|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  173 174 [175] 176 177   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
18.1.2012 10:38:32   
palachinken
animagical, pisala sam nekad juče, ja sam sva pod dojmom kolišno je to čudo malo, a još je cent duži neg je Mahdi bio. Tako je bespomoćan dušica mala user posted image S tim da ga mati ne želi navikavati na ruke (beba stara 30 sati) pa ga krhne u krevetić, a on vrišti. Ja se naživcirala i pokupila kući dok nisam stresla sve na kamaru user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 4351
18.1.2012 10:47:33   
Sensia
IZVORNA PORUKA: palachinken

animagical, pisala sam nekad juče, ja sam sva pod dojmom kolišno je to čudo malo, a još je cent duži neg je Mahdi bio. Tako je bespomoćan dušica mala user posted image S tim da ga mati ne želi navikavati na ruke (beba stara 30 sati) pa ga krhne u krevetić, a on vrišti. Ja se naživcirala i pokupila kući dok nisam stresla sve na kamaru user posted image

ovo mi je bas previse, ja je ne mogu sad pustiti sa tri mjeseca duze od pola minute da place
upravo se javlja dosdadila joj kesa odoh user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4352
18.1.2012 10:52:40   
mala_sa
Jutric i od user posted image evo moj mali posprema po stanu, a mama odmara user posted image user posted image

Nadamo se da su bolesne bebice bolje??

Mimikimi i Amam kod nas je bas tako bilo, ja nema sta nisam probala nebi li fino sikio, al djaba. Takodjer sam sumnjala na strajk, ali kod nas je to trajalo oko 20 dana, i ja sam na kraju prestala da mu nudim user posted image jer se i produkcija smanjila. Meni je prvih par dana bilo bas tesko (sike mi bile tvrde, bole, bas ono kao na pocetku dojenjackog staza). Ali nakon 3 dana opet se regulisalo samo, tako sto se produkcija smanjila na onoliko koliko je on trazio, tj. samo jednom ujuto user posted image

Silver kako nam je mali djug??

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 4353
18.1.2012 10:56:53   
mala_sa
Oj dok ja vama post napisah, okrenem se, kad moj A ide preko cilima gurajuci hodalicu ispred sebe user posted image user posted image Boze dragi sec ga nesmijes ostaviti...

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 4354
18.1.2012 11:07:29   
Anoniman
Zenice user posted image

Mi se jutros od 4 razvlacimo po kuci.
Meleni spavao sve ok do jutros kad je poceo kenjkati. Presvukla ga, nije kakio samo piskao punu pelenu.
Sikio nesto malo i spustim ga da spava a on sav pocrveni od natezanja i u plac. Kad ga nosam sve ok, jesam li ga spustila opet isti scenario. Kakio tek jutros oko 9 i to puna pelena. Evo jadnicak moj maleni i sad se u snu nesto nateze. Budio se 2 puta u placu.
Ima nesto malo bjelkasto po jeziku ali nestane. Pojavi se kad bljucne ili nakon dojenja. Bas cu pogledati kad se probudi kakvo je stanje sad nakon spavanja s jezikom. Sve nesto citam o soor-u pa kontam da nije mozda to ili sam samo utripovala.
Inace dajem u Espumisan tako da mu je puno lakse sto se tice grcica.

Silver user posted image ljubi bebaca i nadam se da cete se brzo maziti kuci. Evo nama danas 18 dana i ja ludim od konaca i rane. Jedan od konaca koji mi je pukao bio se zabio nazad u rupicu i stvorio neku veliku bubuljicu user posted image , gledam jutros opet je izasao i stalno me grebucka u zabada se gdje stigne, a ne mogu ga izvuci user posted image Cijelu noc nisam oka sklopila od toga. Jedva cekam da sve ovo prodje pa da mogu bar za stol sjesti da jedem ko covjek user posted image Vjecito stojim ko za sankom user posted image . U autu lezim pa kad provirim kroz prozor plasim ljude oko sebe user posted image

(odgovor članu mala_sa)
  Neposredna veza do poruke: 4355
18.1.2012 11:10:27   
ziki

S tim da ga mati ne želi navikavati na ruke (beba stara 30 sati) pa ga krhne u krevetić, a on vrišti. Ja se naživcirala i pokupila kući dok nisam stresla sve na kamaru user posted image

Ne zna covjek kako da se postavi ni mijesat se ni n mijesat al opet tako malu bebu ne pomazit ponosat, ako ne moze onda d je stavi kraj sebe da osjeti majcinu toplinu. Ja nisam mogla da shvatim koleginicu sa blizancima da ne dozvoljava da se djeca uzmu u ruke a sad sa 2.5 razmazula Boze sacuvaj. Mislim i moji su razmazeni al stvarno.... ako nista kao bebe sam ih izmazila posteno tj mazim jos uvijek

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 4356
18.1.2012 11:13:43   
palachinken

IZVORNA PORUKA: ziki

S tim da ga mati ne želi navikavati na ruke (beba stara 30 sati) pa ga krhne u krevetić, a on vrišti. Ja se naživcirala i pokupila kući dok nisam stresla sve na kamaru user posted image

Ne zna covjek kako da se postavi ni mijesat se ni n mijesat al opet tako malu bebu ne pomazit ponosat, ako ne moze onda d je stavi kraj sebe da osjeti majcinu toplinu. Ja nisam mogla da shvatim koleginicu sa blizancima da ne dozvoljava da se djeca uzmu u ruke a sad sa 2.5 razmazula Boze sacuvaj. Mislim i moji su razmazeni al stvarno.... ako nista kao bebe sam ih izmazila posteno tj mazim jos uvijek

I meni je to ziki, mrzim se nekom miješat, ali opet ja njoj nasavjetujem dobronamjerno, i u vezi ishrane i spavanja i bilirubina, a ona nek prihvati ili ne, kako hoće. Nismo svi od istog roditeljskog štofa.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4357
18.1.2012 11:15:06   
Selminja

A zalosti majko moja user posted image
Mah, sto ljudi, sto ćudi, sto zena 200... (.) user posted image jucer sam procitala sto ti kazes, moram se zahvaliti svekrvi i materi sto se nisu nista mijesale niti popovale kad sam se porodila, ima nas svakakvih pa zeni tek porodjenoj nafiluju mozak, jos ako je ona podlozna tome i neupucena to i bi, gotov slucaj, nema pomoci.
Ja i dalje ne znam cemu to, jedno 15 zena sto mi je obislo dijete me s vrata pitalo dajem li joj vode s šećerom user posted image pa ako ko zna cemu to kofol sluzi volila bih da mi rastOmači.
Al jedna "kona" je nadmasila sve njih, kaze, gdje su ti makaze ispod jastuka djecijeg? A reko sta ce joj to? To tako moras! - je dogovor na svako moje, a zasto to? Zatim, nosis li šibice kad izlazis s curicom ?user posted image Ima jos samo ne mogu da se sjetim, mi se redovno valjamo od smijeha kad takvi odu. To je meni ravno onomad vjerovanju u predmete, eto makaze ce je sacuvati ili ćibre crno user posted image I ja onda kontam, zamisli draga Selminja da ti je svekrva takva user posted image
palachinken sretno kod doktora danas!
Silver izdrzi draga, eto tvog bebaca brzo u tvoj zagrljaj!
Ciciban isto tako i moja E siki, gleda me, nasmije se, nesto kofol kaze i opet pocne sikiti user posted image nema nista ljepse, cim je stavim u lezeci polozaj u rukama ona se okrece prema siki i otvara usta user posted image Zelim vam puno srece, malenoj i tebi puno snage, ni same nismo svjesne sta sve mozemo izdrzati, a tako su i nase bebice jake, i nismo svjesne njihove snage. SRETNO!

Neposredna veza do poruke: 4358
18.1.2012 11:31:50   
animagical
mene su pitali nosim li hljeba kad izlazim s njim, reko-ne jede on jos hljebuser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 4359
18.1.2012 11:37:07   
taurus

IZVORNA PORUKA: Super Beba

taurus - dragaaaa, evo me, tu sam..ma ništa ne znam još za rođendan, samo smo skontali kako će nam torta izgledati :) a vjerovatno ćemo u stanu, mali smo još za igraone...pa ćemo u 2-3 ture organizovat slavlje..ništa mi drugo ne pada na pamet..da je Bogd'o ljeto, pa da se može na vikendicu user posted image kako kod tebe teku pripreme? kako je E., sluša li :)

ma mi smo spremni, dernek u dva dijela...mala raja sa roditeljima preko dana a ovi stari naveče
uh da hoće samo proćiuser posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 4360
18.1.2012 11:48:42   
ciciban26
Selminja i sbebo hvala user posted image . Borbene su svrce,vratit ce se ona mamici s osmjehom user posted image
Joj Animagical sto me nasmija,cuj ne jede on jos hljeb user posted image user posted image user posted image user posted image
Zao mi je sto se tako ponasaju prema tako maloj bebici. Pa ona sad najvise treba svoju mamu,njenu toplinu i miris,dusa mala.
I meni su tako govorili,ja samo klimala glavom a svog posla. E sad kad mi neko kaze da sam je naucila na ruke,ja fino odg kako je u mojim rukama,ne uvaljujem je drugom i uzivam dok mi je u rukama. Eh onda krenu pametovanja,oslabit ces,obolit ces,ode kicma ovo-ono user posted image user posted image user posted image user posted image A te sibice,konce,hljeb,bijeli luk necu ni da komentarisem,sta ces mi moderne mame smo naopake user posted image user posted image ,nista to tako nije bilo u "njihovo vrijeme"

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 4361
18.1.2012 11:53:06   
Sultaniija
IZVORNA PORUKA: animagical

sultanija - u Sanasi se po pravilu ne prisustvuje porodu, ali može na insistiranje roditelja..ja lično to nikom ne bih predložila, mislim da je puno bolje za roditelje da nisu u prostoriji gdje se obavlja sunet..

al me nasmijauser posted image mi planiramo aBd sunet tri sedmice iza vakcine na koju smo vec trebali otici,ali me strah, kazu pljuskavice po dzuser posted image ne znam dal da cekam jos?

user posted image user posted image user posted image ma ne bi mi ni prisustovali, hoce dedo da prisustvuje ne moze mu niko zabranituser posted image user posted image
hvala ti na informaciji, znam da ovdje preporucuju nakon 5 ili 6 mjeseci ali mi izgleda imamo malih problema s tim pa cu opet vidjet sa pedijatricom!

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4362
18.1.2012 11:55:19   
animagical
ma ne znam, meni grehota pustiti tek rodjenu bebu da place u krevetcu...i to zato jer je neko rekao da se ne treba uciti na ruke...

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 4363
18.1.2012 12:10:00   
Sensia

ma ne znam, meni grehota pustiti tek rodjenu bebu da place u krevetcu...i to zato jer je neko rekao da se ne treba uciti na ruke...

ma naravno, ja sam za te "vojne rezime" kad dijete poraste bar malo-negdje kad krene u skolu user posted image user posted image user posted image user posted image
mazenje i nosanje utice na psiho-socijalni razvoj djeteta. pa nisam rodila da ga cusnem u cosak u krevetac i da mozak na pasu. rodila sam da ninam, uspavljujem, ljubim, mazim, nosam da mi se sve vrati kad budem stara i iznemogla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 4364
18.1.2012 12:13:38   
Sultaniija
Mi smo danas malo bolje raspolozeni i naspavani samo sam se ja malo nasikirala primjetim zadnja dva dana da mi slabije doji ( ne znam jel se prepo kad se zagrcnuo) ili je nesto drugo upitanju inace uvijek izdoji obje budu lahke ko perkicauser posted image user posted image a evo zadnja dva dana tvrde i curi mi jer slabije doji jutros kad sam se probudila bila mi cijela potkosulja mokra ne znam sta cu, prije kad god mu ponudim siku on uzme a sad nece, jel se to vama desavalouser posted image Sinoc mu je malo fontanela bila udubljena pa se vrati pa se opet malo udubi pa se vrati u normlau jel to normalno ( to je bilo poslije dojenja tako da ne vjerujem da je bio zedan)user posted image

Ne mogu da shvatim majke koje ostavljaju bebu da place nemoguce da tako mala beba moze da se umazi sta ona zna osim da jede i spava, prije su roditelji bili bezosjecajni meni se cini kad daju takve savjete "pusti neka place"  kako ima srca da slusa? NE RAZUMIJEM!

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

Neposredna veza do poruke: 4365
   [Obrisana poruka]
18.1.2012 12:13:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 4366
18.1.2012 12:14:50   
pauza
ja ne pripadam ovoj temi, bar ne jos koji dan:-)) ali sam doska traziti moju dragu Silver, pa vidim da ima malih problema:-(( samo da joj posaljem veeeeeliku pusu i zagrljaj podrskeuser posted image  nedaj se mila moja i uz Boziju pomoc sve ce biti dobro cim prije....
evo za sve mame koje doje ili zele da doje preporuka da pogledate na youtube film, ima cini mi se 8 dijelova po 15 minuta, zove se mlijecna staza-put do uspjesnog dojenja.... ima super savjeta kako ne odustati i sta uraditi kad nastanu problemi.... nadam se da ce nekom biti  od pomoci....
veliki pozzz za sve mame i male slatke bebe:-))
eto mene uskoro kod vas:-))

Neposredna veza do poruke: 4367
18.1.2012 12:16:47   
animagical
IZVORNA PORUKA: Sensia

ma naravno, ja sam za te "vojne rezime" kad dijete poraste bar malo-negdje kad krene u skolu user posted image user posted image user posted image user posted image
mazenje i nosanje utice na psiho-socijalni razvoj djeteta. pa nisam rodila da ga cusnem u cosak u krevetac i da mozak na pasu. rodila sam da ninam, uspavljujem, ljubim, mazim, nosam da mi se sve vrati kad budem stara i iznemogla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja sam vec pola ovoga ispunilauser posted image user posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 4368
18.1.2012 12:18:44   
Sensia

IZVORNA PORUKA: Sensia

ja sam vec pola ovoga ispunilauser posted image user posted image

Ista sam ti user posted image
A kontam da cu opet procvjetati u proljece ako Bog da, ova me zima dotukla a tek smo napola  

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 4369
18.1.2012 12:19:27   
Amam
Pozzz

Ja sad iz DZ joj ljuta sam k'o user posted image ,ufff kad se ne baci na dr,ali sam opet osaburila.
Nalaz hemoglobina opet losiji,opalo sad na 10,4 user posted image  i sad veli da mu da legofer,a do sad je pio ferum lek,ako mene sjecanje ne vara legofer je slabiji od feruma,a mom djetetu nizi hemoglobin od prosli puta.
Ja mu kontala uvesti feroglobin,sad bi mi trebala taurus ako me procita.

I jos dijete spavalo,da ga kao pogleda ja ga probudim i on onako sav zbunjen pogleda u dr koji stoji sa strane,a E nije  pri tome okrenuo glavu,samo ono okice u kosio,kaze dr jeste li vi primijetili da mu oko ide unutra a Boze mili hoce li me popustiti,a ja ono,"niiisam",malo mi falilo da kazem pa kako vi niste do sad 9 mj ga dovodim ovdje.
Samo mi ubaci sumnju,isla sam do sad kod 2 pedijatra privatno koji su mu gledali i usi i oci,niko nista nije spomenuo,on idiot kojem ga moram voditi radi vakcinacije i nalaza  sad mi glavobolju zadade i ne znam sta cu user posted image  

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 4370
18.1.2012 12:34:17   
animagical
ma ja mislim da je to nista, ono iza sna...i moj A cesto cudno pogleda kad se tek budi...

nego, ja odgadjam vakcinu jer mi kazu da je puno pljuskavica u dz, pa da ne pokupi...ima li smisla da odgodimo?

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4371
18.1.2012 12:34:52   
mimikimi
IZVORNA PORUKA: Amam

Pozzz

Ja sad iz DZ joj ljuta sam k'o user posted image ,ufff kad se ne baci na dr,ali sam opet osaburila.
Nalaz hemoglobina opet losiji,opalo sad na 10,4 user posted image  i sad veli da mu da legofer,a do sad je pio ferum lek,ako mene sjecanje ne vara legofer je slabiji od feruma,a mom djetetu nizi hemoglobin od prosli puta.
Ja mu kontala uvesti feroglobin,sad bi mi trebala taurus ako me procita.

I jos dijete spavalo,da ga kao pogleda ja ga probudim i on onako sav zbunjen pogleda u dr koji stoji sa strane,a E nije  pri tome okrenuo glavu,samo ono okice u kosio,kaze dr jeste li vi primijetili da mu oko ide unutra a Boze mili hoce li me popustiti,a ja ono,"niiisam",malo mi falilo da kazem pa kako vi niste do sad 9 mj ga dovodim ovdje.
Samo mi ubaci sumnju,isla sam do sad kod 2 pedijatra privatno koji su mu gledali i usi i oci,niko nista nije spomenuo,on idiot kojem ga moram voditi radi vakcinacije i nalaza  sad mi glavobolju zadade i ne znam sta cu user posted image  

ah zeno draga pa ako su ti ti privatno rekli da je sve ok nemoj se sikirati i mene taj tvoj dr podsjeca na naseg ovdje jednog nebitno zna iman koji je i ovaj je ticiran totalka njegove su izjave da padnes na guzicu

a za zeljezo ne bih ti znala reci nista niti posavjetovati da hoce makar da ti jede pa da mu sto vise spinata mesa dzigerice jaja dajes da malo i hranom regulise ali sve ce to doci na svoje
tako je sa malim bebama bas pocesto imaju slabo zeljezo
evo vam user posted image od nas dvije

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4372
18.1.2012 12:38:26   
animagical
a sto si mu prvi put radila nalaze, jesi li nesto primjetila, da je blijed ili zato sto slabo jede ili je bilo onako? eh i jel se ono nalazi rade pred sunet? 

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 4373
18.1.2012 13:00:41   
Amam

a sto si mu prvi put radila nalaze, jesi li nesto primjetila, da je blijed ili zato sto slabo jede ili je bilo onako? eh i jel se ono nalazi rade pred sunet? 

Hvala vam drage moje,nalazi se rade pred sunet,njemu sad bili ok.
Ali kad jebio prehladjen smo mu radili ks radi leukocita i ispalo da je hmg nizi.

Ja sad samo zagledam i i vec vidim da mu ide u stranu user posted image ,cekam mm da me ohrabri iili ubije u pojam
u svakom slucaju nisam mirna user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Neposredna veza do poruke: 4374
18.1.2012 13:48:47   
mersiha 77
animagical imas pp

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  173 174 [175] 176 177   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  173 174 [175] 176 177   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *