|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: PROBLEMI U BRAKU
25.10.2011 10:13:51   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: chuci

ja bi to vidjela kao osnovnu kulturu pozdraviti se sa ukućanima. koji su još uz to stari i bolesni. ne bih očekivala da oni izlaze i pozdravljaju se sa mnom. ili bih to radila jednostavno iz razoga što to mom mužu nešto znači, a meni nije mrsko njemu ugoditi.

Ja bih ovo potpisala.
Ja svoju svekrvu od prvog dana prihvatam kao ženu koja je rodila mog muža.
Može mi srati i po glavi, ali moj muž je zaslužio da se  ja nasmijem, i odem svojim poslom bez da dajem ikakve arogantne primjedbe.
Isto tako nisam tip koji dozvoljava da mu se ureduje život, pa to nisam dozvoljavala ni svojoj materi, ne bih ni njegovoj. Ali taj moj izbor me koštao....plaćanja kirije, a kasnije kredita za stan.
Pa ako hoćeš svoj rahatluk, to i košta.

možda mi preoštro, odmah koristimo termin ''nedostatak kućnog odgoja''.
to je jednostavno drugačiji odgoj. .

Pošto ja jesam oštra, ja ću reći da to jeste nedostatak kućnog odgoja.
A poruka sivojeminenciji, ako ona svojim kaže: šta ti znaš? Šuti!
Ne znam šta očekuješ da kaže tvojim?!

Mada, mislim da nije nužno da svako jutro prije posla ulazi i " ispita se sa tvojim ".
Zašto bi?!
Ja lično ne bih mogla proći kraj vrata svojih, samim tim ni muževih roditelja, a da barem s vrata ne kažem: Došla sam kući, kako ste vi? Odoh sada, umorna sam.
ALi to sam ja.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1626
25.10.2011 10:19:43   
futuremam
drage zene inace se ne javljam ...i ne pisem ali stvarno moram ostaviti svoj komentar..ja ne mogu da razumijem zene koje eto vole muzeve svoje aman zaman..a kad ih zamoli nesto banalno da se upita sa njegovim roditeljima eto to je neki problem..slazem se sa eminicom danas dosta zena je umislilo da su dame da se moraju dvoriti..cuj ja ne znam sta bi sa njima svako jutro pricala..pa ne moras pricati..samo upitaj kako ste jeste li se naspavali ..eto ono sto bi upitalaa bilo koga da sretnes na ulici i svoju radnu kolegicu na poslu..a ne onoga sa kojim zivis u kuci..a jos plus to tvom muzu puno znaci..
ma pitamo se sto je danas ovakav svijet..pa kad je nestalo postovanja..niko se vise ne postuje samo tjera svoje........
spustite se malo zene drage..

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1627
25.10.2011 10:20:20   
Anoniman

vidiš marina ti to zoveš salutiranje, i vidiš kao nešto što se mora uraditi, jer ti kao neko nameće to time što živiš u njegovoj kući. vjerovatno tvoj život diktira viđenje situacije na ovaj način.

ja bi to vidjela kao osnovnu kulturu pozdraviti se sa ukućanima. koji su još uz to stari i bolesni. ne bih očekivala da oni izlaze i pozdravljaju se sa mnom. ili bih to radila jednostavno iz razoga što to mom mužu nešto znači, a meni nije mrsko njemu ugoditi.

možda mi preoštro, odmah koristimo termin ''nedostatak kućnog odgoja''.
to je jednostavno drugačiji odgoj. neko može roditeljima svašta reći, tipa de šuti, šta se praviš glup i slično i to je normalno. neko ne može roditelju reći de ne laži ni u šali.

siva eminencija mora prihvatiti svoju ženu takvu kakva jeste, jer je nju sam izabrao (valjda), a po meni supruga kao i suprug trebaju i da se prilagođavaju jedno drugom. ona bi trebala da se pozdravi, ne zato što mora, nego zao da ugodi suprugu na način koji njega usrećuje, a njoj oduzima dvije minute vremena dnevno.

Chuci  ja se pozdravim sa komsijama u ulazu,na ulici,pozdravim svoju sestru koja sjedi u dnevnom i kazem joj ode po  hljeb,mlijeko ili  ode u setnju.ali da imam sestru koja  zivi u istoj kuci u prizemlju ili  na spratu meni ne bi   padalo  napamet da ujutro u rano  jutro  kucam nekome na vrata sobe da kazem et  ja ode na poso,samo da  znas,Daj ba meni je nekultura nekoga uznemiravati ranim jutrom,mozda je  neko u gacama,spavacici....Zna se kad se dolazi u posjetu...
Meni je sega kako poneki shvataju zajednicu,pa ne zive svi  u  istoj sobi pa da je to toliko blisko...Sam rece da imaju samo kuhinju zajednicku,esadako sene pozdravi ako sekojim slucajem obje potrefe i kuhinji mi je grozan odnos ,ali da trci vala danekoga pozdravi,kako  b i dragi kojem ne pada napamet da se seli usrecila

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 1628
25.10.2011 10:31:55   
bananica
Chuci ja se pozdravim sa komsijama u ulazu,na ulici,pozdravim svoju sestru koja sjedi u dnevnom i kazem joj ode po hljeb,mlijeko ili ode u setnju.ali da imam sestru koja zivi u istoj kuci u prizemlju ili na spratu meni ne bi padalo napamet da ujutro u rano jutro kucam nekome na vrata sobe da kazem et ja ode na poso,samo da znas,Daj ba meni je nekultura nekoga uznemiravati ranim jutrom,mozda je neko u gacama,spavacici....Zna se kad se dolazi u posjetu...

slazem se

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1629
25.10.2011 10:33:45   
Anoniman
Haman se ovdje previse ocekuje,sivi kao da je u braku sa svojim  roditeljima a ne sa svojom zenom...Ne rece nikad da je pokusao pricati sa njom na ovu temu,a to je prvo trebao uraditi....Da se razumijemo necija majka ne moze biti i moja majka,nikad i svak se zajebe ko misli da to moze tako  biti,jedna je majka i shvatam sivog treba svoje da postuje,da pomaze jer niko drugi nece...Posto je stasao  da se zeni treba da shvati da sad ima svoju licnu porodicu i da to nije isto kao imati mater i oca...Ja takodje  ne ocekujem  ni od koga da pazi i stiti moje roditelje,to jedino mogu ja,svako drugi ko to uradi je njihova dobravolja,ali postoi ja imam svoju porodicu,svoje  dijete,prednost ide njemu...To je red po kojem  ja zivim i to moji roditelji  znaju,nema ljutnje,nema stresa

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1630
25.10.2011 10:35:40   
hatepsut
Pa covjek je trazio savjet a ne da se vi medjusobno prepirete user posted image
Kako su sve iznijele svoje misljenje i ja cu svoje...ne zivim u zajednici ,nije slicna vasoj,ali zivimo u istoj kuci.MM nikad nije otisao na posao,niti dosao s posla da nije navratio kod svojih roditelja da vidi kako su i sta rade...iskreno ja to ne radim,ako usput prolazim ispred njihovih vrata kucnem i pozdravim se.ako ne daj Boze jedno bolesno,odem da vidim sta im treba ali da svakodnevno idem da se pozdravljam ...NE ! Obaveza mm je da pazi svoje roditelje,moja obaveza su moji roditelji sto kaze Nedi.naravno da sam pazila kad su bolesni (posebno njegova majka jer je bila bas mnogo bolesna) ali ni to nisam morala,i to je bila moja dobra volja.ali sta da radim kad se njene kcerke nisu udostojile (valda su ocekivale da joj mm mjenja pelene) da nije smjesno bilo bi zalosno.
Prije svega ti moras da razgovaras s svojom suprugom,ja vjerujem da ce ona tebe razumjeti.jer se njoj mozda to ne cini strasno i ne vidi problem u tom,kao ti.donekle te razumijem jer to su tvoji roditelji...a koliko cesto ti posjecujes njene ?jel' ih svaki dan zoves ? sve to ima veze jedno s drugim!Moja sveki je rodila mm,i da je najgora ona je njegova mjaka i ja je prihvatam i postujem kao takvu!A iskreno mogla bi nikad da je ne pogleam,ali znam da bi to bolilo mm i da bi to uticalo na nas odnos...neka su zivi i zdravi 100 godina,ali na zalost ovaj svijet je prolazan,ne zelim da mm nikad prigovori sto nisam ovo ili ono,danas sutra kad njegovih ne bude..isto tako imam i ja sina,pa neka me snaha bar gleda kad budem ne daj Boze bolesna,ostalo sama sebi mogu user posted image

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1631
25.10.2011 10:48:49   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Ja takodje  ne ocekujem  ni od koga da pazi i stiti moje roditelje,to jedino mogu ja,svako drugi ko to uradi je njihova dobravolja,ali postoi ja imam svoju porodicu,svoje  dijete,prednost ide njemu...

Apsolutno se slažem.
Ali svako drugi, meni blizak, mora poštovati moje roditelje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1632
25.10.2011 10:57:58   
SivaEminencija
Hvala svima, cijenim svacije mišljenje. Svako na ovaj moj problemčič gleda iz drugog ugla što je i dobro. Mislim da forum i služi da imamo konstruktivne rasprave i ako je moguće dođemo do nekog riješenja. Recimo da ste me malo vratile u realnost, tako da ću pokušati sa suprugom prvo da riješim stvari, a onda sa mojim roditeljima.

PS. Nije mi bila namjera da izazovem svadju na forumu. Tnx

Neposredna veza do poruke: 1633
25.10.2011 11:02:42   
chuci
a čim je neka tema ovog tipa aktivna vazda je oprečnih mišljenja. neko ih malo žustrije iznosi pa to izgleda kao svađa, ali nije.
mi se svi volimo na RR user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu SivaEminencija)
Neposredna veza do poruke: 1634
25.10.2011 11:06:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: SivaEminencija

Hvala svima, cijenim svacije mišljenje. Svako na ovaj moj problemčič gleda iz drugog ugla što je i dobro. Mislim da forum i služi da imamo konstruktivne rasprave i ako je moguće dođemo do nekog riješenja. Recimo da ste me malo vratile u realnost, tako da ću pokušati sa suprugom prvo da riješim stvari, a onda sa mojim roditeljima.

PS. Nije mi bila namjera da izazovem svadju na forumu. Tnx

Nadam se da si uhvatio savjet ili barem dobio sliku,kako bi mogao rjesiti dilemu..100 ljudi 100 cudiipak ti najbolje znas kako stvari stoje i kreni sa te tacke...Poz i brzo ozdravljenje

Neposredna veza do poruke: 1635
25.10.2011 11:14:09   
Anoniman

a čim je neka tema ovog tipa aktivna vazda je oprečnih mišljenja. neko ih malo žustrije iznosi pa to izgleda kao svađa, ali nije.
mi se svi volimo na RR user posted image

Da potpisem i kazem ja vise volim  ostrije iskreno nego upakovano...Mi smo ovdje duze vrijeme i provodimo dio naseg slobodnog vremena na rr ali djelimo i dobro i lose

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 1636
25.10.2011 11:24:35   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: SivaEminencija

Zdravo svima.

Žena i ja živimo skupa već godinu i par mjeseci. Zivimo u porodičnoj kući mojih roditelja. Mi smo na gornjem spratu koji nije fizički odvojen, ali nam se gore niko ne penje.  Moji rade u drugom gradu pa su iz tog razloga rijetko bilo kod kuce, možda svaki drugi vikend i tako. Posljednjih par mjeseci otac se razbolio pa su sada stalno kod kuce. Mi na svom spratu nemamo svoju kuhinju pa se zbog toga najviše i svadjamo (ustvari ona se voli raspravljati, a ja sam tip koji ne voli prepirke).  Prije nego što smo se uzeli priča je bila mogu ja sa tvojom mamom, nije problem što je jedna kuhinja i tako, kao dogovoriće se one. No međutim preoblemi su nastali već prvi mjesec. Ali u principu nije to razlog zbog kojeg sam ja najviše nezadovoljan. Najviše mi smeta to što se ona ponaša kao da živi u hotelu, kao da mojih roditelja nema. Naime kad krene na posao mrsko joj je ući kod njih na 1 minutu da vide kako su jesu li se naspavali itd. Ista je situacija i kad se vrati, znači popne se na sprat i to je to. Zna proći i čitav vikend, a ona se ne udostoji  da sidje da vidi kako su oni (otac mi je bolesta, a gleda je kao da je njegova kćerka).  Ja se sa svojim roditeljima nikad nisam svadjao niti sam ulazio u žustre rasprave, a njoj nije nikakav problem da svako malo mojima nešto odbrusi  onako arogantno.  U principu mislim da je problem do kućnog odgoja, jer i ona i njena sestra svojim roditeljima svako malo kazu, de šuti, jesi glup ili glupa itd. A meni je to nepojmljivo da kažeš svom ocu i mami. Ja sa njom odem kod njenih često na ručak, a njoj je problem da ručamo zajedno sa mojima jer kao ne svidja se njoj kako moja mama kuha. Bilo šta da moja mama njoj kaže ona to shvati kao kritiku. U zadnje vrijeme sam počeo izbjegavati odlaske njenim roditeljima (koji su divni ljudi) čisto zato što ona neće da ruča kod mojih. Nisam više pametan šta da radim, dodje mi da se razvedem. Nemam snage da se sikiram na dva fronta (bolestan otac i problemi s njom).  Pogotovo što vidim da je mojima stvarno žao što se ona tako ponaša.  Mi kad smo sami onda je OK, nema dlake na jeziku ali srećom sam ja staložen.  Eto svasta sam napisao, a dosta toga sam i zaboravio, pa ako ko ima neki savjet bujrum.  

mladi gospodine i ja živim u istoj kući sa svojom svekrvom i svekrom i nikada ne svratim kad idem na posao i kad se vraćam s istog.... jednostavno nemam vremena a i ne volim smetati a i ne kontam zašto bi to radila
Razlika je do duše u tome što su kod mene sveki i svekar zdravi ljudi pa i nemam potrebe brinuti o njima....
To što kažeš da je sve u odgoju složila bi se, al ako tvoja supruga nema vremena i ne želi svratiti jer joj se ne da ne znači da je loše vaspitana... dio gdje kažeš da sestra sestru naziva glupačom smatram jadnim al opet to je njihova stvar kao što je i tvoja stvar kakav ćeš odnos imati sa svojima
E sad o razvodu razmišljati mi je malo suludo jer sumnjam da ćeš naći ženu koja će tako s merakom trčkarati gore  - dole, bar ne ona koja radi i koja je zauzeta....
Tebi i tvojim roditeljima treba da je bitno kakav je odnos izmedju vas a snaha je tu samo snaha....
bitno je da ih ne vrijeđa, ne treča, ne iskorištava a sve drugo i nije njena obaveza
Da li biti svako jutro il popodne svratio da pozdraviš punca i punica??? da možda jednu heftu a poslije garantujem da bi ti prešlo u dosadu.....
Nikada neću shvatiti u čemu je kvaka pa neke svekrve prosto pate jer im snaha nije svratila, kahvenisala sa njima i sl ja čak šta više smatram takve snahe poželjnim

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1637
25.10.2011 12:02:34   
veeseelaa
šta bi kakav je zaključak?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1638
25.10.2011 12:12:58   
heni
E ovako ...sama sam se nalazila u slicnoj situaciji,doduse ne svekar i svekrva vec djever i jetrva.
Iz odedjenih razloga morali smo zivjezi u zajdnici u jednom vecem stanu.Kada smo trebali preseliti sa muzem sam se fino dogovorila (a vjeruj mi da nije idealan muz vec posjeduje ite kako i mana kao i vrlina) da ne bi dolazilo do svadja jer su dvije zene u pitanju da on meni u nasem djelu stana napravi kuhnjicu.Imali smo zajdnicko kupatilo i ulazni hodnik .Mm je to napravio malo plocica ,kupili sudoper i sl. jer veca investicija nije dolazila u obzir (stan se trebao prodati).Imali smo problema ali nisam ja to rjesavala vec on razgovorom sa svojima.Sam je uocavao probleme i reagovao na njih.Nikada nisam usla u njihov dio stana da ne bi pokucala .Sto se tice pozdravljanja de malo razumi da zena radi i da ima dovoljno svojih obaveza,mozda joj je nezgodno ....sjedni i razgovaraj s njom.Zamoli je da makar jednom u toku dana uce kod tvojih da vidi kako su jer je tebi to bitno.Sto se tice brige oko oca tu odgovornost ti moras preuzeti 100 %,a ne na nju to prebaciti.Koliko god da si zatvoren tip covjeka sjedni i razgovaraj sa suprugom,otvori se jer ipak ti je prijetelj prije svega .Zelim da razgovorom i medjusobnim kompromisom to rijesite jer stvarno nije ne rjesivo.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1639
25.10.2011 12:14:21   
veeseelaa
heni user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu heni)
Neposredna veza do poruke: 1640
21.1.2012 16:28:35   
danza
Pozdrav svima, molio bi vas za vas savjet.jutros sam imao situaciju sa punicom prvo da ukratko objasnim:posto radim po cjelu noc tako je punica dosla na par dana kod nas da bi malo bila sa nasim djetetom da bi zena mogla da uci jeli sprema ispite,naravno ja kada dodzem sa posla u 06 h punica spava sa zenom ja idem u dneni boravak spavati nekako sam i preko toga presao nego jutros je ispala svadza"ja sam ustao i otisao u terpezariju tamo je bila zena i punica ja sam pita jeste se naspavali nato odgovara punica ja nisam mogla spavati nikako nemogu spavati kada ovdje dodzem "ja sam se na to nasalio da nisu ljubavni problemi ,sigurno sa moje strane neukusna sala ali je ispao pravi problem oko toga onda sam se posvadza sa zenom oko toga,posto sam uvidio svoju grsku otisao sam se izvinuti punici ali ukratko ona nije prihnatila izvinjenje,da bi mi ona rekla da vise nece dolaziti.,.,i sada je u kuci haos kako sam ja mogao uvrjediti njenu majkuuuuuu...reci te mi vi ako je to toliko srasno.,Hvalaa

Mama je mama

Neposredna veza do poruke: 1641
21.1.2012 17:17:49   
mo girl
po meni to nije nikakva uvreda.to je obicna postapalica koju svi kazu tako kad neko nemoze spavat pa upitamo:da nisu ljubavni problemi?nekontam sta je to nju tako uvrijedilo?ma nek se ljuti sta te briga ti si se izvinuo a ako ona nece da prihvati to je njen problem.ljudi se svadjaju zbog pravih problema a u tome ja nevidim nikakav razlog za toliku strku.ma nek ode rahatnije ces disat

(odgovor članu danza)
Neposredna veza do poruke: 1642
21.1.2012 17:22:00   
Dida79

IZVORNA PORUKA: danza

Pozdrav svima, molio bi vas za vas savjet.jutros sam imao situaciju sa punicom prvo da ukratko objasnim:posto radim po cjelu noc tako je punica dosla na par dana kod nas da bi malo bila sa nasim djetetom da bi zena mogla da uci jeli sprema ispite,naravno ja kada dodzem sa posla u 06 h punica spava sa zenom ja idem u dneni boravak spavati nekako sam i preko toga presao nego jutros je ispala svadza"ja sam ustao i otisao u terpezariju tamo je bila zena i punica ja sam pita jeste se naspavali nato odgovara punica ja nisam mogla spavati nikako nemogu spavati kada ovdje dodzem "ja sam se na to nasalio da nisu ljubavni problemi ,sigurno sa moje strane neukusna sala ali je ispao pravi problem oko toga onda sam se posvadza sa zenom oko toga,posto sam uvidio svoju grsku otisao sam se izvinuti punici ali ukratko ona nije prihnatila izvinjenje,da bi mi ona rekla da vise nece dolaziti.,.,i sada je u kuci haos kako sam ja mogao uvrjediti njenu majkuuuuuu...reci te mi vi ako je to toliko srasno.,Hvalaa

Kako to da ti jedan post pises u zenskom rodu a drugi u muskomuser posted image

(odgovor članu danza)
Neposredna veza do poruke: 1643
21.1.2012 17:40:28   
raja_ringe
vala ako je to cijela priča punica se nema razloga ni naljutiti,a žena pogotovo, osim ako nisi načeo bolnu temu, npr. ako je punica nedavno ufatila punca sa nekom ženom :), a ti to znao..e ja teških insana..nego pusti ti neka malo žena otpuše..

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 1644
21.1.2012 19:37:17   
danza
e sad da malo razjasnimo stvari. Kao prvo ono je bio mm koji je pisao pod mojim imenom. Ovdje se neradi samo o toj "šali" već o ponašanju mm u poslijednje vrijeme. Kao prvo moja majka je nj prihvatila kao svoje dijete i tako se i ponaša prema njem. Dodatno tome jako puno nam pomaže pošto ja trenutno neradim jer sam s bebom kako finansijski tako i da meni pomogne da mogu naći vremenda da učim. Mm u poslijednje vrijeme radi 3 smjenu stalno i razumijem da mu nije lako ali to neznači da se treba ponašati prema svima kao da smo mi krivi što ono toliko radi, a on se tako ponaša, da čovjek pomisli da te mrzi. Na stranu ostali naši problemi, njegova ljubomora i uvrede i optužbe prema meni. Ja sam se puno toga odrekla u ime ljubavi prema njemu. Preko puno ružnih stvari sam prešla ali on to ne baš da cijeni. To što je bilo danas je samo šlag na tortu. A to što mama kad dodje spava samnom, je jer on ionako nije tu po noći, pa mama spava s malenom dok ja učim do neka doba. Neznam besmisleno mi je da sad nabrajam sve te stvari koje on meni zna reči kao npr."boga pitaj šta ti radiš kad mene nema" i puno gorih, zbog njegovog nepovjerenja (koje ni na koji način ja nezaslužujem)i njegove ljubomore. Mama se nije uvrijedila samo zbog toga znači ima cijela priča iza toga, to nj ponašanje, plus što su nedavno nj drug i on raspravljali o tome kako su nj drug i moja drugarica moju mamu (koja ima 64 godine) vidjeli s "frajerom". Kad sam pitala svoju drugaricu ona je rekla da uopće nije vidjela moju mamu. Ma i da jesu, šta oni imaju uopće pričati o tome????? Ma gluposti su to, ali je po meni to pravo bezobrazno. Ja sam sad izmedju dvije vatre, pored svega prego čega ja prelazim i s čim se borim sa njim. Pa eto sad mi recite, jesam li ja budala ili šta je?

Mama je mama

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 1645
21.1.2012 19:45:50   
Anoniman

e sad da malo razjasnimo stvari. Kao prvo ono je bio mm koji je pisao pod mojim imenom. Ovdje se neradi samo o toj "šali" već o ponašanju mm u poslijednje vrijeme. Kao prvo moja majka je nj prihvatila kao svoje dijete i tako se i ponaša prema njem. Dodatno tome jako puno nam pomaže pošto ja trenutno neradim jer sam s bebom kako finansijski tako i da meni pomogne da mogu naći vremenda da učim. Mm u poslijednje vrijeme radi 3 smjenu stalno i razumijem da mu nije lako ali to neznači da se treba ponašati prema svima kao da smo mi krivi što ono toliko radi, a on se tako ponaša, da čovjek pomisli da te mrzi. Na stranu ostali naši problemi, njegova ljubomora i uvrede i optužbe prema meni. Ja sam se puno toga odrekla u ime ljubavi prema njemu. Preko puno ružnih stvari sam prešla ali on to ne baš da cijeni. To što je bilo danas je samo šlag na tortu. A to što mama kad dodje spava samnom, je jer on ionako nije tu po noći, pa mama spava s malenom dok ja učim do neka doba. Neznam besmisleno mi je da sad nabrajam sve te stvari koje on meni zna reči kao npr."boga pitaj šta ti radiš kad mene nema" i puno gorih, zbog njegovog nepovjerenja (koje ni na koji način ja nezaslužujem)i njegove ljubomore. Mama se nije uvrijedila samo zbog toga znači ima cijela priča iza toga, to nj ponašanje, plus što su nedavno nj drug i on raspravljali o tome kako su nj drug i moja drugarica moju mamu (koja ima 64 godine) vidjeli s "frajerom". Kad sam pitala svoju drugaricu ona je rekla da uopće nije vidjela moju mamu. Ma i da jesu, šta oni imaju uopće pričati o tome????? Ma gluposti su to, ali je po meni to pravo bezobrazno. Ja sam sad izmedju dvije vatre, pored svega prego čega ja prelazim i s čim se borim sa njim. Pa eto sad mi recite, jesam li ja budala ili šta je?

Jesi, cim svoj zivot tako predstavis ovdje

(odgovor članu danza)
  Neposredna veza do poruke: 1646
21.1.2012 19:54:59   
Anoniman

user posted image user posted image user posted image
ne kontam, niko je od nas ne poznaje a i da je poznaje vrlo važno!
Žena je tražila savjet, čemu prozivanje?
A na budale svi različito gledamo, nekom si možda ti budala jer stavljaš slike svog doma, nekom je budala onaj ko piše šta radi po cijeli dan i tako dalje.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1647
21.1.2012 19:55:09   
danza
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

pa ako nemogu ovdje pitat za savjet gdje drugo onda, koliko vidim ovo je tema za takve stvari. Do sada nisam nikome pričala sve ovako kao sada, a ni ovdje nisam išla u detalje. Ja neidem okolo istresat svoj prljavi veš ljudima javno koji me poznaju. Vi me nepoznajete i neznate ni kako se zovem. Ali ok hvala na mišljenu svakako.

Mama je mama

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1648
21.1.2012 19:55:34   
Hanady RR
e pa stavrno...muž i žena u teškoj svađi pod jednim nicom...user posted image

danza ženo jel tebi jasno da tvoj muž će kasnije doći da piše i pročitati kako ti svoj-vaš porbatni život pišeš ovako na javnom forumu uz to njega do kraja ocrnivši.user posted image

ja da sam na tvome mjestu ja bih molila da mi pobrišu ovaj post...

a tvoj porblem nije očito jedan već njih više u jednom paketu...

iskreno kada si se udavala znala si da će neko morati više raditi da bi ti studirala i imala bebu i brak...lijepo od tvoje mame da pomaže al bogami cijeni i muža koji zaista radi i više poslova i treću smjenu...mislim zaista da trebaš malo relanije sagledati stavri...nisi ti bebu mami rodila...nego sebi...školovanje jeste važno ak da sad u ovome trenutku brak trpi jer se muž i mama baš i ne livo a sve zato jer ti sada želiš da studiraš...mislim da trebaš malo posložiti kockice.

pored toga vidiš da to zajendištvo s amamom i mužem ne idu...on ti možda na neki sebi svojstevn način tim izlivima ljubomore pokazuje da mu nedostaješ i da bi ponekad s atobom bio nasamo...

Mislim preduboka je ovo pirča...nemože tebi dati niko savijet jer ste vi sa sobom u 4 zida i mamom i bebom...neznamo objektivno šta reći jer subjektivno svako na svoju vodenicu vodu tjera...

sretno...al pažljivo zaista ako ste zaista vi na istome nickuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1649
21.1.2012 20:00:24   
veeseelaa
danza tvoja mama nema smisla za humor, nije joj ništa strašno rekao, čemu takva reakcija
a Bgm čovjek radi, cijelu noć mogle bi malo biti fer prema njemu
a to što je malo ljubomoran nije razlog za svadju.... nismo svi isti
Možda mu fališ, mama ti je tu, nemate intimnih momenata

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *