babina beba
|
IZVORNA PORUKA: animagical izvini babina bebo,kako to tako iskljucivo? znaci porodilje krive a dr ne moze biti kriv...ah ja sam bas budala sto nisam suradjivala,mozda bi mi se bebi i odmotala pupcana koju cijenjeni nije ni vidio...drago je meni sto nismo sve u belaju...ali ne treba uti bezobrazan u izjavama...komplikacije pri porodu su nekad visa sila,koju je doduse dr mogao sprijeciti...ako mislis u svom postu na disanje, ne disanje i tiskanje, to sam radila kako uce na vjezbama, svih 13 sati dripa...nije uopste pomoglo...cak sam po dr naputku i cucala i tiskala kraj kreveta u sobi,da spustim bebu...i to me ostavio samu, nije niko bio u sobi...sam dr je skoro sat gurao i skakao po stomaku u sali i ni on ga nije mogao izgurati...pa je uzeo vakuum...stvarno, teba nekad promisliti,pa napisati... a sigurno je bilo do nesuradnje i ovim zenama koje su se javile da im je grlic pukao... Ja nisam napisala da su porodilje krive, vec da za sve krivimo doktora. I meni je na prvom porodu bebi pupcana bila omotana oko vrata i 16 sati se poradjala i na vakum na kraju, pa belaj sa ranom poslije, ali opet ne krivim dr. Beciragica koji me tada porodio, radio je svoj posao i kako je mislio da je najbolje za mene i za bebu. Pa zamislite da svaka ide na carski sa omotanom pupcanom oko vrata. Kako ce doktor znati ili porodilja da ce im grlic puci? Naravno sve mi hvalimo Masica i trcimo mu u dezuru dok porod ne krene po zlu, a onda kuku doktor je kriv, nema vremena, nije ultrazvuk uradio, nije pritisak i bla, bla, valjda ljudi znaju posao i sta kako i kad treba zato i sjede gore. Zamislimo samo sebe jednu nocu gore u dezuri sa najmanje 5, 6 porodilja, svaka, zove, vristi, a na hodniku jojs njih 100 ceka na pregled i svaka kaze boli, hitno a svaka ustvari hoce kod dr Masica. Mi svi volimo pametovati kad nam nije po ceifu...i zato zivio dr Masic i hvala mu sto me je prirodno porodio i pruzio sansu da ovaj drugi put stvarno uzivam u porodu,osjetim sta je to, jer u prvi put to nisam mogla!
< Poruku je uredio babina beba -- 26.1.2012 14:18:48 >
|