|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
22.1.2012 18:32:46   
mersiha 77
ena bas mi je drago zbog tebeuser posted image
cestitam na odabiru i zelim ti svu srecu svijeta
a kad putujes?
pitam jer zelim upoznati zenice kad dodjemuser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 851
22.1.2012 18:43:41   
ena23
hm, nekad u aprilu najvjerovatnije. i vec me hvata putna groznica user posted image   a kada ti dolazis?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 852
22.1.2012 18:46:42   
mala86
IZVORNA PORUKA: Gucci

traje radno vrijeme nema telefoniranja, pus pauza itd. a u bosni radi ko sta hoce, izadje se s posla ranije ili u pola radnog vremena itd.

user posted image user posted image user posted image
u Bosni user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Gucci)
Neposredna veza do poruke: 853
22.1.2012 18:50:38   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

I mi smo dobili ponudu da idemo van...u nasem slucaju u pitanju je UAE. Mm je dobio neku 'ugrubo' ponudu...jos nista ne znamo. I ja bih se nakon 2-3 mjeseca mogla zaposliti, tj. cekaalo bi me radno mjesto. Ne znam da li cemo ici. Ne znam da li ce se ta ponuda jos malo 'doraditi'...Uglavno, odbija me to sto bih mamu, brata i babu vidjala jednom godisnje, sto bi moja djeca odrastala bez majki dede, daje i tetke, sto su nenormalno visoke kirije(studio-garsonjera se placa oko 500eurauser posted image , a zamisli koliko je tek trosoban stan), placa se skolarina i to haos skupo, morala bih placati Filipinku za cuvanje djeteta i dovodjenje F. iz skole opet haos skupo...Nenormalno visoke temp., visoka vlaz. vazduha...To su mi sve stvari koje me odbijaju...ali budemo jos to sve vidjeli.

Pa je li išta pozitivno u ponudi koju ste dobili?

Pa za dva mjeseca se zaradi kao ovdje za godinuuser posted image

Aaaah, pa onda razvagaj dobro. user posted image
Jeste da insan ostane željan svega oko sebe, a pogotovo najbližih, međutim ako ćete za dvije, tri, pet godina zaraditi dovoljno (ipak na današnjem vaktu materijalni status u porodici itekako je primarni, naravno pored zdravlja) da možete riješiti neka egzistencijna pitanja u porodici, ipak mislim da bi trebao tas da prevagne na odlazak.

U svakom slučaju šta god da odlučite sretno vam bilo.user posted image

IZVORNA PORUKA: ena23

Ja vec sada polahko razgledam svoj buduci grad, aBd, preko google maps, preko nekih holandskih stranica za, sve me interesuje. Den Haag, here we come :)

Znači ti opet pakuješ se :))) Sretno .

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 854
22.1.2012 18:58:05   
SailorMoon
Gucci, gucci, gucci samo bi volila znati gdje si ti i ko ti je toliko izaprao pamet. Potpisujem Saru i Mirkici i samo da dodam:
Gdje to ima da nesmijes na poslu telefonirati??? ja sam znala po citav dan u birovu visiti na telefonu s muzem, sestrom, mamom itd bez problema. Cak sam slala faxove za SArajevo jer mi je bilo hitno. Nikad mi niko nosta nije reko. Moj muz svaki dan nazove nas s posla i svi ostali...

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 23.1.2012 10:37:20 >

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 855
22.1.2012 19:48:32   
mersiha 77

IZVORNA PORUKA: ena23

hm, nekad u aprilu najvjerovatnije. i vec me hvata putna groznica user posted image   a kada ti dolazis?

joj ena bas mi je zao izgleda da se necemo vidjeti ove godine
jer ja dolazim ako sve bude kako treba u junu
u svakom slucaju zelim ti srecu i blago tebi imas minuuser posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 856
22.1.2012 20:08:54   
mala_sa
Ena cestitam na odluci, mislim da ste donijeli naj bolje rjesenje kako za vas dvoje tako i za djecu... imate punoo user posted image user posted image podrske

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

Neposredna veza do poruke: 857
22.1.2012 20:20:24   
Mirkica

Gucci moj svi rade al zna se kad se radi radi  u bosni , jeste npr. da  sigurno niko ne chata i ne visi po forumimai FB kad je na poslu na pauzi moze za vrijeem radnog vremena ne moze .

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 23.1.2012 10:38:46 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 858
22.1.2012 20:24:02   
bebacha
al koji vrag generalizuje.pa tako ima svugdje,ne samo u Bosni.nego et meni uzasno ide na zivce to pametovanje,i opisivanja situacije u Bosni od strane nekog ko ovdje dode jednom godisnje a mozda ni toliko

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 859
22.1.2012 20:52:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Gucci, gucci, gucci samo bi volila znati gdje si ti i ko ti je toliko izaprao pamet. Potpisujem Saru i Mirkici i samo da dodam:
Gdje to ima da nesmijes na poslu telefonirati??? ja sam znala po citav dan u birovu visiti na telefonu s muzem, sestrom, mamom itd bez problema. Cak sam slala faxove za SArajevo jer mi je bilo hitno. Nikad mi niko nosta nije reko. Moj muz svaki dan nazove nas s posla i svi ostali...
...
Bosna je jedna od siromasnijih zemalja, nazalost, tacno, ali ne bih koristila rijec bijedna. To mi je vise stanje duha...A Bosna i Hercegovina nikako nije bjedna.Ona je jedna napacena, izmuzena, izdata, uprljana...no ipak dostojanstvena, prkosna i bogata duhom i historijom ko malo ko na zemaljskoj kugli!
Zasto je siromasnija...hm to nikako ne moze biti sto neko moze ranije otici s posla...vise da je do zatvorenih fabrika.

