Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Eh evo nas od doktora, pluća su čista hB, sve mu je ovo od šlajma i ždrijelo mu je crveno. Dobili Ampicilin sirup 7 dana, čaj od sljeza da pije i Nisita sprej pa da čistimo nosić. Eto.
drage zenice nisam imala vremena da vam mahnem,jutros fino sjela kad prceza se probudi,eh onda kasnije cujem idu kone na kafu,,,tek sad doruckovala kako ste mi vi,nadam se da su nam bolesne bebace ozdravile....moja jos kasljuca ali dobro je.....ljubim vasss
Eh evo nas od doktora, pluća su čista hB, sve mu je ovo od šlajma i ždrijelo mu je crveno. Dobili Ampicilin sirup 7 dana, čaj od sljeza da pije i Nisita sprej pa da čistimo nosić. Eto.
Palachinken a zasto ampicilin ako su mu pluca cista...Pitam jer sam ja sa S napravila kardinalnu gresku...isto nam se desilo kad je ona imala 7 mjeseci...kao pluca cista eto malo crveno grlo i pljus ampicilin ...ja kupim i cim je prvu kasiku popila sva se osula...ja kod drugog doktora i kaze da je najvjerovatnije reakcija na pencilin kojeg ima u tom sirupu ali da svakako nije bilo potrebe da ga pije jer je grlo u pitanju a ne pluca...
Pozdrav cure Evo da se i mi javimo malo ovdje ako nas primate :) Amam i mi imamo problema sa hemoglobinom. Moj A ima 8 mjeseci i kad smo radili nalaze za sunet rekoše da je anemičan i evo već mjesec dana pijemo legofer. Danas bi trebali na kontrolu i nadam se da će nalazi biti bolji. A što se tiče strabizma i mojoj S su govorili pedijatri da joj lijevo oko bježi i mi budale nema gdje nismo išli i naravno sve bilo u redu. Za bebe je normalno da se ponekad učini tako. Još je njoj na slikama to izgledalo strašno ali sada je sve ok. Ako se puno ne primjeti onda vjerovatno i nije ništa.
Pozdrav cure Evo da se i mi javimo malo ovdje ako nas primate :) Amam i mi imamo problema sa hemoglobinom. Moj A ima 8 mjeseci i kad smo radili nalaze za sunet rekoše da je anemičan i evo već mjesec dana pijemo legofer. Danas bi trebali na kontrolu i nadam se da će nalazi biti bolji. A što se tiče strabizma i mojoj S su govorili pedijatri da joj lijevo oko bježi i mi budale nema gdje nismo išli i naravno sve bilo u redu. Za bebe je normalno da se ponekad učini tako. Još je njoj na slikama to izgledalo strašno ali sada je sve ok. Ako se puno ne primjeti onda vjerovatno i nije ništa.
Nadam se da ce nalaz biti bolji. Ja se vec mjesec dana trdum popraviti taj hmg i hranom i sokovima a evo 15 dana pije ferum lek,on idalje opada . Sto se tice strabizma joj zadeverala sam se,da budem iskrena.Na fotkama ja nista ne vidim,evo ko luda sjedim i pregledam ove zadnje fotke,nista stvarno ne vidim,ali ovako da li od straha i sumnje ja sad kao vidim nesto. Eh ima on i malo siri nosic,pa je mozda i do ugla,ali cu svakako otici po strucnije misljenje.
amam mila nemoj se sikirati vjerovatno si ti to sebi sad preuvelicala od straha i panike
da ja prijavim moju frajericu jutros me posteno iznenadila puzala i dizala se uz namjestaj kao i obicno sto radi,ja u kuhinji i gledam je u dnevnom ustala uz sto i hop imam sta da vidim dijete se okrenulo od stola i pocela koracati prema meni ja se skamenila nit kako reci sta prepala sam se da ne padne ako vrisnem
i moja carica dosla do mene sama bez ikakve pomoci i taman kod mene pade na guzu frajerica a rukom se docekuje
onda smo se igrale tako i dobrih pola sata je hodala tamo vamo toliko se izmorila da je odmah zaspala dusa mamina cak se i okrece sama a ja kad pruzim ruku da je uzmem ona stane i odguruje me a kako se slatko gega kad joj se ravnoteza poremeti
palacinko tek tako mu dao antibiotik a nema temperature onda mora da je grlo dosta crveno nista strasno hajde da se njemu to smiri a hoce sad od sirupa sigurno saljemo vam
Palachinken a zasto ampicilin ako su mu pluca cista...Pitam jer sam ja sa S napravila kardinalnu gresku...isto nam se desilo kad je ona imala 7 mjeseci...kao pluca cista eto malo crveno grlo i pljus ampicilin ...ja kupim i cim je prvu kasiku popila sva se osula...ja kod drugog doktora i kaze da je najvjerovatnije reakcija na pencilin kojeg ima u tom sirupu ali da svakako nije bilo potrebe da ga pije jer je grlo u pitanju a ne pluca...
Vjeruj Dajo da sam i ja isto mislila. I fino ga spakujem i odemo izvaditi CRP i krvnu sliku. Evo maloprije nalaze vadili, CRP negativan, leukociti normalni, znači, jelde, nema bakterije. Ma kod nas odmah s vrata propisuju antibiotik.
mimikimi braco za frajericu, dusa draga ona hoce sama da hoda. Amam to za oko dok ne napuni godinu oko se ne stabilizuje, znaci taj dojenacki strabizam nije nista strasno i Nemirku je znalo tako prosetat oko kad je bio beba
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
amam mila nemoj se sikirati vjerovatno si ti to sebi sad preuvelicala od straha i panike
da ja prijavim moju frajericu jutros me posteno iznenadila puzala i dizala se uz namjestaj kao i obicno sto radi,ja u kuhinji i gledam je u dnevnom ustala uz sto i hop imam sta da vidim dijete se okrenulo od stola i pocela koracati prema meni ja se skamenila nit kako reci sta prepala sam se da ne padne ako vrisnem
i moja carica dosla do mene sama bez ikakve pomoci i taman kod mene pade na guzu frajerica a rukom se docekuje
onda smo se igrale tako i dobrih pola sata je hodala tamo vamo toliko se izmorila da je odmah zaspala dusa mamina cak se i okrece sama a ja kad pruzim ruku da je uzmem ona stane i odguruje me a kako se slatko gega kad joj se ravnoteza poremeti
elem ja presretna
za hodalicu!!! Da joj budu sretni mali koraci!
jjuuuuhhhuuu mamiteeeee, ja danas nesto raspolozena....naspavala se pravo, Koliko sam upratila ovih dana moj Mak tacno ima neki svoj ritam po danu i noci sto meni odgovara. Kako smo nabavili ljulju on nece uopste ko prije da ga cuvam puno u rukama da zaspe, samo ljulja ili krevetac. Zao mi ga u ljulji onaj polozaj ko jaje hihi, a po 4 sata spava u njoj.
Cekam dostavu iz Top Shopa, onaj dormeo nadmadrac i jos nema....nema ni postara...ma nigdje nikog u mojoj mahali kad snijeg padne. Jos cekam i plin da puste Kaze moj brat ko da zivim u kotlovnici koliko radijatora imam u kuci Dinamitna, imala sam isti problem sa ranom, poceli konci urastat i bilo neko ispupcenje kao bubuljica...mm uzeo pincetu pa to fino povadio, ne boli, probaj. Ja sam se prije par dana tako zeznula, obrijala se i po rani mahnem, sad me pecka i zulja ne znam kome sam se brijala cccc
jjuuuuhhhuuu mamiteeeee, ja danas nesto raspolozena....naspavala se pravo, Koliko sam upratila ovih dana moj Mak tacno ima neki svoj ritam po danu i noci sto meni odgovara. Kako smo nabavili ljulju on nece uopste ko prije da ga cuvam puno u rukama da zaspe, samo ljulja ili krevetac. Zao mi ga u ljulji onaj polozaj ko jaje hihi, a po 4 sata spava u njoj.
drznice kakva je to ljulja koliko ima tvom sinu moze li i moj u takvu ljulju i ja sma danas bolje raspolozena i samo izviruje kroz prozor i gledam one mame sa straijom djecom kako setaju i vode na sankanje a danas me moja dusa slusa pravo da ne ureknem( osim sto manje doji) spava skoro cijeli dan!
29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)
pozz, evo i mene nakon 5 dana strogog mirovanja na kje sam morala jer mi krvarenje ni nakon 55 dana od poroda nije stalo. sad je hB sve ok, prestalo je i sreća nije blo nikakvih ostataka posteljice čega me je bilo najviše strah. u ponedjeljak opet kontrola i nadam se najbboljem nakon estrofema i cefaleksina.
jeli neko vodio bebu na skrining sluha na gradini, koliko traje, čeka li se dugo i u kojoj je to zgradi
ps. i mene zanima ta ljulja, ja sam neku gledala al piše tek od 6.mjeseca kad sjedi
pozdrav zene, palachinken nadam se da ce M sto prije ozdraviti, i moj H se jutros probudio sa zacepljenim nosicem i kaslje, pa smo stavili kozji loj, a kontali sutra na vakcinu, sad neznam dal da ga vodim, ebemu misa i prehlade ne daju mira malim bebicama
pozdrav zene, palachinken nadam se da ce M sto prije ozdraviti, i moj H se jutros probudio sa zacepljenim nosicem i kaslje, pa smo stavili kozji loj, a kontali sutra na vakcinu, sad neznam dal da ga vodim, ebemu misa i prehlade ne daju mira malim bebicama
Sarita i moj treba u petak na vakcinu imo je malo zacepljen nos i kasljuco ne znam sta da radim da li da ga vodim ili ne a ova vakcinu mu je vec odgodjena zbog zutila
29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.