Selminja
|
IZVORNA PORUKA: palachinken animagical, pisala sam nekad juče, ja sam sva pod dojmom kolišno je to čudo malo, a još je cent duži neg je Mahdi bio. Tako je bespomoćan dušica mala S tim da ga mati ne želi navikavati na ruke (beba stara 30 sati) pa ga krhne u krevetić, a on vrišti. Ja se naživcirala i pokupila kući dok nisam stresla sve na kamaru A zalosti majko moja Mah, sto ljudi, sto ćudi, sto zena 200... (.) jucer sam procitala sto ti kazes, moram se zahvaliti svekrvi i materi sto se nisu nista mijesale niti popovale kad sam se porodila, ima nas svakakvih pa zeni tek porodjenoj nafiluju mozak, jos ako je ona podlozna tome i neupucena to i bi, gotov slucaj, nema pomoci. Ja i dalje ne znam cemu to, jedno 15 zena sto mi je obislo dijete me s vrata pitalo dajem li joj vode s šećerom pa ako ko zna cemu to kofol sluzi volila bih da mi rastOmači. Al jedna "kona" je nadmasila sve njih, kaze, gdje su ti makaze ispod jastuka djecijeg? A reko sta ce joj to? To tako moras! - je dogovor na svako moje, a zasto to? Zatim, nosis li šibice kad izlazis s curicom ? Ima jos samo ne mogu da se sjetim, mi se redovno valjamo od smijeha kad takvi odu. To je meni ravno onomad vjerovanju u predmete, eto makaze ce je sacuvati ili ćibre crno I ja onda kontam, zamisli draga Selminja da ti je svekrva takva palachinken sretno kod doktora danas! Silver izdrzi draga, eto tvog bebaca brzo u tvoj zagrljaj! Ciciban isto tako i moja E siki, gleda me, nasmije se, nesto kofol kaze i opet pocne sikiti nema nista ljepse, cim je stavim u lezeci polozaj u rukama ona se okrece prema siki i otvara usta Zelim vam puno srece, malenoj i tebi puno snage, ni same nismo svjesne sta sve mozemo izdrzati, a tako su i nase bebice jake, i nismo svjesne njihove snage. SRETNO!
|