Odoh ja off...sorry

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 23.1.2012 10:59:47 >

(odgovor članu SailorMoon)
  Neposredna veza do poruke: 860
22.1.2012 20:57:05   
new mama
Bosna da prostiš jedna zemlja imade i posna i bosa da prostiš i hladna i gladna i k tomu još da prostiš, prkosna od sna.user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 861
22.1.2012 20:59:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: new mama

Bosna da prostiš jedna zemlja imade i posna i bosa da prostiš i hladna i gladna i k tomu još da prostiš, prkosna od sna.user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 862
22.1.2012 21:03:55   
bananica
IZVORNA PORUKA: new mama

user posted image

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 863
27.1.2012 0:08:21   
Ilhana RR
Molim da se drzite tema i izbjegavate grube rijeci, imajte na umu da ovo nije tema za chatanje nego za razmjenu iskustava i savijeta jer nekima je ova tema veoma potrebna.

Idemo dalje...

LP

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 864
27.1.2012 11:08:28   
mersiha 77
Ilhana hvala ti puno,ljubim teeeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image
moja najdraza tema je otvorenauser posted image

hajde zenice pisite nam sad,ali bez vrijedanja molim vas i jauser posted image
ja sam vas sve puno puno pozeljela

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 865
1.2.2012 17:28:06   
ena23
uh o cemu se sve razmislja kad trebas krenuti u novi zivot user posted image hajmo razmjeniti iskustva sta vam najvise "bosansko" nedostaje u "tudjini" ?mislim na sve, od obicaja do hrane

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 866
2.2.2012 3:22:42   
Galicia
I posle 20 godina zivota u Dijaspori, iz BiH mi fali:

-miris jorgovana
-miris przene kafe
-Ramazanske lepine
-Ponocka
-Slasticarne

Iz Njemacke mi fali:

-Quark
-Milchschnitte
-St.Oliver
-H&M
-Prelijep zivot i dosta toga.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 867
2.2.2012 8:33:14   
palachinken
Galicia, da li je lakse uklopiti se u američko društvo (ne znam gdje si tačno, vjerujem da se razlikuje mentalitet na sjeverozapadu i jugu SAD) ili u evropsko, mislim zbog evropske zatvorenosti prema strancima?
Pod ovim mislim da pronalazenje prijatelja i ulazak u neke drustvene krugove sa domacim stanovnistvom, ne na dijasporu i njihova druzenja.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 868
2.2.2012 11:45:00   
Galicia
Palachinken, ja sam na samom sjeveru SAD-a. Sad ne znam sta da ti kazem jel lakse ili nije. Sve zavisi od tipa osobe kakav si. Ja sam vrlo drustvena i otvorena osoba, tako da mi to nije pravilo problem oko pronalaska novih prijatelja. Npr, prvu godinu kad sam dosla ovamo, iz revolta nisam htjela nista raditi. Godinu dana niti sam izlazila, niti se druzila, bila sam ljuta na citav svijet, na moje roditelje, na svu moju mnogobrojnu rodbinu, bla bla bla. I onda posle godinu dana u meni se nesto prelomi, i sama sam sa sobom imala razgovor i odlucih da mi i nije neki stos biti medo brundo, i moradoh se boriti u zivotu, za svoje bolje. Do sad, nikakvih problema nisam imala ni u pronalasku posla, ni kod upisa fakulteta, niti nauciti jezik. Imam prijatelja i poznanika iz raznoraznih dijelova svijeta. Sa svima nadjem neku zajednicku rijec. Meni uopste nije bitno odakle je ko, nego kakav je ko prema meni.
Eh sad, postoji i ona druga strana Bosanskog patriotizma, medju nasom rajom. Velika vecina, barem ovdje gdje ja zivim, se druzi interno. Velika vecina odbija bilo sta udmoti sto nije BiH porijeklom. Asimilacija cista nula. Ima njih koji su ovdje preko 15 godina a ne znaju beknuti Engleski. Al najvise bjezim od onih sto smatraju da je Bosansko govno ljepse od Americkog hljeba. Takvi ni u san da mi ne dolaze.
Lakse mi se bilo uklopiti ovdje u bilo kakvo drustvo, jer su ljudi mnogo otvoreniji i razumniji i iskreno, ne zamaraju se glupostima. U Evropi, cini mi se kao da postoji neki proces uklapanja. Prvo ide, kazes im cao, pa onda odakle si, ko ti je babo, majka, dajdza...Cime se bavis...Kontas...Dok ne prodjes to, nisi u drustvu. A ovdje odmah iz vedra neba, raja nastoji da ti olaksa nekako, i odmah te pitaju za planove sutrasnje, da bi se mogli sastati i druziti. I na takav nacin, vec si dio nekog drustva. Nekako su Ameri po tom pitanju totalno flegmani, ne zamaraju se dal se ti druzis sa Rasimom ili sa Mirsom. Njima je bitno kakav si sa njima dok si sa njima.
Ako ima jos pitanja, tu sam.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 869
2.2.2012 14:14:39   
mersiha 77
Galicia evo i majke tereze user posted image
moguli te ja sta pitati?

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 870
2.2.2012 14:38:28   
Ella_H
mersiha opasna siuser posted image .
Ovo je sve tako kako je Galicia napisala
jos kad dodas da si ateista ili nikakav prakticar
svoje vjere ako hos probat i curku i klempe malo
s njima pa zasjest pa hiN rakijice malo turnut
i nepricat o svojoj Beejha ma ooojha bude sokoleuser posted image .
Draze mi je bosanski izmet i uvijek ce mi biti.
Imam i poznanika Amera ali sve otkud doslo
otud proslo civlizicacija normalno funkcionise
ako se dobro ''uhljebis'' i asimiliras i ja se cesto
nako glupo pitam za kaj su nas poslali u dijasporu?
nako eto vecinu slucajeva?
Ja sam naucila da zivim gdje bilo dok Allah dz.s odredi tako
nikog nediram a nedam vala ni mene da diraju.
Sto se tice skolovanja i tu sam ok moze vise uvijek
naravno moze i prIko interneta vodze nije problem.
Tesko ti nekad padne dite kad ti prica bosnich lengvidz
s americkim naglaskom a ti se jadan il jadna satra radeci
za patriotizam ali sve je to zivot mora se biti multikulti i sta ces?
Nekako kako godine prolaze ja sve vise vezana za onaj
dio sirotinje sto imam u Republik the Smrdska, ma ni cuvat
krave i ovce mi se cini mi se nebi smetalo, valjda bi se nekako naucila
iako sam kravu vecinom vidjela na televizijiuser posted image ,
ali nekako uvjeti se nekako okliznu pa shvatam da ucinim
najbolje od zivota sto mogu i osiguram svoje prioritete
u ovoj zemlji a to su svi oni Islamski prioriteti.
Ev nedavno mi ispao stan bas kakav sam zeljela al moradoh
ko uzet ''malo'' ko biva kamate i ne htjede ja rekoh ako cu ja
radi tih zidica moRe bit bidne moRe i nebit u dzehenem, neka stancica
cikici kakvom i bakici nek uzivaju dok im nedodze edzel smrti.
Tako da sta da vam kazem ucinite najbolje sto mozete
u situaciji u kakvoj jeste ma gdje god zivjeli, a Bosnu nikad
nezaboravite Bosna je majka sve ostalo je maceha
neka koja nekad tuce a nekad i miluje s laznim osmjesima.

Neposredna veza do poruke: 871
2.2.2012 15:35:12   
mersiha 77
Ella ma nisam opasna,sto bih bila?user posted image
al ozbiljno bih vas sve imala pitati nesto?

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 872
2.2.2012 15:46:19   
veeseelaa
Ella jel ti ovo ozbiljno il zezaš? pa ako je Bosna majka ajd nazad
Kakva majka, i patriotizam ima granice, inače prelazi u zasljepljenost i budalaštinu
Pun mi je kofer patriotizma a niđe ništa, nepravda na sve strane, sve mito i korupcija
Ljudi dali živote za ovu zemlju (kud ćeš veći patrotizam) pa se njihovi najmiliji smucaju od nemila do nedraga, čak ih raja i ismijava jer su pripadnici te populacije pa je nekima i blam to spomenuti
Jebo više patriotizam

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 873
2.2.2012 15:47:55   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Ella jel ti ovo ozbiljno il zezaš? pa ako je Bosna majka ajd nazad
Kakva majka, i patriotizam ima granice, inače prelazi u zasljepljenost i budalaštinu
Pun mi je kofer patriotizma a niđe ništa, nepravda na sve strane, sve mito i korupcija
Ljudi dali živote za ovu zemlju (kud ćeš veći patrotizam) pa se njihovi najmiliji smucaju od nemila do nedraga, čak ih raja i ismijava jer su pripadnici te populacije pa je nekima i blam to spomenuti
Jebo više patriotizam

vesela ma ne nedizi tenzije,NEuser posted image
zakljucat ce mi opet temu
a nisam nista pitala

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 874
2.2.2012 15:49:32   
veeseelaa
hahahah nije mi namjera, al danas sam u tom folu
možda sutra i ja kažem da sam patriota bez premca
al više mi nepravde u BiH pun kofer

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Regres
salmy

Da li Vam regres(ako ga opce dobijete) popravi godisnji odmor?

uvijek me pogura pred more (64%)

ne (nemamo taj luksuz u firmi) (11%)

regres??? sta je to (25%)

Broj svih glasova: 127

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *