uzet moze... :))))
djeciji dplatak 33km
13. naknadu dobila ... (iako sam se vratila na posao dobrovoljno posllije 9 mjeseci, ali me firma nije prijavila da sam se vratila, pa sam i dalje do pune godine primala porodilkjnu naknadu) :)))))
prevarila sistem kao sto i oni varaju nas... i nije mi zao... opet cu im uzet sve sa drugim bebacom :)))))

svaka cast:)da je sistem drugaciji i da je drzava kako treba niko ih ne bi varao a ovako iskoristi sto mozes:)
Iz tog razloga te i pitam za tih 260km jer i ja imam u planu izvuci sve:)ostvarila sam pravo na sve sto si i ti navela jos mi fali tih 260km:)pa hocu i to da izganjam al nisam znala kako..............

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 3497
25.1.2012 10:43:06   
malenaa
ja draga stvarno nisam ni znala da to postoji to je taj i pocelo kad sam ja primila prvi pu.t. meni samo posat na vrata donio i ja se zijanila... kontam sta sad ovo, i pise na ceduljici gradska uprava... ali nisam nista mimo ovih papira predavala.

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3498
26.1.2012 9:50:02   
tajra26

IZVORNA PORUKA: sunid

djeciji dplatak 33km

svaka cast:)da je sistem drugaciji i da je drzava kako treba niko ih ne bi varao a ovako iskoristi sto mozes:)
Iz tog razloga te i pitam za tih 260km jer i ja imam u planu izvuci sve:)ostvarila sam pravo na sve sto si i ti navela jos mi fali tih 260km:)pa hocu i to da izganjam al nisam znala kako..............

ako si ostvarila pravo dobices od grada jos tih 260km svaki mjesec nakon godine dana znaci kad isprimas ove naknade od biroa... ako slucajno nadjes posao ili se vratis opet ako si ostvarila ovo pravo dobices... i ne trebaju nikakvi papiri to ide automatizmom... prije su zene dobijale to uz ove naknade ali sad su napravili nakon godinu...ili ako imas koga u opstini da te pogura i stavi na spisak pa da prije dobijes hehehe

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu sunid)
Neposredna veza do poruke: 3499
26.1.2012 10:26:34   
Hanady RR
Eh ja vas čitam danima u vezi svih ovih dodatnih recimo prava na porodisljku nakandu koja s eisplaćuje u skladu saZakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom.
Meni se čini pobrkale ste malo jabuke i kruškeuser posted image

Naime, pričam o kantonu Sarajevo i o gradskim opštinama grada sarajeva ( Novi Grad, Stari Grad, Novo sarajevo i Centar)

Prema kriterijima, porodilje koje su ostvarile pravo na dječiji dodatak dobijat će tokom pervih mjeseci šest mjesci po 220 KM, porodilje koje su nezaposlene dobijat će 360 KM; porodilje koje su ostvarile pravo na pomoć u prehrani dobijat će 250 KM, porodilje koje su zaposlene, a ne primaju razliku u plaći ili im je nezaposlen bračni drug ili su samohrane majke, dobijat će pomoć u iznosu od 260 KM.
Radi se o jednokratnoj nočanoj pomoći koju dobije svaka porodilja NAKON isteka porodiljske nakande koju redovno prima godinu dana. Razlog je što su procijenili da je roditeljima i nakon godinu dana potrebna pomoć i oni to simbolično na ovaj način čine. Dakle, ne isplaćuje se paralelno, ni kontinuirano, nego samo jednom, kad dijete navrši godinu dana. Iznos se određuje u zavisnosti od situacije u svakoj porodici, a prema podacima nadležne općinske službe.

U skladu sa ovim ovih 220 Km dibivajuone porodilje koje su ostavile pravo na dječiji doplatak u svojoj opšštini ali pod uvjetima bez povlastica ...i ne treba za ovo posbena zahtjev to ide spiskovima automatizmom ko ostavri prava na dječiji doplatak za dijete.
Eh a sad pored toga ove pordilje imaju pravo i na 210 Km za opermu bebe jednokratna pomoć...za ovo se podnosi zahtjev u kojem se prilaže uvjerenje o ostavrenom dječijem doplatku za dijete.
a da bi dobili dječiji doplatak uvjeti su specifični...naime ne smijete imati stan-kuću, ne smije niko raditi ( možete imati samo primanje invalidninu za jednog člana), ne smijete auto, ne smijete imati pirvatni obrt...elem u teškom stanju socijalne potrebe biti da bi ga otvarili...

Uglavnom veoam mali broj populacije dobije pravo na dječiji doplataka da bi ostavitli ove ostale uvjete naknada za porodilje...
iz ovoga s eizuzimju dječiji doplatci koji su dati samo pod uvjetom da imate 70% i više invalida u kući na kućnoj listi jer su to dječiji doplatci po posebnim uvjetima putem boračke zaštite ...znači ako zaista hoćete sve da iskoritite obratite se opštinskim službama i uzmite smao pismene zahtjeve za dječiji doplatak...kad vidite šta sve trebate dostaviti njega da ostavrite biće vam jasno kako ćete dibiti i ove rpve mjesece po 220 KM

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 3500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *