|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  162 163 [164] 165 166   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
16.1.2012 11:07:21   
animagical
jutrouser posted image
bebice, to tako ide, moze i da zagnoji, A je da puta gnojilo i pucalo,tako se napravi oziljak, ne tretiras nikako
ciciban sretno vamuser posted image
palacinko, pa cestitam, tetkauser posted image hajd kupi tom bebcetu sta finouser posted image
ziki, mi smo imali slicnu nocuser posted image

(odgovor članu Sultaniija)
Neposredna veza do poruke: 4076
16.1.2012 11:11:24   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

jutrouser posted image
bebice, to tako ide, moze i da zagnoji, A je da puta gnojilo i pucalo,tako se napravi oziljak, ne tretiras nikako
ciciban sretno vamuser posted image
palacinko, pa cestitam, tetkauser posted image hajd kupi tom bebcetu sta finouser posted image
ziki, mi smo imali slicnu nocuser posted image

Animagical po ko zna koji put hvala na odguser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4077
16.1.2012 11:13:31   
Super Beba
palachinken - mislim da su te bebe po časopisima i reklamama...urijetko se nađe i u stvarnom životu :) ja nisam te sreće...

cicibanko - sretno vam danas i da sve prođe kako treba!

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4078
16.1.2012 11:13:35   
animagical
ma vidi ti Naime cupe na sliciuser posted image masallah bas je slatka...nego, de kakvu vecu slikuuser posted image  

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4079
16.1.2012 11:15:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mamapcela

idem nesto pojesti,gladna sam....da pitam zene,zaboravljate li kapi D3?ja konstantno zaboravljam,dok dam espumisan kao poslije cu...naravno sutra se sjetim.ove prve nekim cudom dajem na vakatuser posted image

evo da i ja nekome odgovorimuser posted image

i ja sam ispocetka dok se nisam navikla znala dan zaboraviti sve poslije cu poslije cu, mala kad hoce da jedne razvristi se,jedva dam espimusan i zaboravim D3, sad sam se uhodala, dajem joj d3 sa espimusanom uvijek drugi put izjutra kad doji, moja obicno doji prvi put ujutro izmedju 6-8h tad puno vristi prije dojenja i onda drugi put oko 10h i tad je neka "rutina" idem po kapi jer nije previse gladna pa manje vristi tad i nakapam prvo 3 kapi d3 pa onda U TO espimusan i tako ne zaboravljam, moras se natjerati da mislis na to, nemoj zaboravljati

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 4080
16.1.2012 11:20:19   
Sultaniija
Bebice11 mi smo bili malo zuti i mi smo se suncali i stalno kod prozora pa je malo nos nahladiouser posted image nadam se da ce ti nalazi biti OK i kod mene ima bijela tacka ali bas je tvrdo kao mala loptica ptaj pedijatra i ja idem u petak ali ti ces prije user posted image , jesam porodila sma se na Jezeruuser posted image

Moj bebac je spavao bas dugo, punih pola sata user posted image user posted image evo ga sad kraj mene i spiunira sta mama radi na netuuser posted image user posted image

29.11.2011. 10:30h mamina ljubav, sreca i cijeli svijet :)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4081
16.1.2012 11:28:19   
Bebica11
user posted image

< Poruku je uredio Bebica11 -- 16.1.2012 11:36:12 >

Neposredna veza do poruke: 4082
16.1.2012 11:31:54   
sporty mamaa
Cicibanko sretno vam, da sve sto prije zaboravite i vratite se kuciuser posted image user posted image user posted image
Mama pcela i meni se zna desiti da zaboravim d3. Ja ne dajem espumisan, ali d3 su mi slaba tocka. Sve govorim poslije cu i onda zaboravimuser posted image user posted image Moram se disciplinirat. Jedino sto kod nas ima puno sunca pa setamo svaki dan.
Ja ne znam jel vas poslije dojenja uhvati neka glad i zeduser posted image user posted image user posted image user posted image Ja evo sve pojedo i popiuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 4083
16.1.2012 11:35:08   
Bebica11
sporty i mene hvata glad cesto predvecer kad dojim, uvijek bih jela poslije dojenjauser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 4084
16.1.2012 11:36:12   
mimikimi
jutro i od mene zene mi tek sad ustale s tim da je jutros u pola 6 bila na nogama i do pola 8 me smorila ko da je dva popodne user posted image user posted image user posted image
naimica je masanla ko med medeni slatka crnka maminauser posted image
ciciban sretno vam zelimo da vam sve prodje u najboljem redu aBd user posted image

ode kuhat prvu kafuuser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4085
16.1.2012 11:39:19   
Bebica11
hej zene ja curim kao luda, samo vlazno po grudima nije ni cudo sto mi soor na grudima ne prolaziuser posted image

ovako po citav dan i noc kapa ALI UVECER npr izmedju 18h-22h se smanji, a bebica tad najvise hoce da sisa, non stop da je na (.) sisa i bljuca, i nije joj dovoljnouser posted image nemamo nikako mjere neke, pitacu Lejlu za touser posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 4086
16.1.2012 11:45:05   
palachinken
E moja Bebice koliko je meni samo curilo, ma šta curilo, to su mlazovi tekli, a poslije tusiranja ko krava muzara šprica po pola metra u dalj. To je presmijesno bilo! Meni i sad, 6 mjeseci po porodu, iz jedne teče dok iz druge doji, a znaju se i prepuniti ako malac odspava duze.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4087
16.1.2012 11:45:59   
Sultaniija
Bebice11 Naimica je prelijepa masallah hej mozemo li se prijateljiti jest starija 2 dana ali nema veze i moj sin je crn ehhehe salim se da neko ne pomsili da u kolijevci zarucujemo djecuuser posted image user posted image user posted image mislim znam ima i takve tradicije user posted image

Ej zar se mogu mjesat kapi ja to izbjegavam i uvijek zaboravimuser posted image user posted image
Sporty mamaa ma vise budem zedna, i u toku dojenja nekad ga Bgm znam ostaviti da se sta napijem toliko budem zednauser posted image user posted image
ja svoju kafu jos nisma popila cekam da mi zaspi pa da cejfimuser posted image user posted image

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 4088
16.1.2012 11:47:14   
Amam
Mimikimi ooo vas dvije spavalice user posted image .
Bebic znam da te to sad nervira ali procice dok se uspostavi ponuda i potraznja,stavi pelenu ili nesto dok se malo ne smiri.
D3 joj ja dajem redovno 7 dana pa 2-3 dana zaboravim i sve tako user posted image .
Moj hadzija zaspao,meni na krilu slusajuci Celine D.svidja mu se plaho.
>Palachinko cestitam tetka,pomiruhni ga malo i za mene user posted image
Sporty ja sam tako u pocetku 2-3 mj,samo jel' on krene dojiti ja gladna zedna,vapim,a sad me proslo,samo sto slatko jedem user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4089
16.1.2012 11:54:00   
Bebica11
moze sultanijo crni momcici dolaze u obziruser posted image a pitala sam te gdje si se porodila jer sam ja na Jezeru lezala 11 dana, morala se operisati pa smo se sigurno srele kroz hodnik baruser posted image

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 4090
16.1.2012 11:57:22   
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11

hej zene ja curim kao luda, samo vlazno po grudima nije ni cudo sto mi soor na grudima ne prolaziuser posted image

ovako po citav dan i noc kapa ALI UVECER npr izmedju 18h-22h se smanji, a bebica tad najvise hoce da sisa, non stop da je na (.) sisa i bljuca, i nije joj dovoljnouser posted image nemamo nikako mjere neke, pitacu Lejlu za touser posted image

ovo ti je skroz normalno, uvece je kao sporiji tok mlijeka, negdje procitah...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4091
   [Obrisana poruka]
16.1.2012 11:59:53   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu animagical)
  Neposredna veza do poruke: 4092
16.1.2012 12:02:40   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Bebica11

u poslijepodnevnim satima organizam je umorniji, pa tako i opuštanje mlijeka ide sporije..najveća količina mlijeka je u jutarnjim satima...a ako beba bljuca, ne bih rekla da joj nije dovoljno...vjerovatno samo posisa više+unese veću količinu zraka...koliko znam, kod vas nije dijagnosticiran reflux, tako da se ne moraš brinuti za bljucanje..vremenom će to smanjivati...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4093
16.1.2012 12:07:57   
mamapcela
hvala na savjetu,vidis,nisam nikad ni pitala da li kapi mogu skupa,mislila zena da ne mogu...sad ce to biti jednim udarcem dvije muhe...sve hocu da pitam ali nikako(ili bebac u rukama dok tipkam,ili starija sestrica pita nesto...pa zaboravim)je li neko od vase djece primao krv?moj djecak je zaglibio u anemiju zbog prolongiranog zutila,uz to i ABOinkopatibilia,pa smo gostovali dva put u bolnici....inace je dobar ali primio je krv pa sad ni vakcine nece na vakat primati i tako to....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4094
16.1.2012 12:08:01   
Super Beba
a za mokro oko sebe - žene su ti već rekle...možeš staviti tetra pelenu na grudi, pa da upija..imaš i u DMu kupiti one blaznice za grudi, a i od jedne naše forumašice možeš naručiti pamučne blaznice za tu namjenu (ovo ti je jeftinija varijanta, a ujedno je i učinkovita)...

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 4095
16.1.2012 12:15:28   
Sultaniija
Bebice11 jesam porodila sma se na Jezeru da nisi ti slucajno bila u onoj sobi gdje je beba stalno plakala znam jednu zenu sto se operisala bila preko puta moje sobe?

Moj bebac zaspao ali samo dokad ce spavat pitam se pitamuser posted image user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 4096
16.1.2012 12:28:09   
palachinken
Ja kuham malom onaj čaj od luka i jabuke, a kasnije cu mu i sirup napraviti, onaj od lovora i smedjeg šećera. Sad je dovoljno veliki da moze i to piti. Objavljujem rat šlajmu i kašljucanju!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 4097
16.1.2012 12:38:21   
mamapcela
idem malo raspremiti po kuci,nogu slomiti mogu...ako neko ima kakav kom.ili savjet za bebace koji su imali transf.neka napisu i unapr.hvala hvalauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4098
16.1.2012 12:58:45   
Sensia
gdje ste mamite :-)user posted image

vidim neko spavao neko nije al hajd sve ce to proci, mi smo hB dobro spavali,jednom se budili ali smo uspavljivali duuuuuuuuuuuuugo duuuuuuuuugo

nego kad ce nam ova zima proci da se moze hodati? ja jedva cekam, ovako bas ko zatvorenik u stanu....

Moja duša 23.10.2011.

(odgovor članu mamapcela)
Neposredna veza do poruke: 4099
16.1.2012 13:16:02   
sweet insanity
Da se i mi padobranci prijavimouser posted image N opet pocela malo zezat sa spavanjem. Mislim, kad zaspi bude to ok al da utvrdi treba joj 3 sata, stalno se budi. Vise ni CIO ne pali a ni ljuljanje nego eto doslo joj tako. Zaspi i pocne plakit ja odem ona u kreveticu sjedi i place, a ako je ostavim pocne se trest i od toga sma odustala. Valjda se opet sredi. Sinoc je prvi puta sa mnom spavala al opet satima nije mogla da utvrdi. Dal je zub ili ne pojma nemam. Jos uvije smo krezavi. Ona mi je hB super inace pored tog. Pljeska rukicama tasun tasun ina pjesmice i ljulja s enaprijed nazad, izgovara slogove tipa ta-ta, ne-ne, da-da, de-de, ma sce osim MA-MA lopov maliuser posted image Uglavnom eto igramo se, ucimo, pravimo haos po stani puzimo al jos uvije sporo i eto uvecer se borimo sa spavanjem.

Plachinken cestitam tetka!
Amam hvala sto pitas za nasuser posted image

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 4100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  162 163 [164] 165 166   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  162 163 [164] 165 166   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pomagajte!
пеперутка16

Moju sestru vara muž. Uhvatila sam ga sa švalerkom i slikala ga. Nisu me videli. Šta da radim? Svaku noć plačem, pijem tablete za smirenje.

Da kažem sestri. (100%)

Da kažem mami. (0%)

Da zapretim kretenu. (0%)

Nešto drugo, a to je? (0%)

Broj svih glasova: 2

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *